2024 Exit Festivali

Yaz aylarında Avrupa’nın dört bir yanında düzenlenen müzik festivallerine katılmanın zevki bir başka. Farklı kültür ve gruptan insanları bir araya getirerek büyüleyici anlar yaşatan bu festivallere imkanı olan herkesin en azından bir kere gitmesini şiddetle tavsiye ederiz! 

8 Temmuz 2024 1dk okuma

Avrupa ülkeleri ve festival biletlerinin pahalı olması aklını karıştırıyor ya da seni harekete geçmekten alıkoyuyor olabilir, üstelik Schengen Vizesi ile uğraşmak da cabası. Vize almadan ucuz bir ülkeye gidip festivale katılmak hayal değil, Sırbistan’daki dünyaca ünlü Exit Festivali bu yaz tam da aradığın etkinlik olabilir!

Hemen Bilet Dükkanı’ndan Sırbistan uçak bileti alarak bu müzikli heyecana yerinde tanık olabilir ve misafirlerden en olumlu değerlendirmeleri almış, en yüksek puanlı Novi Sad otelleri için rezervasyon yapabilirsin.

Sadece uçak bileti ve otelle biteceğini düşünme, artık İstanbul’dan Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a oldukça uygun fiyatlara otobüs seferleri de düzenleniyor, İstanbul Belgrad otobüs bileti almak için seni yine Bilet Dükkanı web sayfasına bekliyoruz.

Exit Festivali Nedir? 


2000 yılında Sırbistan ve Balkanlar’da özgürlük, barış ve demokrasi için mücadele etmek amacıyla University Park’ta kurulmuş bir öğrenci hareketi olarak ortaya çıkan Exit, o zamandan beri Avrupa’nın en büyük ve en popüler festivallerinden biri haline gelmiştir. 2000 yılında Yugoslavya genel seçimlerinin ardından 2001 yılında Novi Sad şehrinde Petrovaradin Kalesi’ne taşınan Exit Festivali o zamandan beri aynı yerde düzenleniyor.

exit-festivali-ne-zaman.webp

Bugün 40'tan fazla sahnede ve festival bölgesinde çalan 1000’den fazla sanatçıyla gerçekleşen bu ödüllü yaz müzik festivali, dünyanın en prestijli festival ödüllerinin başında gelen AB Festival Ödülleri tarafından 2013 ve 2017 yılında iki kez “En İyi Büyük Avrupa Festivali” seçildi. Pandemiden sonra 2021 yılında yeniden düzenlenmeye başlanan Exit Festivali 18.000’den fazla kişinin katılımıyla yeni bir rekora imza atmış ve popülerliğini daha da arttırmıştır.

CNN, New York Times, BBC, The Guardian, Daily Mail, Lonely Planet, The Independent ve daha pek çok uluslararası basın kuruluşu tarafından defalarca dünyanın ya da Avrupa’nın en iyi festivali olarak seçilen Exit Festivali, başlangıç noktaları olan barış ve özgürlük ruhundan kopmadan, gençlik ruhuyla oldukça kapsayıcı ve müziğin sosyal gücünü kanıtlayıcı şekilde misyonunu belirlemiş.

Exit Festivali’nde rock, pop, hip-hop, elektronik, punk, metal ve reggae gibi pek çok farklı müzik türüne yer veriliyor. Petrovaradin Kalesi’nin tarihi atmosferiyle benzersiz bir ambiyans yaratılan festivalde 20 yıl boyunca Pet Shop Boys, Billy Idol, The Killers, Guns N' Roses, Franz Ferdinand, Iggy Pop, David Guetta, Massive Attack, Liam Gallagher, Grace Jones, Fatboy Slim, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Prodigy, Migos, Sex Pistols, Kraftwerk, Korn, Moby, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, LCD Soundsystem, Nick Cave and The Bad Seeds, Pulp, Jamiroquai, M.I.A., Slayer, Ellie Goulding, Hardwell, Carl Cox, Avicii, Nina Kraviz, DJ Snake, Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Solomun, Artbat, Mac gibi isimler sahne almış.

2024 Exit Festivali Ne Zaman? 


2024 yılında da her zaman olduğu gibi Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde gerçekleşecek olan Exit Festivali 10 – 14 Temmuz tarihleri arasında, 5 gün boyunca sürecek. Bu sene Exit Festivali’nde The Black Eyed Peas, Sam Divine, John Newman, Black Coffee, Artbat, Eric Estornel, Villagers of Ioannina City, Burak Yeter, Ofenbach, Cassie Raptor ve Altın Gün gibi isimler sahne alacak.

Exit Festivali'ne Nasıl Gidilir? 


Exit Festivali’ne gitmek için, festivalin resmi web sitesinden bilet almak gerekiyor. Günübirlik biletler ya da 4 gün geçerli (ilk gün olan 10 Temmuz 0. Gün olarak kabul ediliyor, onun için ayrı bilet almak gerekli) biletlerden alarak festivale katılabilirsin.

exit-festivali-nedir.webp

Festivalin düzenlendiği Novi Sad’a gitmek için önce Belgrad’a gelebilir ve buradan tren ya da otobüse binerek 1 – 2 saat gibi kısa bir sürede Novi Sad’a gelebilirsin. Dilersen belli bir ücret karşılığında, Belgrad Havalimanı’na indiğinde Exit Festivali otobüslerine binerek doğrudan festival alanına da gidebilirsin, yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Exit Festivali'ne Giderken Nelere Dikkat Edilir?


Festival alanına girildiğinde kimlik ibraz edilmesi zorunludur. Yazdırılmış E-bilet ile alana giriş yapılıyor, biletler alanın girişinde verilecek bileklikler ile değiştiriliyor.

Bilekliğin çıkarılmaması oldukça önemli, özellikle birden fazla gün geçerli bilet alanların, alana yeniden girişte bunu kanıtlaması için bilekliğe bakılıyor. Bir üstteki başlıkta da bahsettiğimiz gibi, en kapsamlı bilet olan 4 günlük bileti alacak olanların, bu bilet 11 – 14 Temmuz arasını kapsadığı için, festivalin ilk günü 10 Temmuz’a katılmak istiyorlarsa yine ayrı bilet alması gerekiyor.

exit-festivaline-nasil-gidilir.webp

Festival alanına her gün 19.00 – 03.00 saatleri arasında giriş yapılacak, 03.00’dan sonra girişe müsaade edilmiyor.

Dünyanın dört bir yanından genci bir araya getiren Exit, festivalin ruhuna uygun olarak çeşitli kamp alanlarına da sahip. Tuna Nehri’nin kıyısında keyifli bir plajda yer alan kamp alanı, festival alanına yaklaşık 30 – 40 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Kamp için de yine Exit Festivali’nin resmi web sitesinden bilet almak gerekiyor. 

Kamp alanı dışında, Novi Sad otellerinde de oldukça uygun fiyatlara konaklayabilirsin. Tesla Art Hostel ve Garni CitiHotel Veliki en popüler otellerden.

8 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*