2024 Türkiye’nin En Güzel Koyları ve Plajları

Merhaba sevgili deniz ve doğa tutkunları, bugün sizleri Türkiye’nin en güzel koy ve plajlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyoruz! Ege ve Akdeniz’in maviliklerinde saklı kalan bu doğa harikaları ruhunuzu dinlendirecek, gözlerinizi kamaştıracak ve kalbinizi fethedecek.

12 Temmuz 2024 1dk okuma

Hayatın yoğun temposundan biraz olsun kaçmak, serin sulara dalıp keyif yapmak ve doğayla iç içe bir tatil geçirmek isteyen herkes için bu yazı tam da aradığınız rehber olacak. Hazırsan, deniz kokusu eşliğinde Türkiye’nin cennet köşelerini birlikte keşfetmeye başlayalım!

İçeriği okuduktan sonra, bu yaz için nereye gideceğine karar verdiysen ana sayfamızı ziyaret etmeyi unutma. Bulunduğun şehirden boylu boyunca uzanan batı ve güney sahillerimize gitmek için doğru adres Bilet Dükkanı!

 

turkiyenin-populer-koylari.webp

 

Hemen Bilet Dükkanı web sitesinden Dalaman uçak bileti, Antalya uçak bileti, Ayvalık otobüs bileti ve Datça otobüs bileti alabilir ve en güzel Bodrum otelleri ve Antalya otelleri için rezervasyon yapabilirsin.

Araç kiralayarak Ege ve Akdeniz kıyılarını özgürce keşfetmek en güzeli, Bilet Dükkanı’nın yıl boyu sağladığı imkanlarla seyahatine kiralık araçla da devam edebilirsin.

2024 Türkiye'nin En Güzel Koyları ve Plajları


Aile dostu işletmelerden çılgın gece hayatına, Türkiye kıyılarında herkesin kendi beklentilerine göre tatil yapabileceği koy ve plaj seçenekleri var. Mayıs – Ekim ayları arasında en güzel zamanını yaşayan Ege ve Akdeniz sahillerinin en güzel 15 koy ve plajını sizler için derledik:

 

patara.webp

 

Patara Plajı, Kaş


Antalya’nın Kaş ilçe merkezine 43 km uzaklıkta yer alan Patara Plajı önünde tertemiz denizi, gerisinde Likya uygarlığının bıraktığı kalıntılarıyla yerli ve yabancı tüm turistleri ilk bakışta kendine aşık ediyor. 18 km boyunca uzanan sahiliyle ister kum tepelerinin arasında kalabalığa karışmadan güneşlen, ister işletmelerin yeme – içme imkanlarından yararlanıp başkalarıyla sosyalleş. Kaş uçak bileti ve avantajlı Kaş otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

 

kaputas.webp

 

Kaputaş Plajı, Kaş


Kalkan ve Kaş’ın arasındaki ana sahil yolu üzerinde yer alan Kaputaş Plajı küçük bir koy olmasına rağmen çok ünlü. Plaja inmek için ana yoldan 200 basamak inmek gerekli, dilersen buraya düzenlenen tekne turlarına katılarak da ulaşım sağlayabilirsin. Denizin rengini ise biz anlatmayalım, sen fotoğraflarına bak!

 

kelebekler-vadisi.webp

Kelebekler Vadisi, Fethiye


Son dönemde Muğla’nın gözde adreslerinden biri olan Kelebekler Vadisi yüksek uçurumların arasındaki yeşil geçitlerle gizlenmiş, bembeyaz kumlu bir koy. Yedi Buran Burnu’nun yüksek kayalıklarından manzarayı izlemek ise eşsiz. Vadi ise adını buraya özgü endemik bir kelebek türü olan Jersey Tiger’dan almış. Fethiye otobüs bileti ve Fethiye otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

iztuzu.webp

 

İztuzu Plajı, Dalyan


Kaplumbağalarıyla bildiğimiz Dalyan’ın 10 km kuzeyinde yer alan İztuzu Plajı Muğla’da denize girilecek şüphesiz en güzel yerlerden. Doğal koruma statüsüne sahip İztuzu Plajı el değmemiş sayılabileceği için diğer plajlara oranla çok daha sakin. Kaplumbağa yuvalama alanlarına zarar gelmemesi için hava karardıktan sonra plaja basılmasına müsaade edilmiyor.

 

kleopatra-plaji.webp

 

Kleopatra Plajı, Alanya


Alanya’nın denizinin Antalya’nın diğer plajlarına kıyasla pek güzel olmadığı söylense de Kleopatra Plajı’nın bu fikri haksız çıkardığını baştan söyleyelim. Çevredeki aile dostu otelleri, şemsiye ve şezlong kiralama alanlarıyla Kleopatra Plajı turuncu renkli yüksek kayalıklarıyla dikkat çekiyor.

 

cirali-plaji.webp

Çıralı Plajı, Antalya


Hiç sönmeyen doğal bir fenomen olan Çıralı Yanartaş’ı gördükten sonra Likya’nın antik şehirlerinden Olympos’da denize girme keyfi için Çıralı Plajı’na uğramayı unutma!

 

cennet-koyu.webp

Cennet Koyu, Göltürkbükü


Bodrum’un sosyetik bölgelerinden Türkbükü yakınlarında yer alan bu gizli kalmış koy mavinin her tonuna kademe kademe geçiş yapıyor. Derin V şeklindeki Cennet Koyu teknelerin de demir attığı yerlerden.

Bardakçı Koyu, Bodrum


Bodrum merkezin 1 km batısında yer alan ve sayılı konaklama tesisine sahip koyda halk plajı olmadığı için otellerden denize girmek mümkün, ama deniz her daim şahane. Bodrum uçak bileti, Bodrum otobüs bileti ve Bodrum otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

ilica-plaji.webp

Ilıca Plajı, Çeşme


Bize göre Türkiye’nin en iyi halk plajlarından biri olan Ilıca Plajı Çeşme yarımadasının kuzeydoğu kısmında konumlanıyor. Havuzu andıran denizi ve bembeyaz kumlarıyla yediden yetmişe herkesin geldiği plaj hafta sonlarında çok kalabalık.

 

delikli-koy (1).webp

 

Delikli Koy, Çeşme


Çeşme’de karavan ve çadır kampının yapılabileceği yerlerin başında gelen Delikli Koy’da küçük girintiler bularak etrafta kimse yokken denize girmenin tadını çıkarabilirsin.

Kefalos Plajı, Gökçeada


Gelibolu Yarımadası’nın hemen batısında, Ege sahillerine bakan kısımda yer alan Gökçeada’nın denizi özellikle İstanbul’dan arabayla gelen tatilcilerin tercih ettiği adreslerin başında geliyor. Rüzgar sörfü ve kite gibi aktivitelerin sık sık yapıldığı, Aydıncık Plajı olarak da bilinen Kefalos Plajı bütçeyle tatil yapmak isteyenler için ideal.

Ayazma Plajı, Bozcaada


Çanakkale anakarasına 6 km uzaklıkta yer alan Bozcaada’nın en popüler plajı Ayazma butik otelleri, zarif ve sade plajlarıyla minimal ama lüks tatil severlerin adresi. Beyaz kumun mavi denizle birleştiği plaj günbatımlarında gerçekten çok güzel.

 

oludeniz.webp

Ölüdeniz, Fethiye

 

Çam ormanlarıyla denizin maviyle yeşili buluşturduğu Ölüdeniz’de su o kadar dalgasız ki adının hakkını veriyor. Ölüdeniz halk plajının batısında, lagün olarak bilinen kısım milli park sınırları içine girdiği için girişi ücretli.

 

kabak-koyu (1).webp

 

Kabak Koyu, Fethiye


Kamp severlerin doğayla baş başa kalabilmek için mesken edindiği Kabak Koyu’nun olmazsa olmazı yoga dersi almak! Sabah yogasından sonra organik ve sağlıklı yemekler yiyip sahile inebileceğin Kabak Koyu’nda konaklama imkanları Bilet Dükkanı’nda.

Pamucak Plajı, İzmir


Adı pek duyulmuş bir yer olmasa da, Efes Antik Kenti’ni ziyarete gelen turistlerin 5 dakikalık bir araba yolculuğuyla ulaşabileceği Pamucak Plajı altın kumlu bir plaja sahip, denizi de sığ olduğu için aileler için güvenli.

12 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar