2024 Yazında Ziyaret Edilmesi Gereken Yurt Dışı Tatil Rotaları

Düşük bütçeli bir tatil, sadece cebinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda sizi yerel kültürlerle daha yakından tanıştırır, hiç beklemediğiniz sürprizlerle dolu maceralara atılmanızı sağlar. Haydi, valizinizi hazırlayın ve bütçenizi zorlamadan dünyanın sunduğu güzellikleri keşfetmeye başlayın!

12 Temmuz 2024 1dk okuma

Hepimiz zaman zaman şehir hayatının koşuşturmacasından kaçıp, yeni yerler keşfetmenin hayalini kurarız. Ama bütçemiz sınırlı olduğunda, bu hayalin gerçekleşmesi imkansız gibi görünebilir. Ancak uygun fiyata seyahat etmenin sunduğu fırsatlar ve heyecan, bu endişeleri bir kenara bırakmamızı sağlıyor. Yeni dostluklar kurmak, hiç tatmadığınız lezzetleri keşfetmek ve harika anılar biriktirmek için servet harcamanıza gerek olmadığını gördüğünüzde, seyahat etmenin aslında ne kadar ulaşılabilir ve keyifli olduğunu anlayacaksınız.

2024 yılının popüler yaz tatili rotaları arasında en uygun fiyatlı olanları sıraladığımız bu yazıyı okumaya geçmeden önce hemen Bilet Dükkanı ana sayfasını ziyaret ederek dilediğin yere en uygun fiyatlara uçak bileti alabilir ve en güzel oteller için rezervasyonunu gönül rahatlığıyla yapabilirsin.

 

yurt-disi-tatil-rotalari.webp

 

2024 Yazında Ziyaret Edilmesi Gereken Yurt Dışı Tatil Rotaları 


Yurtdışında uygun fiyatlara tatil yapmak isteyenler için önerilen ülkeler genelde Türkiye’ye uzak destinasyonlar oluyor. Her ne kadar uçak biletleri pahalı olsa da tatilinin geri kalanında yapacağın harcamalar, konaklama ve yeme – içme konusunda en ucuz ülkeleri seçmen iyi olur. Ayrıca halihazırda vizesi olanlar için çok da uzağa gitmeden, Avrupa’da da uygun fiyatlı tatil seçenekleri olduğunu da belirtelim. İşte bu yaz için 10 ucuz tatil rotası:

Yunanistan


2010’da yaşadığı borç krizinden sonra ülke çapında fiyatların büyük oranda düştüğü Yunanistan anakarası ve adalarına ülkemizden de pek çok turist ziyarete gidiyor. Birbirinden leziz zeytinyağlı meze ve yemeklerinin tadına bakarken Ege Denizi’nin en güzel plajlarında denize girebilir, uygun fiyatlı pazar ve çarşılarda dolaştıktan sonra Antik Yunan’dan kalma yapıları keşfederken tarihi bir yolculuğa çıkabilirsin.

 

yunanistan.webp

 

Bu sene başlayan kapı vizesi uygulamasıyla Yunanistan’ın Sakız, Kos, Midilli, Simi ve Rodos gibi adalarına 1 haftalığına da gidebilirsin! Yunanistan'da keyifli bir tatil planı yaparken Yunanistan uçak bileti, Yunanistan otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden uygun fiyatlara yararlanmak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Split


Kiremit rengi çatıları, beyaz renkli binaları ve palmiye ağaçlarının turkuaz sularıyla ünlü Hırvatistan’ın Dalmaçya sahilleri boyunca sıra sıra dizildiği Split şehri özellikle deniz tatili yapmak isteyen tatilcilerin bütçe dostu bir seçenek olarak imdadına yetişiyor. Gece olunca ünlü plaj ve yat partilerine katılabilir, gündüz küçük köyleri gezebilirsin.

 

split.webp

 

Lizbon


Lizbon, Avrupa’nın en güzel ve uygun fiyatlı başkentlerinden biri. Şehirde tarihi tramvaylarla gezebilir, Belem Kulesi ve Jeronimos Manastırı gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsin. Şehir merkezinde uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ve lezzetli Portekiz yemekleri sunan restoranlar bulabilirsin. Yakınlardaki Cascais ve Sintra’ya da günübirlik geziler yaparak tatiline renk katabilirsin. Konaklama ve yeme içme dahil, bütçeli bir plan çerçevesinde toplam günlük harcaman 20 – 50 Euro arasında tutacaktır.

 

lizbon.webp

 

Filipinler


Ucuz yurtdışı tatili denince akla gelen ilk rotalardan biri olan Güneydoğu Asya’nın en güzel ülkelerinden Filipinler’e giderken sadece uçak biletin masraflı olabilir, burada yeme içme ve konaklama seçenekleri gerçekten oldukça uygun fiyatlı. Banaue pirinç tarlalarında gezindikten sonra Coron Adası’na uğramadan dönmek olmaz! Filipinler uçak bileti için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

filipinler (1).webp

 

Bali


Endonezya’nın egzotik doğası, muhteşem plajları ve uygun fiyatlarıyla dünya çapında popüler bir tatil destinasyonu olarak bilinen Bali’de ekonomik otel ve pansiyonların fiyatı gecelik 20 – 50 dolar arasında değişiyor. Yemekler ise kişi başı 2 – 7 dolar arasında. Seminyak’ta güneşin tadını çıkarmayı unutma!

 

bali.webp

 

Goa


Goa, Hindistan’ın en popüler tatil destinasyonlarından biri. Altın kumlu plajları, rengarenk pazarları ve rahatlatıcı atmosferiyle ünlü. Anjuna ve Palolem plajlarında güneşlenebilir, denize girebilirsin. Goa’nın gece hayatı da oldukça canlı ve eğlenceli. Hindistan’ın en güvenli yerlerinden biri olan bu sahil şehrinde Avrupa’dan çok sayıda yabancı turist var.

 

goa.webp

 

Zanzibar


Afrika kıtasında Tanzanya’nın karşısında, Hint Okyanusu’nun masmavi sularında yer alan egzotik ada Zanzibar beyaz kumlu plajları ve turkuaz deniziyle tatilcilerin gözdesi. Stone Town’da tarihi dokuyu keşfedebilir, Nungwi ve Kendwa plajlarında denizin tadını çıkarabilirsin. Toplam günlük harcama 45 – 80 dolar arasında.

 

zanzibar.webp

 

Playa del Carmen


Meksika’daki Karayiplerin incisi Playa del Carmen, beyaz kumlu plajları ve turkuaz deniziyle seni büyüleyecek. Meşhur Tulum plajlarının yer aldığı Cancun’a göre daha uygun fiyatlı olan bu destinasyonda, güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, yakınlardaki Tulum veya Cozumel adasına günübirlik geziler yapabilirsin. Ayrıca yerel yemek pazarlarında lezzetli ve uygun fiyatlı Meksika yemeklerini tadabilirsin. Meksika’ya gitmek için harç ödemeden alacağın online vize gerekli.

 

playa-del-carmen.webp

 

Hoi An


Hoi An, büyüleyici atmosferi ve uygun fiyatlarıyla tanınan bir Vietnam şehri. Burada UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan eski şehirde dolaşabilir, muhteşem plajlarda güneşlenebilir ve lezzetli Vietnam mutfağını deneyimleyebilirsin. An Bang Beach, sakin ve temiz deniziyle huzurlu bir tatil için birebir. Uygun fiyatlı otellerde gecelik konaklama 10 – 20 Dolar arasında, toplam günlük harcama 25 – 45 Dolar tutacaktır.

 

hoi-an.webp

 

Ilha Grande


Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletine bağlı bir deniz tatili adası olan Ilha Grande Portekizce’de Büyük Ada anlamına geliyor. Araç trafiğine kapalı olan adanın koylarını keşfetmek için tekneler kullanılıyor, otel fiyatları ise çok uygun fiyatlı. El değmemiş tropik plajlar arasında Mavi Lagün ve Lopes Mendes’i gezdikten sonra Pico do Papagaio’ya 3 saat süren bir tırmanışın ardından göreceğin manzaraya inanamayacaksın!

12 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar