2025 Resmi Tatil Günleri - 13 Gün İzinle 45 Gün Tatil Yapabilirsin!

Daha 2025 gelmese de okullarda 2024 – 2025 sezonunun açılmasıyla “acaba bu sene hangi günler tatil” sorusu şimdiden merak uyandırmaya başladı. 2025 için daha şu an tatil planı yapmak isteyenler, uygun bütçeyle seyahat edebilmek için şimdiden hazırlıklı olmaları gerektiğinin farkında. Üstelik 2025'te 13 gün izinle 45 gün tatil yapabilirsin! Nasıl mı? Hadi gelin birlikte bakalım!

9 Ekim 2024 1dk okuma

Uzun hafta sonları ya da yakın ülkelere kısa kaçamaklar için şahane fırsatlar sunan yılın resmi tatilleri hakkında merak ettiğin her şeyi bu içerikte bir araya getirdik.  
İster yılın yorgunluğunu atabileceğin kısa bir deniz tatili, ister küçük ama yeni yerler keşfedeceğin bir kültür turu…

Hemen Bilet Dükkanı ana sayfasını ziyaret ederek bulunduğun şehir kalkışlı Viyana uçak bileti, Bodrum uçak bileti ya da Gaziantep otobüs bileti alabilir ve Kolezyum manzaralı en güzel Roma otelleri için erken rezervasyon yapabilirsin. Antalya Kaş araç kiralama ve İstanbul Havalimanı transfer seçenekleri de kaçıramayacağın fırsatlarla Bilet Dükkanı’nda seni bekliyor!

 

resmi-tatilleri-izinle-uzat.webp

 

2025 Resmi Tatilleri Hangi Gün? 


Yılbaşı – 1 Ocak 2025


Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak her yıl olduğu gibi 2025’te de resmi tatil olarak kutlanıyor. Hafta ortasına denk geldiği için kısa bir ara vermek ve soğuk kış günlerinde yeni yılın enerjisini toplamak için güzel bir fırsat sunuyor.

1 Ocak'ın çarşamba gününe denk gelmesi, yılbaşında biraz daha uzun tatil yapmak isteyenler açısından oldukça güzel bir tesadüf. Pazartesi ve salı günü için izin alarak yılbaşı tatilini birleştirebilir, 5 gün boyunca keyifli bir tatil geçirebilirsin.

Ramazan Bayramı – 30 Mart-1 Nisan 2025


Ramazan ayı boyunca tutulan oruçların sonrasında coşkuyla gelen Ramazan Bayramı’nın ilk günü bu sene 30 Mart Pazar gününe denk geliyor, 1 Nisan Salı ise bayramın son günü.

Ramazan Bayramı tatili için de 3 gün izin alarak, tatilini 9 güne uzatabilirsin.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı anısına kutlanan bu özel gün çocuklar için düzenlenen etkinliklerle dolu. 2025’te 23 Nisan, Çarşamba gününe denk geliyor. Haftanın ortasında bir tatil olduğu için, özellikle kısa bir mola almak ya da çocuklarla keyifli vakit geçirmek için değerlendirilebilir.

Çarşamba gününe denk gelen 23 Nisan resmi tatilini, 2 gün izin ile birleştirerek 5 günlük bir tatil planı yapabilirsin.

 

resmi-tatil-gunleri.webp

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü


Emek ve Dayanışma Günü, işçi haklarının kutlandığı önemli bir tatil. 2025’te Perşembe gününe denk gelmesi hafta sonuna yaklaşan bir tatil sunuyor. Cuma günü izin alarak 4 günlük bir tatil planı yapabilirsin.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


Gençlik ve spor etkinlikleriyle kutlanan 19 Mayıs bu yıl Pazartesi’ye denk geliyor. Bu da hafta sonuyla birleşen 3 günlük bir tatil fırsatı anlamına geliyor. 

Bu günleri baharın güzel havalarını değerlendirerek Balkanlar’a küçük bir kaçamak yapmak için değerlendirebilirsin! En güzel Kotor otelleri Bilet Dükkanı’nda.

Hemen Kotor otelleri ve uçak bileti için rezervasyon yaptırın.

 

Kurban Bayramı – 6-9 Haziran 2025


Her sene 4 gün süren Kurban Bayramı bu sene de 4 gün sürüyor ancak önceki senelerde olduğu gibi hafta sonu tatiliyle birleştirilmesi söz konusu değil, çünkü Kurban Bayramı zaten 6 Haziran Cuma günü başlıyor ve 9 Haziran Pazartesi günü sona eriyor.

Fakat 5 Haziran Perşembe gününün arife günü olduğunu düşünürsek, önceki 3 gün için izin alarak 10 günlük bir tatil planı yapabilirsin.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü


15 Temmuz, Türkiye’nin demokrasi mücadelesini hatırlamak ve anmak için resmi tatil olarak kutlanıyor. 2025’te bu gün Salı’ya denk geliyor. Bu nedenle pazartesi günü için izin alabilir, 4 günlük tatilin tadını çıkarabilirsin.

 

resmi-tatilleri-izinle-birlestir.webp

 

30 Ağustos Zafer Bayramı


Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı zaferini simgeleyen bu özel gün 2025’te Cumartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu etkinlikleri ve zafer kutlamaları için planlar yapabilirsin.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı


Cumhuriyet’in ilanını kutlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl çarşamba gününe denk geliyor. Tatil 28 Ekim öğleden sonra başlayarak 29 Ekim’i kapsıyor. Yine hafta ortasında bir tatil fırsatı sunan bu gün Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için önemli bir fırsat olacak! 1,5 gün izin alarak hafta sonuyla da birleştirebilir,  gün sürecek bir tatil yapabilirsin.

2024-2025 Ara Tatil Ne Zaman?


2024 – 2025 dönemi için öğrenciler ilk dönem karnelerini 17 Ocak 2025 Cuma günü alacak. Tatilin resmi başlangıç tarihi ise 20 Ocak 2025. Okullar 3 Şubat 2025’te ikinci dönem için yeniden açılacak.

2025 Ramazan Bayramı Ne Zaman?


2025 yılında Ramazan Bayramı’nın ilk günü 30 Mart Pazar gününe denk gelmektedir. Bayramın son günü ise 1 Nisan 2025 Salı. Bu sene Ramazan Bayramı tatili toplamda 3 gün sürecek, başka tatillerle birleştirilmesi söz konusu değil.

31 Aralık Resmi Tatil Mi?


Pek çok kişi her sene, yılın son günü olan 31 Aralık’ın resmi tatil olup olmadığını merak etse de bu cevabın hiçbir zaman değişmediğini yeniden hatırlatmak isteriz. 31 Aralık resmi tatil değil, tüm çalışanlar ve öğrenciler için 31 Aralık resmi bir iş günüdür, yani diğer günlerden farkı yok. Bu sene 31 Aralık 2024 Salı gününe denk geliyor.

 

resmi-tatiller.webp

 

2025'te Okullar Ne Zaman Kapanıyor?


Sadece kış tatili planları değil, pek çok gezgin daha şimdiden 2025 yazı için plan yapmaya başladı bile! Özellikle uzak yerlere gidecek olan tatil severler daha şimdiden uçak bileti fiyatlarını araştırıyor.

Siz de çocuklu bir aileyseniz ve 2024 – 2025 okul yılının ne zaman biteceğini merak ediyorsanız hemen cevabı verelim: 20 Haziran 2025 Cuma günü öğrenciler karnelerini alıyor ve okullar kapanıyor.

2025 Resmi Tatiller Kaç Gün?2025 yılında resmi tatil süresi toplamda 14,5 gün görünmektedir (Her sene Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün öncesi olan 28 Ekim öğleden sonra resmi tatil olup 0,5 gün tatil olarak kabul edilir).

13 Gün İzin İle Nasıl 45 Gün Tatil Yapabilirim?

2025 yılında resmi tatillerin hangi günlere denk geldiği her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki bu yıl resmi tatilleri izin alarak uzatabilir miyiz? Evet! 13 gün izin alarak yıl boyunca toplam 45 gün tatil yapabilirsin!

2025 yılında çok sayıda resmi tatil hafta içine denk geldiği için hafta sonu tatili ya da izinle birleştirilerek uzatılabiliyor. İşte izin alarak ya da hafta sonu tatiliyle birleştirerek uzatabileceğiniz resmi tatiller!

  • 1 Ocak Yılbaşı: 2 Gün İzin - 5 Gün Tatil
  • Ramazan Bayramı: 3 Gün İzin - 9 Gün Tatil
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 2 Gün İzin - 5 Gün Tatil
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü: 1 Gün İzin - 4 Gün Tatil
  • 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: Hafta Sonuyla Birlikte 3 Gün Tatil
  • Kurban Bayramı: 3 Gün İzin - 10 Gün Tatil
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü: 1 Gün İzin - 4 Gün Tatil
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı: 1,5 Gün İzin - 5 Günlük Tatil 

     
9 Ekim 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar