Aileler İçin En İyi Tatil Yerleri

Çocuklarla yapılacak aile tatilleri tüm aile fertleri için unutulmaz anılar biriktirmenin, bağları güçlendirmenin ve birlikte kaliteli zaman geçirmenin en güzel yollarından biri! 

8 Temmuz 2024 1dk okuma

Ancak tatil destinasyonu seçerken, herkesin keyif alabileceği ve rahatlayabileceği bir yer bulmak önemli. Çocuk dostu alanları ve çocukların dikkatini çekerken bir yandan da bir şeyler öğrenebilecekleri aktivitelerle dolu yerler her sene ebeveynler tarafından merak ediliyor. Yaz kış fark etmeksizin, aile ile tatil yapılacak en iyi destinasyonları bu yazıda bir araya getirdik.

Ailecek tatil yapabileceğin en güzel Girne otelleri ve Disneyland’e gitmek için Paris uçak bileti de avantajlarla dolu Bilet Dükkanı’nda seni bekliyor.

Ailecek tatile çıkarken geniş bir arabaya ihtiyacım var diyorsan araç kiralama seçeneklerine göz atmanı tavsiye ederiz.

Ailecek Tatil Yapılacak 15 Yer


Ailecek tatil planı yapmayı kafaya koydunuz ancak neye gidelim diye kafa yoruyorsan işte sana 15 muhteşem tatil yeri önerisi:

Antalya, Türkiye


Türkiye’nin bir numaralı deniz tatili destinasyonu Antalya 5 yıldızlı, aquaparklı, minikulüplü ve daha pek çok çocuk aktivitelerinin yer aldığı otelleriyle aileler için mükemmel bir seçenek. Lara ve Konyaaltı plajları, çocukların kumda oynayabileceği ve denizin tadını çıkarabileceği en güzel ve güvenli plajlardan bazıları. Antalya Akvaryumu, Düden Şelalesi ve tarihi Kaleiçi bölgesi de ailece gezilecek yerler arasında.

antalyada-ailecek-tatil.webp

Fethiye, Türkiye


Ölüdeniz ve Kabak Koyu gibi güzellikleriyle bilinen Muğla’nın ilçesi Fethiye sadece yetişkinler için değil, aileler için de birbirinden eğlenceli aktiviteler sunuyor. Ailecek Ölüdeniz’in sakin sularında yüzebilir, Babadağ’da yamaç paraşütü yapabilir ya da Saklıkent Kanyonu’nda serinleyebilirsiniz. Fethiye Pazarı’nda gezinip, taze meyve ve sebzelerin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için gemi turları ve doğa yürüyüşleri de oldukça keyifli olacaktır!

fethiye-ailecek-tatil.webp

Tatilin tadını çıkarmak için yola çıkaran bütçeni düşünen fiyatlar için Fethiye otobüs bileti ya da Muğla uçak biletini Bilet Dükkanı'ndan alabilirsin.

Kapadokya, Türkiye


Peribacaları ve yeraltı şehirleriyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dört bir yanından gelen gezginleri her sene ağırlayan Kapadokya’da sabahın erken saatlerinde balon turuna katılarak unutulmaz manzaralara tanık olabilirsiniz. Açık hava müzeleri ve tarihi kiliseler, çocuklar için de eğitici ve eğlenceli olacaktır. Ayrıca ata binme turları ve doğa yürüyüşleri de ailecek yapılabilecek aktiviteler arasında. 

Bilet Dükkanı'ndan hemen Kapadokya otobüs bileti alarak yola çıkabilirsiniz. 

kapadokya-balonlar.webp

Çeşme, Türkiye


İzmir’in gözbebeği, ülkemizin en batısı Çeşme çocuklu ailelerin güvenle denize girebileceği yerler arasında. Türkiye’nin en güzel halk plajlarından biri olarak gösterilen Ilıca Plajı sığ denizi ve beyaz kumuyla adeta havuzu andırıyor. Akşamları dondurma yerken Alaçatı’nın tarihi sokaklarında gezinebilir ve Dalyan’da birbirinden leziz deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz. Alaçatı’da çocuklar için rüzgar sörfü gibi su sporları da düzenleniyor.

Muhteşem bir tatil için Bilet Dükkanı'ndan ucuz Çeşme uçak bileti bakabilir ya da Çeşme otelleri arasında en konforlu olanı seçebilirsin.

cesme-ailecek-tatil.webp

Peki Çeşme'de gezilecek yerler hakkında neler biliyorsun? 

Çeşme, Türkiye'nin Ege kıyılarında yer alan popüler bir tatil beldesidir ve zengin doğal güzellikleri ile her zaman ideal tatil yerlerinden biri olmuştur. İster Ilıca Plajı'nın termal kaynaklarında hem sağlıklı hem de dinlendirici bir tail yapın ister Altınkum Plajı'nın geniş kumsalında ailecek vakit geçirin! Bununla birlikte Çeşme'nin tarihi dokusu da keşfetmeye değer yerlerin başında gelir. Çeşme Kalesi ve Erythrai Antik Kenti kaçırmamanız gereken yerlerden biridir. 

Uludağ, Bursa


Kışa daha var ama şimdiden sömestr planlarını yapmaya başladıysan Uludağ’da keyifli bir kayak tatili yapmak için Uludağ otellerine göz atabilirsin. Gündüz karda kayak yapmayı öğrenirken yorulan çocuklar erkenden uykuya dalabilir!

Bilet Dükkanı'nın birbirinden avantajlı kampanyalarından yararlanarak Uludağ otobüs bileti için en uygun fiyatı seçebilirsin.

Simi (Sömbeki) Adası, Yunanistan


Avrupa’nın aile dostu adalarından biri olan Simi’de birbirinden güzel plajlar, yeme içme yerleri ve küçük balıkçı kasabaları var, üstelik oldukça uygun fiyatlı. Kalabalık ve yaşı daha büyük aile fertleriyle Simi’ye gitmek için kapı vizesi almak yeterli!

Bunun yanında rüyalarını süsleyen bir tatil için Kapıda Vize İle Gidebileceğiniz 10 Yunan Adası blogumuzu inceleyebilirsin. 

simi-adasi.webp

Barselona, İspanya


Avrupa’nın klasik yapılarının aksine, Gaudi’nin masal diyarı Barselona’nın her yerini saran rengarenk mozaikler daha ilk bakışta çocukların dikkatini çekmeyi başarıyor! Eminiz ki sadece Park Güell’in fotoğraflarına bakmak bile her çocuğun ilgisini çeker, her daim güneşli ve capcanlı olan bu şehirde, şehir merkezinden uzaklaşmadan denize girmek de büyük konfor.

ailecek-madrid-tatili.webp

İnşası hiç bitmeyen La Sagrada Familia’yı ziyaret edebilir, Barceloneta Plajı’nda denizin tadını çıkarabilir ve bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca Barcelona Akvaryumu ve şehirdeki geniş parklar da çocuklarla açık havada vakit geçirmek için harika.

Disneyland, Paris


Dünyanın en büyük eğlence tema parklarından biri olan Disneyland’in Paris’teki parkı şehir merkezine yarım saatlik sürüş mesafesinde yer alıyor. Burası sadece çocuklar için değil, yediden yetmişe herkesin unutulmaz bir gün geçirebileceği bir yer. Disney karakterleriyle fotoğraf çekilin ve akşamları yapılan havai fişek ve ışık gösterisini izleyin!

Paris uçak bileti alarak bu rüyaları süsleyen tema parkında özellikle çocuklarınızla çılgınlar gibi eğlenebilirsin.

disneyland-tatili.webp

Maienfeld, İsviçre


70lerin popüler çizgi filmi Heidi’nin dostu Clara ve dedesiyle maceralarını izlediğimiz, "keşke burada yaşasam" dediği meşhur köy, işte Maienfeld’de! Burada düzenlenen Heidi Turu’na katılarak ailenizle nostaljik bir tatil yaşayabilirsiniz.

Böylece hem doğa güzellikleriyle ünlü ve çikolata diyarı İsviçre'nin kapılarını aralayabilir hem de hikaye kitaplarında okuduklarını canlı canlı yaşayabilirsin.

Viyana, Avusturya


Sıradağı önerimiz Viyana! 

Viyana, Avrupa'nın kültürel ve tarihi açıdan en zengin şehirlerinden biri oalrak listemizde yerini aldı. Ailecek ziyaret etmeyi en uygun düzenli şehirlerinden biridir. İlk olarak Habsburg Hanedanı'nın uzun süre kullandığı Hofburg Sarayı, göz doyuran mimarisi ve zengin eserleri ile turistleri kendine hayran bırakır. 

Stephansdom Katedrali, Gotik tarz sevenlerin mutlaka ziyaret ettikleri bir yerdir.

Sanatsever bir aileyseniz bu önerimizi sakın es geçme. Albertina Müzesi, dünya çapında ünlü sanat eserleri koleksiyonuna sahiptir. Bunu sakın kaçırma. 

avusturya-gezilecek-yerler.webp

Schönbrunn Sarayı'nı ve bahçelerini ziyaret etmek de Viyana'da yapılacak en iyi aktiviteler arasında yer alır. Bu güzel şehir, hem tarihi zenginliğiyle hem de kültürel çeşitliliğiyle her ziyaretçiye unutulmaz bir deneyim sunar.

Çocukları erken yaşta sanat ve kültürel zenginliklerle tanıştırmak isteyen aileler, Orta Avrupa’nın en görkemli şehri Viyana’yı tercih ediyor. Prenses Sissi’nin Schönbrunn ve Hofburg Sarayları’nı gezdikten sonra Prater Eğlence Parkı ve ZOOM Çocuk Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Londra, İngiltere


Londra’da çocuklar için Harry Potter Stüdyosu, Londra Hayvanat Bahçesi ve Doğa Tarihi Müzesi gibi pek çok ilgi çekici yer bulunuyor. Hyde Park’ta piknik yapabilir ve şehrin tarihi dokusunu keşfedebilirsiniz.

Londra, dünyanın en büyük ve en çeşitli kültürel mirasa sahip şehirlerinden biri olduğunu söylesek abartmış olmayız. Royal Family bizim için bir başka diyenler için Buckingham Sarayı vazgeçilmez bir yerdir. Bunu duyunca aklına "Buckingham Sarayı'na girilebiliyor mu?" sorusunun geldiğini biliyoruz.

Normal zamanlarda sarayın iç mekânları genellikle ziyarete kapalı ama yaz aylarında sarayın bir kısmı halka açılıyor. Bunun yanında, sarayın bahçeleri bazı özel etkinlikler veya özel turlar kapsamında turistlere açık hale geliyor. Ziyaret saatleri ve detaylı bilgiler için Buckingham Sarayı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsin.

londra-gezilecek-yerler.webp

Tower Bridge, Thames Nehri üzerindeki muhteşem yapısıyla ve tarihî anıtları içinde barındıran Tower of London ile birlikte şehrin en önemli sembollerinden biri olarak kabul edilir. 

Tabi ki yine sanatverleri unutmadık. Sanat meraklıları için British Museum, dünya çapında önemli antik eserler ve sanat eserlerine ev sahipliği yapar. 

Hala Londra uçak bileti almak için neyi bekliyorsun!

Floransa, İtalya


Leziz İtalyan yemeklerinin muhteşem tepe manzaralarıyla birleştiği Floransa’da tarih ve sanat dolu bir kültür gezisi yapabilirsiniz. Burası bir aile şehri, öyle ki şehri yöneten Medici de büyük bir aileydi, siz de ailenizle Uffizi ve Galleria dell’Accademia’yı gezebilirsiniz!

Bangkok, Tayland


Dünyanın en çok turisti ağırlayan başkentinin Bangkok olduğunu biliyor muydun? Burada çok sayıda çocuk turist olduğunu da ekleyelim! Siam Ocean World, Dusit Zoo ve Chao Phraya Nehri’nde tekne turları, çocuklar için unutulmaz bir gün vadediyor.

bangkok-gezilecek-yerler.webp

Üstelik avantajlı kampanyaları ile Bilet Dükkanı uygun fiyatlı Bangkok uçak bileti fırsatı sunuyor!

Laponya, Finlandiya


Rengarenk Kuzey Işıkları’nı büyük bir sessizlik içinde, dünyaya uzak bir yerden izlemeyi kim istemez? Karanlık gökyüzünde beliren bu doğal ışıkları seyrettikten sonra gündüz çocuklarla Rovaniemi’deki Noel Baba Köyü’ne uğrayabilir ve geyikleri besleyebilirsiniz.

Dubai, BAE


Plajlardan çöllere, etkileyici gökdelenlere, tema ve su parklarından alışveriş merkezlerine burada çocuklu ailelerin yapacağı sayısız şey var. 

8 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
128 Yazı

Benzer Yazılar