Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

İstanbul’un büyüleyici taraflarından biri de Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren eşsiz konumu. Anadolu Yakası kalabalık ve hızlı Avrupa Yakası’na göre daha sakin ve yerel bir atmosfere sahip, kimilerine göre gerçek İstanbul demek Kuzguncuk, Beylerbeyi, Kadıköy, Üsküdar demek…

18 Ekim 2024 1dk okuma

Tarihi dokusu, doğayla iç içe alanları ve lezzet duraklarıyla dolu Anadolu Yakası’nın her bir köşesi İstanbul’un keşfedilmeye değer güzelliklerini barındırıyor. Bu sonbahar günlerinin hafif serin ama huzurlu günlerinde Anadolu Yakası’nda yapılacak bir gezi, şehri farklı bir gözle deneyimlemeni sağlayacak.

Hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek en yüksek puanlı Bostancı otellerinde konaklayabilir, kampanyalı fiyatlara İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçak bileti ya da İstanbul Ataşehir Otogarı otobüs bileti almanın tadını çıkarabilirsin. Ataşehir araç kiralama fırsatları da yine ana sayfamızda seni bekliyor.

Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler


İşte Anadolu Yakası’nda ziyaret edebileceğin 15 harika rota:

Kadıköy


Kadıköy Anadolu Yakası’nın kalbi desek yanılmayız, Avrupa kıtasına kıyasla daha sakin olan Anadolu yakasında herkes işlerini halletmek için genelde Kadıköy’e gider. Hareketli çarşısı, özgün kafeleri ve renkli sokaklarıyla yediden yetmişe herkes tarafından keşfedilmeyi bekleyen Kadıköy’e vapurla geçebilirsin. Özellikle Bahariye Caddesi ve Kadife Sokak’ta dolaşırken Kadıköy’ün enerjisini hissedebilirsin. Sahilde yürüyüş yapıp Moda’ya doğru yürürken yol üstündeki kafelerde kahve içmeyi de ihmal etmeyin!

 

kadikoy.webp

 

Moda Sahili


Kadıköy’ün Moda semti hem sakin bir sahil yürüyüşü yapmak hem de deniz manzarasının tadını çıkarmak için harika bir bölge. Özellikle yılın bu zamanlarında denizin üzerinde yükselen hafif sis sahile ayrı bir güzellik katıyor. Ayrıca çevredeki kafelerde mola verip sahil boyunca yürüyüş yapabilirsin.

 

moda-sahil.webp

 

Üsküdar Meydanı


Üsküdar tarih ve modern yaşamın harmanlandığı özel bir yer. Burada Mihrimah Sultan Camii gibi önemli tarihi yapıları görebilir ve Kız Kulesi manzarası eşliğinde sahilde yürüyüş yapabilirsin. Özellikle akşamüstü saatlerinde deniz kenarında oturup Boğaz’ın keyfini çıkardıktan sonra bölgenin meşhur tatlıcılarında enfes pastaların tadına bakmadan buradan dönmek olmaz!

 

uskudar-meydan.webp

 

Çamlıca Tepesi


Yedi tepe üzerine kurulu şehir İstanbul’un en yüksek noktası olan Çamlıca Tepesi şehri kuşbakışı izleyebileceğin muhteşem bir yer. Geniş alanı ve doğa ile iç içe yapısı sayesinde yürüyüş yapmak ve İstanbul’un eşsiz manzarasını izlemek isteyenler meşhur televizyon kulesine uğradıktan sonra Sofa, Topkapı ve Cihannüma Köşkleri gibi Küçük Çamlıca köşklerini gezebilirler.

 

camlica-tepesi.webp

 

Beylerbeyi Sarayı


Boğaz’ın en güzel yapılarından biri olan Beylerbeyi Sarayı Osmanlı döneminin ihtişamını yansıtan bir müze-saray. Hem mimarisi hem de boğaz manzarası ile ziyaretçileri kendine hayran bırakan sarayın içini gezip tarihe kısa bir yolculuk yapabilirsin.

 

beylerbeyi-sarayi.webp

 

Kuzguncuk


Üsküdar’a bağlı Kuzguncuk renkli evleri ve bohem atmosferiyle özellikle son yıllarda dikkatleri üzerine çeken küçük ama etkileyici bir semt. İstanbul’un kozmopolit yapısının aksine bu mahallede daha yerel ve samimi bir hava bulacaksın. Eski İstanbul’un izlerini taşıyan sokaklarda zamanında Rumlar, Museviler, Ermeniler ve Türkler huzur içinde bir arada yaşamış.

 

kuzguncuk.webp

 

Fethi Paşa Korusu


Doğayla iç içe olmak isteyenler için Fethi Paşa Korusu ideal bir kaçış noktasıdır. Üsküdar’a yakın olan bu büyük yeşil alan, kasım ayında dökülen yaprakların eşliğinde huzurlu bir yürüyüş sunar. Koru içinde boğaza karşı bir çay molası vermek ise günü tamamlamak için harika bir fikir olabilir.

 

fethi-pasa-korusu.webp

 

Polonezköy


Şehirden kısa süreli bir kaçış yapmak isteyenler için Polonezköy Anadolu Yakası’nın en yeşil köşelerinden biri. Polonyalı göçmenler tarafından kurulan bu köy doğa yürüyüşleri ve piknik için hafta sonlarının vazgeçilmez adresi.

 

polonezkoy (1).webp

 

Aydos Ormanı


İstanbul’un en büyük ormanlık alanlardan biri olan ve Kartal ilçesine bağlı Aydos Ormanı, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp temiz hava almak isteyenlerin Anadolu yakasındaki bir diğer rotası. Orman içinde yer alan yürüyüş yolları ve Aydos Tepesi doğaseverlerin ilgisini çekerken gölet çevresinde piknik yapabilir ya da bisiklet sürebilirsin.

 

aydos.webp

 

Şile


İstanbul’dan biraz uzaklaşarak doğaya ve denize daha yakın olmak istiyorsan Şile harika bir tercih olacaktır! Sahili, feneri ve doğa parkurlarıyla ünlü Şile sonbahar aylarında sakin bir hafta sonu kaçamağı için ideal. Deniz kenarında yürüyüş yaparken rüzgarın serinletici etkisini hissedebilirsin.

 

sile.webp

 

Ağva


Şile’ye yakın olan Ağva hem doğal güzellikleri hem de huzur dolu atmosferiyle günübirlik tatilcilerin gözdesi. Yeşilçay ve Göksu derelerinin çevresinde yürüyüş yapabilir, kamp ve bungalov gibi doğayla iç içe konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsin. Sonbaharın eşsiz renkleri Ağva’da daha da etkileyici hale geliyor.

 

agva (1).webp

 

Yuşa Tepesi


Beykoz’un, hatta Anadolu Yakası’nın en yüksek noktalarından biri olan Yuşa Tepesi hem İstanbul Boğazı’nın hem de Karadeniz’in muhteşem manzarasına sahip. Ayrıca Yuşa Peygamber’in türbesi de burada yer alıyor.

 

yusa-tepesi.webp

 

Dragos Tepesi


Maltepe’de yer alan Dragos Tepesi’nden Marmara Denizi’ni ve Adalar’ı izleyebilir, yürüyüş yapabilirsin. Mehtabıyla ünlü tepede 15 sene önce yapılan kazı çalışmaları sırasında antik hamam ve kilise kalıntılarına rastlanmış.

Adalar


Yılın dört mevsimi Prens Adaları’na bir vapur gezisi yaparak hafta sonunu daha keyifli hale getirebilirsin. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada’da ıssız koylarda denize girebilir, bisiklete binerek etrafı keşfedebilir, tarihi kiliseleri ziyaret edebilir ve akşam olunca balık – meze keyfi yapabilirsin.

 

adalar.webp

 

Bağdat Caddesi


İstanbul’un en ünlü caddesi hangisidir diye sorsanız cevap herkes için hiç şüphesiz ya İstiklal Caddesi ya da Bağdat Caddesi olur! Güneşli bir havada açık alanda yürüyüş yaparak dükkanları gezmenin keyfi bir başka oluyor, Anadolu yakasının en şık restoranları da yine burada toplanmış.

18 Ekim 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar