Atina'da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Ülkemizin dışında biraz da farklı kültürlerden bir yerler görelim, ama çok da uzağa gitmeyelim diyenler için Yunanistan’ın başkenti Atina harika bir tatil seçeneği olabilir! 

9 Kasım 2023 6dk okuma

Yorucu iş günlerinden sonra hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen tatilcilerin yurt dışı gezmek için fazla vakti haliyle olmayacaktır. Bu zamanı en iyi değerlendirebileceğin şehirlerden biri de şüphesiz Atina, çünkü İstanbul’dan Atina’ya yapacağın uçak yolculuğu bir buçuk saatten daha kısa sürecektir. 

İstanbul’dan ülkemizin diğer şehirlerine yapılan uçak yolculuklarıyla neredeyse aynı süreyi harcayarak gidebileceğin Atina’nın, Avrupa’nın diğer başkentlerine göre ucuz olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Yazımıza farklı kültür merakından yola çıkarak başlasak da yüzyıllar boyunca aynı topraklarda birlikte yaşadığımız Yunan halkı sıcaklığı, yemekleri, müziği ve mimarisiyle sana bir o kadar da yakın gelecek. Tabi ki yalnızca kısa süreli seyahat planlayanların değil, daha uzun konaklama yapmayı düşünenlerin de gözdesi olan Atina’yı gel birlikte keşfedelim. Şimdi önce Atina’yı tanıyalım ardından seyahat planı için ihtiyacımız olan uçak bileti, otel, araç kiralama adımlarını düşünelim. 

Atina’nın Hikayesi 


Atina deyince aklımıza ilk olarak medeniyet, demokrasi, felsefe ve antik kelimeleri geliyor değil mi? Atina'nın bu kavramlarla anılmasında haklı bir payı var. Çünkü günümüzde batı devletleriyle bağdaştırılan medeniyetin temelleri Atina’da, Antik Yunan Dönemi’nde atılmıştır. Avrupa'nın en eski başkenti olan Atina’nın ismi ise Yunan Bilgelik Tanrıçası Athena’dan geliyor. 

atina-hakkinda.webp

Sokrates, Platon ve Aristoteles gibi önemli düşünürlerin de yaşamlarını sürdürdüğü Atina, antik dünyanın en önemli iki okulu olan Akademi ve Lyceum’a ev sahipliği yapmıştır. Bu göz alıcı şehrin kalıntıları da dünyaca ünlüdür. Öyle ki şehrin altyapısı ve metro hatları inşa edilirken pek çok antik eser bulunmuştur. Günümüzde bu eserlerin birçoğu metro istasyonlarında sergilenmeye devam ediyor. 

Atina'da Mutlaka Gezilmesi Gereken 7 Yer


Önemli tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve medeniyeti ve felsefesiyle dünyanın sayılı şehirlerinden Atina’da gezmeniz gereken yerler:

Akropolis


Avrupa şehirlerini daha önceden gezmiş olan seyahat tutkunları “Eski Şehir” anlamına gelen Old Town’a aşinadır. Hemen hemen her şehrin dar sokaklı, genişçe bir meydana sahip, yaya trafiğine uygun ve restore edilmiş eski binalarıyla dolu olan Old Town’ı Atina’da arayacak olursan seni çok farklı bir şey bekliyor. Atina'nın Old Town’ı olarak düşünebileceğin Akropolis düşündüğünüzden çok daha eski, tarihi diğer Avrupa şehirleri gibi 1000li yıllara değil de M.Ö. 5. yüzyıla dayanıyor! 

Akropolis.webp

Yunan dilinde “yüksek tepe” anlamına gelen Akropolis şehrin tepesine kurulmuş, burada kurulacak şehrin daha güvenli olacağına inanılmış. Günümüzde pek çok yapının ilham kaynağı olan sütunlarıyla kartpostallık görüntüler sunan Akropolis özellikle havanın karardığı saatlerde ışıklandırmasıyla turistleri heyecanlandırıyor. 

Parthenon


Dünyanın en büyük ve ünlü Doric ve Ionic tapınaklarından biri olarak bilinen Parthenon şehrin simgesi haline gelmiş durumda. Şehre adını veren koruyucu tanrıça Athena’ya ithafen 15 yılda inşa edilen Parthenon’un tarihi milattan öncesine dayanıyor. Antik Yunan Mimarisinin en büyük eseri olan Parthenon’un büyük kısmı bin yıllardır ayakta. Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Parthenon’u süsleyen heykeller de bir o kadar ilgi çekici. Akropolis'in yıldızı Partheon bölgenin tepesinde konumlanıyor.

Parthenon.webp

Akropolis Müzesi


Yunanistan’ın en büyük ve zengin müzesi olarak kabul edilen Akropolis Müzesi ülke için de ulusal bir öneme sahip. Adından da anlaşılacağı üzere Akropolis’de yer alan müzede Antik Yunan Dönemine ait yüzlerce eseri inceleyebilirsin. Bir yandan ziyaretçilere açık olan müzenin bir diğer kısmında ise kazı çalışmaları hala devam ediyor. Devam eden çalışmaları cam tavandan izleyebilmek mümkün.

Akropolis-Muzesi.webp 

Poseidon Tapınağı


Atina’ya hafta sonu kaçamağı için geldiysen bu büyüleyici yapıyı görmek için vakit ayıramayabilirsin, çünkü şehir merkezine biraz uzak. Araba kiralayanların ve şehirde fazla vakti olanların mutlaka görmesi gereken Poseidon Tapınağı denizin yanı başında ve 60 metre yükseğinde yer alıyor. Gün batımını izlemek ise paha biçilemez. Atina uçak bileti alarak burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Parthenon.webp

Monastiraki Mahallesi


Atina’nın bir diğer eski yerleşim yerlerinden olan Monastiraki Mahallesi ünlü bit pazarları, dar sokakları, sevimli kafe ve barlarıyla oldukça hoş bir yer. Ayrıca Akropolis manzarasını bir de buradan görmelisin.

Monastiraki-mahallesi.webp

Plaka Mahallesi


Rengarenk evlerin sıra sıra dizildiği Plaka Mahallesi dünyanın en eski mahallelerinden. Restorasyon çalışmalarının dünyaya örnek olacağı mahallede bol bol fotoğraf çekilmeyi unutma! Mahallenin en güzel yeri ise Anafiotika Bölgesi.

Lycabettus Tepesi


Atina’nın en yüksek noktası olan Lycabettus Tepesi’ne teleferikle çıkabilir ya da macera arıyorsan ormanlık yoldan yürüyerek ulaşabilirsin. Şehrin panoramik manzarasını izleyebileceğin tepenin yamacındaki antik tiyatroda ise yılın belli dönemlerinde gösteriler düzenleniyor.

Lycabettus-tepesi.webp

Atina'da Kalınacak Yerler


Bilet Dükkanı olarak Atina’da beklentilerine uygun olarak kalabileceğin yerleri listeledik. Bilet Dükkanı web sitesinde otel bölümünde konuma Atina yazıp, plan yapmak istediğin tarih aralığının bilgisini girdikten sonra karşında en popüler Atina otelleri listelenecek. Buradan gerekli filtrelemeyi yaparak en uygun Atina otellerini bulabilirsin.

  • Airotel Parthenon: 4 yıldızlı otel Akropolis’e yürüyerek 5 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. 150 metre yakınında ise metro istasyonunun bulunduğu otel şehrin tam kalbinde. Yunan kahvaltısının sunulduğu tesisin odaları ses yalıtımlı ve balkonludur.
  • Neapolis 1897 Boutique Hotel: Atina şehir merkezine 1 kilometre uzaklıkta yer alan tesisin modern ve ferah odaları, bahçesi, ortak salonu ve restoranı mevcuttur. 1-4 kişilik araçlarda havalimanı transfer ücreti 45 Euro’dur.
  • Acropolis Vision: Özellikle gece saatlerinde göz alıcı Akropolis manzarasıyla büyüleyen tesis misafirlerin olumlu değerlendirmeleriyle şehrin en popüler otellerinden biri haline gelmiş. Keyifli bir kahvaltı eşliğinde Akropolis manzarasını seyretmek isteyenlerin tercihi.
  • Athens Choice Hotel: Şehir merkezinde konaklamak istiyorsan ama bütçen kısıtlıysa Athens Choice Hotel’i tercih edebilirsin. Fiyatına göre beklentileri karşılayan tesiste kahvaltı ücreti de fiyata dahil.

atina-gezilecek-yerler.webp

Atina Kaç Günde Gezilir?


Ülkemize olan yakın mesafesiyle yolculuk süresini minimuma indirebileceğin yurtdışı seçeneklerinden ilk akla gelen Atina. Dolayısıyla pek çok turist 2 – 3 gece kalmak için Atina’yı tercih ediyor. 3 günde şehrin önemli turistik noktalarını gezebilir, bir şeyler yiyip içmek ve alışveriş yapmak için de kendine vakit ayırabilirsin. Vakti bol olanların ise 5 – 6 günlük Atina planı yapması yerinde olacaktır.

Atina’ya Ne Zaman Gidilir? 


Akdeniz ikliminin görüldüğü Atina’ya gitmek için en uygun mevsimin yaz olduğunu düşünüyorsan haklısın, ancak şehrin yaz aylarında turist akınına uğradığını baştan söyleyelim. Eğer turistlerin kalabalığından kaçmak istiyorsan bizim önerimiz Atina’yı bahar ve kış aylarında ziyaret etmen. Hatta Noel ayı olan Aralık’ta Atina içini ısıtacak atmosferiyle seni kendine aşık edebilir! Ayrıca Ege’de yer almasından dolayı kış aylarında bile hava çok soğuk olmuyor. Atina'ya gitmek için hangi mevsimi seçersen seç tarih dolu bu tatilden mutlu döneceksin. 

atinaya-ne-zaman-gidilir.webp

Yunanistan Vizesi İçin Gerekenler


Vizeli ülkelere temkinli yaklaşılsa da Yunanistan’ın Schengen Vizesi’ni en kolay veren ülkelerden biri olduğunu belirtmekte fayda var. Aşağıdaki gereklilikleri eksiksiz bir şekilde tamamlarsan geriye vizeni bekleyip Atina’ya gitmek kalıyor!

  • Vize bitiminden sonra 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • Schengen Vizesi kurallarına uygun çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Başvuru formu 
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Uçak bileti ve otel rezervasyonu bilgisi
9 Kasım 2023 6dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

Güncel Kampanyalar

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
251 Yazı

Benzer Yazılar