Babalar Gününe Özel Yapılabilecek 7 Eğlenceli Aktivite

Her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü’nde onurlandırmak ve onlara olan sevgimizi göstermek için birlikte yapabileceğiniz 7 eğlenceli aktivite önerisiyle karşınızdayız. 

14 Mayıs 2024 1dk okuma

Annelerimizle birlikte ailelerimizdeki iki temel taştan biri olan babalarımız sevgi dolu kolları, bilgelik dolu sözleri ve sonsuz destekleriyle hayatımızın her aşamasında bizimle birliktedirler. Bu sene Babalar Günü 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geliyor.

Bilet Dükkanı’nın sağladığı avantajlardan yararlanarak en uygun fiyatlı uçak bileti ve otobüs bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama ve transfer araç seçenekleri için seni ana sayfamıza bekliyoruz.

Babalar Günü’nün modern kutlamaları, 20. yüzyılın başlarına dayanır. Amerika Birleşik Devletleri’nde Babalar Günü’nün resmi olarak kutlanmaya başlanması için 20. yüzyılın ortalarına kadar birçok deneme oldu. Ancak Babalar Günü’nün resmi olarak kabul edilmesi için gereken teşvik, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra arttı. 

Babalar Günü, 1972’de Amerika Birleşik Devletleri’nde Haziran ayının üçüncü Pazar günü olarak resmi olarak kabul edilerek dünyaya yayıldı. Ülkemizde de aynı tarihte Babalar Günü resmi olarak kutlanır.

babalar-gunu-aktivite.webp

Babalar Günü, her ailede farklı şekillerde kutlanabilir. Bazıları, babalarını favori restoranda akşam yemeğine götürerek ya da ona özel bir hediye vererek bu özel günü kutlarlar. Bazıları ise doğa yürüyüşü yaparak ya da babalarının sevdiği bir spor etkinliğine katılarak birlikte zaman geçirmeyi tercih ederler. 

Evde ailece toplanarak babaları için özel bir yemek pişiren ve anılarını paylaşanların sayısı da az değil! İşte Babalar Günü'ne özel yapılabilecek 7 eğlenceli aktivite:

Babalar Günü'ne Özel Yapılabilecek 7 Eğlenceli Aktivite


Babalar Günü geldi ve bu özel günü babanızla en keyifli şekilde geçirmek istiyorsanız işte Babalar Günü'ne özel 7 eğlenceli aktivite: 

Seyahate Çıkın


Bize göre hediyelerin en güzeli tabi ki seyahat etmek, nereye olursa olsun! Bu sene alışkanlıklarından vazgeçmeyen babaları farklı bir kültürle tanıştırmanın tam zamanı olabilir. Babanla çıkacağın bir seyahatte ülkemizin Güneydoğu Anadolu’daki tarihi gizemlerini keşfedebilir, Doğu Karadeniz’in yaylalarında bol oksijene doyabilir ya da Ege’nin sakin kasabalarında leziz mezelerin tadına bakabilirsiniz. 

Gaziantep uçak bileti, Rize otobüs bileti ve Çanakkale otelleri için hemen Bilet Dükkanı’ndan rezervasyonunu en uygun fiyatlara tamamlayabilirsin.

babalar-gunu-seyahat.webp

Yurt dışı seyahatleriyle çıtayı yükselterek bu özel günü daha da unutulmaz hale getirebilirsin. Erkenden alacağın daha uygun fiyatlı uçak biletleriyle dünyanın neresine giderseniz gidin, birlikte olduğunuz sürece baban hiç yabancılık çekmez! 

Komik, eğlenceli ve en önemlisi unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir Avrupa, Uzakdoğu ya da Safari tatili harika olabilir. Uçak bileti ve otel rezervasyonlarında da her zaman olduğu gibi Bilet Dükkanı yanında.

Kendi Ellerinle Kahvaltı Hazırla


Pazar kahvaltıları bu özel günle birleşince öğleden sonraya bile sarkan keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sağlıklarını düşündüğümüz babalarımızın kalori hesabını bugün yapmasak da olur, yeter ki en sevdiği yiyecekleri hazırlayalım ve masadan mutlu kalksınlar! 

babalar-gunu-kahvalti.webp

Evde vakit geçirmek istemeyenler bu özel günde önceden rezervasyon yaparak dışarıda da kahvaltı yapabilir.

Balık Tutun


Pek çok babanın tutkusu olan balık tutmak Babalar Günü’nde daha da bir anlam kazanıyor. Deniz ya da göl kenarında açık havanın tadını çıkararak manzarayı seyredebilir, balık tutarken yapacağınız baş başa sohbetlerle günü daha da keyifli ve unutulmaz bir hale getirebilirsiniz. Tuttuğunuz balıkları akşam yemeğinde yemek şahane olacaktır, balık tutarken şapkalarınızı takmayı unutmayın!

balik-tutma.webp

Sürpriz Parti Düzenle


Babalar tüm aile üyelerini özellikle böyle özel günlerde bir arada görmek ister. Daha kalabalık ortamları seven babalar için akraba ya da yakın dostlarınızla bir araya gelebilir, ortamdaki tüm babaların Babalar Günü’nü bir arada kutlayabilirsiniz. Kendi ellerinle hazırlayacağın yiyeceklerden servis etmeyi ve bol bol fotoğraf çekilmeyi unutma.

babalar-gunu-partisi.webp

Doğa Yürüyüşü Yapın


Haziran ayının ortasında havalar iyice ısınınca doğanın tadını çıkarıp manzara eşliğinde rahatlamak isteyen babalar için doğa yürüyüşü cazip bir aktivite önerisi olabilir. Fiziksel olduğu kadar zihinsel ve duygusal sağlığı besleyen yürüyüşler için ormanlık alanlar, dağlar, plajlar ya da parkları tercih edebilirsiniz. Baş başa kalınca bağınız hiç olmadığı kadar güçlenebilir!

doga-yuruyusu.webp

Film Gecesi


Yoğun iş hayatı derken babalarımız kaliteli zaman geçirmekten de uzak kalabiliyor. Baba ve aile temalı filmler seçerek evde sıcak bir aile ortamı yaratacaktır, hem gülüp hem ağlayabilirsiniz. Patlamış mısır ve çeşitli atıştırmalıklar filmin yanında şahane olur!

Fuar, Müze, Çarşı ve Pazar Gezisi


Babalar alışveriş yapmayı pek sevmez diye bilinse de nostaljik çarşılardaki rengarenk tezgahları gezmek onun için de bir değişiklik olacaktır. Ayrıca babanın ilgisini çekecek sergi ve koleksiyonlara ev sahipliği yapan müze ve fuarlarda da bu özel günde keşfedilecek en güzel önerilerden.

Bonus Aktiviteler


Yukarıdaki Babalar Günü aktiviteleri sizi tatmin etmediyse sizin için birkaç önerimiz daha var. İşte bonus aktiviteler: 

Kamp Kurun


Ülkemiz hem ormanları hem de üç tarafının denizlerle çevrili olmasıyla kamp severler için muhteşem bir yer. Şehrin biraz dışında çadır ya da karavan kampı kurarak doğayla baş başa kalabilir, gece olunca yıldızları izleyebilirsiniz.

baba-ile-kamp.webp

Konsere Gidin


Babalar Günü’ne özel bazı belediyeler ücretsiz halk konserleri verebiliyor. Bulunduğunuz yere yakın bir konser varsa kaçırmayın!

Evde Bilgisayar Oyunu Oynayın


Babam oynamaz demeyin! Unutmayın o da bir zamanlar gençti. Üstelik sizin için kapışmalı bir oyun son derece heyecanlı ve eğlenceli olabilir. 

bilgisayar-oyunu.webp

Spor Araba Kiralayın


Kimi babanın gençlik hayallerinden biri de spor araba sahibi olmaktır, bir günlüğüne de olsa babanı şımartmak için Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama seçeneklerine bakabilir, birlikte tur atarak yolculuğa çıkabilirsiniz.

Yardım Projeleri


Bazı yerlerde ihtiyaç sahibi babalar için kermes gibi etkinlikler düzenlenebiliyor. Birlikte katılabileceğiniz bir etkinlikte başkalarına yardımda bulunarak bu özel günü daha da anlamlı hale getirebilirsiniz.

14 Mayıs 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
128 Yazı

Benzer Yazılar