Bartın Denize Girilebilecek Yerler

Yaz mevsiminin sıcağı yavaş yavaş kaybolsa da gelecek yıl için bir Bartın bileti almayı unutmayın! Burada denize girebileceğinizi biliyor muydunuz. Güzel karadeniz şehrinde denizin çağrısına kulak verin. Amasra'nın ünü her zaman duyulsa da, Bartın aslında keşfedilmeyi bekleyen birçok güzelliği içinde barındırıyor. Yemyeşil ormanları ve 59 km'lik sahil şeridiyle Bartın, deniz tutkunları için gerçek bir cennet haline geliyor. İşte Bartın’da denize girilebilecek yerler…

27 Eylül 2024 1dk okuma

Bartın, doğal güzellikleriyle bezeli şehir dokusuyla ziyaretçilerini karşılar. Bu sessiz şehir, yaz turizminin vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelmiştir. Tertemiz denizine sahip plajları ve el değmemiş koylarıyla adeta bir doğa harikası gibidir. Amasra ilçesinde saklı kalan koylarının büyüsüne kapılırken, çevre ilçelerde keşfedilmeyi bekleyen sırlar yatar.

Temmuz-Eylül ayları, Bartın'ın en canlı zamanlarıdır. Bu dönemde, şehre gelen misafirler denizin çağrısına kulak verir, sahillerin serin sularına doğru yol alırlar. İşte o an, şehrin kalabalığından uzaklaşarak, denizin sonsuz özgürlüğünde kaybolmak gibidir.

Bartın'a bir kez adım attığınızda, apayrı bir dünyanın kapılarını aralarsınız. İnkumu'nun altın kumları, Çakraz'ın gizemli koyları, Bozköy'ün huzur dolu sahilleri... Her biri, ruhunuzu okşayan birer melodi gibidir.

 

bartin-sahil.webp

 

Denizin kucakladığı her an, özgürlüğün ve huzurun ta kendisidir. İşte burada, mavinin yeşille, kumun beyazla dans ettiği anlarda gerçek özgürlüğü keşfedersiniz. Tarlaağzı'nın dinginliği, Kızılkum'un ihtişamı, Kurucaşile'nin sakinliği... Her biri, Bartın'ın denizinde kaybolurken ruhunuza dokunan birer dokunuş gibidir.

Bartın'ın uzun kıyıları, temiz denizi ve büyüleyici plajlarıyla size unutulmaz bir tatil vaat eder. Akkonak Çötlük'te gün batımını izlemek, Karaman Koyu'nun sakinliğinde huzur bulmak, Küçük Liman'ın romantizmiyle kendinizi yeniden keşfetmek... İşte tüm bunlar, Bartın'ın denizinde yaşayacağınız büyülü anlardır.

Bartın otobüs bileti ya da Bartın uçak bileti ile yola çıkmadan önce Bartın otelleri ve Bartın araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Bartın'a Nasıl Gidilir?


Karadeniz'in huzurlu kıyılarına, masmavi denizlerin kucakladığı Bartın iline yapacağınız yolculuk, bir sahil masalına adım atmanın ilk adımı olacak. İstanbul'un kalabalığından uzaklaşıp, 441 kilometrelik bir yolculukla huzur dolu Bartın'a varacaksınız. Ankara'dan ise sadece 291 kilometrelik bir mesafe sizi bekliyor; bu yolculuk size doğanın içinde bir nefes almayı vaat ediyor.

Antik kentlerin izlerini taşıyan Bartın, tarihle denizin buluştuğu bir cennet konumunda. İzmir'den 788 kilometrelik bir yolculuk sonunda kendinizi bu mistik atmosferde bulacaksınız. Eğer Trabzon'dan yola çıkarsanız, 848 kilometrelik yolculuğunuz size Karadeniz'in sakin sularında bir mola verme fırsatı sunacak.

 

bartin-plajlari.webp

 

Bartın'a ulaşım oldukça kolay; Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Bursa ve Antalya illerinden düzenli otobüs seferleri mevcut. Aynı zamanda Bartın Limanı uluslararası liman hizmeti sunarken, Amasra ve Kuruçaşile limanları da ticari faaliyetlerle dolu. Eğer hava yoluyla ulaşmayı tercih ederseniz, en yakın havaalanı Zonguldak'ta bulunmakta ve Bartın merkeze sadece 38 kilometre uzaklıkta konumlanmış.

Yolculuğunuz boyunca sahil kenarındaki manzaraların size eşlik edeceğini unutmayın. Deniz kokusunu içimize çekerek, Bartın'a giden yollarda adeta bir sahil masalının kahramanı olacaksınız.

Deniz yolunu tercih edecekler içinse Bartın-Amasra ve Bartın-Ulus arasında her yarım saatte bir, Bartın-Kuruçaşile arasında ise saatte bir düzenlenen minibüs seferleriyle masalın gerçekliğini hissedebilirsiniz. Bartın'a doğru yola çıkarken, bir sahil masalına adım attığınızı hissedeceksiniz. 

Bu eşsiz şehre doğru yola koyulmak isterseniz Bilet Dükkanı sitemiz üzerinden araç kiralama yaparak ya da uygun fiyatlı otobüs ve uçak bileti satın alarak seyahatinize başlayabilirsiniz. 

Bartın'da Denize Ne Zaman Girilir?


Bartın'ın masum dalgaları arasında, zamansız bir yolculuğa çıkmanın ne demek olduğunu hiç düşündünüz mü? Yaz aylarının sıcak kucaklığında, denizin hassas dokunuşuyla kendinizi kaybederken, gerçekten var olduğunuzu hissedersiniz.

Bartın'ın senfonisi eşliğinde, denizin tınısında kaybolmak bir ayrıcalıktır. Haziran'ın ilk günlerinde, güneşin en sıcak ışıklarıyla yıkanan plajlarda dolaşmak, ruhunuzu özgürleştiren bir dansa dönüşür. Temmuz'un sıcağında ve Ağustos'un esintisinde, deniz kucak açar size, tüm kaygılarınızı bir kenara bırakmanın tadını yaşatır.

 

bartin-denize-girilecek-plajlar.webp

 

Kışın hışırtısında, yağmurların melodisiyle dans eden Bartın sahillerinde denize girmekten vazgeçmek zor gelebilir. Ancak, her mevsimin kendi büyüsü vardır. Soğuk suların çağrısına kulak vermek belki de ruhunuzu arındıran bir seremoni olabilir.

Kısacası Bartın'da denize en uygun zaman genellikle yaz aylarıdır; Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları hava sıcaklıklarının yüksek, denizin sıcaklığının ise keyifli olduğu dönemlerdir. Yazın güneşli günlerinde deniz keyfi yapmak isteyenler için Haziran ayından itibaren ziyaret edilebilir.

Kış aylarında ise yağış ve soğuk hava nedeniyle denize girmek pek tercih edilmemektedir. Dolayısıyla, Bartın'da deniz tatili için en ideal zamanlar Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları olup, ziyaret tarihini hava ve deniz koşullarını göz önünde bulundurarak planlamak daha keyifli olabilir.

Bartın'da Denize Nerede Girilir?


Karadeniz'in hırçın dalgalarının yumuşadığı, doğanın en güzel mavi tonlarının dans ettiği Bartın sahillerine adımınızı attığınızda, bir an için her şey geride kalır. Denizin enginliği karşısında hissettiğiniz özgürlük, ruhunuzu derinden okşar ve sizi sarmalar.

Bedir Adası Plajı ve Cide Plajı


Amasra'nın masmavi sularına doğru ilerlediğinizde, adeta bir rüyanın içinde yürüdüğünüzü hissedersiniz. Bedir Adası Plajı'nın beyaz kumları, Cide Plajı'nın sakinliği ve Küçük Liman Plajı'nın huzuru, ruhunuza ince ince dokunur. Gözlerinizi sahile diktiğinizde, karşılaştığınız manzara sizi büyüler, zamanda kaybolursunuz.

İnkumu Plajı


İnkumu Plajı ise, altın kumları ve turkuaz sularıyla sizi kucaklar. Sessiz sakin bir balıkçı köyünün yanı başında, denizin kollarına kendinizi bırakırsınız. Dalgaların ritmik sesiyle uyum içinde, zamanın nasıl geçtiğini unutursunuz. Denizin derinliklerinde kaybolan balıkları izlerken, evrene ve doğaya olan sevginiz bir kat daha artar.

 

bartinda-nerede-denize-girilir.webp

 

Kapılı Koyu


Kapılı Koyu'nun yeşil ve mavi tonları arasında kendinizi bulduğunuzda, içsel bir yolculuğa çıkmış hisseder, ruhunuzun derinliklerine doğru yol alırsınız. Sessizlik ve huzurun hakim olduğu bu koyda, kendinizle baş başa kalır, hayallerinizin peşinden gideceğiniz anlara şahit olursunuz.

Bartın Merkez Plajı


Bartın Merkez Plajı ise, şehrin kalbinde sizi sakinliğiyle sarar. Denizin melodisi eşliğinde, şehrin gürültüsünden uzaklaşır, kendi iç sesinizi dinlemeye başlarsınız. Yerel halkın samimiyeti ve misafirperverliği, sizi daha da huzurlu kılar, burada zamanın nasıl geçtiğini fark etmezsiniz.

Bartın'ın büyülü sularında kaybolma zamanınız gelmişken, dünyanın tüm karmaşasını bir kenara bırakın ve doğanın size sunduğu bu eşsiz güzelliklerin tadını çıkarın. Denizin kucakladığı her an, ruhunuzu şifa bulacağınız bir yolculuğa dönüşsün. Unutmayın, deniz herkese aittir ve siz de bu muhteşem doğal hazineden payınızı almak için buradasınız.

27 Eylül 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar