Bebek Sahilde Gezilecek Yerler

İstanbul’un en seçkin semtlerinden biri olan Bebek, şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin her daim ilgi odağında. Sahil üzerinde mutlaka görmeniz gereken yerleri bir araya getirdik! İşte Bebek sahilde yer alan birbirinden güzel mekanlar...

28 Mayıs 2024 1dk okuma

Sahil boyunca uzanan yürüyüş yolu, sıra sıra dizili birbirinden şık apartmanları, tasarım ve butik dükkanları, otelleri, kafeleri, restoranları, dünyanın en iyileri arasında gösterilen barları, pastaneleri, balıkçıları, wafflecıları ve yeşillikler içindeki denize nazır meşhur parkıyla Bebek Sahili İstanbul’a gelen herkesin en azından bir kere mutlaka görmesi gereken bir yer.

Misafirlerden en olumlu değerlendirmeler alan İstanbul otelleri için hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret edebilir, İstanbul Boğaz’ının en güzel yerinde konaklayarak tatilini daha da güzelleştirebilirsin. İstanbul araç kiralama ve transfer araç hizmetleri için de yine ana sayfamızdan rezervasyon yaparak ulaşımını sıkıntı yaşamadan sağlayabilirsin.

İstanbul uçak bileti ve İstanbul otobüs bileti satın almak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlarımızdan yararlanabilirsin.

 

bebek-sahili.webp

 

Bebek Sahili Nerede? 


Bebek Sahili, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda konumlanan, Boğaziçi’nin kıyısında yer alan ve adını çevresindeki Bebek semtinden alan bir sahil bölgesidir. Beşiktaş ilçesi sınırları içinde yer alan Bebek Arnavutköy ve Rumeli Hisarı arasında konumlanıyor. Etiler Nisbetiye Caddesi’ndeki Bebek Yokuşu sokağından da doğrudan Bebek Sahil’e iniliyor.

Geçmişte küçük bir balıkçı köyü olarak bilinen Bebek’in tarihi ise Hristiyanlık öncesi döneme kadar uzanıyor. Farklı kaynaklarda, Bebek Sahili’nin bilinen en eski adı Hallai olarak geçiyor. 

Bebek semti, Osmanlı İmparatorluğu döneminde pek çok sultanın ve zengin ailelerin yazlık köşkleri, yalıları ve konaklarına ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Boğaziçi’nin serin iklimi ve muhteşem manzarası, aristokrat ailelerin ve saray mensuplarının yaz aylarını geçirmek için tercih ettiği bir bölge olmuştur.

 

bebek.webp

 

Bebek, 19. yüzyılın sonlarına doğru İstanbul’un modernleşme sürecinde önemli bir değişim yaşamıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde ve özellikle Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra, semt gelişmeye başlamış ve daha yoğun bir nüfusa ev sahipliği yapmıştır. Bu dönemde, semtte birçok yeni bina ve konut kompleksi inşa edilmiştir.

Cumhuriyet Dönemi'nde Bebek, İstanbul’un modernleşme sürecine paralel olarak daha da gelişmiştir. Özellikle 20. yüzyılın ortalarında, semt İstanbul’un önemli eğlence ve sosyal merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bebek sahili, İstanbulluların hafta sonları ve tatil günlerinde keyifli vakit geçirdiği bir nokta olmuştur.

Bebek Sahili'ne Nasıl Gidilir? 


Toplu taşıma ya da özel araç fark etmeksizin Bebek Sahili’ne ulaşım sağlamak oldukça kolay. Tarihi Yarımada ya da Beşiktaş Sahil yönünden gelenler sahil şeridini Sarıyer yönüne doğru dümdüz takip ettiklerinde Bebek Sahili’ne ulaşacaklardır. Aynı şekilde, Sarıyer, Tarabya, Yeniköy, Emirgan ve Baltalimanı tarafından sahil yolunu izleyerek gelenler de Beşiktaş yönüne doğru giderken Bebek Sahili’nden geçeceklerdir. Sahil yolu yerine başka bir yoldan gelinecekse Etiler’in kalbi Nisbetiye Caddesi’ndeki Bebek Yokuşu’ndan inerek ulaşım sağlanabilir.

 

bebek-sahil.webp

 

Bebek’e taksi, özel araç ve İETT belediye otobüsleriyle gelinebiliyor. Çamlıbahçe, Bebek, Küçük Bebek, Boğaziçi Üniversitesi ve Aşiyan otobüs durakları Bebek Sahili’nde inebileceğin duraklardan.

Geçtiğimiz yıllarda Bebek’e füniküler ile ulaşım sağlamak da mümkün hale geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı F4 Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü – Aşiyan füniküler hattı Bebek Sahili’nin sonunda iniyor.

F4’e bağlanmak için M6 Levent – Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü metro hattına binebilir, M6’ya bağlanmak için de M2 Yenikapı – Hacıosman metrosunun Levent durağında inerek aktarma yapabilirsin.

Bebek Sahili Nereye Bağlı? 


Bebek Sahili Bebek Mahallesi’ne, İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlıdır. Bebek Sahili Beşiktaş’ın sınırıdır, Aşiyan’dan sonra devam eden sahil yolu Sarıyer ilçesi sınırlarına giriyor.

Hemen İstanbul uçak bileti ve İstanbul otelleri için rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Bebek Sahili'ne Hangi Otobüsler Gider? 


İETT belediye otobüslerinden 22 İstinye Dereiçi – Kabataş, 22RE Fatih Sultan Mehmet – Beşiktaş Peronlar, 40 Rumeli Feneri – Taksim ve 40T İstinye Dereiçi – Park Otel numaralı hatlar Bebek Sahili’ndeki tüm duraklardan geçmektedir.

 

bebek-sahil-gezilecek-yerler.webp

 

Bebek Sahilde Gezilecek Yerler


Bebek Sahili


Kafeler ve dükkanlar bittikten sonra Aşiyan’a kadar uzanan meşhur yol Bebek Sahili oluyor. Yolun sol tarafında dünyanın en şahane manzarasına sahip evler yer alırken yürüyüş ve bisiklet yolu deniz tarafında.

Bebek Parkı


İstanbul’un eskiden beri en popüler parklarından biri olan yeşillikler içindeki Bebek Parkı çocuklarla keyifli vakit geçirmek için güzel bir seçenek.

Bebek Sahilde Kahve İçilecek Yerler

  • Grandpa: Köşedeki küçük konumu ve beyaz cephesiyle dikkat çeken Grandpa’da leziz kahvelerin yanında her gün taze hazırlanan farklı tatlı tuzlu hamur işi seçenekleri var.
  • Espresso Lab: Bebek Sahili’nin en güzel yerinde konumlanan Espresso Lab, ünlü kahve zincirinin şüphesiz en güzel şubesi.
  • Voi Central: Üçüncü dalga kahveciler arasında zincirleşerek popüler hale gelen Voi Central’ın Bebek şubesi sağlıklı kahvaltı seçenekleri ve kahveleriyle sahilden daha içeride kalan bir konumda.
  • Bebek Kahve: Bebek Parkı’nın solunda yer alan Bebek Kahve yıllardır aynı yerinde hizmet veriyor. Zincir dükkanlar dışında, Bebek’teki mekanlara kıyasla daha uygun fiyatlı ürünlerin olduğu Bebek Kahve’nin bahçesi denize sıfır konumda.

 

 

istanbul-bebek.webp

 

 

  • Starbucks: Dünyanın en iyi 50 Starbucks’ı listesindeki Bebek Starbucks 3 katlı olmasına rağmen burada yer kapmak yarış haline dönebiliyor. Hafta içi gidilmesi önerilir.
  • Selamlique Bebek: Geleneksel Türk Kahvesi’nin en şık şekilde sunulduğu ünlü kahveci Selamlique’ın Bebek’teki şubesinde kahve eşliğinde leziz çikolataların tadına bakmalısın.
  • Baylan: Kadıköy ve Bebek’in en ünlü pastanesi Baylan şık ortamı ve denize sıfır konumuyla Bebek Sahili’nin en nezih mekanlarından. Restoran ve kahvaltı için denize bakan taraf hizmet verirken kahve – tatlı için caddeye bakan alt ve üst kat servis vermektedir.
28 Mayıs 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
348 Yazı

Benzer Yazılar