Çanakkale’de Gezilecek Yerler

Çanakkale sadece tarih kitaplarında okuduğumuz bir yer değil, aynı zamanda insanın ruhuna dokunan bir destanın yazıldığı topraklara ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bu bölgede her adımınızda tarihin derinliklerine yolculuk yapacak, o kahraman ruhu içinizde hissedeceksiniz.

23 Mayıs 2024 1dk okuma

Gelmiş geçmiş tüm kahramanların anılarıyla dolu olan Çanakkale, tarihinin yanı sıra eşsiz doğası ve el değmemiş plajlarıyla sizi geçmişle bugün arasında bir köprü kurmaya davet ediyor.

Hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek bulunduğunuz şehirden Çanakkale’ye otobüs bileti satın alabilir, en güzel Gelibolu ve Assos otelleri için önceden rezervasyon yapabilirsiniz.

Çanakkale Hakkında


Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi’nde yer alan Çanakkale Gelibolu Yarımadası ile Anadolu’nun uzantısı olan Biga Yarımadası üzerinde konumlanıyor. İstanbul ile birlikte hem Avrupa hem de Asya kıtasında toprağı bulunan şehir, iki farklı kıtayı ayırması sebebiyle dünyanın sayılı şehirlerinden. Bulunduğu konum itibariyle geçiş iklimine sahip Çanakkale’nin bazı kısımlarında ılıman iklim hakimken kıyılara gidildikçe Akdeniz iklim özellikleri kendini gösteriyor.

 

canakkale.webp

 

Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir illeriyle komşu olan şehirde Merkez ilçe, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada (İmroz), Lapseki, Yenice ve Çan olmak üzere toplamda 12 ilçe bulunmaktadır.

İlk insan yerleşimlerinin bundan 6000 sene önce başladığına inanılan Çanakkale’nin önemli bir merkezi olması Troya zamanında oldu. Türkiye’nin en önemli tarihi ve stratejik bölgelerinden biri olarak kabul edilir. Özellikle 20. yüzyılın başlarında yaşanan Çanakkale Savaşı, şehrin tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.

Birinci Dünya Savaşı sırasında, 1915 yılında Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşen bu savaş, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir direniş ve zafer simgesi olmuştur.

Çanakkale Savaşı, Türk ve Anzak askerlerinin karşı karşıya geldiği, destansı bir mücadeleydi. Türk askerleri, Gelibolu Yarımadası’nı savunmak için büyük bir kahramanlık gösterdi ve düşmanı geçilmez kıldı.

Anzak askerleri ise, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın yanı sıra diğer İtilaf Devletleri’nden gelen birliklerle bölgeyi işgal etmeye çalıştılar. Ancak Çanakkale Boğazı’nın dar ve stratejik yapısıyla birleşen Türk savunması, düşman ilerlemesini durdurdu.

 

canakkale-aniti.webp

 

Tarihte eşine az rastlanır bir mücadelenin sonucunda kazanılan zafer ile Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri de atılmış oldu. 
Bugün Çanakkale yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği tarihi şehirlerimizin başında gelse de şehir bundan çok daha fazlası.

Yaz tatili destinasyonları için Gökçeda, Bozcaada ve Assos, tarihi görmek isteyenler için ise Gelibolu Yarımadası keşfedilmeyi bekliyor. 

Çanakkale’yi ulaşım sıkıntısı yaşamadan, özel araç konforunda keşfetmek için Bilet Dükkanı’ndan Çanakkale araç kiralama fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Çanakkale Merkez Gezilecek Yerler

  • Truva Antik Kenti: 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Truva Antik Kenti Homeros’un İlyada’sında adı geçmesiyle bilinen, zamanında çok güçlü bir devletti. Tiyatrolar, heykeller, hamamlar, yazıtlar ve sarnıçlarla dolu antik kentin hemen çıkışındaki Troya Müzesi’ni de gezerek Truva hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  • Saat Kulesi: Çanakkalelilerin buluşma noktası olan 5 katlı bu saat kulesi 2. Abdülhamid tarafından yaptırılmış.
  • Truva Atı: Çanakkale Kordon’da yer alan bu büyüleyici at heykeli yıllarca süren Truva Savaşı’nın bitmesine sebep olmuş. Dev ahşap atın içine gizlice askerler yerleştirilerek şehir terk edilmiş süsü verildi, gece taarruza geçen askerler savaşı kazanmış oldu.

 

truva-ati.webp

 

  • Aynalı Çarşı: Şehrin kalbindeki tarihi Aynalı Çarşı’da hediyelik ürünler aldıktan sonra bir Türk Kahvesi molası verebilirsiniz.
  • Kilitbahir Kalesi: Fatih Sultan Mehmet’in Eceabat’ta yaptırdığı kale 7 katlı, üçgen planlı ve denize sıfır olmasıyla ülkemizin en iyi kalelerinden.
  • Çanakkale Şehitler Anıtı: Gelibolu’daki bu ünlü açık hava müzesi savaşa dair pek çok malzeme, üniforma ve fotoğrafın incelenebildiği bir yer.


Çanakkale Assos Gezilecek Yerler


Ege’nin muhteşem manzarasına nazır sakin ve tarihi bir kasaba olan Assos’un tarihi, antik dönemlere kadar uzanır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulan bu antik kent, Pers İmparatorluğu döneminde önemli bir liman kenti olarak bilinirdi. Daha sonra Atinalılar ve Persler arasındaki savaşlarla birçok kez el değiştirdi. Assos, özellikle antik dönemde ünlü filozof Aristoteles’in de yaşadığı yer olarak bilinir. İşte Assos gezilecek yerler, Assos butik otelleri Bilet Dükkanı’nda.

  • Assos Antik Kenti

    Mezarlıkları, agorası (pazar yeri), sarnıçları, antik tiyatrosu, stoaları, hamamı, 3200 metre uzunluğunda ve 20 metre yüksekliğindeki surlarıyla Assos Antik Kenti denizden tepeye uzanan geniş bir alana kurulu.

 

assos-antik-kenti.webp

  • Athena Tapınağı

    Antik Kentin en önemli yapısı 2500 yıllık Athena Tapınağı Midilli Adası manzaralı eşsiz bir tepede bulunuyor. Doric sütunların ardından güneşin batısını izlemek ise eşsiz.

  • Antik Liman

    Küçücük ama pırıl pırıl bir denize sahip Antik Liman’daki banklarda deniz manzarasını seyredebilirsin.

  • Behramkale Köyü

    Dar ve antik sokakları, yöresel ürünlerden hediyelik eşyalara farklı şeyler bulabileceğin dükkanları ve sevimli evleriyle Antik Liman’ın yukarısındaki Behramkale Köyü’nü görmek Assos’da yapılacaklar arasında.

  • Kadırga Koyu

    Kuzey Ege’de denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olan, kamp yapmaya elverişli Kadırga Koyu Assos’a 2 km uzaklıkta.

 

 

bozcaada.webp


Bozcaada Gezilecek Yerler


Geyikli’den deniz tatillerinin vazgeçilmezi Bozcaada’ya karayoluyla ulaşılabiliyor. Bozcaada otobüs bileti almak için ana sayfamıza bekliyoruz. İşte Bozcaada’da gezilecek yerler:

  • Rum Mahallesi

    Beyaz ve mavinin her tonuna doyacağın, cumbalı evlerini begonvillerin sarıp sarmaladığı Rum Mahallesi Yunan adalarını andırıyor. Mübadeleden önce nüfusun neredeyse tamamının Rum olduğu mahallede kilise ve meyhaneler ön planda.

  • Meryem Ana Kilisesi

    Rum Mahallesi’nin kalbindeki bu 200 yıllık tarihi kilise belki de bölgedeki en popüler ibadethane.

 

Hemen Çanakkale uçak bileti ve Çanakkale otelleri için rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

  • Bozcaada Kalesi

    Bozcaada’ya gelenleri girişte selamlayan ve Finikeliler zamanında savunma amacıyla inşa edilen Bozcaada Kalesi denizin tam kenarında yer alıyor. Kale bölgeye sonradan hakim olan Cenevizliler ve Venedikliler tarafından da kullanılmış.

 

bozcaada-kalesi.webp

 

  • Bozcaada Rüzgar Gülleri

    Yerleşim bölgesinin biraz uzağında, adanın batısında kalan meşhur rüzgar gülleri günbatımlarında şahane oluyor. 17 rüzgar gülünün yanında bir de 19. Yüzyıldan kalma bir fener de yer alıyor.

  • Yat Limanı

    Bozcaada’ya feribotla gelindiği için adada ilk göreceğin yer Yat Limanı olacak, hediyelik eşya dükkanları, kafe, meyhane ve restoranların sıra sıra dizildiği liman akşam saatlerinde daha keyifli.

23 Mayıs 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar