Denizden Kaçış: Türkiye’nin En Güzel Yaylaları

Bu yaz denizin mavisinden çok doğanın yeşilini arayan ve bol oksijenli yaylalarda serinlemek isteyenler için Türkiye adeta bir cennet. Dört bir köşesi yüksek yaylalarla bezeli ülkemizde hep hayalini kurduğun Doğu Karadeniz turuna çıkabilir ya da kalabalıktan kaçmak için doğayla gerçek anlamda baş başa kalmak istiyorsan Ege ve Doğu Anadolu’yu keşfe çıkabilirsin. Nereye gidersen git Bilet Dükkanı yanında!

29 Temmuz 2024 1dk okuma

Hazırladığımız rehber niteliğindeki çok sayıda ilgili içeriği okuyarak yayla tatili hakkında fikir edinebilir ve hemen ana sayfamızdan en ucuz fiyatlara Trabzon otobüs bileti ya da Hakkari uçak bileti satın alabilirsin.

Türkiye’de ve yurtdışına yapacağın seyahatlerde uçak ve otobüs biletleri satan farklı firmaların seferlerini Bilet Dükkanı’nda aynı sayfa üzerinde karşılaştırabilir ve Bilet Dükkanı güvencesiyle en uygun fiyatlı olan firmadan biletini satın alabilirsin.

En güzel Rize ve Artvin otelleri de Bilet Dükkanı’nda seni bekliyor!

 

turkiyede-yaylalar.webp

 

Türkiye'nin En Güzel Yaylaları


Bahar gelince çiçek açan, yaz aylarında yeşillenen uçsuz bucaksız güzellikleriyle işte Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış en güzel 20 yayla:

Pokut Yaylası, Rize


Böyle bir listeye Doğu Karadeniz’den başlamadan olmaz! Rize şehir merkezine yaklaşık 1,5 saatlik sürüş mesafesinde, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alan Pokut Yaylası deniz seviyesinden 2,100 metre yüksekliktedir. Salıncağa binerek bulutların üzerine çıkabilir ya da yamaç paraşütü yapabilir ve dünyayı ayakların altına alabilirsin! Rize uçak bileti, Rize otobüs bileti ve Rize otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

 

pokut-yaylasi.webp

Kavrun Yaylası, Rize


Çamlıhemşin’deki bir diğer yayla ise yemyeşil tepelerin üzerinde yükselen değil, arasına bir vadi gibi sıkışmış Kavrun Yaylası. Rize şehir merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta yer alan Kavrun Yaylası’nın deniz seviyesinden yüksekliği 1900 – 2300 metre arasında olmak üzere yer yer değişiyor. Her sene yaz aylarının sonuna doğru geleneksel şenliğin düzenlendiği Kavrun Yaylası’na yiyecek içecek ve kamp eşyaların için hazırlıklı gelmeni tavsiye ederiz.

Ayder Yaylası, Rize


Rize’de yayla turuna çıkanların ilk adresi, belki de Türkiye’nin en popüler yaylası olan Ayder Yaylası oluyor. Sisli Kaçkar Dağları’nın eteklerinde boylu boyunca uzanan Ayder Yaylası deniz seviyesinden yaklaşık 1350 metre yükseklikte yer aldığı için diğer Rize yaylalarından daha ulaşılabilir.

 

ayder-yaylasi.webp

 

Son dönemde kaplıcalarıyla da sağlık turizmi alanında adından sıkça söz ettiren Ayder Yaylası’ndaki Gelin Tülü Şelalesini ise hazır buraya kadar gelmişken mutlaka görmelisin. Şelale ismini bir gelinlik tülünü andıran zarafetinden almış. Karalahana ve Laz Böreği gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmayı unutma!

Ayder Yaylası Rize şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta yer alıyor.

Ovit Yaylası, Rize


Türkiye’nin en yüksek rakımına sahip yaylalarından biri olan Ovit Yaylası şehrin iç kesimlerinde yer almakta olup Erzurum il sınırındadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 2400 metreyi aşan Ovit Yaylası, yayla turizmiyle bilinen Rize’deki en bakir ve yerleşimin az olduğu yaylalardan biri.

 

ovit-yaylasi.webp

 

Rize – İspir Yolu üzerinde, Zafer Mahallesi’nde yer alan Ovit Yaylası İkizdere ilçesine bağlı olup Rize şehir merkezinden gelecek olanlar İspir araçlarına binerek yaylaya ulaşım sağlayabilirler. Çevrelediği dimdik tepeler sayesinde yer yer gölge yer yer güneş olan yayla çok yüksekte olduğu için oldukça soğuk.

Kümbet Yaylası, Giresun


Giresun şehir merkezine yaklaşık 52 km uzaklıkta yer alan Kümbet Yaylası özellikle hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmezi. Aymaç Tepesi ve Melikli Obası gibi görülmesi gereken yerlerle dolu Kümbet Yaylası dinlenme evleri yer alıyor. Giresun uçak bileti, Giresun otobüs bileti ve Giresun otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

kumbet-yaylasi.webp

 

Piknik yapmaya elverişli alanlarıyla bilinen yaylaya gitmek ise araçlarla zor olabiliyor, çünkü yer aldığı Dereli ilçesinden yaylaya bağlanan yol asfalt değil toprak. Bu yüzden daha yüksek 4x4 araçlarla yaylaya gitmenizi tavsiye ederiz, Giresun araç kiralama fırsatları için hemen Bilet Dükkanı ana sayfasını ziyaret edebilirsin.

Her sene Temmuz ayının ikinci haftasında Kümbet Şenliği düzenleniyor, tatilini bu döneme denk getirebilirsin!

Gölyanı Yaylası, Giresun


Giresun’da Kümbet Yaylası’ndan daha bakir bir yayla arıyorsan Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı tam da aradığın yer olabilir, çünkü burada betonarme yapılaşma yasak. İrili ufaklı birkaç ahşap evin cam gibi göl kenarına dağıldığı yayla doğal sit alanı kabul ediliyor.

Perşembe Yaylası, Ordu


Alabildiğine uzanan yeşil düzlükleri, doğal oluşumlu zarif mendereslerin yardığı Perşembe Yaylası Ordu’nun Aybastı ilçesi sınırları içinde yer alıyor.

 

persembe-yaylasi.webp

 

Çadır kampı alanları dışında otel ve pansiyon gibi konaklama ve restoran tesislerinin de yer aldığı yaylada geçtiğimiz senelerde balon turları da düzenlenmeye başlandı. Yaylanın eşsiz manzarasının tadını kuşbakışı çıkarmak için sıcak hava balonuna binebilirsin! En yüksek puanlı Perşembe Yaylası otelleri ve Ordu otelleri, Ordu otobüs bileti ve Ordu uçak bileti Bilet Dükkanı’nda.

Mavura Yaylası, Trabzon


Uzungöl’ün hızlı yapılaşmasının ardından yayla konusunda eleştirilen Trabzon’a haksızlık edildiğini Mavura Yaylası’nı görünce anlayacaksın, çünkü burası hala keşfedilmemiş ve oldukça sakin! Kendini İsviçre dağlarında zannedebileceğin yaylaya yeme içme ve eğer yapacaksan kamp eşyalarınla hazırlıklı gelmelisin.

Haldizen Yaylası, Trabzon


Demirkapı Yaylası olarak da bilinen Haldizen Yaylası’na Uzungöl yakınlarındaki Şerah Köyü’nden 15 dakikalık bir yolculukla ulaşım sağlanabiliyor. Yaylanın ortasından geçen ve yüksekten aşağı akan dere vadi görüntüsünü andırıyor. Avantajlı fiyatlara; Trabzon otelleri, Trabzon uçak bileti ve Trabzon otobüs bileti fırsatlarından yararlanmak isterseniz, Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Sahara Yaylası, Artvin


Yeşilin her tonunu barındıran geniş çayırlar, ormanlar ve dağ manzaralarıyla ünlü yaylada ahşap yayla evleri ve bungalovlarda konaklamanı ya da çadır kampı yapmanı tavsiye ederiz.

Macahel Yaylası, Artvin


Borçka ilçesinde, Gürcistan sınırında yer alan Macahel Yaylası UNESCO’nun İnsan ve Biyosfer Ağı’na Türkiye’nin ilk biyosfer rezervi olarak girmiş. Artvin uçak bileti ya da Artvin otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Artvin otelleri ve Artvin araç kiralama hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz.

 

macahel-yaylasi.webp

 

Kafkasör Yaylası, Artvin


Artvin şehir merkezine yalnızca birkaç dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Kafkasör Yaylası’nda her sene Temmuz ayının ilk iki haftasında, 3 gün süren ve boğa güreşlerinin de düzenlendiği Kafkasör Kültür ve Turizm Festivali düzenleniyor. Deniz seviyesinden yüksekliği 1200 metre olan Kafkasör Yaylası’na dolmuşlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Aladağ Yaylaları, Bolu


Türkiye’nin en yeşil şehirlerinden biri olan Batı Karadeniz’in incisi Bolu’da, şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik sürüş mesafesinde yer alan Aladağ yaylaları açık yeşil renkli uçsuz bucaksız çim düzlükleri çevreleyen çam dolu tepe ve dağlarıyla tam bir kartpostallık görüntüler yaratıyor.

Türkiye’nin tek özgüven geliştirme ve doğa sporları merkezinin yer aldığı Aladağ Yaylalarında dağ bisikleti ve trekking meraklıları keyifli vakit geçirecek. Yaylanın yakınlarında Aladağ İzcilik Kampı ve Aladağ Orman İşletme Tesisleri de yer alırken Göksu Göleti çevresindeki tesiste kamp ve piknik yapabilirsin. Bolu uçak bileti, Bolu otobüs bileti ve Bolu otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Sarıalan Yaylası, Bolu


Yemyeşil düzlüklerin, aynı yükseltideki çam ağaçlı ormanlarla çevrelendiği Sarıalan Yaylası gizemli bir görüntü yaratıyor. Kamp alanlarının yanı sıra bisiklet ve motosikletle gezme imkanı sunan yayladaki yabani hayvanlara dikkat edilmesi önerilir.

 

turkiyenin-yaylalari.webp

 

Barçelan Yaylası, Hakkari


Hakkari şehir merkezine 18 km uzaklıkta yer alan Barçelan Yaylası Güneydoğu Anadolu’nun güneşli ve uçsuz bucaksız uzanan sarı çiçekli yaylalarından en güzeli. Etrafını çevreleyen dağların zirvesindeki karla tezat ama büyüleyici bir görüntü oluşturan Barçelan Yaylası’nda Cilo buzullarını da mutlaka görmelisin. Hakkari uçak bileti ve Hakkari otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Miraşe Yaylası, Ağrı


Taşlıçay ilçe merkezine yarım saat uzaklıkta yer alan Miraşe Yaylası kayalıklar arasında yükselen gizli kalmış bir cennet. Kağnılı Köyü’ne bağlı yaylada sarkıtlarla dolu bir mağara ve şelale de yer alıyor.

Sinek Yaylası, Ağrı


Ağrı’nın kuzeydoğusunda yer alan ve Iğdır ve Kars sınırına kadar uzanan devasa ama bir o kadar da el değmemiş Sinek Yaylası’nda doğa ilkbaharın sonlarında uyanmış olup yaz geldiğinde çiçekler açıyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı yayla turistik olmadığı için burada tam anlamıyla doğayla baş başa kalabilirsin. Otlanan inek ve koyunların da fotoğrafını çekebilirsin!

 

yaylalar.webp

 

Başkonuş Yaylası, Kahramanmaraş


Sürdürülebilir turizm olanaklarıyla adından söz ettiren Başkonuş Yaylası Sümbül ve Salep gibi yüzlerce endemik bitki türüne sahip. Bakımlı ve şömineli bungalov evlerde konaklayabileceğin yayla daha konforlu bir tatil arayanların tercihi.

Kozak Yaylası, İzmir


İzmir’in en kuzeyinde, Bergama ilçesine 10 km uzaklıkta yer alan Kozak Yaylası fıstık çamı ve üzümüyle meşhur. Yaz aylarında geleneksel evleri kiralayarak konaklayabileceğin yaylaya Bergama’dan kalkan minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Kozak Yaylası’nın deniz seviyesinden yüksekliği 500 – 1000 metre arasında değişiyor.

En iyi İzmir otelleri, İzmir uçak bileti ve İzmir otobüs bileti fırsatları için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Gömbe Yaylası, Antalya


Akdeniz’in en yüksek yaylalarından biri olan, Kaş ilçe merkezine 65 km uzaklıkta yer alan Gömbe Yaylası Toros Dağları’nın eteklerinde konumlanıyor. Yörüklerin hala yaylacılık geleneğini sürdürdüğü yayla Osmanlı Devleti zamanında hayvan pazarı amacıyla kullanılmış. Sedir ve kızılçam ağaçlarının çevrelediği yaylada Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi’ni görmelisin. Antalya uçak bileti ya da Antalya otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Antalya otelleri ve araç kiralama hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz.

Yaylaya Giderken Yanınızda Götürmeniz Gereken Şeyler

  • Trekking veya yürüyüş botları
  • Rahat ve hava koşullarına uygun kıyafetler (yaylaların yaz olsa bile soğuk olabileceğini unutmayın!)
  • Yedek kıyafetler
  • Atıştırmalık ve kolay hazırlanan gıdalar
  • Güneş kremi ve böcek kovucu

     
29 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar