Dünya Üzerinde Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer

Herkesin hayalinde hep gitmek istediği bir yer vardır. Rüyalarınızı süsleyen bir tatil için bütçenizi dert ediyorsanız artık yanınızada Bilet Dükkanı var. Ucuz uçak bileti alarak vizesiz tatil yerleri başta olmak üzere hem ekonomik hem hayallerinizi süsleyen bir tatil yapabilirsiniz. 

26 Haziran 2024 1dk okuma

Üzerinde yaşadığımız ve ona en iyi şekilde sahip çıkmakla yükümlü olduğumuz eşsiz gezegenimiz ucu bucağı olmayan, aklımızın sınırlarını zorlayan sonsuzluk ve keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle dolu. Dünyanın dört bir yanına yayılmış olan kimisi doğal oluşumlu kimisi de insanın eliyle daha anlamlı hale gelmiş tarihi yerlerin hepsini görebilmek mümkün olmasa da heyecanlı seyahat tutkunları ucuz uçak bileti, konforlu otel ve ekonomik araç kiralama için Bilet Dükkanı'nı ziyaret ediyor!

Dünyanın sunduğu tüm bu çeşitlilikleri bir armağan olarak görenler için, Türkiye’ye yakın ve diğer yerlere göre görece daha ucuz olan ve dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken 10 yeri bu başlık altında bir araya getirdik.

Dünya Üzerinde Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer


Konfor alanının dışına çıkarak bu sene yurt dışında dünyanın en güzel yerlerini görmek istiyor ama bütçeyle seyahat etmeyi planlıyorsan, en uygun fiyatlı ve mutlaka görmen gereken dünyadaki 10 yer:

Marakeş, Fas


Renklerin, baharatların ve büyünün şehri Marakeş bir zamanlar kaşiflerin, kervanların ve tüccarların buluşma noktasıydı. Daracık geçitler, gizemli arka sokaklar ve antik yapılar arasında kaybolmak isteyeceğin şehirde baharat kokularının arasında yürüyüş yaparak geleneksel Berberi evlerinin avlularını keşfedebilirsin. El işi halılar, renkli seramikler, deri eşyaları, altın ve gümüş takılar gibi birçok yerel ürünü bulabileceğin souk isimli çarşılarda yöreye özgü tajinler, kebaplar ve couscous tabaklarına tam anlamıyla doyacaksın!

marakes-ucak-bileti.webp

Dünyanın en iyi pazarları arasında gösterilen Jemaa el-Fna Meydanı geceleri sokak satıcıları, meyve suyu tezgahları ve dönercilerle tam bir gösteri alanına dönüşüyor.

Fas uçak bileti alırken en avantajlı fiyatlardan faydalanmak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz. 

Şarm el Şeyh, Mısır


Kolay bir kapı vizesiyle Türkiye’den kısa sürede gidebileceğin Mısır’ın büyüleyici ve uygun fiyatlı tatil cenneti Şarm el Şeyh Akdeniz ve Kızıldeniz’in buluştuğu noktada yer alan, sualtı dünyasını şnorkelle keşfedebileceğin şahane bir yer!

Beyaz kumlu plajları ve sıcak güneşinin yanında dünyanın en zengin mercan resiflerine de ev sahipliği yapan Kızıldeniz’de egzotik balıklar, deniz kaplumbağaları, yunuslar ve hatta köpek balıkları gibi büyük deniz canlılarını keşfetme fırsatı bulabilirsin.

sarm-el-seyh (1).webp

Vizesiz olması nedeniyle Türkiye'den sık sık ziyaretçi ağırlar. Berrak sularda yüzmek, sualtı sporları yapmak ve sıcacık güneşte bronzlaşmak istiyorsanız Şarm el Şeyh uçak bileti sizi bekliyor. 

Petra, Ürdün


Dünyanın Yeni 7 Harikası listesine adını altın harflerle yazdıran Petra Antik Kenti, Siq Vadisi boyunca yürüyerek ya da deveye binerek yapacağın yürüyüşlerle tam anlamıyla zamanda yolculuk vadediyor! UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Petra Antik Kenti kaya oyma mezarları, kumtaşı kanyonlarıyla bütünleşmiş yapıları ve devasa ikonik yapısı El-Khazneh (Hazine) ile ünlü.

petra-antik-kenti.webp

İstanbul’dan Ürdün’ün başkenti Amman’daki Queen Alia Uluslararası Havalimanı’na ve Akabe King Hussein Havalimanı’na direkt uçuş seferleri düzenleniyor. Ürdün uçak bileti alarak bu nefes kesen güzelliklere yakından şahit olabilirsiniz. 

Santorini, Yunanistan


Dünyanın en iyi balayı destinasyonu olarak görülen ve her yerinden turist çeken Santorini Adası tam da yanı başımızda yer alıyor! Öncelikle Santorini’ye bu yaz hayata geçirilen kapıda vize uygulamasıyla gidilemediğini hatırlatalım. Santorini’ye gitmek için Yunanistan üzerinden başvurup klasik Schengen adımlarını izlemelisin.

santorini-ucak-bileti.webp

Beyaz badanalı evleri ve mavi kubbeli kiliseleri arasında her köşede fotoğraf çekeceğin adanın batı kıyısında yer alan ve büyük bir volkan patlaması sonucu oluşan kalderanın manzarası ise akıllara durgunluk verecek cinsten. Siyah kumlu Kızıl Plaj, Vinsanto Şarabı ve günbatımıyla ünlü adanın merkezi ise Oia.

Transilvanya, Romanya


Doğu Avrupa’nın esrarengiz ve vampir efsaneleriyle ünlü yemyeşil ve mistik bölgesi Transilvanya Karpat Dağları’nın eteklerinde yer alan yeşil vadileri, sakin gölleri ve serin ormanlarıyla ünlü. Kont Dracula’nın memleketi Transilvanya’da kendisinin kalesini ve Sakson köylerindeki gotik kiliseleri mutlaka görmelisin. Romanya Vizesi, alınması kolay vizeler arasında yer alır. Gerekli şartları tamamladıktan sonra kolayca vize alabilirsiniz. 

Buna ek olarak seyahatinizi ucuz fiyatlara planlamak için Bilet Dükkanı fırsatlarından yararlanarak Romanya uçak bileti alabilirsiniz. 

Budva ve Kotor, Karadağ


Balkanların Miamisi olarak bilinen Budva ve fiyortlarıyla Norveç’i andıran Kotor, T.C. vatandaşlarının vizesiz olarak gidebildiği Avrupa ülkelerinden biri olduğu için bu listeye girmeye hak kazanıyor. Ancak para biriminin Euro olduğunu hatırlatalım.

karadag-ucak-bileti.webp

Sveti Stefan Adası'yla, Eski Şehir Meydanı ve tertemiz plajlarıyla Karadağ son zamanların en çok ziyaret edilen vizesiz ülkelerden biridir. 

Semerkand, Özbekistan


Özbekistan’ın başkent Taşkent’ten sonra en büyük ikinci şehri olan Semerkand ünlü Türk hükümdarı Amir Timur'un (Tamerlane) doğduğu, hükmettiği ve öldüğü şehirdir. Şehrin buluşma noktası Registan, muhteşem mavi çinileriyle Üç Medrese ve kuzu etinin en güzel hali Özbek Pilavı’yla ziyaretçileri büyüleyen şehir UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.

Mumbai, Hindistan


İstanbul’dan uçakla 6 saat uzaklıkta yer alan, Hindistan’ın en büyük ve zengin şehri Mumbai (eski adıyla Bombay) Bollywood’un kalbi, dansı, şarkıları ve renkli kostümleriyle dolu müzikalleriyle dünyanın en şahsına münhasır şehirlerden. Hindistan Vizesi almak oldukça kolay, Mumbai’de de her bütçeye uygun tatil seçenekleri var. Arap Denizi kıyısında konumlanan Gateway of India, sokak lezzetlerini deneyimleyebileceğin Colaba Causeway ve Crawford Pazarı şehrin başlıca cazibe merkezlerinden.

Phuket, Tayland


Biraz daha uzaklara gidelim, ama çok ucuz ve vizesiz olsun diyorsan önerimiz ve herkesin aklına gelen ilk yer tabii ki Phuket! Sokak lezzetlerinin aşırı ucuz ve leziz olduğu bu deniz tatili kentinde kalman gereken yer ise el değmemiş orman ve plajlarla dolu Phi Phi Don Adası. Ayrıca buradan Phi Phi Lee Adası’ndaki meşhur Maya Bay’e giden teknelere binebilirsin. Phuket’in kuzeyindeki James Bond Adası’na da günübirlik turlarla gidebilirsin.

phuket-gezilecek-yerler.webp

Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak siz de ucuz Tayland uçak bileti alabilir ve hayalini gördüğünüz tatile ilk adımı atabilirsiniz.

Rio de Janeiro, Brezilya


Bir başka vizesiz, yeme içme ve konaklamanın son derece ucuz olduğu şehir de Güney Amerika’dan geliyor, Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan, karnavallarıyla ünlü cıvıl cıvıl Rio! Pao de queijolarını yerken Copacabana ve Ipanema plajlarında Kurtarıcı İsa Heykeli’nin gölgesinde denize girebilir ve Aralık’ta yazı yaşayan Noel’e karnaval eşliğinde girebilirsin! Yeme içme ve konaklama dışında, alışveriş için Brezilya’nın pahalı bir ülke olduğunu hatırlatalım.

26 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar