Dünyanın En Güzel Sahilleri

Yaz mevsiminin bu son günlerinde plajlara veda ederken içinizi kıpır kıpır edecek bir içerikle karşınıza çıkmak istedik: bir sonraki yaza rotanız dünyanın dört bir yanına dağılmış altın rengi kumlu ve turkuazın en saf tonlarına bürünen denizleriyle bambaşka plajlar olabilir!

28 Eylül 2024 1dk okuma

Yeryüzünün en doğal halini hala ilk günkü gibi görebildiğimiz sahillerin kimileri çok huzurlu, kimileri hiç bitmeyen partilerle dolu… Rio de Janeiro’nun 7/24 hareketli sahillerinden Maldivler’in balayı plajlarına işte dünyanın en güzel sahilleri!

Dünyayı keşfetmek isteyen gezginlerin yanında Bilet Dükkanı var, hemen web sayfamızı ziyaret ederek Phuket uçak bileti alabilir ya da Brezilya otelleri için rezervasyon yapabilirsin. Kartpostallık görüntüleriyle büyüleyen Kaş’ta ulaşım sıkıntısı yaşamamak için Bilet Dükkanı’ndan Kaş araç kiralama ve transfer seçeneklerine göz atmayı da unutma!

 

dunya-plajlari.webp

 

Dünyanın En İyi 10 Plajı 


Dünyanın en iyi 10 plajını seçmek zor bir iş, çünkü her biri farklı doğası, kültürü ve hikayesiyle benzersiz. Cenneti andıran görüntüleriyle seçtiğimiz en güzel plajlar:

  • Anse Source d'Argent, Seyşeller

    Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu’nda bir ada ülkesi olan Seyşeller’in La Digue Adası’nda yer alan Anse Source d'Argent devasa granit kayaları, yumuşak beyaz kumları ve sığ turkuaz sularıyla ünlü.

    Fotoğrafçıların ve gezginlerin favorisi olan bu sahil okyanusun kristal berraklığındaki suyu sayesinde sualtı fotoğrafçılığının da vazgeçilmezi. Plajın hemen yakınındaki dev kaplumbağa koruma alanında yüzlerce yıl yaşayan dev kaplumbağaları görmek mümkün.

 

seyseller-sahil.webp

  • Whitehaven Beach, Avustralya

    Whitsunday Adaları’nda yer alan Whitehaven Beach dünyanın en beyaz kumlarına sahip. Kumun %98’i saf silikadan oluşur, bu yüzden kum gerçekten yumuşacık. Hatta o kadar saf ki, NASA tarafından Hubble Uzay Teleskobu’nun lenslerini temizlemek için bile bu kum kullanılmış. Plajdaki Hill Inlet bölgesi ise gelgitlerle sürekli şekil değiştiren kum ve su dalgalarıyla benzersiz doğal desenler yaratıyor.

 

whitehaven-beach.webp

  • Yunanistan’ın batısında, İyon Denizi’nde yer alan Zakynthos Adası’nda, uçurumlarla çevrili bu plaj “Shipwreck Beach” adıyla da biliniyor. Sahilde yatan eski bir gemi enkazı plajın en ikonik simgesi haline gelmiş.

    1980lerde kaçakçılar tarafından terk edilen bu gemi sahilin beyaz kumları ve masmavi suları arasında dramatik bir görüntü oluşturuyor. Navagio Plajı helikopter turlarıyla yukarıdan izlenebilecek en etkileyici manzaralardan birine sahip.

 

navagio-beach.webp

  • Grace Bay, Turks ve Caicos Adaları

    Grace Bay sualtı güzellikleri ve mercan resifleriyle dalış tutkunları için bir cennet. Dünyanın en temiz sularına sahip olan bu plaj hem sığ hem de derin sularda inanılmaz deniz yaşamını keşfetme imkanı sunuyor. İlginç bir şekilde Grace Bay’de okyanusun doğal yapısı nedeniyle dalga neredeyse hiç yoktur, bu da burayı çocuklu aileler ve rahat yüzme arayanlar için ideal bir yer haline getiriyor.

  • Pink Sands Beach, Bahamalar

    Bahamalar’daki Harbour Island’da yer alan Pink Sands Beach adını aldığı pembe kumlarıyla ünlü. Kumların pembe olmasının sebebi minik kırmızı foraminifera denilen deniz organizmalarının kırılmış kabuklarından gelmesi.

    Büyüleyici görselliği kadar sakinliğiyle de bilinen plajda gün doğumu ya da gün batımında, pembe ve altın tonlarının birleştiği manzara, dünyanın başka hiçbir yerinde görülemeyecek kadar ihtişamlı.

 

pink-sands-beach.webp

  • Tulum, Meksika

    Tulum’un büyüleyici sahilleri Maya uygarlığının kalıntılarıyla çevrili. Sahilde tarihi Maya harabelerinin hemen yanında denize girebilirsin. Karayip denizinin turkuaz suları ve arkeolojik mirasıyla Tulum tarih severler için de mükemmel bir kaçış noktası.

    Yine burası dünyanın en büyük yeraltı nehir sistemi olan cenoteleriyle ünlüdür. Hazır Tulum’a kadar gelmişken Dünyanın 7 Harikası’ndan biri olan Chichen Itza’yı görmeden dönmek olmaz! Hemen Bilet Dükkanı’ndan Cancun uçak bileti alabilirsin.

 

tulum-meksika.webp

  • Baía do Sancho, Brezilya

    Brezilya’nın plajlarına başlı başına bir başlık açılmalı; Ilha Grande’nin vahşi plajlarından Rio’nun Copacabana ve Ipanema sahillerine burası gerçek anlamıyla bir deniz ülkesi. Ülkenin kuzeyinde, Fernando de Noronha adasında bulunan Baía do Sancho ise izole ve vahşi bir güzelliğe sahip olmasıyla macera severlerin rotalarından. Sadece tekneyle ya da kayalıklardan inen bir patikayla ulaşılabilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan plajda deniz kaplumbağalarıyla yüzebilirsin!

  • Maya Bay, Tayland

    Phuket ve Krabi arasında konumlanan Phi Phi Lee Adası’nda yer alan Maya Bay, Leonardo DiCaprio’nun oynadığı “The Beach” filmiyle dünya çapında üne kavuştu. Plaj, devasa kalker kayalıklarıyla çevrili ve tropik bitkilerle kaplı.

    Tayland’ın tropik havasında kendini doğayla iç içe bulabileceğin plaj, özellikle sabahın erken saatlerinde neredeyse büyülü bir atmosfere sahip. Adaya sadece günübirlik tekne turlarıyla ulaşılıyor ve ada üzerinde yaşam yasak. Plaj 2018’de çevreyi koruma amacıyla turizme kapatıldı, ancak doğanın iyileşmesinin ardından yeniden ziyarete açıldı.

 

maya-bay.webp

  • Playa Paraiso, Küba

    Playa Paraiso adının hakkını veren bir cennet köşesi. Küba’nın Cayo Largo Adası’nda yer alan plaj turkuaz suları ve sonsuz gibi görünen beyaz kumlarıyla ünlenmiş. İnsan yapımı herhangi bir yapıdan uzak oluşu buraya gelenlerin tamamen doğayla baş başa kalmasına olanak sağlıyor. Denizin sakinliği ve berraklığı, su sporları için tam anlamıyla cazibe unsuru!

  • Lanikai Beach, Hawaii

    Hawaii’deki Lanikai Beach, cam gibi berrak suları ve yumuşacık kumlarıyla biliniyor. “Lanikai” kelimesi Hawaii dilinde “Cennet Denizi” anlamına gelir ve bu isim sahilin güzelliğinin hakkını kusursuz şekilde veriyor.

    Plajın hemen karşısında yer alan Mokulua Adaları’na kano veya paddleboard ile gitmek de burada yapılabilecek popüler aktivitelerden. Gün doğumu sırasında buradaki manzara ölmeden önce deneyimlenmesi gerekenler arasında.

28 Eylül 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar