Dünyanın Yeni 7 Harikası

Sizi okurken olduğu kadar, bizi de bu konu hakkında araştırma yapıp içerik hazırlarken bir o kadar heyecanlandıran bir başlıkla karşınızdayız! Yapıldıkları ilk günden beri gizemini koruyan, antik dünyanın mucizevi yapıları Dünyanın 7 Harikası hakkında bilgilendirici ve heyecan verici bir içerik hazırlamak istedik. Yazıyı okurken hayallere dalabilir ve hemen Bilet Dükkanı’ndan dünyanın dört bir yanına dağılmış 7 Harika’yı görmek için uçak biletini alabilirsin. Otel rezervasyonları için de seni yine web sayfamıza bekleriz!

29 Şubat 2024 1dk okuma

Dünyanın 7 Harikası


Dünyanın 7 Harikası’nı ilk ne zaman duymuştun? İlkokulda Sosyal Bilgiler dersinde ders kitaplarımızda böyle bir bölüm ve bu bölümde yer alan yedi antik yapı vardı. Antik dünyada inşa edilmiş bu muazzam yapılar orijinal 7 harika listesiydi. Önce bu eski 7 harikaya birlikte bakalım:

  • Keops Piramidi, Mısır
  • Babil’in Asma Bahçeleri, Irak
  • Artemis Tapınağı, İzmir
  • Halikarnas Mozolesi, Bodrum
  • İskenderiye Feneri, Mısır
  • Zeus Heykeli, Yunanistan
  • Rodos Heykeli, Rodos Adası


 

keops-piramidi.webp

Listeye bakınca insan ne kadar da gururlanıyor değil mi? ☺ Koskoca Dünyanın 7 Harikası listesine giren iki yapı bugün ülkemiz sınırları içinde yer alıyor. Ancak ne yazık ki, bu orijinal 7 harika listesi zamanla yok olmuş ya da zarar görmüş olduğu için günümüzde bu yapılar arasında sadece Giza’daki Keops Piramidi ayakta kalmayı başarabilmiştir. Durum böyle olunca 2000 yılında bir İsviçre vakfı olan New7Wonders, dünyanın yeni 7 harikasını belirlemek için bir kampanya düzenler ve sonuçlar 2007’de açıklanır. İnternet üzerinden yapılan bu oylamayla dünya genelinde milyonlarca kişi favorilerini seçmiştir. Bu liste bilim ya da tarih kuruluşları tarafından değil, halk tarafından seçildiği için her ne kadar kişisel tercihlere göre değişse de hepimizin üzerinde hemfikir olduğu konu bu yeni 7 harikanın tartışılamaz güzellikte olduğu. Hayallerinin peşinden gitmek için imkanı olan her seyahat tutkununun ölmeden önce mutlaka görmesi gereken dünyanın yeni 7 harikası:

 

chichen-itza.webp

Chichen Itza, Meksika


Maya dilinde “Atın kuyruğunun ucu” anlamına gelen Chichen Itza ismini bulunduğu bölgedeki çukurun şeklinden almış. İnternetteki meşhur Kukulkan Piramidi (El Castillo) fotoğraflarıyla bildiğimiz bu muazzam antik şehir M.Ö. 700lü yıllarda kurulmasına rağmen asıl atılımını M.S. 9 ve 10. Yüzyıllarda yapmış. 24 metre uzunluğundaki Kukulkan Piramidi mayaların astronomik yeteneklerinin adeta bir kanıtı niteliğinde, öyle ki güneş yılındaki gün sayısı olan 365 basamağa sahip kalenin yüzeyleri ise mevsimleri simgeliyor. Meksika’nın tropik şehri Cancun’a 2 saat uzaklıktaki Chichen Itza’ya gitmek için hemen Bilet Dükkanı’ndan Cancun uçak bileti alabilirsin.

 

Hemen uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

cristo-redentor.webp

Cristo Redentor, Brezilya


Türkçe’de Kurtarıcı İsa Heykeli olarak da bildiğimiz devasa boyuttaki Cristo Redentor’u bilmeyen yoktur! Karnaval şehri Rio de Janeiro’yu tepeden kucaklayan Corcovado Dağı’nın da tepesine inşa edilen bu büyüleyici yapının, döneminin teknolojisine rağmen oldukça ileri tekniklerle yapılmış. 1926 yılında inşasına başlanan ve beş sene sonra tamamlanan Kurtarıcı İsa Heykeli’nin 8 metresi taban olmak üzere toplam boyu 38 metre ve kollarının genişliği 28 metre uzunluğundadır. Betonarmeden yapılan ve 6 milyon fayansla kaplanmış heykelin yapılma sebebi ise dinlerine çok bağlı Katolik Brezilya halkının bir gün olur da tanrısız ve inançsız oluruz korkusu.

 

colloseum.webp

Colosseum, İtalya


Avrupa seyahatlerinin vazgeçilmez şehri Roma’ya ayak basıldığında ilk durak hiç şaşmaz, o da dünyaca ünlü Kolezyum’dur! Antik Roma imparatoru Vespasian’ın talimatlarıyla 1. Yüzyılda inşa edilen bu amfi tiyatro tam 50.000 seyirci kapasitesine sahip. Gladyatörlerin dövüştüğü, hayvanların ise dövüştürüldüğü bu muazzam yapı her ne kadar kanlı ve vahşi olaylara sahne olsa da bu o zamanlar için bir kültür ve eğlenceydi. Kolezyum manzaralı en güzel Roma otelleri için Bilet Dükkanı’ndan rezervasyon yapabilirsin.

 

cin-seddi.webp

Çin Seddi, Çin


8.850 km uzunluğunda, rakip ülkelerin istilalarına karşı savunma amacıyla M.Ö. 7. Yüzyılda yapımına başlanan ve 2000 yıl boyunca inşası devam eden Çin Seddi’nin nasıl yapıldığını anlamak halen mümkün değil. Uzaydan bile görüldüğü söylenen Çin Seddi amacını gerçekleştirememiş. Her ne kadar güvenlik açığına sahip olsa da dünyanın en büyüleyici yapılarından biri burası.

 

petra.webp

Petra, Ürdün


Tarihe meraklı tatilcilerin akın akın ziyaret ettiği Petra Antik Kenti şahane kaya oymaları ve renkli kumaşı kayalarıyla ünlü. İki yüksek kayalık arasında bulunan Siq Vadisi ve büyük kaya oyması olan, ülkenin sembolü haline gelmiş tapınak El-Khazneh görenleri büyülüyor. M.Ö. 4. Yüzyılda Nabatean İmparatorluğu’nun başkenti olarak kurulan şehrin Hz. Musa’nın kayaya çarpıp su fışkırmaya başladığı yer olduğuna inanılıyor. Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara Ürdün uçak bileti alabilirsin.

 

machu-picchu.webp

Machu Picchu, Peru


Uzun bir süre boyunca bilinmeyen bir yer olduğu için “Kayıp Şehir” olarak da bilinen Machu Picchu İnka İmparatorluğu’na bağlı olarak M.Ö. 15. Yüzyılda inşa edilmiştir. İnanılmaz hassas ve karmaşık bir mimariye sahip plan şehirde taşların birleşim yerlerindeki kesimler o kadar hassastır ki, arasına bir bıçak bile sıkıştırılamaz. Güneşin bağlandığı yer anlamına gelen Intihuatana ise güneşin yılda iki kez dümdüz geçtiği bir noktayı işaret ediyor.

 

tac-mahal.webp

Tac Mahal, Hindistan


Dünyanın belki de en ikonik anıtlarından biri olan, Agra şehrindeki Tac Mahal Babür mimarisinin şahane bir örneği, hikayesini ise bilmeyen yoktur ☺ Şah Cihan’ın eşi Mumtaz Mahal’in, 14. çocuğunu doğururken ölmesi üzerine yaptırdığı bu beyaz mermer anıt aşkın anıtı olarak biliniyor. Bahçesindeki su yolları ve havuzların tüm zarafetiyle kendini gösterdiği bu devasa kompleks dünyanın yeni 7 harikası arasında olmayı sonuna kadar hak ediyor.

29 Şubat 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
216 Yazı

Benzer Yazılar