Fas Gezilecek Yerler

Fas… Güzel, çeşitli, maceracı ve gizemli… Burada önce gün doğumunda Sahra'da deveyle yürüyüş, öğleden sonra Atlas Dağları'nda snowboard yapabilir, akşam ise lüks riadlarında dinlenebilirsiniz. İşte Fas gezilecek yerler önerilerilerimiz...

10 Haziran 2024 6dk okuma

Seyahat etmeyi keyifli kılan efsanevi manzaralara sahip büyük bir ülkedir. Mesafeler uzun olabilir ancak çarpıcı güzellikteki destinasyonlar buna değer! Bu harika ülkenin tüm muhteşem güzelliklerini kaçırmamak için Fas seyahat rehberimizi takip edin…

Fas, Afrika'yı ziyaret eden turistlerin en popüler yerlerinden biridir. Zengin kültürler, canlı mimari ve muhteşem manzaralarla ilgileniyorsanız, ziyaret edilecek yer Fas'tır ve bu Fas seyahat rehberi seyahatinizi planlamanıza yardımcı olacaktır. Fas'ın dramatik manzarası, renkli pazarları ve hareketli şehirleriyle sunabileceği çok şey var. Canlı medinelerde dolaşmak, Riad'da kalmak ve masmavi sularda yüzmek tüm seçeneklerdir. Bazı insanlar Fas'ı yalnızca Marakeş'te kalmak için ziyaret ediyor, ancak keşfedilecek daha çok şey var.

Bilet Dükkanı'ndan yer alan Türk Hava Yolları, Pegasus, AJet başta olmak üzere popüler çok sayıda hava yolundan size uygun Fas uçak bileti için araştırma yapabilirsiniz. 

Burası, gerçek hayatın tüm yelpazesini ortaya koyuyor: İyiyi, kötüyü, çirkini ve çok güzeli. Bazı ziyaretçiler için Fas büyük bir kültür şoku olabilir. Ancak biraz farkındalık ve anlayışla, bu farklılıkları takdir etmek, daha derinden bağ kurmak ve ülkeyi değiştirmeye çalışmadan farklı bir mercekten görmek mümkündür…

Fas Hakkında Her Şey


Fas, inanılmaz kültürel zenginlikleriyle tanınan bir ülkedir ve yüzyıllardır gezginleri büyüler. Geniş pazarları, yüksek minareleriyle dikkat çeker. Ülkenin en büyük cazibe merkezi olan Marakeş, Winston Churchill'in "Dünya üzerinde bir öğleden sonrayı geçirmek için en güzel yer" olarak tanımladığı canlı bir şehirdir. 

Ancak Fas sadece Marakeş ile sınırlı değildir. Kuzeydeki Tanca, beyaz badanalı binaları ve kumlu plajlarıyla tanınır ve Cebelitarık'a sadece 13 km uzaklıktadır. Atlantik kıyısında, başkent Rabat, Kazablanka, Essaouira ve Agadir gibi çeşitli şehirler bulunur. İç kesimlerde, Fes (Fez olarak da yazılır) Orta Çağ şehri ve yüksek duvarlı medinasıyla ünlüdür.

fas-gezilecek-yerleri.webp

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Essaouira, Fes, Marakeş ve Tétouan'ın medineleri gibi birçok şehir Fas'ın kültürel ve tarihi değerlerini yansıtmaktadır. Atlas Dağları ise Fas'ın manzaralarında bir başka güzellik sunar. 

Bu dağlar, derin boğazlardan karla kaplı zirvelere kadar çeşitli manzaralara sahiptir ve yürüyüş, bisiklet veya Toubkal Dağı gibi en yüksek zirveye tırmanma gibi aktiviteler için popülerdir.

Fas genellikle güvenli bir ülke olsa da, Batı Sahra bölgesi konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti (SADR) ile ilgili egemenlik konusu hassas bir meseledir. Ancak Fas Uçak Bileti almayı planlayan gezginler, seyahatleri öncesinde kendi hükümetlerinden güncel seyahat tavsiyelerini almalıdır.

Fas'a Giderken Vize Gerekiyor Mu?


Fas Türkiye vatandaşlarından vize istemez. Ancak ülkeye giderken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunur. Bunlar en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaportunuzun olması, nüfus cüzdanı fotokopisi, ulaşım ve konaklama belgeleri, seyahat sağlık sigortası, ülke giriş çıkışında doldurulması gereken formlar, varsa Fas’tan gelen davetiye olarak sıralanabilir. 

fas-neyi-meshur.webp

Fas'a Hangi Ayda Gidilir?


Fas'ın iklimi çok çeşitlidir; mevsime ve bölgeye göre değişir. İklim kıyılarda Akdeniz, yüksek kesimlerde nemli ılıman, güneybatı kesimde ise sıcak ve kuraktır. Ancak Fas'a gitmek için en ideal aylar genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ve Kasım ayları Fas'ın büyüleyici atmosferini hissetmek için en uygun zamanlardır.

fas-ucak-bileti.webp

Bu aylarda hava sıcaklığı mükemmel bir dengeye ulaşır ve yağmurun esintisiyle coşkulandırır. Ancak, her mevsimin kendi benzersiz güzelliklerine ve sıcak anılarına şahit olabileceğinizi unutmayın. Gitmeyi planladığınız dönemi özenle seçerek, hava durumunu ve etkinlikleri göz önünde bulundurarak unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Fas'ta Hangi Şehirler Gezilmeli?


Fas'ın ekonomik merkezi Kazablanka, kolonyal art deco binalarının ortasında, ağzına kadar modern yüksek binalarla dolu hareketli bir metropoldür. Nereye dönseniz, muhteşem II. Hasan Camii'nin minaresini gözden kaçıramazsınız. Caminin içini görmek, geometrik motifli freskler, girift sıvalar ve çizim veya kaligrafi motifli arabeskleri görmek için bir tura katılmaya değer. 

Marakeş, Jemaa El-Fna Meydanı'nın kuzey tarafındaki birçok dolambaçlı ara yolu kaplayan renkli çarşılarıyla tanınır. Diğer popüler aktiviteler arasında Jardin Majorelle'de biraz soluklanmak, atmosferik El Badii Sarayı'nı ziyaret etmek ve Bahia Sarayı'nda 19. yüzyıl kraliyet ailesinin hayatlarına samimi bir bakış atmak yer alıyor.

Genellikle Fas'ın kültür başkenti olarak adlandırılan Fes (veya Fez), bir zamanlar 13. yüzyılda Fas'ın imparatorluk şehriydi. Bugün, Chouara Tabakhane (boya veya beyaz sıvılarla dolu yüzlerce konteynerin bulunduğu Fes'teki üç fabrikadan biri) dahil olmak üzere, canlı Fes El Bali medinası ve çarşılarıyla tanınıyor. 

fasın-en-guzel-yerleri.webp

Rabat, Fas'ın başkentidir ve tarihi ve modern binaların güzel bir karışımına sahiptir. Savunma duvarlarıyla çevrili eski kentte hareketli bir çarşı bulunur. Bunun ötesinde, elçilikler ve hükümet binalarının sıralandığı geniş bulvarlar, aralarına ilgi çekici parklar serpiştirilmiştir.

Fas'ta Gezilecek 10 Yer


Kazablanka, Fas'ın resmi başkenti olmasa da bu canlı şehir kesinlikle bir başkentin heyecanını yansıtıyor. Modern bir hava taşıyan şehir, tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini büyülüyor. II. Hasan Camii, dünyanın en büyük camilerinden biri olup, gayrimüslimlere açık olan ender camilerden biridir. 

Fas'ta yapılacak en unutulmaz şeylerden biri olan bu ziyaret sizi büyüleyecek. Mohamed V Meydanı, yerel halkın buluşup neşeli anlara şahit olduğu canlı bir merkezdir.

Fas Yahudi Müzesi ise Fas'taki Yahudi topluluğunun 2000 yıllık tarihini anlatan bir müzedir.

Fes, Kazablanka'nın aksine tarihi ve geleneksel bir yapıya sahiptir. Dar sokaklar arasında kaybolup gürültülü Medine ve ihtişamlı camiler arasında bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu şehirde keşfedilecek birçok sürpriz var. Elbette, her dönemin anılarını ve güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız Fes'i listenize eklemeyi unutmayın. 

Kraliyet Sarayı, göz kamaştıran yedi kapısıyla içeri girilmese de, 1960'lı yıllarda inşa edilen ve muhteşem işçiliğiyle hayranlık uyandıran bir yapıdır.

fas-kraliyet-sarayi.webp

Fes'teki Medrese Bou Inania ise 14. yüzyılda kurulan, görkemli mimarisi ve olağanüstü Fas işçiliği ile dikkat çeken bir Müslüman öğrenim enstitüsüdür. 

Borj Nord, geçmişi 16. yüzyılın sonlarına uzanan ve şu anda Silah Müzesi'ne ev sahipliği yapan bir kaledir. Eski savaşlardan kalan binlerce tarihi eseri içinde barındırır. Fas'ın en geniş Medinelerinden biri olan Fes'teki Medine ise sizi otantik bir deneyime davet ediyor.

Merzouga, Sahra Çölü'nde huzurlu bir kasabadır. Erg Chebbi'ye açılan bir kapı olan bu kasabada kum tepelerinde deve gezintisi yapabilir, Jeep veya ATV'ye binerek eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Dades Vadisi/Dades Geçidi ise engebeli Atlas Dağları'nda bulunan muhteşem bir vadidir. Boumalne Dades'te yer alan bu vadideki Auberge Chez Pierre Otel, zarif iç mekanı ve modern konforuyla kendinizi evinizde hissetmenizi sağlar.

Marakeş, turistik bir şehir olmasına rağmen geleneksel ve moderni ustalıkla harmanlar. Koutoubia Camii, Marakeş'in en büyük camisi olarak görülmesi gereken önemli bir yapıdır. 

fas.webp

Jemaa el-Fnaa Meydanı, sokak sanatçıları ve tezgahlarla renklenen canlı bir meydanı temsil eder. Bahia Sarayı ise yemyeşil bahçeleri ve gösterişli yapısıyla sizi büyüler. 

Jardin Majorelle, botanik bahçesi ve Berberi Müzesi ile keşfedilmeyi bekleyen eşsiz bir noktadır. Marakeş'in geleneksel lezzetlerini tadabileceğiniz oteller ve restoranlar da huzurlu konaklamalar sunuyor.

Fas'ın Neyi Meşhur?


Eğer Fas'ın meşhur olduğu her şeyin bir listesini yazmak isteseydik, bu yıllar ve sayfalar alırdı. Fas kadar çeşitli deneyimler sunan çok fazla ülke yok. Fas'tan birkaç saat uzakta yaşıyorsanız, hafta sonu için uçağa bile atlayabilirsiniz ve o 48 saat içinde neler yapabileceğinize şaşıracaksınız. Ne yazık ki pek çok ziyaretçi temel bilgilere sadık kalıyor ve Fas'ın tüm potansiyelini keşfedemiyor.

Fas'ın vahalarla ve develerle dolu bir çöl ülkesi olduğunu düşünerek neleriyle ünlü olduğu konusunda kafaları karışıyor. Aslında bu yanlış değil ama çok daha fazlası var.

İşte Fas'ın 10 Meşhur Şeyi
 

  • Atlas Dağları
  • Fas Çölü ve Sahra
  • Fas'ın Vahşi Plajları ve Masmavi Kıyıları
  • Fas Kayak Merkezleri
  • Fas Anıtları, Mimarisi ve Tarihi
  • Fas Yemeği
  • Fas'ın Eşsiz Kültürü
  • Fas Kedileri
  • Fas Hamamları
  • Hazineler ve Orijinal El Sanatlarıyla Dolu Medineler

 

10 Haziran 2024 6dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar