Güney Kore Gezilecek Yerler

Güney Kore Asya’nın kültürel ve teknolojik merkezlerinden biri olarak son yıllarda büyük bir ilgi görüyor. K-Pop’un dünya genelindeki etkisi, pek çoğunu Türkiye’ye uyarladığımız sürükleyici Kore dizileri ve yenilikçi cilt bakım ürünleriyle Güney Kore popüler kültürün kalbi haline geldi. Ancak bu modern yüzünün yanı sıra Güney Kore zengin bir tarihi geçmişe ve nefes kesici doğal güzelliklere de sahip.

29 Eylül 2024 1dk okuma

Sokaklarda gezerken bir yandan tarihi tapınaklarla, bir yandan da teknoloji devlerinin gökdelenleriyle karşılaşacaksın. Dağlar, tapınaklar, sahil kasabaları ve metropol yaşamı bir araya getiren, Uzak Doğu’nun en canlı ülkelerinden Güney Kore’ye gitmek için hemen Bilet Dükkanı’ndan Güney Kore uçak bileti alabilir, Seul otelleri için uygun fiyatlara rezervasyon yapabilir ve ülke hakkında hazırladığımız rehber niteliğindeki içeriklere göz atabilirsin.

Güney Kore'ye Nasıl Gidilir?


Her zaman olduğu gibi Güney Kore seyahatlerinde de Bilet Dükkanı yanında. Yılın her günü, günde ortalama iki defa İstanbul’dan Güney Kore’nin başkenti Seul’e direkt uçuş seferleri düzenlenmekte olup yolculuklar yaklaşık 9.30 – 10.30 saat arasında sürmektedir.

 

guney-korede-nerelere-gidilir.webp

 

Türk Hava Yolları ve Korean Air tarafından düzenlenen İstanbul Seul uçak seferleri için hemen biletini Bilet Dükkanı’ndan alabilir ve firmaların fiyatlarını aynı sayfa üzerinde karşılaştırabilirsin.

T.C. vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerinde Güney Kore’yi sıklıkla tercih etmesinin sebeplerinden bir diğeri de 90 günü aşmayan seyahatlerde vizeden muaf olunması.

Güney Kore'ye Ne Zaman Gidilir?


Güney Kore’yi ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Mart’tan Mayıs’a kadar süren ilkbahar, ülkeyi pembe ve beyaz kiraz çiçekleriyle süslerken hava da ılıman oluyor.

Eylül’den Kasım’a kadar süren sonbahar ise serin havayla birlikte ülkenin dağlarını ve parklarını turuncu, sarı ve kırmızı tonlara boyuyor. Ülkenin yaklaşık %70’i dağlarla kaplı olup, dört mevsimi keskin bir şekilde yaşayan bir iklime sahiptir.

Güney Kore Kaç Günde Gezilir?


Avrupa şehirlerine 3 – 4 gün fazlasıyla yetse de unutmayın ki pahalı uçak biletleri alarak dünyanın bambaşka bir yerine gidiyorsunuz, onca yolu gittiğine değmesi için bizim önerimiz Güney Kore’de en az 10 gün kalmanız! Vakti olan tatilciler Güney Kore’de 2 hafta kalmayı tercih ediyor.

 

guney-kore.webp

Güney Kore'de Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer

  • Gyeongbokgung Sarayı (Seul)

    Gyeongbokgung 1395 yılında Joseon Hanedanı döneminde inşa edilen Güney Kore’nin en büyük ve en eski kraliyet sarayıdır. Yüzyıllar boyunca yangınlar ve Japon işgali sırasında yıkımlara maruz kalmış olsa da bugün restore edilmiştir. Saray geniş avluları, muhteşem pavyonları ve saray muhafızlarının kostümlü nöbet değişim töreni gibi geleneksel etkinlikleriyle ünlü.

 

guney-korede-gidilecek-yerler.webp

 

  • Bukchon Hanok Köyü (Seul)

    Bukchon Hanok Köyü, geleneksel Kore evleri olan “hanok”ların bulunduğu bir mahalle. Joseon Hanedanlığı’ndan beri varlığını sürdüren bölge dar sokakları ve ahşap evleriyle, modern Seul’un tam ortasında tarihi bir zaman yolculuğu yapıyormuş gibi hissettiriyor.

  • Jeju Adası

    Güney Kore’nin en büyük adası olup UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Jeju Dağı; ortasında yükselen volkanik kökenli Hallasan Dağı ile oldukça büyüleyici bir görüntüye sahip. Adada ünlü Jeju kadın dalgıçları “haenyeo”lar, su altında kabuklu deniz ürünleri toplayarak geçimlerini sağlıyor.

 

jeju-adasi.webp

  • Changdeokgung Sarayı ve Bahçeleri (Seul)

    UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu saray Joseon Hanedanı’nın kraliyet saraylarından biri olup arkasındaki Huwon (Gizli Bahçe) ile ünlüdür. Sarayın bahçesi doğal çevreyle uyumlu bir şekilde tasarlanmış.

  • DMZ (Kore Askerden Arındırılmış Bölgesi)

    Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yer alan bu bölge Kore Savaşı’nın ardından 1953’te oluşturulan dünyanın en gergin sınırlarından biri. DMZ hem politik hem de tarihi bir sembol. Panmunjom Ateşkes Köyü’nü ziyaret ederek Kuzey Kore ile sınırdaki askeri gerginliği yakından gözlemlemek mümkün.

  • Haeinsa Tapınağı (Gaya Dağları)

    Haeinsa Kore’nin en önemli Budist tapınaklarından biridir ve 802 yılında inşa edilmiştir. Tapınakta 13. yüzyıldan kalma Tripitaka Koreana adlı, dünyanın en eksiksiz Budist yazmalarının bulunduğu tahta bloklar korunmaktadır. Bu yazmalar UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta.

 

haeinsa-tapinagi.webp

  • Namsan Kulesi (Seul)

    Şehir merkezine hakim bir noktada olan ve Seul’ün panoramik manzarasına sahip Namsan Kulesi 236 metre yüksekliğinde. Şehrin sembolü haline gelmiş kulenin tepesine çıkmak için ise teleferiğe biniliyor.

  • Seoraksan Ulusal Parkı

    Güney Kore’nin en ünlü dağlarından biri olan Seoraksan, her mevsimde ziyaretçilerini büyülüyor. Parkın içindeki Ulsanbawi Kayalıkları’na tırmanmak her ne kadar sinir bozucu olsa da nefes kesici manzarayı görünce buna değdiğini söyleyelim. Parkta Baekdamsa Tapınağı gibi tarihi yapılar da bulunuyor.

  • Busan Haeundae Plajı

    Busan’ın en ünlü plajı olan Haeundae yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Geniş kumları ve modern otel ve restoranlarıyla ünlü plajın yakınında bulunan Busan Akvaryumu ve Dongbaek Adası gibi cazibe merkezleri de ziyaretçilerin odağında. Yaz festivalleri ve açık hava etkinlikleriyle Haeundae, Kore’deki sahil kültürünün merkezlerinden biri haline gelmiş.

 

busan-haeundae-plaji.webp

  • Jagalchi Balık Pazarı (Busan)

    Busan’ın en büyük balık pazarı olan Jagalchi, Kore’nin deniz ürünleri kültürünü yakından görmek isteyenler için kaçırılmaması gereken duraklardan. Pazarda taze deniz ürünlerini doğrudan satın alıp yerinde pişirtebilirsin. Ülkedeki deniz mahsulleri kültürünün önemini hem yerliler hem de turistler için tanıtan Jagalchi’ye doğru gastronomik bir yolculuk için Bilet Dükkanı’ndan Busan uçak bileti alabilirsin.

29 Eylül 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar