İnanılmaz Bir Ağustos Tatili İçin 10 Rota

Ağustos ayı yazın en sıcak ve en keyifli günlerini yaşatan, tatil için en ideal zamanlardan biri. Güneşin altında yeni yerler keşfetmek, denizin serin sularında yüzmek ya da tarihi sokaklarda kaybolmak için sabırsızlanıyorsanız doğru yerdesiniz. 

26 Ağustos 2024 1dk okuma

Hazırsanız, gelin bu yazı boyunca birlikte Türkiye’nin ve dünyanın en güzel köşelerinde bir tura çıkalım ve Ağustos tatilinizi unutulmaz kılacak yerleri keşfedelim! Nereye gideceğinize karar verdiyseniz sonraki aşamalarda da Bilet Dükkanı olarak yanınızdayız!

Bulunduğunuz şehirden uygun fiyatlara Antalya’ya uçak bileti alabilir ve farklı havayolu firmalarının aynı gün içindeki seferlerinin fiyat ve saatlerini tek bir sayfada karşılaştırabilirsiniz. Erken rezervasyon ya da son dakika fırsatlarıyla Bozcaada otelleri, Muğla Dalaman Havalimanı transfer araç ve Kotor araç kiralama işlemlerini Bilet Dükkanı aracılığıyla yapabilirsiniz.

 

agustos-tatili.webp

 

Ağustos Ayında Nereye Gidilir?


Tatiller yıl boyunca biriken yorgunluğu atmanın ve zihninizi yenilemenin en güzel yolu. Ancak nereye gideceğinize karar vermek bazen zor olabilir. Sıcak kumların tadını çıkarabileceğiniz plajlar mı, yoksa serin dağ havasında doğayla iç içe olabileceğiniz rotalar mı?

Belki de kültür ve tarih kokan bir şehir turu arayışındasınız. Ne aradığınız fark etmeksizin, Ağustos ayında hem keyifli hem de unutulmaz bir tatil geçirmeniz için size en uygun rotaları derledik.

Ağustos'ta Gidilecek Ülkeler


İnsanın içini kıpır kıpır yapan Ağustos ayında bize göre Akdeniz’den çok da uzaklaşmamak gerek! Kış aylarında yazı yaşayan tropik cennetler şahane bir tercihken yazı cıvıl cıvıl Avrupa ülkelerinde geçirmek en güzeli. İşte Bilet Dükkanı Blog okurları için Ağustos’ta gidilecek ülkeler:

İspanya


Enerjik festivalleri ve alabildiğine uzanan plajlarıyla İspanya Akdeniz’in bir numaralı ülkesi desek yanlış olmaz! Sabaha kadar bitmeyen partileriyle Mallorca ve İbiza adalarının yanı sıra ünlü mimar Gaudi’nin masal şehri Barselona’da sokak sokak gezmeye doyamayacaksınız.

 

ispanya.webp

 

Barceloneta Plajı’nda denize girdikten sonra gece El Born barlarında eğlenebilirsiniz. Endülüs bölgesindeki Sevilla ve Granada şehirleri ise tarihi ve mimari zenginliğiyle öne çıkarken kuzeyde yer alan San Sebastian gastronomi severler için unutamayacakları bir deneyim sunuyor.

İtalya


Dört mevsim boyunca dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olma unvanını kimselere kaptırmayan İtalya’nın kuzeyinden Ağustos’ta kaçınmanız iyi olur; özellikle Roma, Floransa ve Venedik gibi şehirler oldukça kalabalık ve sıcak olabiliyor. Ağustos demek deniz demek, Amalfi kıyılarının batısındaki dikey kent Positano’da deniz tatili yapmak çok daha cazip!

 

italya (2).webp

 

Capri Adası’na günübirlik yapacağınız turlarla fünikülere binebilir ya da Sicilya’da tarih dolu bir serüvene de atılabilirsiniz. Portofino ve UNESCO Listesi’ndeki Cinque Terre’yi görmek için İtalyan Rivierası planı yapmak istiyorsanız da Bilet Dükkanı’ndan Cenova uçak bileti satın alabilirsiniz.

Yunanistan


Bu sene yürürlüğe giren T.C. vatandaşlarına kapı vizesi uygulamasıyla Kos, Simi, Sakız, Rodos ve Midilli Adaları’na kolaylıkla gidilebilen Yunanistan Ağustos ayında sıcak havası ve masmavi denizi ile tatilcilerin gözdesi. Santorini ve Mykonos adaları beyaz badanalı evleri, muhteşem gün batımları ve canlı gece hayatıyla ünlü. Başkent Atina ise antik tarihin izlerini sürebileceğiniz zengin bir kültür rotası sunuyor.

 

yunanistan (1).webp

 

Bali


Endonezya’nın tropikal cenneti Bali Ağustos ayında havanın en kuru olduğu zamanını yaşıyor. Masmavi denizi, muhteşem plajları, egzotik tapınakları ve renkli kültürüyle Bali, hem dinlenme hem de macera dolu bir tatil vadediyor. Ubud’daki yoga ve meditasyon merkezleri, ruhunuzu dinlendirmek için ideal; ayrıca burada yeme içme ve konaklama da gerçekten uygun fiyatlı, vize olmaması da cabası. Uçak biletleri pahalı olsa bile diğer her şeyin oldukça ucuz olması Bali’yi ülkemiz dahil pek çok tatil destinasyonundan daha uygun fiyatlı hale getiriyor.

 

bali (1).webp

 

İzlanda


Adını buzdan alan İzlanda Ağustos için başta ilginç bir seçenek olarak görülebilir, ama kışın günler burada ne kadar kısaysa yazın da bir o kadar uzun! Doğal bir fenomen olan Midnight Sun’a (Gece Yarısı Güneşi) tanık olarak yeşillenmiş doğayla baş başa kalabilir ve ılıman hava koşullarıyla buzullar, volkanlar, şelaleler ve jeotermal havuzlar gibi doğa harikalarıyla dolu bu ülkede maceraya atılabilirsiniz.

 

izlanda.webp

 

Ağustos Ayında Yurt İçinde Nereye Gidilir?


Kaş, Antalya


Kaş, Antalya’nın güneybatısında yer alan, turkuaz denizi ve bozulmamış doğasıyla ünlü bir tatil beldesi. Ağustos ayında Kaş’ın berrak sularında dalış yapabilir, çevredeki küçük koyları ve plajları keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca tarihi Likya yolunda yürüyüş yaparak antik kalıntıları görebilir veya yakınlardaki Kekova adasında tekne turuna çıkabilirsiniz.

 

kas-antalya.webp

 

Fethiye, Muğla


Ölüdeniz’in dünyaca ünlü plajında yüzdükten sonra Babadağ’dan yamaç paraşütü yaparak muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’nda serin suların içinde yürüyüş yaptıktan sonra Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın!

 

fethiye-mugla.webp

 

Bozcaada, Çanakkale


Tarihi şarap bağları, taş evleri ve el değmemiş koylarıyla ünlü Bozcaada üzüm bağlarında güneşi batırabileceğiniz en güzel yerlerden. Türkiye’nin en büyük adası olan Bozcaada’da Kuzey Ege’nin serin sularında yüzerek adayı bisikletle keşfedebilirsiniz.

 

bozcaada (2).webp

 

Rize Yaylaları, Karadeniz


Ağustos ayında serin ve bol oksijenli bir tatil arıyorsanız Rize yaylaları mükemmel bir seçenek. Ayder, Pokut ve Gito yaylaları yemyeşil doğası, şelaleleri ve muhteşem manzaralarıyla doğa severler için ideal. Burada yayla evlerinde konaklayarak geleneksel Karadeniz yemeklerini tadabilir ve doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

 

rize-yaylalari.webp

 

Kapadokya, Nevşehir


Ağustos’ta da ziyaretçilerine masalsı bir deneyim sunmaya devam eden Kapadokya’da sıcak hava balonlarıyla gün doğumunda peri bacalarının üzerinden süzülebilir, yeraltı şehirlerini keşfedebilir ve Göreme Açık Hava Müzesi’nde tarihe tanıklık edebilirsiniz.

26 Ağustos 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar