İstanbul Açık Hava Sinemaları

Yaz akşamlarının serinliği ve İstanbul’un büyüleyici atmosferi açık hava sinemalarında hayat buluyor. Boğaz’ın hafif esintisi eşliğinde, yıldızların altında film izlemek, şehrin koşuşturmasından bir an olsun uzaklaşmak için harika bir fırsat! İstanbul’un tarihi ve modern dokusuyla harmanlanan açık hava sinemaları her yaştan sinemasevere keyifli anlar sunuyor.

21 Ağustos 2024 1dk okuma

Yazın şehirdeysen, gündüz sıcak geçen bir günün ardından hava kararınca açık hava sinemasında sevdiklerinle bir araya gelmek gibisi yok. 70li yıllarda Arnavutköy’ün şirin sokaklarında “Dayının Sineması” adıyla düzenlenen açık hava sinemaları artık lüks otellerin teraslarından belediye etkinlik alanlarına her yerde karşımıza çıkıyor!

Bu tatilin tadını yazın kalabalıkların azaldığı İstanbul’un gecelerinde çıkararak açık hava sinemasına gitmek istiyorsan tam da doğru adrestesin. Bilet Dükkanı Blog sayfasından İstanbul Açık Hava Sinemaları hakkında merak ettiğin detayları bulabileceğin bir içerik hazırladık.

 

acik-hava-sinemasi-istanbul.webp

 

Yazıyı okumaya geçmeden önce hemen ana sayfamızı ziyaret ederek, bulunduğun şehirden en uygun fiyatlara İstanbul’a uçak bileti ya da otobüs bileti alabilir; farklı firmaların aynı gün için düzenlediği seferlerin fiyatlarını aynı sayfa üzerinde karşılaştırarak yola koyulabilirsin. Misafirlerden en iyi puanları almış 5 yıldızlı ya da butik otellere rezervasyon yapmak istersen de yine buradayız!

İstanbul otobüs bileti ya da İstanbul uçak bileti ile ziyaret ettiğin İstanbul’da özel araç ihtiyacı duyuyorsan hemen Bilet Dükkanı’ndan İstanbul araç kiralama ya da transfer araç işlemleri için rezervasyon yapabilirsin.

Açık Hava Sineması Hakkında


Yaz gecelerinde karanlığın doğal atmosferinde harika bir sinema yaratma fikri çok akıllıca, değil mi? Film gösterimlerinin kapalı mekanlar yerine açık alanlarda yapıldığı açık hava sineması izleyicilere parklar, plajlar, teraslar ya da geniş bahçelerde, doğayla iç içe ve serin bir ortamda film izleme imkanı sunuyor.

Açık hava sinemalarının kökeni, 20. yüzyılın başlarına dayanır. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkan bu sinema türü, kısa sürede dünya genelinde popüler hale gelmiştir. İnsanlar, arabalı sinemalar (drive-in theaters) ve çeşitli etkinliklerle bu yeni sinema deneyimini keşfetmeye başlamıştır.

Zamanla, teknolojinin gelişmesi ve sinema ekipmanlarının taşınabilir hale gelmesiyle birlikte, açık hava sinemaları daha çeşitli mekanlarda ve daha farklı şekillerde düzenlenmeye başlamıştır.

Yaz akşamlarının hafif esintisi eşliğinde film izlemek şehirdeki farklı etkinlikleri keşfetmek isteyenler için de unutulmaz bir deneyim! Halka açık ve ücretsiz olan açık hava sinemalarına gidiyorsan yanına üstüne örtebileceğin bir şeyler ya da minder alman iyi olur.

 

acik-hava-sinemalari.webp

 

Gece serin olabileceği için hırka ya da ceket almak da iyi olacaktır. Kendi atıştırmalıklarını ve içeceklerini getirmeni de tavsiye ederiz. Eğer biletli ve ücretli bir açık hava sinemasına gidiyorsan atıştırmalık ve minder gibi ihtiyaçlar genelde sinema alanı tarafından sağlanıyor.

İstanbul'da Gidebileceğiniz Açık Hava Sinemaları


İşte bu yaz, şehrin en güzel köşelerinde kurulan açık hava sinemalarıyla unutulmaz anılar biriktirme zamanı:

  • Fişekhane

    Kaçırdığın ödüllü ya da festival filmlerini Zeytinburnu’nun şehrin sosyal hayatına kazandırılan eski fişek fabrikası Fişekhane’nin tarihi dokusunda izlemek ister misin? Açık hava etkinliklerinin en güzellerinin düzenlendiği Fişekhane’de bu Ağustos’ta Başka Sinema filmlerinden Yaşamın Kıyısında, Son İmparator, Elvis, Vanya, Whiplash, Şarküteri, Fransız Postası, Sadece Aşıklar Hayatta Kalır, Baba, The Outsiders, Kahraman ve Aşk Her Yerde gösterilecek. Film saatleri genellikle 21.00 olarak belirlenmiştir.

  • Bomontiada

    Yaz akşamlarının buluşma noktası Bomontiada’da bu yıl 27 Ağustos’a kadar açık hava sineması var! TV+ iş birliğiyle gösterilecek filmler arasında 6 Ağustos Teacher’s Lounge, 13 Ağustos La La Land, 20 Ağustos Top Gun Maverick ve 27 Ağustos Wrath of Man yer alıyor. Avlu numarasız oturma düzenine sahip.

 

istanbul-acik-hava-sinemasi.webp

 

  • Akmerkez Üçgen Teras

    İstanbul’un en eski AVMlerinden biri olan Etiler Akmerkez’in Üçgen Teras’ında CinemaPink işbşirliği ile açık hava sineması düzenleniyor. Telefona Akmerkez uygulamasını indirerek biletler için %20 indirim imkanı yakalayabilirsin.

    Bu sene Eurovision Finali ve Euro 2024 Final maçlarının da izlendiği Üçgen Teras’a kurulan şezlonglarda önden yer kapmak için erken gidilmesini tavsiye ederiz! Gösterimlerin 21.00’da başladığı terasta Ağustos 2024’te Gözlerini Kırp, Great Gatsby, The Menu, Interstellar ve Mamma Mia gibi filmler yer alacak.

  • Feriye

    Son dönemin en popüler etkinlik mekanlarından biri olan Ortaköy Feriye’de bu sene 9 Ağustos’ta Manchester by the Sea, 16 Ağustos’ta The Boy and the Heron, 25 Ağustos’ta Oppenheimer ve 29 Ağustos’ta Past Lives filmleri gösterilecek. Standart biletlerde kamp sandalyesi, patlamış mısır ve içecek dahilken VIP biletlerde içki, atıştırmalıklar ve peynir tabakları ikram ediliyor.

  • Swissotel the Bosphorus

    Maximum Black katkılarıyla Beşiktaş Vişnezade’de Swissotel’de düzenlenen “Açık Havada Popcorn Kokusu Var!” ormanı andıran ortamıyla sinema deneyimini arşa çıkarıyor. Gösterimlerin 20.00’da başladığı otelde 12 Ağustos’ta The Menu, 19 Ağustos’ta Büyük Budapeşte Oteli, 16 Eylül’de Ratatouille, 30 Eylül’de The Great Gatsby ve 7 Ekim’de Casablanca gösterilecek.

  • Zorlu PSM

    Ücretsiz açık hava sinema keyfi için herkes Zorlu AVM’nin Vestel Amfi merdivenlerinde buluşuyor. 2024’te 1 Temmuz – 24 Eylül tarihleri arasında yapılacak gösterimde Comme un Lion, Big Fish, Beyoğlu Güzeli, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, About Time, Doctor Strange ve Midnight in Paris filmleri var.

 

 

acik-hava-sinemasi.webp


Açık Hava Sineması Bilet Fiyatları


2024 yılı yaz ayı için İstanbul açık hava sinemaları bilet fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Fişekhane: 350 TL
  • Bomontiada: 248 TL
  • Akmerkez Üçgen Teras: 500 TL (genel satış), 450 TL (erken dönem)
  • Feriye: 550 TL (genel satış), 1300 TL (VIP 1 kişilik)
  • Swissotel the Bosphorus: 795 TL (erken dönem)

     
21 Ağustos 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar