İstanbul’da Buz Pateni Yapabileceğiniz En İyi Yerler

En zarif, atletik ve eğlenceli sporlardan biri olan buz pateni şehirden uzaklaşmak istemeyenlerin yapabileceği en iyi aktivitelerin başında geliyor! İşte İstanbul'da buz pateni yapılabilecek yerler...

12 Haziran 2024 1dk okuma

Hem hobi hem de profesyonel olarak yapılabilen buz pateni çocuklar ve yetişkinlerin özellikle kış aylarında vazgeçilmez tercihi. İstanbul’da buz pateni yapabilecek birbirinden güzel ve farklı konseptlerdeki buz pateni pistlerini merak ediyorsan seni böyle alalım. 

Yıl boyu en uygun fiyatlara İstanbul uçak bileti ve İstanbul otobüs bileti alabileceğin Bilet Dükkanı web sayfasından en güzel İstanbul otelleri, İstanbul araç kiralama ve İstanbul transfer araç işlemleri için rezervasyon yaparak seyahatini daha keyifli ve konforlu hale getirebilirsin.

Buz pateni hem fiziksel hem de zihinsel olarak, yapan kişiye pek çok fayda sağlıyor. Güvenli koşullar sağlandığında buz üzerinde kaymak denge ve koordinasyonun geliştirilmesine yardımcı olur, bacak kaslarının güçlenmesini sağlar, kalp atış hızını artırarak kardiyovasküler sağlığı iyileştirir, vücudun esnekliğini artırır ve eklemleri çalıştırır. Pek çok kişi buz pateni yaparken dengede duramayacağını düşündüğü için utansa da yeni bir becerinin özgüven artıracağını eklemeden geçmeyelim! 

Keyifli bir gün geçirmek için sevdiklerinle buz pateni yapmak stresinin azalmasına yardımcı olur, dengede durmayı öğrenirken de komik ve eğlenceli anılar biriktirebilirsiniz, sadece ilk dakikalarda biraz sabır gerekiyor!

İstanbul'da Buz Pateni Nerede Var? 


Eğlenceli bir aktivite arayanlara buz pateni önerisiyle geldik. İşte İstanbul'da buz pateni yapılacak yerler:

UNIQ İstanbul Winter Tales Buz Pisti


UNIQ İstanbul ve Vega Ice işbirliğiyle Maslak’ta açılan UNIQ Buz Pisti Türkiye’nin en büyük Açıkhava buz pisti olmasıyla öne çıkıyor. özellikle kış aylarında şahane bir atmosfer yaratan pist her yaş grubunun kullanımına uygun ve haftanın her günü 10.00 – 22.00 saatleri arasında açık. Pist Aralık – Nisan ayları arasında açıktır.

istanbulda-buz-pateni-yapilacak-yerler.webp

Silivrikapı Buz Pisti


İBB’ye bağlı ve ülkemizin en büyük buz pistlerinden biri olan Silivrikapı Buz Pisti Fatih ilçesinin Sümbül Efendi Mahallesi’nde yer alıyor. Paten yapabilmek için üye olmak gerekiyor.

Buz Adası


Zeytinburnu Veliefendi’deki Buz Adası’nın Avrupa’nın en büyük buz pisti olduğunu biliyor muydun? Paten yapmak dışında, profesyonel yarışları da burada izleyebilir, biletleri Biletix’den alabilirsin.

İstanbul'da Buz Pateni Hangi AVM'de Var?


Buz pateni yapmak için pek çok insanın aklına ilk AVMler geliyor, işte İstanbul AVMleri buz pistleri:

  • Atlantis Buz Pisti: İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, Kurtköy’de yer alan World Atlantis AVM’nin buz pisti haftanın her günü akşam saat 10’a kadar hizmet veriyor. Grup halinde alınan seanslarda indirim de oluyor.
  • Buzluk Buz Pisti: Kozyatağı – Ataşehir arasında yer alan Optimum Outlet AVM’deki Buzluk Buz Pisti buz pateni ve hokey derslerinin de verildiği, 500 metrekarelik alana kurulmuş bir pist.
  • Flash Ice Buz Pisti: Bahçelievler Metroport AVM’deki pist uygun fiyatlı olmasıyla biliniyor. Çocuklara saatlik eğitim verilen pist hafta sonu aktivitesi için tercih edilebilir.


İstanbul'da Buz Pateni Kursu Fiyatları


Hobi için buz patenine gitmek oldukça yaygın ama bu konuda profesyonelleşmek ve arkadaşlarına şov yapmak istiyorsan birkaç ders alarak buz üzerinde daha eğitimli bir şekilde kayabilirsin! 2024 yılı için İstanbul’da buz pateni kursu fiyatları, 1 saatlik tek seans için ortalama 200 TL – 250 TL arasındadır. 8 ya da 16 seanslık paketlerden alarak daha hesaplı bir şekilde bu kurslardan yararlanabilirsin. Dersleri buz pistlerinde oranın hocalarından alabilir ya da internetten bulacağın özel hocalarla piste giderek de alabilirsin.

istanbulda-buz-pateni.webp

Buz Pateni İçin Yaş Sınırı Var Mı?


Buz pateni yapmak için belirli bir yaş sınırı yoktur; her yaştan insan buz pateni yapabilir. Ancak, farklı yaş gruplarının buz pateni yaparken dikkate alması gereken bazı özel durumlar var. Hobi olarak buz pateni belki de en çok çocuklar arasında yaygın! 4 yaşından itibaren her çocuk buz pateni yapabilir, hatta profesyonel eğitim bile alabilir. 

Buz pateni için profesyonel düşünenlerin özellikle 4 – 6 yaş arasında ya da çocukluk döneminde eğitim almaya başlaması tavsiye edilir. Küçük yaşlarda başlamak, çocukların denge, koordinasyon ve motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Çocuklar için tasarlanmış küçük boyutlu patenler ve koruyucu ekipmanlar kullanmak önemlidir. Ayrıca, profesyonel bir eğitmenden ders almak, çocukların doğru teknikleri öğrenmelerini sağlar ve sakatlanma riskini azaltır.

istanbulda-buz-pateni-.webp

Gençler ve yetişkinler herhangi bir yaşta buz patenine başlayabilirler. Bu yaş grupları genellikle fiziksel olarak daha güçlü olduklarından, daha hızlı ilerleyebilirler. Ancak yetişkinlerin de başlangıçta temel teknikleri öğrenmek için profesyonel yardım alması tavsiye edilir. 

Yaşlılar da buz pateni yapabilir, ancak bu yaş grubunun eklemleri ve kemikleri daha hassas olabilir. Bu nedenle, yavaş başlamak ve uygun koruyucu ekipman kullanmak önemlidir. Düşme riskini en aza indirmek için destekli patenler veya özel buz pateni seansları (örneğin, yaşlılar için düşük yoğunluklu seanslar) tercih edilebilir.

İstanbul'da Buz Pisti Fiyatları


2024 yılına ait İstanbul’da buz pisti fiyatları lokasyona göre değişiklik gösterecektir. İstanbul’un bazı yerlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı buz pistleri yer alıyor. Özel buz pistlerine göre belediyenin buz pisti fiyatları daha uygun fiyatlı olacaktır. İstanbul buz pisti fiyatlarının güncel hali internette gözükmediği için pistlerin sosyal medya hesapları ve mail adreslerine mesaj atarak ya da telefonla arayarak ulaşabilir ve fiyatlar hakkında daha doğru ve detaylı bilgi alabilirsin.

12 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
147 Yazı

Benzer Yazılar