İstanbul'un En İyi Yüzme Havuzları

İstanbul'un canlı ve dinamik atmosferinde, serinlemek ve keyifli bir yüzme deneyimi yaşamak için birbirinden özel havuzları keşfetmeye ne dersiniz? İstanbul'un en iyi yüzme havuzları ve 3 aquaparkı...

30 Haziran 2024 1dk okuma

Siz de İstanbul’un karmaşasından uzaklaşıp suyun serin kollarında huzurlu bir mola vermek istiyorsanız bu önerileri değerlendirebilirsiniz. Şimdiden keyifli ve serinletici bir yüzme deneyimi dileriz!

Yaz mevsimi kapıyı çaldığında, İstanbul'da yaşayan insanlar artık yakınlardaki tatil bölgelerine doğru yol alıyorlar. Ancak sıcaktan bunalarak serinlemek için deniz kıyısına gitmek zorunda değilsiniz.

İstanbul'un muhteşem havuzları, beş yıldızlı otelleri aratmayacak kadar lüks ve konforlu bir deneyim sunmak için hazırlandı. Bu havuzlar, ziyaretçilere göz alıcı bir atmosferde keyifli anlar yaşatmak için şimdiden sezonu açtılar.

İstanbul'daki en gözde havuzlar listesi, tatilinizi unutulmaz kılmak için sizleri bekliyor. Keyifli okumalar ve serin, huzurlu anlar dileriz!

İstanbul'da Havuza Nereye Gidilir?


İstanbul'da yazlar çok sıcaktır, özellikle temmuz ve ağustos aylarında. Konaklamanız boyunca bu sıcaklarda serinlemek isteyenler için havuza gitmek iyi bir fikir olabilir. Açık havuzların giriş ücretleri genellikle oldukça yüksektir, ancak bu genellikle olağanüstü konumları ve yüksek kaliteli hizmetleri nedeniyle oldukça normaldir.

istanbul-en-iyi-yuzme-havuzu.webp

Bazılarında, rahatlatıcı bir gün geçirmek için spaya, saunaya ve diğer olanaklara da erişebileceksiniz. 

Bilet Dükkanı'ndan ekonomik otel rezervasyonu yaparken otel özellikleri arasında yüzme havuzu olup olmadığını kontrol ederek güzel bir tatil yapabilirsiniz. 

İstanbul'daki En İyi 3 Aquapark 


İstanbul'da havuze girmenin en eğlenceli yolu güzel bir aquapark bulmak olacaktır. Hem temiz hem güvenilir hem de eğlenceli bir plan yapıyorsunuz sizin için hazırladığımız İstanbul aquapark önerilerimize göz atabilirsiniz. 

Marina Aquapark Waterland


Tuzla'da yer alan yüzme havuzu devasa bir alana sahiptir. Hafta içi ve hafta sonu hizmet veren yüzme havuzu aqua parkı ile ünlüdür. Eğlenceli alanlarından ister ailecek ister arkadaşlarınızla ister tek başınıza vakit geçirebilirsiniz. 

istanbul-aquapark.webp

Tuzla Marina Aquapark Waterland Adres: Cami, İstanbul TR, Balıkçılar Sk. no:20/1, 34940 Tuzla

Telefon: (0216) 560 18 00

Aqua Club Dolphin


Hem serinlemek hem eğlenmek isteyenler için bir diğer yer Aqua Club Dolphin'dir. Havuza girmenin yanında su parkının tadının çıkarabileceğiniz bir yerdir. Dalga havuzu, büyük havuz ve çocuk havuzu gibi seçenekler mevcuttur. Bunun yanında; konser, etkinlik ve plaj voleybolu gibi aktiviteler de mevcuttur. 

Aqua Club Dolphin Adres: Esenkent Mah. Onur Güvener Cad. Su Oyunları Merkezi Bahçeşehir Girişi İstanbul /Türkiye

Aqua Club Dolphin Telefon: 0 (212) 672 61 61

Cevahir Aqua Heybeliada


İstanbul'en en gözde yerlerinden olan Heybeliada'da yer alan yüzme havuzu aquapark konsepti ile öne çıkıyor. İçerisinde; çocuk havuzu, çocuk ve yetişkin kaydırakları bulunan İstanbul'un en gözde yüzme havuzlarındandır. Bunun yanında tesis, tertemiz bir deniz ve doğa imkânı da sunar. 

Cevahir Aqua Heybeliada Adres: Heybeliada, S. Güzel Sk. No:1, 34973 Adalar/İstanbul

Cevahir Aqua Heybeliada Telefon:  0216 351 16 00

Yüzme Havuzu Sağlıklı Mı?


İstanbul'da yüzerek rahatlamak, eğlenmek ve kısacık da olsa bir tatil yapmak için havuza gideceksiniz. Ancak aklınızda bir soru: Yüzme havuzu sağlıklı mı? 

yuzme-havuzu-saglikli-mi.webp

Öncelikle gideceğiniz havuzun düzenli olarak denetliği ve ilgili yönergelere uyduğundan emin olun. Bu sayede düzenli olarak gerekli temizliklerin yapıldığını, dezenfekte konusunda kurallara uyulduğu ve hastalıklara karşı önlem alındığı konusunda rahat olabilirsiniz.

Havuza girmeden duş almak, enfeksiyonların önüne geçmek için havuzdan sonra ıslak mayoyla dolaşmadan hemen duş alıp kurulanmak, havuz suyunu yutmamak sizi olası hastalıklara karşı korur. Temiz ve kurallara sıkı bir şekilde uyulan havuzlarda gönül rahatlığıyla eğlenebilir ve dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz. 

Havuza Giderken Neler Götürülür?


Sıcaklıklar artıyor, bu da tek bir anlama geliyor. Artık yüzerek serinleme zamanı. Peki havuza ne getirmeniz gerekiyor?

İlk olarak elbette mayonuz ve havlunuzdur ancak birkaç şeye daha ihtiyacınız olacak.

yuzme-havuzu-cocuklar.webp

Rahat bir şekilde yüzmenize yardımı olacak havuz gözlükler, yüzerken bol bol sıvı tüketmek için su şisesi ve küçük atıştırmalıklar. Banyo malzemelerine gelince ise, klorun kurutucu etkilerini hafifletecek nemlendirici bir duş kremi ve iyi bir şampuan vücudunuzu rahatlatır. İşte havuza giderken yanınızda bulundurmanız gereken malzemelerin bir listesi.

  • Havlu
  • Güneş Kremi
  • Şapka Ve Güneş Gözlüğü
  • Parmak Arası Terlik Veya Su Ayakkabısı
  • Atıştırmalıklar
  • Su Şişesi
  • Soğutucu Çanta
  • Kitap, Dergi… 
  • Suya Dayanıklı Telefon Kılıfı 
  • Havuz Oyuncakları
  • Dönüş Kıyafeti
  • Taşınabilir Bluetooth Hoparlör
  • Kuru Bir Çanta
  • İlk Yardım Kiti


İstanbul'da Kapalı Yüzme Havuzları


Eğer dışarıda spor yapmaktan hoşlanmıyorsanız, salon sporları sizin için daha uygun olabilir diyorsanız, spora yüzmeyi de eklemeyi düşünmelisiniz.

Yazın olduğu kadar kışın da yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz! Her yüzme turu, sadece kalorilerinizi yakmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzu sıkılaştırarak omuz kaslarınızı güçlendirir.

istanbul-yuzme-havuzu.webp

Üstelik, genellikle kadınların karşılaştığı selülit ve basen gibi sorunları hızla aşabilirsiniz. Havlularınızı alıp, dışarıda kar yağarken bile sıcacık bir kapalı havuz keyfini düşünmek sizi motive edebilir.
Yaz kış demeksizin ziyaret edebileceğiniz kapalı yüzme havuzlarını Bilet Dükkanı olarak sizler için listeledik. İşte onlardan bazıları…

  • Massport Health Club
  • Mercure Hotel Mandara Spa & Fitness Kapalı Havuz 
  • The Spa Fitness (The House Residence) Spor Salonu Havuzu
  • Holiday Inn Şişli Fitness & Spa
  • Holiday Inn İstanbul Airport Fitness & Spa
  • Lef Club (Life Express) Spor Salonu
  • Ramada Plaza by Wyndham Tekstilkent
  • Benefit Health Club’ta Kapalı Yüzme Havuzu
  • Pleon
  • Park Inn Spa & Fit (by Radisson)


Tüm bunların yanında İstanbul’daki hemen hemen tüm belediyelerin Kapalı Yüzme Spor Komplekleri de bulunur. 

İstanbul'da Yüzme Havuzu Fiyatları


İstanbul'daki yüzme mekanları, özel işletmeler ve otel havuzları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üyelik sistemine sahip havuzları olmak üzere iki farklı kategoride bulunur.

egelenceli-yuzme-havuzu.webp

Bazı havuzlar ziyaretçi grupları için kadın ve erkek kontenjanı ayırarak hizmet verir. Ancak fiyat ve hizmet politikalarındaki sürekli değişiklikler nedeniyle herhangi bir havuza gittiğinizde sürprizlerle karşılaşmanız mümkündür.

Bu durumu önlemek amacıyla, tercih edebileceğiniz kapalı ve açık yüzme havuzlarını ve en güncel fiyat bilgilerini içeren listelere gideceğiniz havuzları arayarak ulaşabilirsiniz. 

İstanbul En Lüks Yüzme Havuzları
 

  1. Conrad İstanbul Bosphorus Otel: Boğaz'ın yanında bir otelde bulunan güzel ve ferah havuz. Yüzme havuzunun yanı sıra barın keyfini çıkarabilirsiniz.
  2. Swıssotel The Bosphorus: Dolmabahçe'ye yakın büyük İsviçre otelinin parkındaki güzel yüzme havuzu, İstanbul'un lüks yüzme havuzları arasında yer alır. Öğle yemeğinizi havuz kenarındaki, odun ateşinde çok güzel ızgara etler servis eden restoranda da yiyebilirsiniz. Ayrıca spa ve spor hizmetlerine, sağlıklı yaşam alanına ve fitness tesislerine erişebileceksiniz.
  3. Çırağan Kempinski: Lüks Çırağan Sarayı'nda bulunan bu havuza girişte, kapalı havuz, sauna ve spor salonunun keyfini çıkarmanıza olanak tanınır.
  4. InterContinental Hotel: Bu harika havuz Taksim meydanına yakındır. Özellikle yaz günlerinde harikadır.
30 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
128 Yazı

Benzer Yazılar