Kalkan Gezi Rehberi

Kalkan, Antalya’nın batısında, Kaş’a bağlı küçük ama oldukça sevimli bir tatil beldesi. Akdeniz’in masmavi suları, taş sokakları ve beyaz badanalı evleriyle Ege kasabalarını andıran bu yer, son yıllarda hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiş durumda.

27 Eylül 2024 1dk okuma

Kalkan’ın asıl güzelliği ise yalnızca plajlarında değil; dar sokaklarında gezerken karşına çıkan küçük kafeler, yerel pazarlarda satılan el işi ürünler ve tepelerdeki panoramik manzaralar bu beldeyi daha da çekici kılıyor.

Tarihi dokusu da Kalkan’ı farklı kılan özelliklerden biri. Antik Likya yollarına yakınlığı sayesinde çevresinde pek çok tarihi kalıntıyı görmek mümkün. Üstelik Kalkan’ın çevresindeki koylar ve plajlar, tekne turlarıyla kolayca keşfedilebiliyor. Dalgasız ve berrak sularıyla meşhur bu koylar, dalış yapmak isteyenler için de harika! Eğer sakin, keyifli ve biraz da nostaljik bir tatil arıyorsan, Kalkan’ın rahat atmosferi bu Eylül’de seni kendine hayran bırakacak.

 

kalkan-plajlari.webp

 

Bilet Dükkanı ile Kalkan’a gitmek çok kolay. Bulunduğun şehirden Kalkan’a gitmek için hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek farklı firmaların Kalkan otobüs bileti ve Muğla Dalaman Havalimanı uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir; bütçe ve beklentilerine en uygun bileti Bilet Dükkanı güvencesiyle satın alabilirsin. Kalkan’ı keşfederken ulaşım konusunda konforum olsun diyenlerdensen araç kiralama ve Kalkan transfer araç fırsatları da yine ana sayfamızda seni bekliyor.

Erken rezervasyon fırsatlarıyla Kalkan otelleri için Bilet Dükkanı’ndan rezervasyon yapma fırsatını kaçırma!

Kalkan Nerede?


Kalkan, Türkiye’nin güneybatısında, Antalya iline bağlı Kaş ilçesine ait bir tatil beldesidir. Antalya şehir merkezine yaklaşık 220 kilometre, Kaş’a ise yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır.

Kalkan’a Nasıl Gidilir?


Uzak şehirlerden gelenler için Kalkan’a gitmenin en kısa ve konforlu yolu Muğla Dalaman Havalimanı varışlı uçak bileti almak. Antalya’ya bağlı olmasına rağmen Antalya Havalimanı Kalkan’a çok uzak, daha yakında bulunan Muğla Dalaman Havalimanı’ndan 2 saatte Kalkan’a varabilirsin. Havalimanından transfer ya da araç kiralama işlemleri için Bilet Dükkanı’ndan rezervasyon yapabilirsin.

Kalkan’ın kendine ait küçük ama modern bir otobüs terminali de mevcut, şehirlerarası otobüsle gelecek olanlar merkezde yer alan terminalde inerek Kalkan’a gelebilirler.

 

kalkan-koy.webp

 

Kalkan'a Ne Zaman Gidilir?


Kalkan’a gitmek için en güzel zaman Mayıs – Eylül arası. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları yazın ve denizin tadını Kalkan’da tam anlamıyla çıkarabilirsin, üstelik burası Antalya’nın diğer yerlerine göre daha sakin ve az kalabalık.

Akdeniz’den ziyade Ege’yi andıran Kalkan Mayıs ve Eylül aylarında, yaza göre daha da sakin, oteller de bu dönemde daha ucuz. Mayıs’ta deniz henüz tam ısınmamış olacaktır.

Kalkan'da Gezilecek 10 Yer

  • Kaputaş Plajı

    Kalkan’a sadece 10 kilometre mesafede yer alan Kaputaş Plajı, turkuaz rengi sularıyla adeta bir kartpostal güzelliğinde. Yüksek kayaların arasına gizlenmiş olan bu plaja merdivenlerle iniliyor. Denizin rengi ve doğallığıyla ünlü bu plajda yüzmek, Kalkan’da yapılması gerekenlerin başında geliyor.

 

kaputas-plaji.webp

  • Patara Plajı

    Kalkan’a yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Patara Plajı, dünyanın en uzun kumsalı olarak kayıtlara geçmiş. Caretta caretta kaplumbağalarının yuva yaptığı bu plaj, aynı zamanda bir antik kentle iç içe. Yani burada hem denize girip hem de tarihin izlerini sürebilirsin. Kum tepeleri de plajın en dikkat çeken özelliklerinden.

  • Kalkan Limanı

    Kalkan’ın merkezindeki liman, küçük ama oldukça hareketli. Gündüzleri çevredeki koylara tekne turları düzenlenirken, akşamları deniz kenarındaki restoranlar ve kafelerde vakit geçirmek mümkün. Liman bölgesindeki dar sokaklarda dolaşıp el yapımı hediyelik eşyalar satan dükkanlara da uğrayabilirsin.

  • Xanthos Antik Kenti

    UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Xanthos Antik Kenti, Likya uygarlığının başkenti olarak biliniyor. Kalkan’a yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan bu antik kent, tarihi meraklıları için görülmesi gereken yerlerden biri. Burada, Likya dönemine ait lahitler ve antik tiyatro gibi yapıları gezebilirsin.

  • Saklıkent Kanyonu

    Kalkan’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu, doğa severler için harika bir keşif noktası. Kanyonun içinde yürüyüş yapabilir, buz gibi sularında serinleyebilir ve çevredeki restoranlarda mola verebilirsin.

 

kalkan-gezilecek-yerler.webp

  • Likya Yolu

    Dünyaca ünlü Likya Yolu’nun bir kısmı Kalkan’dan geçiyor. Doğa yürüyüşüne meraklıysan, bu antik patika üzerinde kısa bir yürüyüş yapabilir, Akdeniz’in muhteşem manzaralarını keşfedebilirsin.

  • Patara Antik Kenti

    Patara Plajı’nın hemen yanı başında yer alan Patara Antik Kenti, Likya uygarlığının en önemli liman şehirlerinden biriydi. Antik tiyatro, meclis binası ve hamamlar gibi yapılar burada görebileceğin tarihi kalıntılar arasında. Ayrıca Roma İmparatorluğu döneminde ilk demokratik meclisin burada toplandığı biliniyor.

  • Kalamar Koyu

    Kalkan merkezine yakın olan Kalamar Koyu, denizin tadını çıkarmak için sakin bir alternatif. Burada şnorkelle dalış yapabilir, berrak sularda yüzebilir ve çevredeki restoranlarda deniz ürünlerini deneyebilirsin.

  • İslamlar Köyü

    Kalkan’a birkaç kilometre uzaklıktaki İslamlar Köyü’nde doğal kaynak sularının serinliği ve çevredeki restoranların sunduğu taze alabalık menüleriyle doğayla iç içe bir gün geçirebilirsin. Köy, Kalkan’a tepeden bakan manzarasıyla ünlü.

 

kalkanda-nereler-gezilir.webp

  • Fırnaz Koyu

    Kalkan’a 4 km uzaklıkta yer alan Fırnaz Koyu bir zamanlar Muar Kürü adıyla anılıyordu. Bugün Kalkan’dan yalnızca teknelerle ulaşılabilen bu gizli koyda Antik Patara Kenti’nin su kemerlerini de inceleyebilirsin.

Kalkan'da Ne Yenir?


Ege ve Akdeniz tabaklarını buluşturan nefis Kalkan’ın lüks veya yerel restoranlarında taptaze deniz ürünleri, Rum mezeleri ve ızgaraların tadına tam anlamıyla doyacaksın.

27 Eylül 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar