Milano Gezilecek Yerler

Moda ve tasarımın başkenti neresidir diye sorsak çoğu kişinin aklına gelen ilk adres tabii ki Kuzey İtalya’nın zengin şehri Milano oluyor! İş dünyası, moda, sanat ve gastronomiyi kesiştiren Milano İtalya’nın başkent Roma’dan sonra en kalabalık ikinci şehri. Durum böyle olunca pek çok gezgin Milano’yu tam anlamıyla keşfe çıkmak için yola koyuluyor.

28 Eylül 2024 1dk okuma

Hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek bulunduğun şehirden Milano uçak bileti alabilir ve en güzel İtalya otelleri için erken rezervasyon yapabilirsin. Como Gölü çevresini keşfederken araçsız olmaz diyenlerdensen Milano araç kiralama ve transfer seçenekleri de kaçıramayacağın fırsatlarla Bilet Dükkanı’nda.

Milano Hakkında


Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan Milano aynı zamanda bölgenin de başkenti. Otomotiv, lüks moda ve eğitim sektörüyle Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden biri olan Milano, Akdeniz sıcaklığına sahip İtalya’nın aksine daha Avrupai bir havaya sahip, insanlar daha çalışkan ve disiplinli. Modern bir şehir olan Milano dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilmekte ve şehrin ismi Latince’de ovanın merkezi anlamına geliyor.

 

milanoda-gezilecek-yerler.webp

Milano'ya Nasıl Gidilir?


Milano’da çok sayıda Türk (özellikle öğrenci) yaşıyor, bu yüzden İstanbul’un her iki havalimanı, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerden günde birkaç kez Milano’ya direkt uçuş seferleri düzenleniyor.

Avrupa’nın diğer destinasyonlarıyla kıyaslandığında Türkiye Milano uçak biletleri daha uygun fiyatlı. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Sun Express gibi havayolu firmalarından Milano uçak bileti almak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret etmeyi unutma!

Bordo pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşlarının Milano’ya yapacakları seyahatlerde Schengen Vizesi bulundurmaları gerekirken yeşil pasaport sahipleri vizeden muaftır.

Milano'ya Hangi Ayda Gidilir?


Karasal iklimin görüldüğü Milano’ya ne zaman gitmek istediğiniz kişisel tercihlere göre değişecektir, dört mevsim de Milano’yu gezmek için gayet uygun. Bizim önerimiz Milano’yu Kasım – Nisan ayları arasında ziyaret etmeniz, Kuzey İtalya’ya (Cenova gibi deniz şehirlerini ziyaret etmiyorsanız) kalabalıktan kaçınmak için yazın asla gitmemenizi tavsiye ediyoruz!

 

milano-gezilecek-yerler-nereler.webp

 

Ayrıca Como Gölü de yazın aşırı kalabalık oluyor, kışın ise neredeyse kimse yok. Bellagio ve Varenna sokakları o kadar masalsı ve kartpostallık bir hale bürünüyor ki… Bu anların da bedeli akşama doğru buz gibi olan hava, o yüzden sıkı giyinmelisiniz.

Milano Kaç Günde Gezilir?


Milano’yu gezmek için 2 – 3 gün yeterli. Bu süreye Como Gölü’nde bir gün geçirmek de dahil.

Milano'da Gezilecek 7 Yer

Duomo di Milano (Milano Katedrali)

Avrupa’nın en büyük katedrallerinden biri olan Duomo di Milano, Gotik mimarinin en dikkat çekici örneklerinden. 1386 yılında inşasına başlanmış ve yaklaşık 600 yılda tamamlanmıştır.

 

milano-katedrali.webp

Katedralin çatısına çıkıldığında Milano’nun panoramik manzarası görülebilir. 3.400’den fazla heykel ile süslü olması da katedrali dünyanın en zengin detaylara sahip yapılarından biri yapmış. Katedralin tepesinde yer alan altın Madonnina heykeli şehrin sembollerinden.

Santa Maria delle Grazie ve “Son Akşam Yemeği”

Leonardo da Vinci’nin dünyaca ünlü eseri Son Akşam Yemeği, Santa Maria delle Grazie kilisesinde yer alıyor. 1490larda yapılan tablo sanat tarihinin en ikonik eserlerinden biri olup İsa’nın 12 havarisi ile son yemeğini tasvir eder. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kilise, Rönesans dönemine ait önemli bir yapılardan.

 

santa-maria-delle-grazie.webp

Galleria Vittorio Emanuele II

Milano demek alışveriş demek! Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele II 1867’de inşa edilmiştir. Cam tavanlı bu büyük galeri ünlü moda markaları, şık restoranlar ve kafelerle dolu. Galleria’nın zemininde boğa figürünün üzerine basıp dönmenin geleneksel olarak şans getirdiğine inanılır.

Como Gölü

Como Gölü’ne uğranmadan yapılmış bir Milano seyahati eksik kalır! Milano Merkez İstasyonu’ndan Como’ya trenle gitmek sadece 40 dakika, biletini son dakika bile alabilirsin. Gölün etrafındaki Bellagio ve Varenna semtleri mutlaka görülmeli, Bellagio’dan Varenna’ya feribota binerek 15 dakikada ulaşılabiliyor.

 

como-golu.webp

 

Teatro alla Scala

1778’de açılan La Scala, dünya çapında opera ve bale sahnelerinin en prestijli olanlarından biri. Verdi, Puccini ve Rossini gibi ünlü bestecilerin eserlerinin burada sahnelendiği düşünülürse, müzik tarihine olan katkısı çok büyük.

Opera binasının içinde bir de müze yer alıyorr. Burada opera kostümleri, enstrümanlar ve önemli sanatçıların kişisel eşyalarını incelemek mümkün.

Castello Sforzesco

15. yüzyılda Milano dükleri için inşa edilen bu kale şehrin tarihinin bir parçası. Kale, Medici ve Sforza aileleri gibi İtalya’nın güçlü hanedanlarına ev sahipliği yapmıştır.

Michelangelo’nun tamamlanmamış eseri olan Rondanini Pieta kalenin içindeki müzelerden birinde sergilenmektedir. Ayrıca kale avlularında ücretsiz olarak yürüyüş yapabilir ve orta çağdan kalma yapıları keşfedebilirsin.

 

castello-sforzesco.webp

 

Navigli Milano’nun kanallarıyla ünlü bir bölgesidir. 12. yüzyılda inşa edilen bu kanallar zamanında ticaret ve taşımacılık için kullanılıyordu. Bugün ise şehrin en canlı bölgelerinden biri olarak restoranlar, kafeler ve sanat galerileriyle dolu.

Özellikle akşam saatlerinde hareketlenen bölge hem yerel halkın hem de turistlerin keyifle vakit geçirdiği bir yer haline gelmiş. Leonardo da Vinci’nin bu kanalların tasarımına katkıda bulunduğu da bilinir.


Milano'da Ne Yenir?


Milano’ya adım adar atmaz dikkatini çekecek ilk şey pek çok insanın elindeki fıstıklı kruvasanlar olacak, hemen hemen her pastanede bulabilirsin. Minestrone Milanese, Ossobucco, Risotto alla Milanese ve Cassoeula şehre özgü diğer lezzetlerden.

28 Eylül 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar