Minsk Gezilecek Yerler

Doğu Avrupa’yı Asya ile buluşturan, günümüzde büyüyüp gelişen Slav başkentlerinden biri olan Minsk doğal güzellikleri, ucuz yaşamı ve sakin ortamıyla Türkiye’den ziyarete gelen turistleri ilk bakışta kendine hayran bırakıyor. İşte Minsk gezilecek yerler

4 Haziran 2024 4dk okuma

Litvanya, Letonya, Polonya, Rusya ve Ukrayna’nın arasında yer alan Belarus ya da bilinen adıyla Beyaz Rusya’nın başkenti olan Minsk 2 milyona yaklaşan nüfusuyla yükseltisi olmayan, yeşillikler içinde bir şehir. Günümüzde olduğu gibi 1918 yılında da Beyaz Rusya Cumhuriyetine başkentlik yapan Minsk aynı yıl Kızıl Ordu tarafından ele geçirilmiş, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğine dahil olmuştur. 

SSCB döneminde pek çok fabrikanın açıldığı Minsk aynı zamanda birliğin sanat, eğitim, sağlık ve ekonomi merkezlerinden biriydi. 

1991 yılında SSCB’nin dağılmasıyla çöküşe geçen şehirde bugün pek çok zengin yatırım yaptığı bir yer haline geldiği için atılımlar yeniden görülür. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Minsk’e gitmesindeki en büyük sebeplerden biri de 30 günü aşmamak kaydıyla, pasaport rengi fark etmeksizin vizesiz seyahat edilebilmesi. 

minsk-gezilecek-yerler (1).webp

Planlı ve bütçeli bir şekilde Minsk’e seyahat etmenin yolu Bilet Dükkanı’ndan geçiyor. En avantajlı fiyatlara Minsk uçak bileti aldıktan sonra en yüksek puanlı Minsk otelleri için rezervasyon yapabilir; şehri özgürce keşfetmek için Minsk Havalimanı araç kiralama ve transfer araç hizmetlerinden yararlanabilirsin! 

Şehre ilk defa gelecek olanların cazibe merkezlerine yakın olmak adına Bağımsızlık Meydanı ve çevre otellerde konaklaması tavsiye edilir. Toplu taşımaya yakın olmak ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için Passazhirski Tren İstasyonu; daha lüks bir tatil deneyimi için ise Niyamiga civarındaki otelleri değerlendirebilirsin.

Minsk Gezilecek Yerler


Soğuk Savaş sonrası kendini yoktan var eden Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk yılın her dönemi tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle büyülüyor. İşte 2024 Minsk gezilecek yerler:

Bağımsızlık Meydanı


Avrupa’nın en büyük meydanlarından biri olarak gösterilen ve SSCB döneminde “Lenin Meydanı” olarak adlandırılan Bağımsızlık Meydanı Nazi Almayasının Beyaz Rusya’yı işgali sırasında büyük zarar görse de 2002’de aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Buradaki Hükümet Evi ise Belarus’un bağımsızlığının ilan edildiği ve Sovyet döneminin sona erdiği yer olarak tarihi bir öneme sahiptir.

minsk-bagimsizlik-meydani.webp

Aziz Simon ve Azize Helena Kilisesi


Halk arasında Kızıl Kilise olarak da bilinen, şehrin buluşma noktası Bağımsızlık Meydanı’nda yer alan bu kilise 1905 – 1910 yılları arasında, Ekim Devrimi’nden önce inşa edilmiştir. Bugün hala sapasağlam ayakta olan kilise, prematüre doğmuş iki çocuğunu kaybeden bir karı koca tarafından yapılmış.

Nezavisimosti Bulvarı


İkinci Dünya Savaşı’nda Minsk’in nereedeyse %80’i yerle bir olunca Stalin’in talimatıyla şehir baştan inşa edildi. Art deco akımına benzer özelliklerle yeniden inşa edilen yerlerden biri de bugün şehrin kalbinin attığı Nezavisimosti Bulvarı oldu. 

Kızıl Kilise’den Zafer Meydanı’na uzanan caddede restoranlar, gece kulüpleri, Belediye Meclisi, Postane, Gum Alışveriş Merkezi ve Cumhuriyet Sarayı yer alıyor. Binaların çoğu heykellerle donatıldığı için adeta sanat eserini andırıyor.

Bolşoy Opera ve Tiyatro Salonu


Meşhur Bolşoy sadece Rusya’da yok, onun minik kardeşi Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te de, Moskova’daki kadar etkileyici bir opera ve tiyatro salonu mevcut. Kristal avize, tavan süslemeleri ve kırmızı kadife perdelerle süslenen iç mekanın yanı sıra dış cephe de Roma Kolezyumu’nu andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor. 

Opera sezonuna denk gelecek şekilde Minsk uçak bileti alırsan, tatilini daha da unutulmaz bir hale getirebilirsin.

minsk-tiyatro.webp

Kutsal Ruh Kilisesi


Nazi Almanyası ve SSCB döneminde bile yıkılmamış sayılı yapılardan biri olan Holy Spirit Katedrali 1633 – 1642 yılları arasında Barok mimari özelliklerine göre inşa edilmişti. Ekim Devrimi ile birlikte kapatılan kilise bu dönemde spor salonu olarak kullanılmış, Nazi işgali sırasında ibadet etmek isteyen halk için yeniden açılmıştır.

Gözyaşı Adası


Afganistan’da olan Beyaz Rusya askerlerini anma amacıyla Svislach Nehri’ndeki bu ada yeniden düzenlenmiştir. Anakaraya köprüyle bağlı adada askerlere ait anıtlar mevcut.

Zafer Parkı


Bağımsızlık Caddesi’nin sonunda yer alan Zafer Parkı’nın ortasında yaklaşık 40 metre uzunluğunda bir taş sütun bulunuyor. Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında hayatını kaybedenlerin anısına yapılmış park yeşil alanları ve yürüyüş yollarıyla Minsk halkının buluşma noktalarından.

Belarus Ulusal Sanat Müzesi


Minsk’teki Belarus Ulusal Sanat Müzesi, zengin bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Müze, Belarus ve diğer ülkelerden gelen çeşitli sanat eserlerini sergilendiği koleksiyonların yanı sıra sezonluk sergiler de düzenliyor.

Minsk THY Uçuşları Var Mı? 


Dünyanın pek çok noktasına sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, Türkiye’deki herhangi bir havalimanından Minsk Ulusal Havalimanı’na (MSQ) uçuş seferi düzenlemiyor. Belarus Hava Yolları Belavia Airlines firması haftanın 3 – 4 gününde İstanbul Havalimanı (IST) ve Antalya Havalimanı’ndan (AYT) Minsk Havalimanı’na aktarmasız uçuş seferleri düzenlenir.

minsk-gezilecek-yerleri.webp

İstanbul’dan Minsk’e yapılan uçuş seferleri ortalama 5 saat 10 dakika sürer. 

Hemen Bilet Dükkanı’ndan İstanbul Minsk uçak bileti ya da Antalya Minsk uçak bileti alın, avantajlı fırsatları kaçırmayın!

Minsk'e Hangi Mevsim Gidilir?


Minsk’e gitmek için en ideal zaman kesinlikle ilkbahar ayları! Dört mevsim ılıman bir iklime sahip olan şehirde en kuru zaman Nisan – Mayıs iken en yağışlı zaman yaz ayları oluyor. Kışın ise sert ve kar yağışlı geçtiği Minsk’te bahar aylarında gezebilir ve şehir parklarının tadını çıkarabilirsin.

4 Haziran 2024 4dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar