Motivasyonunuzu Artıracak Sabah Rutinleri

Motivasyon için sıfırdan bir sayfa açmak isteyenler günü planlamaya sabahtan başlamalı! Peki bunun için nasıl bir rutin gerekli? Hadi hep birlikte inceleyelim!

28 Haziran 2024 1dk okuma

Hepimiz zaman zaman motivasyonumuzu kaybedebiliriz ve bu son derece doğal bir durum. Ancak hayallerimize ve hedeflerimize ulaşmak için motivasyonu yüksek tutmak oldukça önemli.

Sabah demek sayfanın başı, yepyeni bir gün demek. Güne nasıl başladığın, tüm gününü etkileyebilir. Düzenli bir sabah rutini, güne yapılandırılmış bir başlangıç yapmanı sağlar. Sabahları belirli bir sırayla yapılan aktiviteler, zihnini ve bedenini güne hazırlar. Bu düzen, gününün geri kalanında daha organize olmana yardımcı olur ve hedeflerine odaklanmanı kolaylaştırır.

 

sabah-rutinleri.webp

 

Sabah rutinlerini yerine getirerek, başka yerlere seyahat etme planlarını gerçekleştirmek için ihtiyacın olan motivasyon ve enerjiyi de daha hızlı elde edebilirsin. En uygun fiyatlara uçak bileti, otobüs bileti, otel, araç kiralama ve transfer araç işlemleri için rezervasyon yapmanda aracılık sağlayan Bilet Dükkanı, her zaman olduğu gibi yanında! En güzel ve hareketli yurt içi ve yurt dışı rotaları kaçıramayacağın fırsatlarla web sayfamızda seni bekliyor.

Motivasyonunuzu Artıracak Sabah Rutinleri


Motivasyonu artırmak için yapılması gereken şeylerin başında bir sabah düzeni oluşturmak ve bunu her gün için rutin haline getirmek yer alıyor. Sabahları belirli bir sırayla yapılan aktiviteler, zihnini ve bedenini güne hazırlar. Bu düzen, günün geri kalanında daha organize olmana yardımcı olur ve hedeflerine odaklanmanı kolaylaştırır. Sabahın sessizliğinde yapacaklarına odaklanmak için erken kalkmayı unutma!
Uyanır uyanmaz gününü pozitif notlarla başlat.

 

sabah-motivasyonu.webp

 

İleride gerçekleştirmeyi bekleyip hedeflediğin affirmasyonlar ya da güzel düşüncelerle güne başlamanın zihnimiz için büyük faydaları var. Ancak bunlar sadece zihinsel olumlamayla kalmamalı, vücudu canlandırmak için yapacağımız fiziksel aktivitelerle de bu olumlu düşünceleri desteklemeliyiz. Kısa bir sabah yürüyüşü ya da evde yoga yapmak endorfin salgılayarak motivasyonumuzun artmasına yardımcı olur.

Gününü planlamadan önce, o gün için belirlediğin hedefleri gözden geçirebilirsin. Bu hedeflere odaklanmak, gün boyunca motivasyonunu korumanı sağlar.

Tok tutacak besinlerle sağlıklı bir kahvaltı yaptıktan sonra ilham verici bir kitap ıkumak ya da motive edici bir podcast dinlemek de iyi gelecektir. Gününü planlayıp hedeflerini belirlemek için günlük tutmak ve bunu yaparken sevdiğin bir müzik parçası dinlemek zihinsel uyanıklığı artırır. Her sabah, o gün için yapmak istediğin şeyleri not alarak ilerlemeni takip edebilirsin!

Hayatındaki en küçük mutlulukları ya da minnettar olduğun şeyleri düşünerek teşekkür etmek de daha pozitif bir bakış açısı sağlayacaktır.

 

sabah-motivasyonu-icin-oneriler.webp

 

Başarılı İnsanların Sabah Rutinleri


Bakalım dünyaca ünlü ve alanlarında en başarılı olan kişilerin sabah rutini nasılmış?

Amerika’nın en popüler talk show sunucusu Oprah Winfrey her sabah meditasyon ve günlük minnettarlık pratiği yapmayı, sonrasında ise hafif egzersiz yaparak güne başlamayı tercih ediyor.

Apple CEO’su Tim Cook her sabah erken saatlerde kalkarak spor salonuna gittiğini, ardından günlük haberleri okuduğunu ve gününü planlamaya başladığını söylüyor.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates her sabah saat 7’de uyanır uyanmaz bazen koşu bandında koşuyor, bazen de tenis oynuyor. Spordan sonra ekonomi haberlerini okuyan Bill Gates kahvaltı etmeyi tercih etmeyenlerden, saat 8’de işe başlıyor.

Aileye vakit ayırmak da motivasyonumuzu korumamızdaki en büyük etkenlerden. Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs yaşarken şöyle demiş: “Son 33 yıldır, her sabah aynada kendime bakarken sordum: Eğer bugün hayatımın son günü olsaydı, yine de gün içerisinde yapmakta olacağım şeyi yapar mıydım? Ve ne zaman cevabım uzun bir süre boyunca “hayır” olursa, bir şeyi değiştirmem gerektiğini anlarım.” Kendisi bu soruya nadiren hayır dediğini söylüyor. İşe gitmeden önce erken saatlerde maillerini kontrol ettikten sonra ailesiyle kahvaltı yapıyormuş.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da uyanmak için güneşin doğuşunu beklemeyenlerden. Vücudun uzun saatler uyumaya ihtiyacı olmadığına inanan Bezos gazete okurken kahvesini içtikten sonra ailesiyle kahvaltı yapıyor.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise, önceki gece geç saatlere kadar çalışmadıysa her sabah 8’de uyanıyor. Giyeceği kıyafetin seçiminde vakit kaybetmemek için her gün aynı tişörtü giyiyor.

Virgin Gruop CEO’u Richard Branson ise sabahın ışıklarıyla biyolojiye uygun olarak, vücudun kendi saatinde uyanabilmesi için gece uyurken odasının perdelerini açık bırakıyor.

Sağlıklı Bir Sabah Rutini Nasıl Olur?


Güne enerjik, sağlıklı ve motive başlamanın sırrı, iyi bir sabah rutinine sahip olmaktan geçer. Peki sağlıklı bir sabah rutini nasıl olmalı?

Erken kalkmak motivasyon artırmanın yanı sıra vücudumuz için de son derece sağlıklı. Gün ışığında uyanık kalmaya ve hava kararınca uyumaya programlanmış vücudumuzun sesini dinleyerek, güne erken başlayıp daha verimli bir gün geçirmen iyi olur.

Alarmını erteleme!
Gece boyu susuz kalmış vücudunun, metabolizmayı hızlandırmak için uyanır uyanmaz bir bardak suya ihtiyacı var. Suya bir dilim limon eklersen bağışıklık sistemini destekleyebilir ve toksinlerin vücudundan atılmasını sağlayabilirsin.

Sakin bir zihinle güne başlamak için çeşitli meditasyon ve nefes egzersizleri, yürüyüş gibi hafif egzersizler ve esneme kan dolaşımının hızlandırıp kaslarını ısıtmana yardımcı olacaktır. Sonrasında duş alıp dişlerini fırçalayabilir ve günlük cilt bakımlarını yapabilirsin.
Ve tabii ki, sabah rutininin olmazsa olmazı sağlıklı ve hafif kahvaltılar!

Protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren dengeli bir kahvaltı yapmak gün boyu enerjik olmanı sağlar. Yulaf ezmesi, yoğurt, taze meyve, tam tahıllı ekmek ve yumurta gibi besinler, iyi bir kahvaltı için ideal.

28 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar