Muhteşem Ayvalık Plajları

Ayvalık, bir yarımadaya uzanan ve adalarla çevrili, kıyı şeridinin içine ve dışına doğru birçok koyla çok özel bir konumdadır. Atmosferik arka sokaklar, harap eski Yunan evleriyle doludur. Uzun, kumlu bir plaj yaz tatili için plan yapanları kendine çekmekte oldukça başarılıdır. Bu yazımızda size muhteşem Ayvalık plajlarını anlatacağız.

23 Ağustos 2024 1dk okuma

Türkiye'nin Kuzey Ege kıyısında, Yunan adası Midilli'nin  karşısında, İzmir'in 151 km (94 mil) kuzeyinde ve Çanakkale'nin 163 km (101 mil) güneyinde bulunan Ayvalık, güneş , kum, deniz ve deniz ürünlerine ihtiyaç duyan Türkler için popüler bir Kuzey Ege sahil beldesidir. Türkiye'nin en iyi zeytinyağının üretildiği zeytin ağaçlarıyla çevrili Ayvalık'ın ilginç bir tarihi vardır.

Ayvalık'ta günümüzde camiye dönüştürülmüş birçok Ortodoks kilisesi ve  butik otele dönüştürülmüş eski zarif konaklar bulunmaktadır. Ziyaretçiler yaz aylarında kıyıdaki çok sayıda açık hava restoranını ziyaret ediyor veya feribotla körfezin karşısındaki Alibey Adası'na (Cunda) gidiyorlar.

Burada da çok iyi kıyı restoranları ve meyhaneler bulunuyor.
Yemek, dinlenme, yüzme ve tekne gezisi yaz aylarında burada yapılacak şeylerdir. Şehir merkezinin güneybatısındaki sakin bir koyda bulunan Sarımsaklı Plajı, günü geçirmek için en popüler yerdir.

 

sarimsakli.webp

 

Ayvalık'ta Hangi Ayda Denize Girilir?


Ayvalık, Ege Denizi kıyısında bulunan, doğal güzellikleri ve temiz plajlarıyla ünlü bir tatil beldesidir. Ayvalık'ta denize en uygun zaman genellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu aylarda deniz sıcaklığı genellikle 22°C ile 27°C arasında değişmektedir, yani sıcak ve keyifli bir deniz keyfi sunmaktadır.

Ayvalık'ın denizi genellikle temiz ve berraktır. Sahil şeridinde kumsallar bulunmaktadır ve genellikle temizlenmiş plajlar hizmet vermektedir. Temiz denizi ve doğal güzellikleri ile Ayvalık, ziyaretçilerine keyifli bir deniz tatili imkanı sunmaktadır.

Ege Denizi genel olarak tuzludur ve Ayvalık da Ege Denizi'ne kıyısı olduğu için denizi tuzludur. Tuz oranı diğer denizlere göre farklılık gösterebilir ancak genellikle Ege Denizi'nin tuzluluğu yüksektir.

Bu nedenlerle, Ayvalık yaz aylarında sıcak ve temiz denizi ile tatilciler için ideal bir destinasyon olabilir. Yüksek deniz sıcaklığı, temiz plajlar ve berrak deniz suyu ile deniz keyfi yaşamak isteyenler için Ayvalık harika bir seçenek olabilir.

Ayvalık otobüs bileti ya da Balıkesir uçak bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Ayvalık otelleri ve araç kiralama hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz.

 

 

cunda.webp

 

Ayvalık'ta Sezon Ne Zaman Biter?


Ayvalık'ın muhteşem atmosferi ve doğal güzellikleriyle birlikte bir tatil rotası olarak keşfedilmeyi bekleyen bir destinasyon olduğunu söyleyebilirim. Turizm sezonunun genellikle Haziran'dan Eylül'e kadar sürdüğü Ayvalık, Ege Denizi'nin mavi sularıyla kucaklaşan, tarihî dokusuyla büyüleyen bir cazibe merkezi. Yaz aylarında Ayvalık'ı ziyaret ettiğinizde, sıcak kumlarında yürüyüş yapabilir, masmavi denizinde serinleyebilir, tarihi sokaklarında dolaşabilirsiniz.

Ayvalık'ın meşhur zeytinlikleriyle çevrili sahil kasabaları, mis gibi zeytin kokan restaurantları ve Renkli Adalar'ın görkemli manzarasıyla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Eylül ayı gelip turist yoğunluğu azaldığında, Ayvalık daha sakin ve huzurlu bir atmosfere bürünür. Hala sıcak hava ve güneşin tadını çıkarabilir, ancak kalabalıktan uzaklaşıp doğal güzelliklerin keyfine varabilirsiniz.

Ayvalık'ta sezon bittiğinde, sessizlik hüküm sürdüğü ancak yine de keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi durur. Hem yaz hem de sonbahar mevsiminde farklı bir atmosfer sunan Ayvalık, her ziyaretçisine eşsiz bir deneyim sunar.

Özetle Ayvalık'ta turizm sezonu genellikle Haziran ayında başlar ve Eylül ayına kadar devam eder. Bu dönemde Ayvalık, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeker ve birçok etkinlik, festival ve aktivite düzenlenir. Ancak, en yoğun ve hareketli zamanlar genellikle Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Eylül ayı ise hala sıcak havaların devam ettiği ancak turist yoğunluğunun azaldığı bir dönemdir.

Ayvalık'ın Muhteşem Plajları


Ayvalık'ın büyülü kıyıları, Ege'nin sularında masal gibi bir dünyaya yolculuğa davet ediyor. Kum tanelerinin arasında kaybolurken, mavinin sonsuzluğunda ruhunuzu dinlendirecek bir huzur bulacaksınız.

 

badavut.webp

 

Ayvalık'ın muhteşem plajları, sadece deniz ve kum değil, ruhunuza dokunan bir çığlık, sevgi ve huzurla dolu bir özlem... Denizin melodisiyle dans edeceksiniz, plajların gizemli dünyasında kendinizi keşfedeceksiniz. Ayvalık'ın plajlarında, zaman durur, kalpler coşar, ruhlar dinginleşir.

Sarımsaklı Plajı


Sarımsaklı en iyi seçenektir ve ziyaretçiler genellikle Sarımsaklı Plajı'nı tercih ediyor. Plaj iyi ve doğrudan derinleşmiyor, bu yüzden çok keyif alabilirsiniz. Ayrıca, burası mavi bayraklı bir plaj. Birçok plaj kulübü/kafesi var, bu yüzden birini seçebilirsiniz. Şemsiye ve şezlong kiralamak için küçük bir miktar ödemeniz gerekir.

Badavut Plajı


Sarımsaklı'ya yakın olan ve Sarımsaklı'nın devamı olarak adlandırılabilecek olan Badavut bir diğer seçenek. Ancak kişisel görüşümüze göre, daha iyi bir doğaya sahip olduğu için Badavut'u Sarimsakli'den daha çok seviyoruz. Ayrıca, burası aynı zamanda mavi bayraklı bir plaj. Badavut daha rüzgarlı olabilir ancak özellikle Temmuz-Ağustos zaman diliminde yüzmeyi etkilemeyecektir. Ayrıca denizin Sarımsaklı’ya kıyasla biraz tuzlu olduğunu da lütfen unutmayın.

Cunda Plajları


Ayvalık'ın simgelerinden Cunda Adası, çevresinde yer alan birçok küçük plajıyla da dikkat çeker. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Cunda plajları, tarihi atmosferiyle deniz keyfini birleştirir. Patriça Koyu  Cunda'da yüzebileceğiniz yerlerden biri. Burası adeta bir yüzme havuzu gibi. Deniz tertemiz. Buraya doğru giderken birçok kişi sessiz noktalarda yüzüyor. Taşınabilir sandalyeleriniz ve şemsiyeniz varsa, yüzebilir ve Çataltepe Plajı veya Aya Yorgi Plajı'nın tadını çıkarabilirsiniz.

Not: Özel bir arabaya sahip olmak esneklik sağlayacağı için seyahat konforunuza yardımcı olur. Ayvalık'a gitmek için Bilet Dükkanı araç kiralama seçeneklerine göz gezdirebilirsiniz. Toplu taşıma ile bu plajları bulmak için çok fazla zaman kaybedebilirsiniz. Taksi ulaşımı bir seçenek olabilir ancak bu pahalı bir seçenektir.

 

sarimsakli-plaji.webp

 

Ayvalık Ücretsiz Plajlar


Altınova Sahili, berrak ve temiz deniziyle dikkat çekiyor. Halk plajı olmasına rağmen ücretsiz giriş imkanı sunuyor, ancak tuvalet ve soyunma kabini eksikliği bulunuyor. Deniz ve kumsalıyla hoş bir atmosfere sahip olan Altınova Sahili, bazı yapısal eksikliklere rağmen keyifli bir plaj deneyimi sunuyor.

Ünlü Sarımsaklı Plajı, ziyaretçilerin genellikle memnun kaldığı bir halk plajıdır. Daha fazla özen ve peyzaj düzenlemesi ile Ayvalık'ın en güzel halk plajlarından biri haline gelebilir. Kleopatra Beach, Badavut plajının uzantısında bulunmaktadır. Temel olanaklar arasında duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunmamaktadır, bu yüzden ziyaretçilerin kendi hazırlıklarını yapmaları gerekmektedir. Sahil, olağanüstü güzellikte bir görünüme sahiptir, ancak yolun kötü olabileceği unutulmamalıdır.

İğdeli Koyu ise Ayvalık'ın gözde koylarından biri olarak bilinir. Tuvalet ve duş gibi temel olanaklar bulunmamakla birlikte, halk plajına yakın özel plajlar da mevcuttur. Yolculuk zorlu olabilir, ancak bu koyun muhteşem güzelliği zahmete değer.

23 Ağustos 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar