Sağlıklı ve Fit Kalmak İçin Tatilde Yapılacak Aktiviteler

Pek çok kişi yaz aylarına hazır bir bedene sahip olmak için yıl boyu yediklerine dikkat ediyor ya da spor yapıyor. Peki ya yaz geldiğinde? Hadi hep birlikte yaz aylarında da sağlıklı ve fit kalmak için yapılacak aktiviteleri inceleyelim!

23 Ağustos 2024 1dk okuma

Tüm sene boyu vermek için uğraştığımız kiloları birkaç haftada geri almamak için, tatilde olsak bile yediklerimize dikkat etmeli ve hareketsiz kalmamalıyız. Ayrıca yazın sağlıklı yaşam alışkanlıklarını sürdürmek kulağa o kadar da sıkıcı gelmiyor, havalar ısınınca çeşitlenen sulu sulu meyve ve sebzeleri tüketmek oldukça keyifli!

Sıcak güneşin altında enerji dolu günlerin tadını çıkarırken hem sağlığımızı hem de formumuzu korumak keyifli olduğu kadar da motive edici. Kışın soğuk ve karanlık günlerinde zorlandığımız egzersizler, yazın sıcak ve parlak günlerinde adeta bir zevke dönüşüyor.

Tam da yazın ortasındayız ve hala tatil planı yapmadın mı? Bilet Dükkanı ile hiçbir şey için geç değil! Hemen ana sayfamızı ziyaret ederek Alanya, Çeşme ya da Ayvalık için son dakika otel fırsatlarını keşfedebilir, farklı firmaların uçak bileti fiyatlarını karşılaştırarak Bodrum’a en uygun fiyatlara gidebilirsin.

Alanya otobüs bileti, Bodrum uçak bileti, Çeşme otelleri ve Ayvalık otelleri gibi birçok hizmet için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, tatil planınızı avantajlı fiyatlara yapabilirsiniz.

 

 

tatilde-spor.webp

 

Tatilde Kilo Almamak İçin Ne Yapmalıyım?


Tatil hem keyifli hem de sağlıklı olabilir, küçük ama etkili adımlarla tatilin tadını çıkarırken formda kalmak imkansız değil. Sağlıklı alışkanlıklarınızı sürdürerek, tatil dönüşünde kendinizi hem dinlenmiş hem de enerjik hissedeceksiniz! İşte tatilde kilo almamak için 6 öneri:

  • Aktif Olun

    Tatil demek sürekli yatmak ve yemek yemek demek değildir. Yeni yerler keşfederken yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir ya da yüzme gibi aktivitelerle aktif kalabilirsin. Bu sayede hem tatilin tadını çıkarırken hem de kalori yakmış olursun.

  • Dengeli Beslenin

    Tatilde her şeyi tatmak cazip gelebilir ama dengeli beslenmek şart. Her öğünde olamasa da çoğunlukla protein, sebze ve tam tahılları içeren sağlıklı yiyecekler tercih etmen iyi olur. Yerel lezzetleri tatmaktan çekinmeyin, sonuçta tatildeyiz! Fakat porsiyon kontrolüne dikkat etmelisin.

  • Su Tüketimini Arttırın

    Sıcak havalarda vücudumuz daha fazla suya ihtiyaç duyar. Günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin. Su metabolizmayı hızlandırır ve tokluk hissi verir.

  • Ara Öğünlere Dikkat

    Yanında taşıyacağın sağlıklı ara öğünler aşırı yemeyi engelleyebilir. Çantanda taze meyve, kuruyemiş ya da yoğurt gibi sağlıklı atıştırmalıklar bulundurabilirsin.

  • Alkol Tüketimini Sınırlayın

    Tatilde alkol tüketimi genellikle artar. Ancak alkolün yüksek kalorili olduğunu unutmamak gerekir. Alkol tüketiminizi sınırlandırarak boş kalorilerden kaçınabilirsin.

  • Uyku Düzeni Önemli

    İyi bir uyku düzeni, kilo kontrolü için kritik öneme sahiptir. Gece uykunu alarak vücudun dinlenmesini ve metabolizmanın düzgün çalışmasını sağlayabilirsin.

 

tatilde-hareket.webp


Tatilde Nasıl Spor Yapılır?


Tatilin tadını çıkarırken formda kalmak için spor yapmayı ihmal etmek istemezsiniz, değil mi? Hem rahatlayıp hem de aktif kalmak düşündüğünden daha kolay ve eğlenceli olabilir:

  • Yürüyüş ve Koşu

    Yeni bir şehri keşfederken yürümek harika bir egzersizdir. Sahil boyunca sabah koşuları ya da akşamüstü yürüyüşleri, hem manzaranın tadını çıkarmanı sağlar hem de kalorileri yakar. Hızını artırarak ya da arada bir koşarak kalp atışlarını hızlandırabilirsin.

  • Yüzme

    Denizin ya da havuzun keyfini çıkarırken yüzmek, tüm vücut kaslarını çalıştırır ve kalori yakar. Su sporları da harika bir alternatif olabilir; dalış, sörf ya da su kayağı gibi aktivitelerle hem eğlenir hem de formunuzu korursun.

  • Otel Spor Salonları

    Birçok otel spor salonu ve fitness olanaklarına sahip. Güne enerjik başlamak için sabahları kısa bir süre spor salonunda vakit geçirebilirsin. Ağırlık kaldırma, kardiyo makineleri ya da yoga matıyla basit egzersizler yapabilirsin.

  • Doğa Yürüyüşleri

    Tatil beldesinde doğa yürüyüşü yapabileceğiniz parkurlar varsa bu fırsatı kaçırmayın! Hem doğayla iç içe olur hem de bol bol kalori yakarsın. Biraz dağcılık ya da orman yürüyüşü tatiline macera katacaktır.

  • Oda Egzersizleri

    Spor salonu ya da dış mekan imkanın yoksa, otel odanda basit egzersizler yapabilirsin. Plank, şınav, squat ve mekik gibi vücut ağırlığı egzersizleri, formda kalmana yardımcı olur.

  • Bisiklet Kiralama

    Tatil beldesinde bisiklet kiralayarak hem ulaşımı sağlayabilir hem de spor yapabilirsin. Bisikletle keşif yapmak çevreyi farklı bir açıdan görmeni sağlayacaktır.

 

 

tatilde-fit-kalmak.webp


Tatilde Nasıl Beslenmeliyim?


Dengeli beslenme ve ara öğünün öneminden “Tatilde kilo almamak için ne yapmalıyım?” başlığında bahsetmiştik. Tatilin en güzel yanlarından biri yerel mutfağı keşfetmektir. Ancak her yeni yemeği büyük porsiyonlarla tüketmek yerine, tadımlık miktarlarda denemelisin. Eğer kendini yöresel lezzetlerin tadına bakacağın alkollü bir akşam yemeğine hazırlıyorsan gün içinde ya da ertesi gün yediklerinle bunu dengelemen iyi olur.

Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak enerjini korumana yardımcı olur. Protein açısından zengin ve lifli yiyecekler tercih ederek gün boyu tok kalabilirsin. Taze meyveler, yoğurt, yulaf ve yumurta iyi seçeneklerdir.

Sıcak havalarda vücudun su ihtiyacı artar. Gün boyunca bol su içmeye dikkat etmelisin. Gazlı içecekler ve şekerli meyve suları yerine suyu tercih etmek hem hidrasyonu sağlar hem de gereksiz kalorilerden kaçınmana yardımcı olur.

Tatilde Formda Kalmak İçin Yapılacak Aktiviteler


Sabahın erken saatlerinde plajda kimseler yokken denize girmenin keyfi hiçbir şeyde yok! Çarşaf gibi dümdüz bir denizde 1 saatlik sabah yüzüşü vücuduna ilaç gibi gelebilir. Gündüz hava sıcak olacağı için yine sahilde vakit geçirebilir ya da bisiklete binebilirsin, güneşin tam tepede olduğu saatlerde ağır aktivitelerden kaçınmanı öneririz. Akşam serinliğinde ise sevdiklerinle yürüyüş yaparak formunuzu birlikte koruyabilirsiniz.

23 Ağustos 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar