Seyahatlerinizde Sosyal Medya Kullanımı: Faydalı Tüyolar

Neredeyse hayatımızın her anında kullandığımız sosyal medya, tatil planlarımızın da olmazsa olmazı haline geldi. Sosyal medya, seyahat edeceğimiz ülkeler, şehirler ve gitmemiz gereken mekanlar hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Peki seyahat ederken sosyal medyayı nasıl kullanmalıyız? İşte birkaç tüyo...

27 Haziran 2024 1dk okuma

Artık hayatımızın hiçbir alanında sosyal medyasız bir ortam düşünemiyoruz, tatil zamanı yaptığımız yurt içi ve yurt dışı seyahatleri de buna dahil. Ziyaret edilecek yeni şehirlerden kalınacak otellere, yemek yenilecek restoranlardan görülmesi gereken müzelere her şey çok çeşitlendi.

Bir şehre yapacağımız ziyaret esnasında her yeri görmemiz imkansız olacağı için, bu kadar fazla seçenek arasında karar verirken bize fayda sağlayan sosyal medya bize, aynı yerleri daha önce ziyaret etmiş tatilcilerin deneyimlerini izleme ya da okuma fırsatı sunuyor.

Günün her anı içinde olduğumuz Instagram, Twitter, TikTok  ve daha çok sayıda sosyal medya aracılığıyla dünyanın her köşesini keşfedebilir, daha önce oraya gitmiş insanların yorumlarını değerlendirebilir, merak ettiğiniz soruların cevabını bulabilir ve seyahate çıktığınızda birbirinden güzel paylaşımlar yapabilirsin. 

tatilde-sosyal-medya-kullanimi.webp

 

Sen de bu sene unutamayacağın anılar biriktirmek ve deneyimlerini takipçilerinle sosyal medya hesaplarında paylaşmak istiyorsan yapman gereken ilk şey Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek bütçe ve beklentilerine uygun bir tatil rotası oluşturmak! En uygun fiyatlara ülkemizin dört bir yanını keşfetmek için Bodrum uçak bileti ya da Trabzon otobüs bileti satın alabilirsin.

Eğer yurt dışına gitmeyi kafana koyduysan da vizesiz gidebileceğin Balkanlar ya da zerafetin şehri Paris’e en uygun fiyatlara uçak bileti alabilir, Eyfel Kulesi ve Seine Nehri manzaralı en güzel oteller için yine Bilet Dükkanı’ndan otel rezervasyonu yapabilirsin. Ardından geriye sadece seyahatinle ilgili detayları, çektiğin harika fotoğrafları ve ilk kez denediğin lezzetleri takipçilerinle paylaşmak kalıyor. 

Yolculukta Sosyal Medya Nasıl Kullanılır?


Seyahatin boyunca sosyal medyayı güncel bilgiler ve yerel ipuçları için kullanabilirsin. Restoran önerileri, etkinlikler ya da gezilecek yerler hakkında bilgi almanın en pratik yollarından biri de sosyal medya kullanmak. Yeni yerler görmek isteyen çok sayıda gezgin seyahat blogu yazan ya da vlogu çeken influencerların önerilerine göz atarak seyahat planını oluşturuyor.

Bazen bir ünlünün Instagram hikayelerinde gördüğümüz yere gitmek için plan yapabiliyor bazen ise bir reels videosu bize ilham olabiliyor. Sonra bir bakmışız tek bir TikTok videosu bizi yola çıkarmış. :) Ardından geriye sadece yolculuğun detaylarını paylaşarak takipçilerimize fikir vermek kalıyor. 

Seyahatin boyunca eşsiz fotoğraflar çekmek istiyor ve influencer olmaya niyetlendiysen Tatil Fotoğrafları İçin 5 Tüyo blog yazımıza göz atmayı unutma! 

 

tatil-sosyal-medya.webp

 

Fotoğraflarını ya da videolarını çektiğin güzel manzaraları, deneyimleri ya da yerel kültürle ilgili fotoğraf ve videoları sosyal medya hesapların aracılığıyla takipçilerinle paylaşabilirsin. Bu paylaşımları Instagram’da hikayesinde anlık paylaşabilir ya da daha sonradan gönderi olarak paylaşacak şekilde planlayabilirsin.

Yolculuk boyunca sosyal medya kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalara da değinmemiz gerekecek. Herkesin kullanımına açık ücretsiz Wi-Fi ağları genellikle güvenlik riski taşır. Hassas bilgilerini (örneğin, banka bilgileri ya da pasaport numarası gibi) bu ağlar üzerinden paylaşmaktan kaçınmalısın. Ayrıca yine seyahat sırasında anlık olarak nerede olduğunu paylaşırken dikkatli olmakta fayda var.

Gizlilik ve güvenlikle ilgili endişesi olan gezginler sosyal medya hesaplarının gizlilik ayarlarını kontrol etmeli ve sadece tanıdıklarının görebileceği şekilde ayarlamalı. Yabancı kişilerin seyahat planlarını ya da konumunu öğrenmesini bu sayede önleyebilirsin.

Telefonunun ya da diğer cihazlarının kaybolması ya da çalınması ihtimaline karşı verilerini korumak için yolculuk boyunca çektiğin önemli fotoğrafları ve yolculuğa dair belgeleri düzenli olarak yedekleyebilirsin.

 

tatilde-sosyal-medya.webp

 

Seyahatlerde Sosyal Medyanın Faydaları 


Sosyal medya seyahat ettiğin yerdeki yerel halkla iletişim kurmana yardımcı olabilir. Yeni insanlarla tanışarak başka şekilde varlığından haberdar olamayacağın yerel etkinliklere katılabilir ve kültürel deneyimlerini artırma fırsatı bulabilirsin.

Şehirde olup biten güncel etkinlikler, festivaller ya da önemli haberler hakkında bilgi sahibi olmak için sosyal medyayı takip etmek büyük önem taşıyor. Bu yüzden nerede olursan ol, telefonunda internet paketi olmasını tavsiye ederiz.

Sosyal medya aracılığıyla sevdiklerinizle ve takipçilerinizle seyahat deneyimlerinizi paylaşırken aynı zamanda anıların tadını çıkarın. Her anı paylaşmak zorunda değilsiniz; bazı anları sadece kendi keyfiniz için saklayabilirsiniz.

Instagram konum etiketleri ve reels videoları, keşfetmeyi düşündüğün bir şehir ya da bölgedeki popüler yerleri bulmana yardımcı olabilir. Bu etiketler sayesinde o yerdeki önemli turistik noktaları, restoranları, manzaraları keşfetme şansın artar. 

Yerel sakinlerin önerilerini de yine bu araçlarla görebilirsin. Kendi konum etiketlerin ve videoların da seyahat ettiğin yerdeki anılarını canlı tutmana yardımcı olur. Geri döndüğünüz ya da ilerleyen zamanlarda bu içerikleri tekrar izleyerek o güzel anları hatırlayabilirsin!

Seyahatlerde sosyal medyanın yol gösterici olduğu bir diğer platform ise Twitter diyebiliriz. Gezginlerin yaşadıklarını anlattığı, gezilecek yerler konusunda resmî sayfalardan bulanamayacak bilgilerin yer aldığı ve detaylı tecrüberleden oluşan uzun floodlar size adeta bir yol haritası çizdirebilir. Daha önce iyi ya da kötü bir deneyim yaşamış birinden bire bir duymak içinizi rahatlatabilir.

Bilet Dükkanı sosyal medya hesaplarını takip ederek yeni yerler keşfedebilir ya da gittiğin yerler hakkında bilmediğin her şeyi öğrenebilirsin.  

 

tatilde-sosyal-medya-nasil-kullanilir.webp

 

Tatilini Kolaylaştıran Uygulamalar


Yolculuğa çıkarken ve yolculuk boyunca sosyal medyanın ne kadar verimli kullanılabileceğine değindikten sonra şimdi seyahat boyunca size yardımcı olabilecek 4 uygulamadan bahsetmek istiyoruz. Bu konuda daha detaylı bilgiye Seyahat Ederken İhtiyacınız Olacak 10 Uygulama yazımıza göz atabilirsin. Özellikle yurt dışı seyahatinde hayatınızı kolaylaştıracak tüm tüyolarla artık keşfetmeye hazırsın! 

Google Maps


Haritalar, yol tarifleri ve yerel işletmeler hakkında bilgi almak için kullanışlı bir uygulamadır. Özellikle yaya, araç veya toplu taşıma ile yolculuk yaparken yön bulma konusunda yardımcı olur. Ayrıca seyahate başlamadan önce şehir planını telefonuna indirebilir ve internetin olmadığı zamanlarda haritayı görüntülemeye devam edebilirsin.

Airalo


Seyahat ederken uluslararası mobil veri erişimini kolaylaştıran bir eSIM (elektronik SIM) sağlayıcısı olan Airalo, fiziksel SIM kartına ihtiyaç duymadan cihazına yüklenebilir ve etkinleştirilebilir. Her ülke için ayrı internet paketleri olan Airalo’nun paket fiyatları da oldukça uygun fiyatlı. Uygulamayı indirip ekrandaki adımları takip ettiğinde, seyahat ettiğin ülkeye ait eSIM kartın aktif hale gelir ve Wi-Fi arama stresine girmeden internetin her an yanında olabilir.

 

sosyal-medya-nasil-kullanilir.webp

 

Trip Advisor


Oteller, restoranlar ve turistik yerler hakkında milyonlarca yorumu içeren bu uygulama, diğer gezginlerin deneyimlerinden faydalanarak en iyi yerleri keşfetmene yardımcı olur. Bir tatil hakkında alacağın en iyi ve gerçekçi yorum, onu daha önce deneyimlemiş olanlardan gelecek yorumdur. Trip Advisor’daki olumlu ve olumsuz değerlendirmeler sayesinde gitmeyi düşündüğün yer için en doğru kararı verebilirsin.

Rome to Rio


Şehir içi değil, şehirlerarası ulaşım sağlayabileceğin tüm seçenekleri karşına sıralayan Rome to Rio uygulaması özellikle Avrupa ülkelerinde oldukça kullanışlı. Tren, otobüs, özel araç, vapur, araç kiralama ve transfer araç seçenekleri arasında seyahatin doğrultusunda en mantıklısı hangisiyse seçimini Rome to Rio sayesinde daha kolay yapabilirsin.

Yurt dışında araç kiralama ve transfer araç seçenekleri için rezervasyon yapmaya karar verdiysen Bilet Dükkanı olarak her zaman olduğu gibi yine yanındayız!

27 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
128 Yazı

Benzer Yazılar