Tatil Fotoğrafları İçin En İyi Instagram Noktaları

Seyahat ve sosyal medya artık ayrılmaz hayatımız ayrılmaz ikilisi oldu. Bilet Dükkanı olarak sosyal medyada turistler için en popüler destinasyonları listeleyen hesapları sizler için derledik. Ve tabi en iyi tatil fotoğrafları çekmenin püf noktaları da bu yazımızda…
 

31 Temmuz 2024 1dk okuma

Big 7 Travel adlı Instagram hesabı yakın zamanda sosyal medyada turistler için en popüler destinasyonları açıkladı. 1,5 milyon İnternet kullanıcısının yardımıyla derlenen liste hashtag'ler, TikTok ile Instagram'daki etkileşim sayısı ve gezgin yorumları gibi çok sayıda kritere dayanıyordu. Bu, İnternet kullanıcılarının hayal gücünü yakalayacak ve unutulmaz anıların çevrimiçi olarak paylaşılmasını teşvik edecek bir şehir ve manzara derlemesiyle sonuçlandı.

Bilet Dükkanı'ndan avantajlı uçak bileti, otobüs bileti, otel, araç kiralama ve transfer alarak, muhteşem bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

Tatil Fotoğrafları İçin En İyi Instagram Noktaları


En üst sırada, son derece fotojenik olmasıyla tanınan İngiliz başkenti Londra yer alıyor. Big Ben'in nefes kesen manzaralarından Shard'dan çekilen muhteşem panoramalara kadar Londra, fotoğraf ve video meraklıları için sonsuz bir ilham kaynağı olmuş gibi gözüküyor. Paris'in ikinci sırada yer alması kimseyi şaşırtmayacaktır. TikTok'ta 141 milyon hashtag ve 100 milyar görüntüleme ile Işık Şehri, Eyfel Kulesi'nin yakınında veya zarif Champs-Élysées caddesinde ölümsüz anları yakalamak için dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri büyülemeyi başarıyor.

tatil-fotograflari.webp

Üçüncü sırayı, ikonik silüeti ve canlı mahalleleriyle mükemmel kareyi arayan dünya gezginlerini ve etkileyicileri kendine çeken, asla uyumayan şehir New York alıyor. Doğu ve Batı'nın kesiştiği büyüleyici bir metropol olarak Türkiye'deki İstanbul ve nefes kesen manzaraları ve mistik cazibesiyle Nepal ilk 5'i kapatıyor.

Endonezya'nın cennet manzaraları adası Bali altıncı sırayı alırken, hemen arkasında modernlik ve gelenek arasında çarpıcı zıtlıklar sunan Chicago yer alıyor. Uzun zamandır kitle turizminden uzak olan Sri Lanka, her yıl daha fazla turist çekmeye başladı ve şimdi sıralamada sekizinci sırada yer alıyor. Avustralya'daki Sidney ve Singapur, en viral gönderilere layık benzersiz deneyimler ve manzaralar sunarak listeyi tamamlıyor.

  • Londra, Birleşik Krallık
  • Paris, Fransa
  • New York, ABD
  • İstanbul, Türkiye
  • Nepal
  • Bali
  • Chicago, Amerika Birleşik Devletleri
  • Sri Lanka
  • Sidney, Avustralya
  • Singapur


En İyi Tatil Fotoğrafı Nasıl Çekilir?


Unutulmaz tatil anlarını zaman içinde dondurmak için profesyonel bir fotoğrafçı veya kameraman olmanıza gerek yok. Dahası, herhangi bir özel ekipmana bile ihtiyacınız yok. Missouri, St. Louis'de yaşayan bir film yapımcısı olan Joe Switzer , günümüzde hemen hemen herkesin avucunun içinde profesyonel bir fotoğrafçı olma gücüne sahip olduğunu söylüyor. Günümüzde akıllı telefon kameraları, DSLR'lerle karşılaştırılabilir görüntüler çekebiliyor; bazı durumlarda , düşük ışık senaryoları gibi, en yeni ve en iyi akıllı telefon kameraları bazı profesyonel düzeydeki ekipmanları bile geride bırakabiliyor.

Fotoğraf çekmeden önce kendinize şu soruyu sorun! Ne fotoğrafı çekmeye çalışıyorsunuz?

Gerçek fotoğrafçılar çekmeyi umdukları her fotoğraf için bir kontrol listesi oluşturur. Bu liste ayrıca stil ve kompozisyonla ilgili notlar da içerir.
"Saçma veya sıradan" görünebilecek anları veya nesneleri yakalamayı düşünün.

Fotoğraflarınızın vizyonunuza uygun olması için kamera ayarlarınızı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenin.

Seyahatin telaşında fotoğraflarınızı değerlendirmek zor olabilir, bu yüzden fotoğraflarınızı daha dikkatli incelemek için evinize dönene kadar bekleyin.

instagram-tatil-fotograflari.webp

Tatil Fotoğrafı Çekmenin Püf Noktaları


Her tatilimizde fotoğraf paylaşmayı ihmal etmeyiz değil mi? Gittiğimiz yerleri, girdiğimiz denizi, muhteşem manzarayı ve yediğimiz yemekleri arkadaşlarımızla paylaşmayı severiz. Ama öncelikle tatil fotoğrafı çekmenin yolları hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Amatör olarak cep telefonumuzla ya da profesyonel anlamda fotoğraf makinemizle çektiğimiz tatil fotoğraflarımızın daha iyi olmasını isteriz değil mi? Elbette! Bu amacımızı gerçekleştirmek için fotoğraf makinemizi yanımızdan ayırmamamız ve birazdan bahsedeceğimiz birkaç püf noktasına dikkat etmemiz gerekiyor.

  1. En İddialı Tatil Fotoğrafları İçin Bu Püf Noktalarına Dikkat Edin!
  2. Güneşe dikkat edin
  3. Makro çekimleri deneyin
  4. Renkleri kullanın
  5. Portre çekimi yapın
  6. Detaylara odaklanın
  7. Panoramanın gücünden yararlanın
  8. Cep telefonunuzla da çekin
  9. Çocukları fotoğraflayın
  10. Gün doğumu ve batımını fotoğraflayın


Tatil Fotoğrafları İçin Mutlaka Takip Etmeniz Gereken Instagram Hesapları


Seyahat Instagram blog yazarları söz konusu olduğunda listede kesinlikle bir eksiklik yok. En başarılı Instagram hesapları milyonlarca Instagram takipçisine sahip ve binlerce yorumu bulunuyor. Bu seyahat tutkunları, güzelce düzenlenmiş seyahat Instagram içeriklerini paylaşmanın yanı sıra takipçileriyle etkileşime giriyor ve büyülenmiş Instagramcılardan oluşan gerçek bir kitle oluşturuyor.

Spiritedpursuit

Calsnape 

TravellingThroughTheWorld

NoBackHome 

Louiscole 

Aniab 

Benjaminortega 

Loki the Wolfdog

TaraMilkTea

JackMorris

31 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar