Tayland'da Mutlaka Görülmesi Gereken Cennet Gibi Rotalar

Yüzyıllara yayılan bir tarihe, egzotik ve samimi bir kültüre sahip olan Tayland, beyaz kumlu plajları, hareketli şehirleri ve dünyaca ünlü mutfak gelenekleriyle gezginleri ağırlıyor. Bilet Dükkanı olarak Tayland'da ziyaret edilecek en iyi yerleri belirlemek için tüm her şeyi bu yazıda topladık. 

10 Haziran 2024 1dk okuma

Tayland, Uzak Doğu'da dünyanın birçok farklı yerinden turist çeken ülkelerden biridir. Bu ülkeyi ziyaret etmeden önce bazı faktörleri göz önünde bulundurarak tatilinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz.

Öncelikle Tayland ile Türkiye arasındaki saat farkı tam 4 saat. Herhangi bir karışıklığa mahal vermemek için saatlerinizi bu bilgiler ışığında ayarlayabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce bölgenin kültürel alışkanlıkları hakkında araştırma yapmak keyifli bir deneyim yaşamanıza yardımcı olacaktır. Örneğin; Tayland'da tapınaklara veya evlere girerken ayakkabılarınızı çıkarmalısınız. Bu hem temizliğin hem de saygının göstergesidir.

tayland-hakkinda.webp

Ayrıca ülkede gezerken insanlarla sorunsuz iletişim kurabilmek için sesli sözlük uygulamalarını da cep telefonunuza indirebilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınızı karşılamanızı zorlaştırabilecek dil engeli teknoloji yardımıyla ortadan kaldırılmış olacak.

Tayland tropik bir iklime sahiptir. Bu nedenle yılın hemen her günü hava nemlidir. Ülke kasım ve şubat aylarında serin, mart ve nisan ayları arasında ise sıcaktır. Mayıs ayından ekim ayına kadar yoğun yağış görülür. Bu nedenle Bilet Dükkanı ile otel rezervasyonunuzu yaparken belirttiğimiz tarih aralıklarını dikkate almanız ve yanınıza alacağınız eşyaları hava şartlarına göre seçmenizde fayda var.

Tayland'a seyahat etmeden önce bilmeniz gerekenler arasında trafikle ilgili bilgiler de bulunur. Ülkede araçlar İngiltere ve Hindistan'da olduğu gibi sol şeritte seyrediyor. Araç kullanırken veya yaya olarak karşıdan karşıya geçerken güvenliğiniz için bu duruma dikkat etmelisiniz.
Ülkeye özgü bu hususların yanı sıra, seyahate çıkmadan önce dikkate alabileceğiniz genel hususlar da var! 

Sizin için hazırladığımız seyahat ipuçlarına bir göz atın ve Tayland'da keyifli ve konforlu bir deneyim yaşamanıza yardımcı olacak birçok bilgi edinin. Bu ülkede seyahate çıkmadan önce not almak isteyebileceğiniz birçok turistik yer var. Bu cazibe merkezleri arasında hem tarihi yapılar hem de büyüleyici doğal güzellikler yer alıyor. Sizler için hazırladığımız Tayland gezilecek yerler listesini inceleyerek unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Tayland Nasıl Bir Yer?


Tayland'ın ilgi çekici yerleri sayısızdır. Harap şehirler, antik manastırlar, budist rahipler, renkli tepe kabileleri, yüzen pazarlar, çılgın partiler, yoğun yağmur ormanları, egzotik yaban hayatı, tropik adalar, altın kumsallar ve el değmemiş mercan resifleri… Ayrıca, Güneydoğu Asya'nın en coşkulu başkenti Bangkok var ki, tek başına Tayland'a geziyi haklı çıkaracak bir yer.

Tayland halkının misafirperverliği meşhurdur ve Tayland, Güneydoğu Asya'nın gerçekten yabancılara açılan ilk köşelerinden biriydi. Bu seyahat rotası sırt çantalı gezginlerden milyarderlere kadar herkesin ilgisini çekiyor! Tayland uçak bileti ile ülkeye gelenler salaş pansiyonlardan beş yıldızlı saray gibi otellere kadar arzu ettikleri her düzeyde konforu burada kolayca bulabiliyor.

tayland-nasil-bir-yer.webp

Tayland macera dolu bir yer. Güneydeki plajlar ve adalar tüplü dalgıçlara, kaya tırmanışçılarına ve su sporları meraklılarına seslenirken, kuzeydeki yoğun ormanlar yürüyüşçüler ve yaban hayatı gözlemcileri için doğal bir oyun alanı olarak karşımıza çıkıyor. Orkidelerle dolu orman açıklığında bir şelalenin altında yüzmeyi deneyin, bunu unutamayacaksınız!

Bir de dünyanın en iyi ve kesinlikle en baharatlı mutfaklarından biri var. Kaliteli restoranlardan sokak tezgahlarına ve gece pazarlarına kadar Tayland'ın elinde her zaman bir çatal varmış gibi görünüyor. 

Her şeyden önce, Tayland kendinizi rahat hissedeceğiniz bir yer. Kumda yürüyüş yapın, bir keşişle çay içip, mercan resifinde şnorkelle dalın ve modern yaşamın stresinin yavaş yavaş uzaklaşmasına izin verin.

Tayland Vize İstiyor Mu?


Türkiye ile Tayland arasındaki mevcut vize rejimi uyarınca, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar, umuma mahsus pasaport hamilleri ise 30 güne kadar Tayland Uçak Bileti ile yapacakları turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.

Tayland'a Hangi Ayda Gidilir?


Tayland'ı ziyaret etmek için en iyi zaman sıcaklığın 29°C ile 34°C arasında değiştiği Kasım ve Nisan başı arasındaki serin ve kurak mevsimdir. Ancak ülke genelinde iklim değişiklik göstermektedir ve tüm yıl boyunca ziyaret edebilirsiniz. 

taylanda-hangi-mevsim-gidilir.webp

Tayland'a Ne Zaman Gidilmez?
 

  • Ziyaret Edilecek En Kötü Zaman (En Sıcak): Mart-Mayıs arası
  • Tayland'ı Ziyaret Etmek İçin En Pahalı Zaman: Kasım'dan Şubat'a
  • Ziyaret Edilecek En Yağışlı Zaman: Mayıs-Ekim arası
  • En Kalabalık Zaman: Kasım'dan Şubat'a


Tayland'da Gezilecek 10 Yer


Yüzyıllara yayılan bir tarihe, egzotik ve samimi bir kültüre sahip olan Tayland, beyaz kumlu plajları, hareketli şehirleri ve dünyaca ünlü mutfak gelenekleriyle gezginleri ağırlıyor. Ancak Tayland'ın sunduğu her şey göz önüne alındığında, ilk önce nereye gideceğiniz konusunda şaşkına dönebilirsiniz. Bilet Dükkanı olarak Tayland uçak bileti ile seyahat edecekler için hazırladığımız bu listeyi not edebilirsiniz. 

  • Bangkok: Tayland'ın başkenti olan Bangkok, tapınakları, sarayları, pazarları ve canlı gece hayatıyla ünlüdür. Büyüleyici tapınaklardan Wat Arun ve Wat Phra Kaew'i ziyaret edebilirsiniz.
  • Chiang Mai: Tayland'ın kuzeyinde bulunan Chiang Mai şehri, tarihi tapınakları, renkli pazarları ve büyüleyici manzaralarıyla ünlüdür. Doi Suthep Tapınağı ve Chiang Mai Gece Pazarı görülmeye değer yerler arasındadır.
  • Phuket: Tayland'ın en büyük adası olan Phuket, beyaz kumlu plajları, turkuaz suları ve su sporları için ideal olanaklarıyla ünlüdür.

phuket-gezilecek-yerler.webp

  • Ayutthaya: Eski başkent olan Ayutthaya, tarihi tapınakları ve antik kalıntılarıyla ünlüdür. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ayutthaya Tarih Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz.
  • Sukhothai: Sukhothai, Tayland'ın ilk başkenti olan antik bir şehirdir. Burada antik tapınaklar ve ortaçağ dönemine ait tarihi kalıntılar bulunur.
  • Krabi: Tayland'ın güneyinde bulunan Krabi eyaleti, muhteşem kumsalları, kireçtaşı kaya oluşumları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür.
  • Pattaya: Yerli ve yabancı turistler arasında popüler olan Pattaya, plajları, gece hayatı ve su sporları için tercih edilen bir yerdir.
  • Phi Phi Adaları: Tayland'ın güneyindeki bu adalar, beyaz kumsalları, turkuaz sulardaki dalış olanakları ve muhteşem manzaralarıyla ünlüdür.
  • Hua Hin: Bangkok'a yakın olan Hua Hin, rahatlatıcı plajları, spa merkezleri, golf sahaları ve ünlü Hua Hin Gece Pazarı ile bilinir.
  • Doi Inthanon: Tayland'ın en yüksek dağı olan Doi Inthanon, doğal güzellikleri, muhteşem manzaraları ve etkileyici su şelaleri ile popüler bir turistik bölgedir.


Tayland'dan Ne Alınır?


Gülümsemeler Ülkesi Tayland, çeşitli manzaraları, misafirperver misafirperverliği, en iyi plajları ve alışveriş cenneti nedeniyle geniş bir turist yelpazesini çekmeye devam ediyor. Güney Asya'nın en önemli turistik yerlerinden biri olan ülke, güzel fil ve Buda heykelcikleri ile kuru meyve koleksiyonuyla tanınır. Ayrıca çok çeşitli aksesuarları ve gümüş takıları da keşfedebilirsiniz. Oradaki tüm yemek severler için ülkenin en iyi baharatlarından bazılarını geri getirebilirsiniz.

tayland-gezilecek-yerleri.webp

Tayland'da Satın Alınacak En İyi Şeyler
 

  1. Tay Baharatları 
  2. Gümüş Takılar
  3. Kurutulmuş Meyve
  4. Naraya Çantaları
  5. Koku
  6. Benjarong Çömlekleri
  7. Hindistan Cevizi Ürünleri
  8. Tay İpeği
  9. Aksesuarlar
  10. Tayland Alkolü


Tayland Yemekleri


Tayland, şaşırtıcı çeşitliliği ve karmaşıklığıyla Çin ve Hindistan'a rakip olan, dünyanın en büyük mutfaklarından birine sahiptir. Çoğu kişi için şifalı otlar, kökler, baharatlar ve öğütülmüş biberlerden yapılan zengin macunlarla tatlandırılan Tay körilerinin tadı, Güneydoğu Asya'nın kesin tadıdır.

Tayland mutfağı, uzak kuzeyden gelen kabile yemek pişirme gelenekleri ile güneydeki limanlardan ülkeye ulaşan baharat ticaretinden gelen lezzetlerin birleşimidir.

Tayland’a seyahatinizde Pad Thai, Tom Yum, Green Curry, Mango Sticky Rice (Mangolu Pirinç), Som Tum, Massaman Curry, Khao Pad, Satay (Çöp Şiş), Phat Kaphrao ve Tom Kha Kai gibi lezzetler denemeniz gereken yiyecekler arasında yer almalıdır. 

10 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
147 Yazı

Benzer Yazılar