Teknoloji ile Tatil: Seyahatinizi Kolaylaştıracak Mobil Uygulamalar

Tatil planlarken teknolojiyi yanınıza almayı unutmayın! Seyahatinizi sorunsuz ve keyifli hale getirecek mobil uygulamalarla tanışın. İster en uygun fiyatlı ulaşım rotasını keşfedin, ister en iyi restoranları bulun; bu uygulamalar tatilinizi bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olacak. Bilet Dükkanı’ndan dilediğin ülkeye uçak bileti ve otel rezervasyonlarını tamamladıysan seni yazımızla baş başa bırakıyoruz.

30 Temmuz 2024 1dk okuma

Seyahatinizi Kolaylaştıracak Mobil Uygulamalar


Airalo


Airalo, kullanıcılara yerel SIM kartları ve uluslararası dolaşım paketlerine ihtiyaç duymadan, dünyanın çeşitli bölgelerinde uygun fiyatlı mobil veri erişimi sağlar. 190’dan fazla ülkede internet paketi planı sağlayan Airalo E-SIM teknolojisi kullanır. E-SIM, fiziksel bir SIM kart yerine, doğrudan cihazınıza indirilebilen ve entegre edilebilen bir elektronik SIM kartıdır. Bu sayede kullanıcılar, fiziksel SIM kart değiştirme zahmetine girmeden farklı ülkelerde veri planlarını kullanabilirler.

Peki nasıl kullanılır?

  • Airalo uygulamasını App Store ya da Google Play’den indirin.
  • Uygulama üzerinden bir hesap oluşturun.
  • Gideceğiniz ülke ya da bölge için uygun bir veri planı seçin.
  • Seçtiğiniz veri planının E-SIM’ini ekrandaki adımları takip ederek kolay bir şekilde cihazınıza indirin.
  • E-SIM'i etkinleştirerek veri planınızı kullanmaya başlayın.


Kullanıcılarına 7/24 müşteri hizmet desteği sağlayan Airalo’da sorularınızın çözülmesi için canlı destek ve e-mail seçenekleri var. Telefondaki uygulamadan paketinizde ne kadar internet kaldığını görebilirsiniz. İnternet paketiniz %25 ve %10’un altına düştüğünde uyarı maili gelmektedir. Paket bitip yenisini yapmak istediğinizde E-SIM’i silerek yeniden paket alma, yani E-SIM kurarken izlediğiniz aynı adımları tamamlamanız gerek.

Google Maps


Google Maps yurtdışında tam anlamıyla bir hayat kurtarıcı. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcının yol bulma ve navigasyon ihtiyaçlarını karşılayan kapsamlı bir harita ve navigasyon uygulaması olan Google Maps dünyanın dört bir yanındaki şehirleri ve caddeleri sokak seviyesinde görüntüleme olanağı sunuyor.

Araç, yaya, bisiklet ve toplu taşıma için adım adım sesli ve görsel yol tarifi sunan uygulama aynı zamanda yolculuk sırasında trafik durumu hakkında güncelleme ve alternatif rotalar öneriyor. Otobüs, tren, metro ve diğer toplu taşıma araçları için güzergahlar, saatler ve ücret bilgilerini doğru bir şekilde kullanıcıya sunan Google Maps sadece araçlar için değil; bisiklet sürücüleri ve yayalar içinde en uygun yol ve patikaları gösteriyor.

 

google-maps.webp

 

Google Maps’i internet paketini bitirmeden yurt dışında kullanabilmek için, internete bağlıyken gideceğin şehrin haritasını önceden indirmen gerekli. Ayrıca şehirde görmek istediğin turistik cazibe merkezleri, müze, restoran ve çok daha fazlası için favori listesi oluşturabilir ve şehir haritasında işaretlediğin yerleri görebilirsin.

Yurtdışında gitmek istediğin işletmelerin çalışma saatleri, telefon numaraları, web siteleri, fotoğraflar ve kullanıcı yorumlarına erişerek uygulama üzerinden mekana rezervasyon yapma fırsatı sunan Google Maps restoranlar, kafeler, benzin istasyonları, oteller ve diğer önemli mekanlar hakkında detaylı bilgileri bulabileceğin bir uygulama.

Rome2Rio


Kullanıcıların bir yerden başka bir yere seyahat ederken kullanabileceği tüm ulaşım seçeneklerini karşılaştıran ve planlamalarını kolaylaştıran bir çevrimiçi seyahat arama motoru olan Rome2Rio dünya genelinde 160’tan fazla ülke için rota gösteriyor.

Kullanıcılar başlangıç ve varış noktalarını girdiklerinde, uygulama veya web sitesi, uçak, tren, otobüs, feribot, araba kiralama ve yaya rotaları dahil olmak üzere tüm ulaşım yöntemlerini ve bunların kombinasyonlarını listeler.

En ucuz yol ve en kısa yol olmak üzere farklı sıralamalar yaparak karşılaştırabileceğin rotalarda fiyatları da karşılaştırabilirsin. Rome2Rio, kullanıcıları doğrudan ulaşım sağlayıcılarının veya üçüncü taraf rezervasyon sitelerinin web sitelerine yönlendirir. Bu sayede kullanıcılar kolayca bilet satın alabilir veya rezervasyon yapabilirler.

Google Translate


Belki siz İngilizcenize güvenmiyorsunuz, belki de yurtdışında bir şey soracağınız kişi İngilizce bilmiyor. Özellikle Avrupa ve ABD dışında bir yere gidiyorsanız market, kafe ve restoran gibi yerlerde insanlarla iletişim kurmak zorlaşabiliyor.

 

google-translate.webp

 

Yapay zekadaki teknolojik atılımlar sayesinde artık iyice gelişmiş olan Google Translate’i yurtdışında nasıl daha hızlı ve pratik kullanırım diye soruyorsan sesli dikteyi kullanabilirsin. Karşı tarafın da senin telefonuna konuşmasını söyleyerek, kurduğu cümlenin onun dilinden Türkçeye çevrilmiş halini ekranda okuyabilirsin. 

Markete gittin ve yiyeceklerin içeriğini merak ediyorsun diyelim. Google Translate’de kamera işaretine basarak ürünün fotoğrafını çekebilir ve içeriği Türkçe görebilirsin. Uygulamayı çevrimdışı kullanabilmek için dili önceden cihaza indirmelisin.

Türkiye Amerika uçak bileti, Ankara uçak bileti, İstanbul otelleri ve seyahatinizle ilgili daha birçok alanda kolay işlem ve avantajlı fiyatlar için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

GetYourGuide


Dünya çapında çeşitli tür ve etkinlikler için rezervasyon yapılabilen çevrimiçi bir platform olan GetYourGuide 2009 yılında Berlin merkezli olarak kurulmuştur. Yüzlerce şehirde binlerce aktivite sunan ve kullanıcıların seyahat planlarını zenginleştiren uygulama dünya genelinde 150’den fazla ülkede hizmet veriyor.

Şehir turları, rehberli yürüyüş turları, bisiklet turları, yemek turları, özel turlar, müze biletleri, tarihi anıt girişleri, nehir ve deniz turları, yelken ve tekne turları, şarap tadımı, yerel dans ve müzik etkinlikleri gibi sayısız günübirlik aktivite için buradan rezervasyon yapabilirsiniz!

Google Lens


Birkaç yıl önce hayal gibi gelen bir teknolojiyi hayata kazandıran Google Lens fotoğrafını çektiğin yapının ne olduğu hakkında sana bilgi veriyor! Google Lens ilk olarak 2017 yılında tanıtıldı. Roma sokaklarında gezerken bir binanın önünden geçiyorsun ama adını bilmiyor ve merak mı ediyorsun?

Kullanıcının telefon kamerasıyla çektiği ya da galeriden seçtiği görüntüyü analiz ederek mekanla ilgili tüm bilgileri kullanıcının karşısına çıkaran uygulamanın özellikleri bununla da sınırlı değil. Seyahat dışında da, cinsini merak ettiğin çiçeğin ya da adını bilmediğin yemeğin fotoğrafını çekerek Google Lens’e sorabilirsin.

 

tatil-ve-teknoloji.webp

 

Uber


Türkiye’de Uber kalksa da (Uber Taxi hala devam ediyor) yurtdışında özel araçla taksiden ucuza seyahat etmek hala geçerli. Yoldan taksi çevirme derdi olmadan, telefonda Uber uygulamasından bulunduğun ve gitmek istediğin yeri işaretlediğinde yakınındaki araçlara bildirim gidiyor. Yolculuğunu kabul eden araç da bulunduğun yere gelip seni alıyor. Uber aracılığıyla seyahat ettiğin için güvenli bir ulaşım sunan uygulamada kredi kartıyla ödeme yapmak da mümkün.

TripAdvisor


Seyahat edenler için otel, restoran ve turistik yerler hakkında onaylanmış kullanıcı yorumları ve derecelendirmeler sunan bir platform olan TripAdvisor 2000 yılında kurularak dünya genelinde milyonlarca gezginin deneyimlerini birbirleriyle paylaşmasını olanak tanıdı. Rezervasyon hizmetleri de sunan uygulamada, ziyaret edeceğin şehirde mutlaka görmen gereken cazibe merkezlerini, yemek yemen gereken restoranları ve yapman gereken aktiviteleri sıralayarak gösteriyor.

WhatsApp


Günümüzde kullanan olmadığına ihtimal vermiyoruz, ama yurtdışına çıktığımızda çok daha elzem bir hale geliyor. Aramalara ve SMS atmaya kapanan hatlarımızla hem Türkiye’de hem de tatile gittiğin ülkede etkinlik ve restoran rezervasyonu yapmak için konuşacağın kişiyle Whatsapp üzerinden iletişim kuracak olma ihtimalin çok yüksek.

Revolut


Banka ve döviz bürosundan daha hesaplı bir kur farkıyla paranızı bozabileceğiniz Revolut uygulaması, yurtdışına çıktığında o ülkenin parasını nakit olarak çekme imkanı sağlıyor. Global kullanım için de fiziksel ve sanal banka kartı sağlayan Revolut 2015 yılında kuruldu.

Yurt Dışında İnternet Paketi Nasıl Yapılır?


Bir önceki başlıkta bahsettiğimiz 10 seyahat uygulamasından biri olan Airalo’yu telefonuna indirerek E-SIM olarak cihazın için yurtdışı internet paketi yapabilirsin. Artık pek çok akıllı telefonda fiziksel bir SIM Card takmaya gerek kalmadan, birkaç adımda E-SIM kurulabiliyor. Airalo hakkında detayları, ilgili başlıkta adım adım anlattık.

Eğer Türkiye’de kullandığın operatörden yurtdışı internet paketi yapmak istersen bunun en pahalı seçenek olduğunu hatırlatalım. Ama kimi gezginler yurtdışında paket yapmakla uğraşmak istemedikleri için, halihazırda kullandıkları operatörden yurtdışı internet, SMS ya da telefonla konuşma paketi satın alıyor. Türkiye’de hizmet veren Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörlerinden üçünün de kişiye özel internet paketi fırsatları olabiliyor.

Gezginler arasında en popüler yurtdışı internet paketi ise, halihazırda Türkiye’de kullanılan tarifenin ek bir ücret karşılığında yurtdışında da kullanılmaya devam ettiği paket oluyor.
Bir diğer önerimiz ise, Türkiye’deki operatörlerin sunduğu pahalı yurtdışı internet paketleri ya da E-SIM ile uğraşmak istemeyen gezginlerin tercih ettiği klasik yol: yurtdışına gittiğinde o ülkenin operatörlerinden birinin dükkanına giderek turist SIM kartı almak.

Operatörlerin havalimanı şubelerine ya da şehir içindeki mağazalarına giderek turist SIM kartı istediğinizi söylerseniz yardımcı olacaklardır. Pasaportunuzu göstermek karşılığında, sadece internet paketi sunan ve arama yapmaya, SMS atmaya kapalı olan hattı telefona takarak kullanıma başlayabilirsin.

Bu kartlar tek kullanımlık olmaktadır. Örneğin toplam 30 günlük 30 GB’lık internet paketli turist SIM kartı aldınız, paketiniz erken bittiyse kart kapanıyor, internet kullanmaya devam etmek istiyorsanız yeni bir SIM kart almalısınız. 

30 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar