Trakya’nın Üzüm Diyarı Tekirdağ’da Gezilecek Yerler
Üzüm bağlarıyla da meşhur olan Tekirdağ’a seyahat etmek isteyenler en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan yararlanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Tekirdağ’da gezilecek yerler, tarihi ve doğal mekanlar, konaklama ve ulaşım hakkında detaylı bilgi sunuyor.
Marmara Bölgesi’nin en özel şehirlerinden olan Tekirdağ kendine has özgün kültürü, her biri sakin ve huzurlu köyleri, lezzetli mutfağı, köklü tarihi, el yapımı şarapları, rakıları, adrenalin spor olanakları, dört mevsim tatil olanaklarıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı misafir ağırlıyor. Üzüm bağlarıyla da meşhur olan Tekirdağ’a seyahat etmek isteyenler en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan yararlanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Tekirdağ’da gezilecek yerler, tarihi ve doğal mekanlar, konaklama ve ulaşım hakkında detaylı bilgi sunuyor.
Tekirdağ’da Gezilecek Yerler
Namık Kemal Evi
Namık Kemal Evi, Tekirdağ’da turistlerin ziyaret etmekten keyif aldığı adreslerin başında geliyor. Namık Kemal’in 1840 yılında hayata gözlerini açtığı ev günümüzde bu isimle ziyaretçileri ağırlıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminden yani 19. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan evde Namık Kemal’in vatan şairine ait eserler, belgeler, resimler ve tablolar ziyaret edilebilmektedir. Müzede aynı zamanda ünlü Şair Namık Kemal için yazılmış birbirinden değerli eserler bulunur.
Rüstem Paşa Camii
Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Rüstem Paşa Camii, 1546 yılından bu yana varlığını koruyan önemli bir tarihi yapıdır. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a inşa ettirilen dini yapı günümüzde turistlerin ilgisini çeken destinasyonlardan biridir. Tek kubbesi bulunan cami, lale motifli çini süslemeleriyle Osmanlı döneminden kalan en güzel mimari örnekler arasında yer alıyor.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, şehrin geçmişini merak edenlerin tüm sorularına cevap vermektedir. Müzede; taş eserler, arkeolojik küçük eserler, etnografya ve teşhir salonlarıyla faaliyet gösterir. Bizans dönemine ait günlük eşyalar, Osmanlı dönemine ait giysi, takı ve yöresel objeler sergilenir.
Çamlıköy Plajı
Tekirdağ’da 3 kilometrelik alanıyla Istıranca Dağı’nın eteklerinde bulunur. Özellikle yaz aylarında çok sayıda deniz sporu yapılır. Aynı zamanda plajın yakınlarında yaklaşık 329 hektarlık ormanlık bulunmaktadır. Bu orman sayesinde bölgeye giden turistler doğa içerisinde yürüyüş, piknik ve kamp gibi etkinlikler gerçekleştirebilmektedir. Çamlıköy Plajı, Tekirdağ’da gezilecek yerler listesinde bulunan Çamlıköy Plajı'na gitmek, tabiatın içerisinde huzurlu saatler geçirmek isteyenlerin tatil rotalarına burayı ekleyebilir.
Perinthos Antik Kenti
M.Ö. 600 yıllarda kurulduğu tahmin edilen Perinthos Antik Kenti antik bir Roma şehridir. I. ve III. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiş olan bu kenti Tekirdağ'a yolu düşenlerin gezip görmesi gereken rotalar arasındadır.
Hora Feneri
Yapılışından bu yana Marmara Denizi’nden geçenlere yol gösteren Hora Feneri, Fransa'dan getirilen malzemelerle tamamen demirden yapılma olan bir fenerdir. Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1861 yılında yapıldığı bilinir.
Uçmakdere
Marmara Denizi'nin mavisinin Ganos Dağları'nın yeşiline karıştığı Uçmakdere, görenleri büyüleyen mükemmel bir adres. Gerek yamaç paraşütü ve kamp alanlarıyla gerek tertemiz deniziyle dikkatleri üstüne çekiyor. Tekirdağ'da gezilecek yerler arasında dikkat çeken Uçmakdere'yi mutlaka ziyaret edin.
Rakoczi Müzesi
Son yıllarını Tekirdağ’da geçiren Erdel Prensi ve Macar bağımsızlık hareketinin öne çıkan karakterlerinden II. Rakoczi Frençh’in anısına müzeleştirilen ev, 1982 tarihinden bu yana ziyaretçi kabul ediyor. Müzede Rakoczi’ye ve ailesine ait eşyalar ile Türkiye ve Macaristan'ın ilişkilerine dair eserler bulunur.
Üzüm Bağları
Antik çağlardan beri özel bir şarap bölgesi olan Tekirdağ’da, üzüm bağı gezmek ve şarap tadımı yapmak için ziyaret edebileceğiniz daha pek çok bağ evleri bulmanız da mümkündür. Hoşköy’de geçmişten günümüze varlığını koruyan St. İoannis Manastırı’nı da Tekirdağ’da gezilecek yerler arasında mutlaka bulunur. Melen Bağları, Fransa’nın seçkin restoranlarına şarap gönderen Barbare Bağları, Karaevli Köyü’nde lezzetli el yapımı şarapları ve yeşillikler içindeki restoranı ile dikkat çeken Barel Bağları, Istranca Dağları’nın manzarasına karşı şarabınızı yudumlayabileceğiniz ve spasıyla özel bir konaklama seçeneği de sunan Arcadia Bağları da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bağlardır.
Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?
Tekirdağ Marmara Bölgesi’nin Ergene Bölümü’nde konumlanıyor. Tekirdağ’ın kuzeyinde Kırklareli ve Karadeniz, güney ve güneybatısında Çanakkale, doğusunda İstanbul, batısında Edirne, güneydoğusunda ve güneyinde ise Marmara Denizi’nin kıyı şeridi uzanıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 37 metre olan Tekirdağ’ın topraklarının tamamı Avrupa kıtasında bulunuyor. Tekirdağ’da merkez ilçe Süleymanpaşa ile birlikte 11 adet ilçe bulunuyor. Çorlu, Çerkezköy, Şarköy, Marmara Ereğlisi, Saray, Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Ergene ve Kapaklı. Tekirdağ'da gezilecek yerler ve daha birçok güzelliği yakından görmek için Türkiye’nin her yerinden şehre ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz yere bağlı olarak şehre gitmek için karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz yolu araçlarını kullanabilirsiniz.
Tekirdağ’a Otobüs ile Nasıl Gidilir?
Türkiye’nin her noktasında otobüs bileti bulabileceğiniz Tekirdağ Otogarı, şehir merkezine sadece iki kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Edirne – Tekirdağ otobüs yolculuğu yaklaşık iki saat sürüyor. İstanbul’dan Tekirdağ’a otobüs ile yolculuk yapmak ortalama 2 saatte tamamlanıyor.
Tekirdağ’a Uçak ile Nasıl Gidilir?
Çorlu ilçesinde bulunan Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı ilçe merkezine 15 kilometre, il merkezine ise 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İlçenin doğusundaki havalimanı 1998 yılından beri hizmet veriyor. Havalimanından Tekirdağ’a direkt olarak giden otobüsler bulunmuyor. Bu yüzden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen 13 numaralı Havalimanı – Çorlu Otogarı toplu taşıma otobüsleri ile ilçe merkezine gidebilirsiniz. Çorlu’dan Tekirdağ’a her yarım saatte bir hareket eden ilçe minibüsleriyle ulaşabilirsiniz. Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı’ndan Tekirdağ’a direkt olarak gitmek isteyenler taksi, özel transfer ve araç kiralama seçeneklerini kullanabilirler. Tekirdağ’a sadece Ankara’dan direkt uçuşlar bulunuyor.
Tekirdağ’a Tren ile Nasıl Gidilir?
Türkiye’nin her yerinden olmasa da İstanbul’dan Tekirdağ’a tren ile ulaşmak mümkün. İstanbul Halkalı istasyonundan kalkan Halkalı – Çerkezköy, Halkalı – Uzunköprü ve Halkalı – Kapıkule tren hatları ile Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine ulaşabilirsiniz.
Tekirdağ’a Özel Araç ile Nasıl Gidilir?
Komşu il Edirne ile Tekirdağ arasında 142 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Özel araç ile şehre yolculuk ortalama 1 saat 45 dakika tamamlanıyor. Edirne’den Tekirdağ’a özel araçları ile yola çıkanların Avrupa Otoyolu / O-3 ve E80 güzergâhını takip edip Lüleburgaz’dan geçmeleri gerekiyor. İstanbul’a sadece 144 kilometre mesafedeki Tekirdağ’a özel araç ile yolculuk 2 saatte bitiyor. Avrupa Otoyolu / O-3 ve E84 rotası üzerinden yapılan yolculukta, Büyükçekmece ve Marmara Ereğlisi’nin ardından şehir merkezine ulaşılıyor.
İzmir’e 390 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ’a O-5 üzerinden ulaşım sağlanıyor. İzmir’den Tekirdağ’a özel araç ile yolculuk, Bandırma – Tekirdağ arabalı feribotunun kullanımı ile 5 saat sürüyor. Bu rota üzerinde ücretli geçişler bulunuyor. Ankara ile Tekirdağ arasında 595 kilometre bulunuyor. Özel araç ile ortalama 7 saat süren yolculuk Sakarya, Gebze ve İstanbul’dan geçilerek O-4 üzerinden tamamlanıyor.
Hemen Tekirdağ uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.
Tekirdağ’da Ne Yenir?
Tekirdağ’ın geniş ve lezzetli bir mutfak kültürü vardır. Yemeklerinde genellikle Trakya mutfağının izleri görülmektedir. Tekirdağ bugüne kadar çok sayıda medeniyete kucak açmıştır. Böylece mutfağa katılan lezzetlerde medeniyetlerin izini taşımaktadır. Bu tatil cennetinde hem tatilin tadını çıkarıp hem de farklı lezzetleri tatmak mümkündür. Tekirdağ'da gezilecek yerler kadar yenilecek yemekler de merak ediliyor. Tekirdağ denilince akla ilk başta köfte gelse de bu güzel şehir bünyesinde daha birçok leziz yemek barındırıyor. Damat paçası, sini mantısı, kandilli mantı, Tekirdağ peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, cizleme ve burma sucuk bunların başında geliyor.
Tekirdağ Konaklama Hizmetleri
Tekirdağ çevresi her türlü ihtiyaca cevap verecek konaklama imkanlarına sahip. Tekirdağ’da, her bütçeye ve talebe uygun konaklama seçeneği bulmak mümkündür. 4-5 yıldızlı otellerin de bulunduğu şehirde, açık havuzlu, plaja sıfır, şehir merkezinde farklı konaklama alternatifleri bulunabilir. Daha uygun fiyatlı bir konaklamayı tercih eden ziyaretçiler için; butik otel, apart otel, kamp alanları ve daire kiralama gibi seçenekler de mevcuttur. Tekirdağ’da konaklayabileceğiniz başlıca oteller: Hilton Garden Inn Çorlu, Ramada By Wyndham Tekirdağ, Divan Çorlu, Wyndham Çerkezköy, Hawthorn Suites By Wyndham Çerkezköy, Hotel Yayoba, Business Hotel Çerkezköy, Hotel Nevizade, Des Otel, Hilton Garden Inn Çorlu, Çalıkuşu Tarihi Beşevler, Nova Port Boutique Hotel, Royal Park Hotel Çorlu, Silverside Hotel Çorlu, Rodosto Hotel, Tekirdağ Yat Hotel,Grand Park Hotel Çorlu.