Yaz Aylarında Yapılacak En İyi Etkinlikler ve Festivaller

Hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanında düzenlenen müzik festivalleri ve kültürel festivallerden, hayatında herkesin en azından bir kere deneyimlemesi gereken cıvıl cıvıl etkinliklere, yepyeni bir içerikle karşındayız!

31 Temmuz 2024 1dk okuma

Daha önce hiç görmediğin şehirlerde bambaşka lezzetlerin tadına bakabilir, lokal festivallere katılabilir ve bu etkinliklerin başka uluslar için geçmişten beri ne kadar önemli olduğunu fark edince şaşırabilirsin. Eğer hazırsan işte Türkiye ve dünyada düzenlenen en popüler festival ve etkinlikler:

Festival boyunca konaklayacağın İstanbul otelleri ya da yolculuğunu tamamlamak için İzmir uçak bileti ve Bozcaada araç kiralama seçenekleri en uygun fırsatlarla Bilet Dükkanı web sayfasında seni bekliyor.

 

gidilebilecek-festivaller.webp

 

Yaz Aylarında Gidilecek 10 Etkinlik ve Festival


İstanbul Festivali


Bu sene 2 – 18 Ağustos tarihleri arasında Yenikapı’da düzenlenecek İstanbul Festivali ülkemizdeki etkinlikler arasına adını altın harflerle yazdırmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en sevilen sanatçılarının konserlerinin yanı sıra etkileyici sahne gösterileri ve espor turnuvalarına da ev sahipliği yapacak olan festival alanı belirtilen tarihler arasında her gün 16.00’dan itibaren aktif olacak.

Bu sene Hande Yener, Sertab Erener, Melike Şahin, Yıldız Tilbe, Mor ve Ötesi, Semicenk, Reynmen, Kenan Doğulu, Tiesto, Burak Yeter ve Lvbel C5 gibi isimlerin sahneye çıkacağı festivalin biletlerini https://istanbulfestivali.com/konser-takvimi adresinden alabilirsin.

Gezgin Salon Festivali


Her sene Haziran ayının son günlerinde İstanbul Parkorman’da İKSV tarafından düzenlenen Gezgin Salon Festivali bugüne kadar Stavroz, Cigarettes After Sex, Monsieur Minimal, Travis ve Büyük Ev Ablukada gibi isimleri ağırladı. Yeşillikler içindeki Parkorman’da unutulmaz bir akşamüstünden başlayıp geceye kadar eğlenmek istiyorsan Gezgin Salon Festivali aradığın etkinlik olabilir!

 

festivaller.webp

 

İstanbul uçak bileti, İstanbul otobüs bileti, İstanbul otelleri ve İstanbul araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Nevşehir Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali


Ülkemizi dünyaya tanıtan turizm cennetlerimizden Kapadokya’ya gitme fırsatını hala bulamadıysan bu sene 3 – 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Nevşehir Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’ne gidebilirsin.

Geçen sene 1 milyondan fazla kişinin katıldığı festival öğlenden başlayıp gece yarılarına kadar süren eğlencesiyle balonların gökyüzünde uçtuğu renkli anlara sahne olmuştu. Gece Avanos amfitiyatrosunda konserlerin düzenlendiği alanda gündüz Refik Anadol gibi sanatçıların eserleri sergilenirken çocuk atölyeleri de hizmet veriyor. Nevşehir uçak bileti ya da Nevşehir otobüs bileti ile şehri ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlara Nevşehir otelleri ve Nevşehir araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

What A Fest


Bu yaz farklı etkinliklere katılmak istiyorum ama deniz kum güneşsiz olmaz diyenlerdensen seni İzmir Foça’da düzenlenecek What A Fest’e alalım! 21 – 25 Ağustos tarihleri arasında 5 gün boyunca sürecek festivalde kamp yapabilir ve güneşi batırabilirsin. Bu sene festival Athena, Can Bonomo, Büyük Ev Ablukada, Hey Douglas!, Teoman, Pinhani, Sagopa Kajmer, Lil Zey, Hayko Cepkin ve Gaye Su Akyol gibi isimleri ağırlayacak.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali


Yemeksiz etkinlik listesi olur mu? Türkiye’de gastronominin bir numaralı adresi Gaziantep’te bu sene 14 – 22 Eylül arasında saat 10.00’da başlayıp 23.00’a kadar sürecek olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenleniyor.

 

yapilacak-etkinlikler.webp

 

Birbirinden leziz yöresel yemeklerin yanı sıra Gaziantep’in el sanatları ve işçiliğine daha yakından tanık olabileceğin festivale dünyaca ünlü şeflerin panelleri ve Türk sanatçıların konserleri de düzenleniyor.

Lavanta Hasatı ve Pazarı


Bu sene 21 Temmuz Pazar günü İzmir’in Seferihisar ilçesinde, Turgutlu köyünde düzenlenen Lavanta Hasatı ve Pazarı doğanın bize sunduğu en güzel ve mis kokulu tonlarla baş başa kalmayı sağlıyor. Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte lavanta hasatı saat 18.00’da başlıyor. Tarlalarda gezindikten sonra lavantalı ürünlerden satın alabilirsin.

Bozcaada Caz Festivali


Çanakkale’nin biraz huzurlu biraz bohem tatil destinasyonu Bozcaada’ya tam da yakışacak bir festival: 2017’den beri düzenlenen ve doğadan ilham alan Bozcaada Caz Festivali bu sene 6 – 8 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor! Günbatımında çimlere oturup hafif esinti ve caz müziği eşliğinde keyifli anlar yaşamak isteyenler için etkinliğin 18.00’da başladığını ve biletlerin Biletix’ten alınabileceğini hatırlatalım.

 

selective-focus-on-hands-hold-the-mobile-phone-and-2023-11-27-05-09-55-utc.jpg

 

Fanta Fest


Festival ruhunu başkent Ankara’da yaşamak isteyenler bu sene 4 Ağustos’ta Fanta Fest için saat 16.00’da Atatürk Orman Çiftliği’nde buluşuyor. Tarkan ve Ceza’nın sahne alacağı festivale 16 yaş ve üzeri katılımcılar gelebiliyor. Bilet ücreti 740 TL.

Ankara dışına Fanta Fest 1 Ağustos’ta İstanbul Festival Park Maltepe, 7 Ağustos’ta Samsun Batıpark, 10 Ağustos’ta Gaziantep Fuar Merkezi, 13 Ağustos’ta Adana TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi, 16 Ağustos’ta Antalya Akdeniz Üni. Stadyumu ve 19 Ağustos’ta İzmir İZFAŞ Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

Chill-Out Festival


Her sezonun vazgeçilmez tatil beldesi Bodrum’da denizin keyfini çıkardıktan sonra biraz da festival için tatilini uzatmalısın. Yüzde Yüz Müzik ve Future Generation katkılarıyla her sene düzenlenen Chill-Out Festival Urla bu sene 22 Haziran’da düzenlendi, ama 3 Ağustos’ta düzenlenecek olan Chill-Out Festival Bodrum için hala vaktin var! Tilkicik Koyu’nda düzenlenecek festival saat 14.00’dan başlayarak gece yarısına kadar sürüyor.

Geleneksel Sudan Koyun Geçirme Festivali


24 – 25 Ağustos 2024 tarihlerinde Denizli’nin Çal ilçesinde düzenlenecek olan bu ilginç festivalde eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşayabilirsin. 8 asırdır devam eden festival Denizli’nin geleneği haline gelmiş. Köyde koyunları güden çoban ve bir bey kızının hikayesinden ilham alan festivale katılım ücretsiz.

 

gidilecek-festivaller.webp

 

Yaz Aylarında Gidilecek 10 Etkinlik ve Festival – Yurtdışı


Awa Odori 


Japonya’nın en büyük dans festivali olan Awa Odori her sene 12 – 15 Ağustos arasında, Shikoku adasının Tokushima şehrinde gerçekleşiyor. Kimono ve hasır şapkaların giyilip geleneksel müzikte ritimli dans edildiği festivale her sene 1,5 milyon katılımcı sokaklarda geçit töreni yapıyor.

Japonya uçak bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Japonya otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Lollapalooza Festival


Nisan ayınca düzenlenen Coachella’yı aratmayan ve bu sene 1 – 4 Ağustos tarihleri arasında Chicago’da düzenlenecek olan Lollapalooza’da Blink-182, Future x Metro Boomin, Kesha, RAYE ve Melanie Martinez gibi isimler sahne alacak.

Primavera Sound


Barselona’nın her sene Mayıs sonu Haziran başı düzenlenen gelenekselleşmiş müzik festivali Primavera Sound’da bu sene Lana Del Rey, Milo J, SZA ve Rels B gibi isimler yer aldı. Festival, Aralık’ta yazı yaşamaya başlayan güney yarımkürenin Buenos Aires ve Sao Paulo gibi şehirlerine taşınıyor.

 

yurt-disi-festivalleri.webp

 

Dragon Boat Festivali


Çin ve Hong Kong’da Haziran başında gerçekleşen Dragon Boat ilginç bir efsaneye sahip. İmparatorluk zamanı sarayda bir şair olan Qu Yuan’ın kendini boğduğu göle kurtarma için gelen köylüler, şairi kurtaramayacaklarını anlayınca bari bedenini balıklar yemesin diye suya yapışkan pirinç topları atar. Bugün bu gölde tekne yarışları izlenirken bir yandan da bu pirinç topları yeniyor!

Festival delle Sagre


Gastronomik bir Akdeniz yolculuğuna çıkmak isteyenler Eylül’de Kuzey İtalya’nın Asti kentinde buluşuyor! Birbirinden gurme Barbera d’Asti şaraplarını yudumlayacağın Festivallerin Festivali anlamına gelen Festival delle Sagre Eylül ortasında düzenleniyor.

İtalya uçak bileti ile yola çıkmadan önce İtalya otelleri ve araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Burning Man


25 Ağustos – 2 Eylül 2024 tarihleri arasında Las Vegas yakınlarındaki Nevada Çölü’nde gerçekleşecek ve bu seneki teması “Curiouser&Curiouser” olan bu müzik festivalinin bilet fiyatları 575 Dolar.

 

festival-ve-etkinlikler.webp

 

Festa dos Tabuleiros


Portekiz’in Tomar şehrinde Kutsal Ruh anısına düzenlenen bu dini ritüellerle dolu şenlik alayına katılmak için hemen Portekiz uçak bileti alabilirsin. Dört yılda bir düzenlenen festival en son 2023’te gerçekleştiği için bir sonraki 2027’de düzenlenecek.

Bastille Günü


Her sene 14 Temmuz’da Fransa’nın başkenti Paris’in meşhur Champ-Élysées Caddesi ve Bastille Meydanı’nda devrim anısına düzenlenen bugünün anlamı, Fransız Devrimi sırasında isyancıların kale ve hapishane olan Bastille’i ele geçirmesinden geliyor.

Bugün cadde boyunca uzanan geçit törenleri ve ücretsiz konserlerle kutlanan ve akşam olunca havai fişek şovuyla rengarenk hale gelen şehirde Louvre Müzesi’ni gezmek de bir günlüğüne ücretsiz!

SF Chinatown Autumn Moon Festival


San Francisco’nun Çin Mahallesi’nde küçük yerel işletmelerin de katkılarıyla düzenlenen bu rengarenk yürüyüş bu sene 14 – 15 Eylül tarihleri arasında, 11.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Kesintisiz eğlence, ay kekleri, aslan dansı ve rengarenk çocuk aktiviteleriyle karnavalı aratmayan etkinliğe katılım ücretsiz.

Bağımsızlık Günü


Federal ABD’nin her sene bağımsızlıklarını kazandıkları günün yıldönümü olan 4 Temmuz’da tek yürek haline geldiği Bağımsızlık Günü’nde birbirinden renkli geçit törenleri, havai fişekler ve müzik festivalleri düzenlenirken sokaklarda satılan birbirinden leziz, her eyaletin kendine has yemeğinin tadına bakmadan olmaz!

 

gidebileceginiz-festivaller.webp

 

Festivallere Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yurtdışına çıkıyorsanız seyahat sigortası yaptırın
  • Çapraz çanta ya da bel çantası kullanın
  • Rahat ayakkabılar giyin
  • Güneşten korunmak için yanınıza şapka, güneş kremi ve gözlük alın
  • Biletlerinizi önceden alarak PDF formatında telefona indirin, telefonun şarjı hızlı bitiyorsa yanınıza Powerbank alın!

     
31 Temmuz 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar