Yaz İçin Bahçe ve Balkon Dekorasyon Önerileri

Sıcak havalar gecelerimizi ve hafta sonlarımızı dışarıda geçirmenin hayalini kurmamıza neden oluyor. Bir balkona sahipseniz ve onu dekore etmenin yollarını arıyorsanız, başka yere bakmayın. Bu yaz dinlenebileceğiniz en iyi alanı yaratmak için balkon fikirlerimize göz atın.

27 Haziran 2024 1dk okuma

Verandanızda veya balkonunuzda mümkün olduğunca fazla vakit geçirmek istediğiniz yılın o zamanı geldi. Peki son zamanlarda onu güzelleştirmek ve kendinize ait kılmak için ne yaptınız? Bahçenizi geliştirmek için atabileceğiniz pek çok adım vardır ve bunlardan bazıları büyük iyileştirmeler içerirken, diğerleri büyük fark yaratabilecek küçük dokunuşlardır. İşte balkonunuzu hazırlarken güzel ve davetkar bir vahaya dönüştürmenin basit yolları. 

Balkonu Neyle Kapatabiliriz?


Komşularınızla yakın bir evde veya dairede yaşıyorsanız, balkonunuzda yeterli mahremiyet yaratmak zor olabilir. Bununla birlikte, bütçenizi zorlamadan dış mekanınızı biraz daha gözlerden uzak bir vaha gibi hissettirmenin birçok akıllı yolu vardır.

 

balkon-dizayn.webp

 

Perdeler balkonda daha fazla mahremiyet elde etmek isteyenler için ortak bir çözümdür. Ya da bir duvarda perdeyi, diğerinde asılı bir bitkiyi deneyin. Üç veya dört asılı bitkiyi yan yana yerleştirmek, yaprakların bolluğundan dolayı derme çatma bir duvar oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Kamış perde, alanlara mahremiyet katarken aynı zamanda da rahatlık sağlamak isteyen balkon sakinleri için popüler bir seçimdir.

Sizi sert ışınlardan korumak ve komşulardan biraz mahremiyet sağlamak için balkona bir dış mekan şemsiyesi yerleştirin. Balkonunuza paravan eklemek birçok fayda sağlayacaktır; bu sadece komşuların içeri bakmasını engellemekle kalmayacak, aynı zamanda böcekleri de dışarıda tutacaktır.

Balkona Güneş Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?


Balkonda kitap okuyarak dinlenmek ya da arkadaşlarla eğlenmek gibisi yoktur. Ancak yaz aylarında yeterli gölge olmadığında, kendinizi rahatsız edici ısıdan, parlamadan veya UV ışınlarından korunmak için içeriye çekilirken bulacaksınız. Geri çekilebilir tentelerden dış mekan panjurlarına kadar balkonunuzu hava koşullarından korumanın birçok yolu vardır.

 

balkon-dekorasyon-fikirleri.webp

 

Açılır kapanır tente, balkonunuza ekleyebileceğiniz en pratik ve çok yönlü gölge çözümlerinden biridir. Alanınıza stil ve değer katarken size ışığı kontrol etme ve kendinizi hava koşullarından koruma esnekliği sağlar.

Geri çekilebilir tenteler, zararlı UV ışınlarını yansıtırken güneş ısısını %90'a kadar uzaklaştırır, böylece en sıcak yaz günlerinde bile balkonunuzu serin ve konforlu tutar. Daha da iyisi, tenteniz güneş ışığını engelleyerek bitişik odalardaki sıcaklığın önemli ölçüde azaltılmasına da yardımcı olur. 

Açılır kapanır çatılar, balkon alanınıza kurabileceğiniz harika bir dinamik güneş koruma sistemidir, böylece mevsim ne olursa olsun dış mekanın keyfini çıkarabilirsiniz. Doğru, balkonunuza açılır kapanır bir çatı eklemek, evinize ekstra bir oda eklemek gibidir.

Alanınızı saniyeler içinde tamamen açıktan tüm hava koşullarına dayanabilecek hale getirir. Geri çekilebilir çatılar %100 su geçirmez kumaşlardan, entegre su yalıtımlarından ve yüksek rüzgar direncinden yapılmıştır. Böylece yağmurda, doluda veya güneşli havada balkonunuzun keyfini çıkarabilirsiniz.

 

balkon-dekorasyon.webp

 

Güneş şemsiyesi veya tente gibi çeşitli balkon gölgeleme çözümleri, sıcak yaz günlerinde sizi serin tutacak ve koruyacaktır. Ancak balkonlar şekilleri, korkulukları, direkleri vb. nedeniyle birkaç karmaşık teknik soruna neden olabilir. Harika göründükleri ve kurulumu kolay, esnek bir çözüm oldukları için yelken gölgeliklerini bu nedenle daha çok sevebilirsiniz.

Bahçe ve Balkonlar İçin Yaz Dekorasyonu Önerileri


Kompakt Balkon Yemek Takımları


Balkona çok yakışan küçük bir bistro veya kompakt yemek takımı seçerek, alanı bunaltmadan açık havada samimi bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

 

balkon-dekor.webp

 

Katlanır Balkon Bistro Takımları


Özellikle balkonunuzdaki alan kısıtlıysa veya birden fazla amaca hizmet etmesini istiyorsanız, kolay saklama için katlanabilir sandalyeler ve masalar seçmek harika bir trend tasarım çözümüdür.

 

katlanabilir-balkon-esyasi.webp

 

Balkon Salıncakları


Asmalı salıncaklar yerden tasarruf sağlayan mükemmel bir balkon çözümü olduğundan bu sektör de büyümeye devam ediyor. Konfor ve rahatlık dolu çanta şeklindeki bu salıncaklar dış mekan alanınıza rahat bir plaj havası dokunuşu katacaktır.

Dikey Bahçeler ve Yeşil Duvarlar


Tüm balkon trendleri arasında mobilyaların dışında, dikey saksılar veya yeşil duvarlar yaz dekorasyon önerilerinin başında gelebilir. Çok fazla yer kaplamadan canlı bir vaha yaratmak için balkonunuza adeta ormanı getirebilirsiniz.

Parlak Dış Mekan Minderleri, Yastıklar, Battaniyeler ve Örtüler


Balkon mobilyaları genellikle nötr tonlarda satılır, bu nedenle kişiliğinizi damgalamanın, görsel çekiciliği artırmanın ve mobilyalarınıza konfor katmanın en iyi yolu canlı ve hava koşullarına dayanıklı örtüler, minderler ve yastıklardır.

 

balkon-minderi.webp

 

Açık Balkon Halıları


Dış mekan halıları, 2024 yazında mutlaka sahip olunması gereken bir balkon dekor öğesidir. Sesi azaltmaya, alanı tanımlamaya yardımcı olurlar ve ayak altında harika dururlar. Yine genel tasarımınızı tamamlayacak ve kendinizden bir şeyler katacak çeşitli desen ve renkler arasından seçim yapabilirsiniz.

 

balkon-halisi.webp

 

Sürdürülebilir Malzemeler


Geri dönüştürülmüş ahşap gibi sürdürülebilir malzemelerden yapılmış balkon mobilyalarını seçmek bu yaz kesinlikle trend. Balkonunuza çevre dostu bir hava katmak sadece harika görünmekle kalmaz, aynı zamanda çevreye de yardımcı olur.

Taşınabilir Bahçe Sobası (Şöminesi)


Balkonunuz buna izin veriyorsa küçük, portatif bir bahçe şöminesi düşünmelisiniz. Ancak apartman ya da site yönetiminiz izin veriyorsa bu dekorasyon önerisi de tam size göre!

Taşınabilir Aydınlatma


Balkonunuzu aydınlatmanın kendine has zorlukları vardır. Kabloların dolanmasını ve hava koşullarına maruz kalmasını önlemek için iç ve dış mekan kullanımı için üretilmiş portatif masa lambalarını tercih edin. Bu kullanışlı aydınlatma çözümlerini yıl boyunca kullanabileceğiniz için mevsimsel olarak bu, paranızın karşılığını daha fazla almanızı sağlar.

27 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar