Yaz Tatili İçin Bütçe Dostu Tatil Fikirleri

Yaz tatili için üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz adeta bir cennet. Yaz mevsimi geldiğinde pek çok kişinin hayali deniz kenarında serinlemek, doğayla iç içe olmak ya da yeni yerler keşfetmek oluyor. Bu kez size cebinizi düşünen uygun fiyatlı yaz tatili fikirleri ile geldik.

12 Haziran 2024 1dk okuma

Tatil planları yaparken bütçemizi aşmamak da önemli bir nokta. Bunun için uçak bileti almak ya da otel rezervasyonu yapmak gibi ilk adımların doğru adresi tabii ki Bilet Dükkanı! Yazlık bir destinasyona uçak bileti alırken farklı firmaların uçuş seferlerini Bilet Dükkanı’nda aynı sayfa üzerinde karşılaştırabilir, bütçe ve beklentilerine en uygun bileti web sitemiz aracılığıyla güvenli bir şekilde satın alabilirsin. 

En ucuz Alanya ve Çeşme otelleri, Dalaman ve Bodrum uçak bileti için hemen Bilet Dükkanı’ndan rezervasyon yapın. O zaman tatil başlasın!

Yaz Tatili İçin Nereye Gidilir?


Yaza girince herkesin aklına gelen ilk şey tabii ki deniz, kum ve güneş! Ancak bu uzun mevsim bundan çok daha fazlası. Kimileri yaz aylarında serinleyen yaylalarda doğayla baş başa kalmak isterken kimileri de çadır ya da karavan kampı yapabilecekleri daha sakin destinasyonlar arıyor.

Ayrıca Türkiye’de yazın deniz tatili yapılabilen Efes ve Didim gibi yerlerde antik şehirleri görmek de mümkün, bu sayede yaz seyahatini tarihi ve kültürel bir tatille birleştirebilirsin. İzmir uçak bileti ve Didim otobüs bileti en uygun fiyatlarla Bilet Dükkanı’nda.

yaz-tatilinde-gidilecek-yerler.webp

Yaz tatili için yerel etkinlik ve festivallerin düzenlendiği yerlere gitmek de unutamayacağın bir deneyim olacaktır. Ayrıca İstanbul gibi büyük şehirler her ne kadar yazın sıcak olsa da bomboş oluyor. Özellikle akşam saatlerinde şehirleri gezmek diğer mevsimlere göre çok daha keyifli.

Türkiye'de Yazın Tatile Nereye Gidilir?


İster ailecek ister tek başınıza harika bir tatil yapmak istiyorsanız işte bütçenizi aşmayacak Türkiye'de yaz tatili yapılacak yerler:

Bodrum


Güney Ege’nin incisi, yaz tatili denince akla ilk gelen yer olan Bodrum Muğla’nın bir ilçesidir. Muhteşem kıyıları ve mavi bayraklı denizleri, gece hayatı ve farklı bütçelere hitap eden farklı seçenekleriyle bilinen Bodrum’da başlıca görülmesi gereken yerler arasında Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, Yalıkavak Marina, Dünyanın Eski 7 Harikası’ndan biri olan ve bugün kalıntıları incelenebilen Halikarnas Mozolesi, Antik Tiyatro, Karaincir Plajı, Barlar Sokağı, Zeki Müren Sanat Müzesi ve Orak Adası bulunuyor.

bodrum-uygun-fiyatli-tatil.webp

Bodrum'da yaz tatili pahalı bir seçenek gibi görünse de aslında doğru yerleri seçerek az masraflı bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bodrum uygun fiyatlı yaz tatili için şuraları önerebiliriz. 

  1. Bitez: Bodrum merkeze yakın bir konumda yer alan Bitez, uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ve eşsiz güzellikteki güzel plajlarıyla ünlüdür. Bitez'de birçok uygun fiyatlı pansiyon ve apart otel bulabilirsiniz.
  2. Gümbet: Bodrum'a en yakın tatil beldelerinin başında gelen Gümbet, ekonomik konaklama seçenekleri ve uygun fiyatlı plajlarıyla ünlüdür. Özellikle gençler ve ekonomik tatil arayanlar için idealdir.
  3. Ortakent-Yahşi: Tatil demek kafa dinlemek diyorsan diğer yerlerden daha sakin ve yerel bir atmosfer arıyorsanız işte tam olarak aranılan burası. 


Antalya


Hem şehir hayatı hem de deniz tatilini bir arada sunan Antalya Akdeniz kıyıları boyunca uzanan, hem yüzölçümü hem de nüfusu itibariyle büyük şehirlerimizden. Alanya, Side, Kaş, Kemer ve Belek gibi ilçeleri yaz tatili ve lüks otellerin adresi olarak bilinirken şehir merkezinden uzaklaşmak istemeyenler Konyaaltı Plajı civarında konaklayabilir ve Kaleiçi’ni gezebilirler.

antalya-ekonomik-tatil.webp

Düden ve Manavgat Şelaleleri, Çıralı Yanartaş, Kalkan Limanı, Noel Baba Kilisesi, Phaselis Antik Kenti, Olympos (Tahtalı) Dağı, Damlataş Mağarası ve tekne turlarıyla ulaşılabilen batık şehir Kekova şehrin turistik cazibe merkezlerinden. Peki Antalya'da uygun fiyatlı tatil yerleri neresidir?

Adrasan


Sessiz ve huzurlu bir tatil isteyenler için Adrasan, uygun fiyatlı otel ve pansiyon seçenekleri ile dikkat çeker.

Çıralı


Avantajlı bir tatil için Türkiye'nin tatil cenneti Antalya'da bir yer arayanlara Olimpos'a yakın olan Çıralı en ideal seçenek olacaktır. Uygun fiyatlı konaklama ve muhteşem doğası ile doğa severler için idealdir.

Çeşme


Bodrum’un rakibi Çeşme İzmir’in, hatta Türkiye’nin en batı noktası olarak biliniyor. Yunanistan’a bağlı Sakız Adası’nın karşısında yer alan Çeşme havuzu andıran denizlere ve altın rengi kuma sahip plajlarıyla Türk gezginlerin gözde rotası. 

cesme-tatil-uygun-fiyatli.webp

Tarihi taş evleri ve yel değirmenleriyle ünlü Alaçatı, 16. Yüzyılda inşa edilmiş Çeşme Kalesi, şık restoranların yer aldığı Çeşme Marina, Türkiye’nin en temiz halk plajlarından biri olan Ilıca Plajı, ünlü beach kulüpleri Ovacık ve Aya Yorgi koyları, termal sularıyla Şifne ve Erythrai Antik Kenti’yle bilinen Ildırı Köyü oldukça popüler.

Çiftlikköy


Uygun fiyatlı bir tatil için Çiftlikköy, Çeşme merkeze yakın olup daha sakin ve ekonomik bir tatil fırsatı sunar. Burada hem deniz manzaralı pansiyonlar hem de temiz plajlara kolayca erişebilirsiniz.

Türkiye'de Uygun Tatil Yerleri


Özellikle Bodrum ve Çeşme pahalı fiyatlarıyla bilinse de Türkiye’de aynı güzellikte ama çok daha sakin ve ucuz yerlerde tatil yapmak için:

  • Ayvalık ve Cunda Adası: Balıkesir’in güneybatısı Ayvalık şirin sokakları, tarihi evleri ve leziz mezeleriyle ünlü.
  • Foça: İzmir’in kuzeyinde sevimli bir balıkçı bölgesi olan Foça’da limandaki balıkçı teknelerinden taze deniz ürünleri satın alabilir ve uygun fiyatlarla keyifli bir tatil yapabilirsin. Hemen İzmir uçak bileti alarak bu eşsiz tatile başlamak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.
  • Gelibolu: Sessiz ve sakin koyları, tarihi mekanları ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Gelibolu’da pek çok kamp alanı ve pansiyon yer alıyor.
  • Akçakoca: Düzce’nin sahil kasabası Akçakoca denize girmek için özellikle çevre şehirlerden günübirlik gelen tatilcilerin adresi. Buradaki apart oteller için Bilet Dükkanı’ndan rezervasyon yapabilirsin.


Yurt Dışında Uygun Tatil Yerleri


Türkiye’de son yıllarda yaz tatili yapmanın maliyeti yükseldiği için pek çok gezgin rotasını yurtdışına çevirdi. İşte yaz tatili için yurt dışında uygun tatil yerleri:

  1. Budva – Karadağ: Vizesiz Avrupa ülkelerinden Karadağ’ın, Balkanlar’ın Miami’si olarak bilinen sahil şehri Budva eşsiz kumsalları ve tarihi Sveti Stefan Adası ile biliniyor.
  2. Split – Hırvatistan: Dalmaçya sahillerinin uygun ve lüks deniz şehirlerinden biri olan Split’in yakınındaki adaları gezmek için günübirlik tekne turlarına katılabilirsin. Bilet Dükkanı'ndan avantajlı Hırvatistan uçak bileti alabilir ve bütçenizi aşmayan bir tatile çıkabilirsiniz.
  3. Dahab – Mısır: Ülkenin kuzeydoğusundaki uygun fiyatlı tatil köyü Dahab özellikle sörf ve dalış severlerin rotalarından, mercan resiflerine bayılacaksın!
  4. Algarve – Portekiz: Portekiz Batı Avrupa’nın en ucuz ülkesi, güney sahil şeridindeki Algarve ise altın rengi kumsalları, kayalık sahilleri ve sıcak iklimiyle insanın içini kıpır kıpır yapan bir Akdeniz şehri.
  5. Pattaya – Tayland: Tayland’ın en ünlü deniz tatili şehirlerinden biri olan Pattaya’da konaklamadan yeme içmeye, her şey gerçekten çok ucuz. Buraya gelirken sadece uçak bileti pahalı olacak, ama farklı yerler görmek isteyenler için Pattaya mutlaka görülmeli.
12 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
128 Yazı

Benzer Yazılar