Yaz Tatili İçin Uygun Fiyatlı Yurt Dışı Rotaları

Yaz geldi ve bütçenizi zorlamadan yurt dışı seyahatinin hayalini kuruyorsanız, yanınızdayız. Bütçenizi aşmayan uçak bileti, otel ve seyahatin ile alakalı her şey bizde! Yapman gereken tek şey yaz tatili için uygun fiyatlı rotalardan birini seçmek.

25 Haziran 2024 1dk okuma

Yazın bitmeyen günleri geldi! Siz de bizim gibi monotonluktan kurtulmak için can atıyorsanız, kendinizi internetin doğru tarafında bulmuşsunuz demektir! Konu yaz maceraları olduğunda hepimiz seçim yapmakta zorlansak da, hem bütçenize hem de seyahat zevkinize uygun olana odaklanmak her zaman bir görevdir. 

Ancak endişelenmeyin, çünkü dünya çapında tatil planlamanızdaki tüm stresi ortadan kaldıracak uygun fiyatlı destinasyonları listemize aldık. Bu rüya gibi yurt dışı tatiller şaşırtıcı derecede uygun fiyatlı! Hangi kıta olursa olsun ve hangi ilgi alanlarına sahip olursanız olun, işte dünyayı dolaşabileceğiniz en iyi bütçe dostu tatiller…

Yaz Tatili İçin Uygun Fiyatlı Vizesiz 7 Yer


Yazın tadını doya doya çıkarırken bütçeniz zorlanmasın istiyorsanız işte rüya gibi tatil yaşatacak size uygun fiyatlı vizesiz ülkeler:  

1 - Arnavutluk 


Herkesin hayatında en az bir kez ziyaret etmesi gereken bir destinasyon varsa o da Arnavutluk'tur. Kayalıkların kenarındaki deniz manzaralarından büyüleyici kıyı köylerine, hareketli Başkent Tiran'dan muhteşem dağlık manzaralara kadar Arnavutluk'u ziyaret etmek için elbette bir çok neden var. Bunların en başında vizesiz ve ucuz olması geliyor. 

450 kilometrelik büyüleyici kıyı şeridiyle Arnavutluk'ta her biri kendine has karaktere ve çekiciliğe sahip çok sayıda plaj bulunuyor. Ülkenin en iyi kıyı bölgesi Arnavutluk Rivierası olarak adlandırılıyor. Bu bölge, altın kumlarda tembellik yapmak ve turkuaz sulara dalmak isteyen yüz binlerce turisti her yıl kendisine çekmeyi başarmıştır.

vizesiz-tatil-yerleri.webp

Bölge aynı zamanda mağaralar ve su altı kaynakları, şirin kıyı köyleri, zeytinliklerin muhteşem manzaraları, antik kalıntılar ve hatta kullanılmayan bir veya iki nükleer sığınak dahil yapılacak bir dizi başka şeye ev sahipliği yapar. 

Arnavutluk'un Güney ucunda, Saranda'dan yaklaşık 15 dakika uzaklıkta bulunan - 'İyonya'nın İncisi' olarak adlandırılan Ksamil kasabası, ülkenin bu taraftaki güneş, kum ve deniz başkentidir. Bölgede çok sayıda küçük ve orta ölçekli plaj bulunmaktadır. Ancak ana plaj berrak, parlak mavi sulara ve ince taşlara sahiptir. Sahil tatil yerlerinin rahatlığını tercih eden aileler için idealdir.

Tesisler iyi donanımlıdır. Tekne gezileri ve deniz bisikleti dahil olmak üzere sayısız aktiviteyi de burada yapabilirsiniz. Tüm bunların yanında Ksamil büyüleyici arkeolojik kalıntıların ve muhteşem biyolojik çeşitliliğin bulunduğu bir hazinedir. Roma kalıntılarının bulunduğu Butrint antik kenti, Ksamil Plajı'nın güney kısmına açılan kapıdır.

Arnavutluk Mavi Gözü, Syri i Kaltër ve güzel pazar şehri Gjirokaster ise arabayla sırasıyla yalnızca 30 ve 90 dakika uzaklıktadır.

2 - Karadağ


Karadağ güzel, gözlerden uzak bir Avrupa destinasyonudur. Parıldayan mavi Adriyatik'ten yükselen 294 km'lik engebeli dağlarla, kaleler ve birçok muhteşem Milli Parkla, mutlaka görülmesi gereken Ortaçağ duvarlı kasabalarla doludur. Üstelik kuzey komşusu kadar turistlerle dolu değildir ve bütçe açısından daha uygundur. Üstelik Bilet Dükkanı Karadağ uçak bileti alırken de size en avantajlı fiyatı sunarak bütçenizi aşmamanıza yardımcı olur. 

karadag-gezilecek-yerler (1).webp

Körfez bölgesi o kadar güzel ki dünyanın en güneyindeki fiyort olarak da anılıyor. Ancak bu bir fiyort değil. Aslında burası batık bir nehir kanyonu ve buradaki pek çok zirveden muhteşem manzaralar sunuyor. Bölge neredeyse 400 yıl boyunca Venedik yönetimi altında olduğundan köylerin çoğu, Arnavut kaldırımlı yaya caddeleri, görkemli meydanları, eski kiliseleri ve açık hava yemekleriyle İtalyan cazibesini çağrıştırıyor.
Ucuz bir deniz tatili planlıyorsanız işte Karadağ’da denize girilecek en iyi plajların bir listesi… 

  1. Budva - Bebek Plajı, Mogren Plajı ve Jaz Plajı gibi ünlü plajlara sahiptir.
  2. Kotor - Tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan şehir, merkezdeki plajlar ve kafelerle ziyaretçilere deniz keyfi sunar.
  3. Sveti Stefan - Ünlü ada otelinin yanındaki plajlar, berrak sulardan yararlanmayı sağlar.
  4. Herceg Novi - Güzel plajları ve güneşli alanlarıyla rahatlatıcı bir deniz tatili sunar.
  5. Ulcinj - Altın kumlu plajlarıyla ünlü bu Güney Karadağ şehri, Ada Boğazi Plajı ve Velika Plajı gibi popüler plajlara ev sahipliği yapar.


3 - Mısır


Dünya üzerindeki en kalıcı tarihi eserlerden bazılarına sahip karmaşık ama büyüleyici bir ülke olan Mısır, unutulmaz bir seyahat noktası olarak duruyor. Son zamanlarda kendi payına düşen kargaşayla uğraşmak zorunda kalsa da Kuzey Afrika ülkesi hala İzmir Mısır Uçak Bileti ile seyahat etmek için plan yapanların gözdesi olmaya devam ediyor. 

Aslında iki Mısır var dersek yanılmış olmayız. Bunlardan ilki hareketli ortaçağ pazarları, burunsuz Sfenksler, nehir gezileri ve Agatha Christie dönemi egzotizmiyle Kahire ve Nil’i keşfedebileceğiniz Mısır'ıdır. İkincisi ve pek çok ziyaretçinin ayrılmaz bir parçası olan modern tatil yerlerinin güneş arayanlara ve tüplü dalgıçlara hitap ettiği Kızıldeniz'li Mısır'dır. 

sarm-el-seyh-ucak-bileti (1).webp

Şarm El Şeyh, birinci sınıf dalışları, lüks otelleri ve çöl maceralarıyla bunların en bilinenidir. Hemen Bilet Dükkanı'ndan ucuz Şarm El Şeyh uçak bileti alarak masmavi suların ve heyecan verici deniz aktivitelerinin tadını çıkarabilirsiniz. 

Sina yarımadasının güney ucunda yer alan Şarm El Şeyh, mükemmel plajlar, mercan resifleri, canlı gece hayatı ve önemli bir turistik destinasyonla ilgili her şeyi sunar.

Çöl ziyareti şiddetle tavsiye edilir. İç kısımdaki engebeli, kırmızı kayalık dağlara ve çorak çöllere çok sayıda gezi yapılabilir. Saint Catherine Manastırı ve Sina Dağı, arabayla sadece üç saatlik uzaklıktaki diğer popüler yerlerdir. Dağa yürüyerek ya da deveyle tırmanmak çoğu ziyaretçinin gerçekleştirdiği bir aktivitedir.

4 - Bosna Hersek 


Yazın gitmek isteyeceğiniz ekonomik yerlerden biri de Bosna Hersek olabilir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ülke arayanlara uutulmaz deneyimler yaşatır. Cebizin dostu bir destinasyon olan Bosna Hersek, diğer birçok Avrupa ülkesine kıyasla daha ekonomik olduğundan çok sık tercih edilir. Bosna Hersek, hem doğa severler hem de tarih ve kültür meraklıları için mükemmel bir destinasyondur. Biliyoruz hemen uçak bileti alarak yola çıkmak istiyorsanız, o zaman şimdi gezilecek yerlerine bir göz atalım. 

  • Saraybosna (Sarajevo): Ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. 
  • Başçarşı: Şehrin ortasında yer alan ve en meşhur yerlerinden biri olarak öne çıkan Bascarsija tarihi çarşı, Osmanlı döneminden kalma yapıları ve canlı atmosferiyle ünlüdür.
  • Sebilj Çeşmesi: Başçarşı meydanında bulunan bu tarihi çeşme, Saraybosna'nın simgelerinden biri olarak bilinir. 
  • Gazi Hüsrev Bey Camii: 16. yüzyıldan kalma bu cami, Saraybosna'nın en önemli İslami yapılarından biridir.
  • Latin Köprüsü: 1914'te Avusturya Arşidükü Franz Ferdinand'ın suikasta uğradığı yer olarak bilinir.

bosna-hersek-ucak-bileti.webp

  • Saraybosna Tüneli: Savaş zamanında şehre malzeme taşımak için kullanılan bu tünel, günümüzde bir müze olarak hizmet vermektedir.
  • Mostar Köprüsü: Bosna Hersek’e giden herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerin başındadır. Osmanlı döneminde inşa edilen bu köprü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir.
  • Koski Mehmed Paşa Camii: Neretva Nehri'ne bakan güzel bir manzaraya sahip olan bu cami, ziyaretçilere minaresine çıkma imkanı da sunar.
  • Kujundžiluk (Eski Pazar): Seyahatinizden dönerken yanınızda küçük hediyeler götürmek istiyorsanız bu çarşı tam size göre. Burası el yapımı ürünler ve hediyelik eşyalar bulabileceğiniz tarihi bir pazardır.
  • Kravice Şelalesi: Bu büyük ve etkileyici şelale, özellikle yaz aylarında yüzme ve piknik için popüler bir yerdir.
  • Počitelj Köyü: Ortaçağdan kalma taş evleri, camisi ve kalesiyle tarihi bir köydür.


5 - Gürcistan 


Gürcistan hem tarihi hem de kültürel zenginlikleriyle meşhur bir ülkedir. Çok sayıda doğal güzellikleri ve hayran bırakan mimarisiyle turistleri çeker. Seyahat etmek için son derece uygun maliyetli yer olmasından dolayı ziyaretçilere uygun fiyatlı konaklama, yiyecek ve ulaşım hizmeti sağlar. Bilet Dükkanı kampanyalarından yararlanarak Gürcistan uçak bileti alabilir ve listedeki yerler başta almak üzere ülkenin her köşesini doya doya gezebilirsiniz. 

  • Tiflis: Gürcistan’ın başkenti Tiflis, Gürcistan’da mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında yer alır. 
  • Eski Şehir (Old Town): Zamanda yolculuk yapmak isteyenlerin çok seveceği; dar sokakları, tarihi kiliseleri ve lezzetli yemekleri ile ünlüdür.
  • Narikala Kalesi: Tüm Tiflis ayaklarınızın altında gibi hissettirecek bu kaleye Tiflis uçak bileti olan herkes mutlaka çıkar. 
  • Sülfür Banyoları: Tatil demek biraz dinlenmek demek diyorsanız sizi hem rahatlatacak hem dinlendirecek mükemmel bir yerdir. 
  • Bagrati Katedrali: Tarihi yerler görmek isteyenlerin durağı Bagrati Katedrali olur. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, 11. yüzyıldan kalma bir yapıdır. 

gurcistan-gezilecek-yerler.webp

  • Gelati Manastırı: Gürcistan seyahatinde tarihe ve mimariye meraklılar varsa Gelati Manastırı  dikkat çeken bir başka UNESCO Dünya Mirası alanıdır. 
  • Prometheus Mağarası: Sizi hayrete düşürecek sarkıt ve dikitlerle dolu bu mağara tüm ziyaretçilerini etkiler.
  • Svetitskhoveli Katedrali: Gürcistan'ın en kutsal yerlerinden biridir. 
  • Gergeti Trinity Kilisesi: Kazbek Dağı'nın eteğinde bulunan bu kilise, nefes kesici manzaralara sahip tarihi bir yerdir.
  • Batum: Turizm açısından en gözde yerlerinden biri olan Batum sizi kendine hayran bırakır. Batum Bulvarı, deniz kenarında yürüyüş yapmak için mükemmeldir. Botanik Bahçesi’nde birbirinden çeşitli bitki türleri bulabilirsiniz.


6 - Azerbaycan 


Yaz geldi uygun fiyatlı yurt dışı tatili yapmak istiyorsanız kardeş ülkemize göz atmak ister misiniz? Azerbaycan!

Zengin kültürel mirası ve çeşitli doğal güzellikleriyle Azerbaycan’ın her köşesi keşfetmeyi bekleyen bir cennettir. Başkent Bakü, modern binalarıyla Karadeniz kıyısının gözdesidir. Bakü uçak bileti alarak uygun fiyatlı tatil için ilk adımı atabilirsiniz.

azerbaycan.webp

Hem modern mimari hem tarihi dokuyu birlikte tutan bir ülke olmasından dolayı hem nefes kesen yapıları hem de dar sokaklarındaki eski binalarıyla büyüleyicidir. Azerbaycan'ın güneyinde yer alan Göy Göl, etkileyici manzarası ve doğal yaşamıyla ziyaretçilerin ilgisini çekerken, Dağlık Karabağ'daki Şuşa şehri, tarihi ve kültürel önemiyle dikkat çeker.

Böylece Azerbaycan, yazın ekonomik fiyatlara tatil yapmak isteyenlerin severek gezeceği yerleri başında yer alır.

7 - Sırbistan 


Balkanların bir diğer gözde ülkelerinden Sırbistan, yaz için çok ideal bir ülkedir. Zengin tarihi ve kültürel mirasıyla öne çıkar. Özellikle başkent Belgrad; tarihi kaleleri, müzeleri ve canlı gece hayatıyla bilinir. Belgrad'daki Kalemegdan Kalesi ve Yugoslav Tarih Müzesi, tarihe meraklı ziyaretçiler için vazgeçilmez duraklardır. Hemen Bilet Dükkanı kampanyalarından yararlanarak Belgrad uçak bileti alabilir ve tatile ilk adımınızı atabilirsiniz. 

sirbistan-tatili.webp

Eşsiz mimari yapılar sizi mutlu ediyorsa en doğru ülkelerden biri sizi bekliyor. Ülkenin ortasında yer alan ve Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Studenica Manastırı, Orta Çağ döneminden kalma mimarisiyle dikkat çeker. Sırbistan'ın doğal güzellikleri arasında ise Drina Nehri kıyısında yer alan ahşap köprüler ve Fruska Gora Milli Parkı'ndaki doğa yürüyüş rotaları bulunur.

Sırbistan, hem tarih severler hem de doğa tutkunları için zengin bir keşif fırsatı sunan çeşitli yerlere ev sahipliği yapar.

Yaz Tatilinde Yurt Dışında Nereye Gidilir?


Eğer vizeniz varsa yaz tatili için yurt dışı için iki ekonomik ülke daha önerebiliriz: 

1 - Bulgaristan


Karadeniz'in üzerinde uğuldayan rüzgarı hayal edin. Bulgaristan'ın sakin kıyılarında sakin bir kayboluş hali. Sunny Beach ve Süzebolu gibi popüler alanlardan uzaklaşıp, sessiz Varna'nın ötesine yol alın. Kavarna kasabasına, sahilin sakin yüzüne doğru bir yolculuk yapın. Burası, ağır metalin çınlayan ritminin yerini hoş bir atmosfere bıraktı. Bizans zamanlarından kalma Bison Kalesi kalıntılarına doğru yürüyerek, uçurumdan Karadeniz'in manzarasını izleyin.

bulgaristan-gezilecek-yerler.webp

Kavarna'da Temmuz ayındaysanız, farklı bir ritüele şahitlik edeceksiniz. Karadeniz'in kıyılarındaki ateşler etrafında toplanan insanlar, müzik eşliğinde 1 Temmuz sabahında Güneş'in doğuşunu izlerler. Bu, Uriah Heep'in efsanevi şarkısı Temmuz Sabahı'nın bir kutlamasıdır. Bolata Körfezi'ndeki turkuaz sular ve kumtaşı kayalıkları, adeta bir tablo gibi karşınıza çıkacak. Kavarna kasabasının sakin plajına nazır Calithea Kompleksi ve denize açılan terasları, huzuru hissettirecek.

Dalboka Midye Çiftliği'nde, Karadeniz'in lezzetli midyelerinden öğle yemeğinin tadını çıkarırken, Kaliakra doğa rezervine ve tarihi Kaliakra Burnu'na yol alın. Kaliakra Burnu'ndaki antik kale kalıntıları, doğanın güzelliğiyle bütünleşirken, Bolata Körfezi'ndeki muhteşem plajın büyüleyici manzarası ruhunuzu besleyecek.

2 - Hırvatistan


Yaz tatili için tercih edilen Hırvatistan, berrak sulardan zeytinlikler arasındaki yolları keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olmaya devam ediyor. Zlatni Rat plajına giden kalabalıklara kıyasla daha sakin bir atmosfere sahip olan Milna köyü Brač Adası’nda huzurlu bir konaklama sunar.

hirvatistan-gezilecek-yerler.webp

Split'ten kalkan feribotlar Milna'ya ulaşır ve bu şirin köyün limanındaki restoranlar, plajlar ve doğal güzellikler ziyaretçileri büyüler. Brač'ın V idova Dağı'nın zirvesi olan yüksek kesimlerinden farklı olarak Milna'nın çevresi daha düz ve huzurlu manzaralar sunar. Burada, bisikletle plajları keşfetmek, şirin restoranlarda yerel yemekler denemek veya Osibova Körfezi'nde yüzmek gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Osibova Körfezi'ndeki Gava Waterman Milna Resort lüks bir konaklama seçeneği sunarken, Vila Mimoza'da teraslı daireler kendi yemeklerinizi hazırlayabileceğiniz uygun fiyatlı bir konaklama olanağı sunar.

Tek Cümleyle Yurt Dışı Yaz Tatili Önerileri


Yaz tatilinde nereye gitsek? sorusuna aradığınız cevap yeni ülkeler, yeni şehirler görmeyi, yeni kültürler keşfetmeyi de içersin istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın önerilerine göz atmadan gideceğiniz yere karar vermeyin…

  • Gitmek için birçok neden bulabileceğiniz ‘Karadağ’ı görmedim’ demeyin.
  • Milano’da tüm vaktinizi yemeye ve içmeye ayırın.
  • Atina: Zamanınız azsa, iki güne bir başkent sığdırın.
  • İspanya’nın farklı güzellikler vadeden Bask Bölgesi’ni gezin.
  • Köprüleri, heykelleri ve Kafka’sıyla Prag’ı arşınlayın.
  • İtalyan lezzetleri ve İtalya tarihini iç içe, Bologna ve Parma’da bulun.
  • Her bölgesi ayrı güzel Kopenhag’a aşık olun.
25 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
152 Yazı

Benzer Yazılar