Adana İstanbul Uçak Bileti

Adana - İstanbul Uçuş Bilgileri

1.752 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
700 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat 25 Dakika Uçuş Süresi

İstanbul Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
21 Kasım 2024 Perşembe
Min: 8ºC
Maks: 18ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
22 Kasım 2024 Cuma
Min: 9ºC
Maks: 17ºC
Güneşli
23 Kasım 2024 Cumartesi
Min: 5ºC
Maks: 18ºC
Şiddetli yağmurlu
24 Kasım 2024 Pazar
Min: 6ºC
Maks: 8ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
25 Kasım 2024 Pazartesi
Min: 6ºC
Maks: 10ºC
Güneşli

En Ucuz Adana - İstanbul Uçak Biletleri

Pegasus
Adana
Çukurova Havalimanı
İstanbul
TL1.752
AJet
Adana
Çukurova Havalimanı
İstanbul
TL1.857

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara İstanbul arası havayolu ile 1 Saat 35 Dakika sürmektedir.
Adana İstanbul en ucuz uçak bileti 1.752 TL'den başlamaktadır.
Adana kalkışlı uçuşlarınızı Çukurova Havalimanı'ndan gerçekleştirebilir, varış destinasyonunuzu da Sabiha Gökçen Havalimanı ya da İstanbul Havalimanı olarak tercih edebilirsiniz.
Adana İstanbul arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AJet gibi havayolu şirketleri uçuş düzenlemektedir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Adana Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İstanbul Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İstanbul Şehir Rehberi
İstanbul Gezilecek Yerler
İstanbul’da Ne Yenir?
İstanbul Haritasını İncele

Doğu Anadolu ve Akdeniz’in en büyük, Türkiye’nin ise beşinci en büyük şehri olan Adana, yıl içinde pek çok farklı noktadan ziyaretçi aldığı gibi; İstanbul başta olmak üzere sayısız yolculuğun da merkezidir. 

Yıl içinde binlerce uçuşun gerçekleştiği Adana’dan en çok İstanbul uçuşları rağbet görmektedir. Bu noktada da insanların en çok aklına takılan konu; Adana – İstanbul uçak bileti ya da en ucuz Adana – İstanbul uçak bileti nerede soruları oluyor. Özellikle bahar aylarında yurt içinden gelen on binlerce turisti ağırlayan Adana’dan İstanbul’a uçmak için Şakirpaşa Havalimanı kullanılıyor. İstanbul uçak bileti ile Adana'dan yapacağınız yolculuk öncesi uçuş bilgilerinizi Bilet Dükkanı üzerinden inceleyebilirsiniz.


Adana Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı'na Nasıl Gidilir?


10 Ağustos 2024 tarihinde açılan Çukurova Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuşlar için kullanılır. Ulaşımı oldukça kolay olan bu havalimanı, şehir merkezine yalnızca 37 kilometre uzaklıkta bulunur. Çukurova Havalimanına gitmek için HAVAMAŞ otobüsleri, taksi ya da özel araç kullanılabilir.


HAVAMaŞ Otobüsleri ile Çukurova Havalimanı'na Ulaşım


Adana şehir merkezinden Çukurova Havalimanı’na gitmek isteyenler HAVAMAŞ otobüslerini kullanabilirler. HAVAMAŞ otobüs sefer saatleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Taksi ile Çukurova Havalimanı'na Ulaşım


Adana şehir merkezinden Çukurova Havalimanı yalnızca 37 kilometre mesafede olduğundan, toplu taşıma kullanmak istemeyenlerin seçeneklerinden biri de taksi olabilir. Görece uygun meblağlara şehrin herhangi bir noktasından havalimanına taksi ile ulaşım oldukça rahat, hızlı ve kolaydır.

Özel Araç ile Çukurova Havalimanı'na Ulaşım


Çukurova Havalimanı’na özel aracıyla gelmek isteyen yolcular, havalimanının oldukça geniş otoparkından yararlanabilmektedir. Şehir merkezi ile çok kısa bir mesafede olan Çukurova Havalimanı, Adana’nın hemen her yerinden gelen yolcuların da özel araç ile ulaşımında sıklıkla tercih ettiği bir ulaşım yöntemidir.


Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Havaalanı, şehrin merkezi noktalarına ulaşım konusunda oldukça rahattır. Pek çok farklı ulaşım alternatifine sahip olan Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan İstanbul şehir merkezine Havabüs, otobüs, taksi, Marmaray veya özel araç ile ulaşım mümkündür.  

İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Havaalanı, şehir merkezine ortalama 40 kilometre uzaklıkta bulunur. Türk Hava Yolları başta olmak üzere, hemen her hava yolu şirketinin uçuş varış ya da kalkış noktası olan Sabiha Gökçen Havaalanı, İstanbul’a yurt içinde inişlerde de en çok tercih edilen havalimanıdır.


Havabüs ile İstanbul Merkeze Ulaşım


İstanbul’un merkezi noktalarına ulaşım sağlayan Havabüsler; Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan kalkış yaptıktan sonra Avrupa Yakası’nda Taksim’e, Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy Rıhtım Caddesi’ne ulaşıyor. Yaz ve kış saati uygulamaları olan Havabüs seferlerinin, sefer saatleri yıl içinde değişiklik gösterebiliyor. Şehir içi trafik yoğunluğu başta olmak üzere çeyrek saat kadarlık aksamaların olması dışında oldukça yoğun seferi bulunan Havabüs, İstanbul şehir merkezine ulaşım için sıklıkla tercih edilen ulaşım aracıdır. Havabüs güzergah ve kalkış saatleri hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Otobüs ile İstanbul Merkeze Ulaşım


Daha önce de söylediğimiz gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’un merkezi noktalarına ulaşım oldukça rahattır. Bunun için Adana – İstanbul uçak bileti almış ve uçuşunu tamamlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmış yolcular, İstanbul Kart kullanarak otobüsle şehir merkezine gidebilirler. Bu ulaşım alternatifi için kullanılabilecek otobüsler şu şekildedir: 

  • E11 Sabiha Gökçen – Kadıköy
  • E9 Sabiha Gökçen – Bostancı İskele
  • E18 Sabiha Gökçen – Altunizade
  • 132H Sabiha Gökçen – Pendik
  • E3 Sabiha Gökçen – 4. Levent Metro
  • 122H Sabiha Gökçen – 4. Levent Metro


Taksi ile İstanbul Merkeze Ulaşım


Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan İstanbul şehir merkezine ulaşımda taksi, en fazla tercih edilen ulaşım araçlarından biri olarak karşımıza çıkar. Havalimanında kolayca bulunabilen taksiler için isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iTaksi uygulamasını indirebilir. Üstelik bu uygulama sayesinde yolculuğunun ortalama ne kadar süreceğini ve ne kadar tutacağını da kullanıcı görebilir. Öte yandan ödemeyi isterse kredi kartı ile de yapabilir. Taksi ile şehrin dilediğiniz başka bir yerine, kalacağınız otele kadar rahatlıkla yolculuk yapabilirsiniz. İstanbul otelleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak ve erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


Marmaray ile İstanbul Merkeze Ulaşım


Yolcular, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan İstanbul şehir merkezine gitmek için toplu taşıma tercihlerinde Marmaray’ı da kullanabilirler. Ancak bunun için öncelikle Kartal metrosuna binmek gerektiğinin altını çizelim. Metro ile Pendik’e ulaştıktan sonra istenilen Marmaray seferlerinden biri tercih edilebilir.


Özel Araç / Araç Kiralama ile İstanbul Merkeze Ulaşım


Özel Araç ya da araç kiralama seçenekleri ile de İstanbul şehir merkezine ya da şehrin istenilen herhangi bir noktasına ulaşım mümkündür. Bunun için özel araç ile seyahat edilecekse gün ve saate göre değişiklik gösterse de Anadolu Yakası merkezi lokasyonlarına ortalama 30 dakikalık bir sürüş gerektirmektedir. Araç kiralanacak ise de öncesinde güvenilir araç kiralama uygulamalarından biri indirilmesi gerekmektedir.


İstanbul Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


2018 yılında faaliyete geçen ve “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülünü alan İstanbul Havalimanı, şehrin Avrupa Yakası’nda bulunan havaalanıdır. Dünyanın hemen her köşesine uçuşun gerçekleştirildiği İstanbul Havalimanı’nda iniş yapan bir yolcu, şehir merkezine ulaşmak için pek çok farklı alternatife sahiptir. Bunlar; Havaİst, otobüs, araç kiralama ve taksidir.


Havaİst ile İstanbul Şehir Merkezine Ulaşım


İstanbul Havalimanı’nda inen bir yolcu, her 30 ya da 40 dakikada bir kalkan Havaİst’i kullanabilir. Havaalanından şehir merkezine gitmek için en çok tercih edilen alternatiflerden biri olan Havaist ile İstanbul’un birçok farklı noktasına ulaşım sağlanabilir. 

Otobüs ile İstanbul Şehir Merkezine Ulaşım


Otobüs hattı oldukça gelişmiş olan İstanbul şehrinde İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Bunun için aşağıda numaraları verilmiş olan otobüsleri kullanmak yeterlidir. H1,H2, H3, H6, H8, H9 otobüsleri ile İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. 


Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım


Adeta kendine ait bir taksi durağı olan ve 600’den fazla taksiyi bünyesinde barındıran İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım fazlasıyla rahat ve kolaydır. Ayrıca yine iTaksi uygulamasını kullanabileceğinizi belirtelim. Tabii, ödemeyi kredi kartı ile yapabileceğinizi de ek bir bilgi olarak verelim.


Araç Kiralama ile Şehir Merkezine Ulaşım


Hatırı sayılır bir büyüklüğe sahip olan İstanbul Havalimanı otoparkı, uygulamalar üzerinden araç bulma ve kiralama konusunda da yolcuların fazlasıyla işine yarayan yetkinliktedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.


İstanbul Şehir Rehberi


Zengin kültürü ve binlerce yıllık tarihiyle öne çıkan şehirlerden İstanbul, “Dünyanın En Güzel Şehri” olarak nitelendirilir. Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine en fazla yaklaştığı şehir olan İstanbul, sadece mimarisi, müzeleri, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile değil; zengin mutfağı ve sokak / semt lezzetleri ile de bir merkezdir.

İstanbul Gezilecek Yerler


Zengin kültürü ve binlerce yıllık tarihiyle öne çıkan şehirlerden İstanbul, “Dünyanın En Güzel Şehri” olarak nitelendirilir. Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine en fazla yaklaştığı şehir olan İstanbul, sadece mimarisi, müzeleri, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile değil; zengin mutfağı ve sokak / semt lezzetleri ile de bir merkezdir. Gezilecek yerlerin yanı sıra denenmesi gereken lezzetleri ve alışveriş yapılacak yerleri de sizler için listeledik. İstanbul'da gezilecek yerler: 

  1. Ayasofya

    360 yılında Doğu Roma İmparatoru Konstantinos tarafından yaptırılan Ayasofya, dünyanın en eski katedralleri arasında yer alır. Osmanlı’nın İstanbul’u fethetmesinin ardından, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan'a minareler ekletmiş ve cami haline getirilmesini istemiştir. 1935 yılında müze olarak kullanılması kararı alınan Ayasofya, 2020 yılında yeniden ibadete açılmıştır.

  2. Dolmabahçe Sarayı

    İstanbul'un simgelerinden biri haline gelen Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecit’in emriyle Avrupa mimari özellikleriyle 1856’da inşa edilmiştir. İstanbul’un 3. en büyük sarayı olarak kabul edilen Dolmabahçe, Atatürk’ün kullandığı şahsi eşyalara da ev sahipliği yapmaktadır.

  3. İstiklal Caddesi

    Beyoğlu'nda bulunan Tünel Meydanı ile Taksim Meydanı arasında kalan popüler bir cadde olan İstiklal Caddesi, 1,4 km uzunluğundadır. Çok sayıda cafe, restoran ve mağazaya ev sahipliği yapan cadde, İstanbul'un en turistik bölgelerinden biri olarak kabul edilir.

  4. Kapalı Çarşı

    Dünyanın en büyük ve en eski çarşıları arasında yer alan Kapalı Çarşı, Osmanlı Dönemi’nde ekonominin kalbinin attığı yer olarak kabul edilmekteydi. Her yıl çok sayıda turist tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen Kapalıçarşı'da birbirinden güzel hediyelik eşyaya ve daha birçok ürüne ev sahipliği yapıyor.

  5. Topkapı Sarayı

    Tarihi Yarımada’da bulunan Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu zamanında 400 yıl boyunca yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. Harem Bölümü, Has Oda, Sırka-ı Saadet Dairesi, Köşkler Bahçesi ve Babü's Saadet gibi birçok farklı alana ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı, 1924 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

  6. Yerebatan Sarnıcı

    Bizans İmparatorluğu zamanında 532 yılında inşa edilen Yerebatan Sarnıcı, o dönemde halkın su ihtiyacını karşılamak üzere kullanılmıştır. Roma Dönemi’nin en önemli eserlerinden biri olan Medusa Başı’nı da görebileceğiniz Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret etmeden İstanbul'u terk etmeyin.


İstanbul’da Ne Yenir?


İstanbul’a geldiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetleri sizler için oluşturduk. İstanbul lezzetleri: 

  • Acıbadem Kurabiyesi
  • Adalar Vapuru Tostu
  • Anuşabur
  • Ayva Reçeli
  • Badem Çorbası
  • Bademli Pilav
  • Balık Ekmek
  • Bebek – Badem Ezmesi
  • Beşiktaş Kahvaltısı
  • Beyaz Tatlı / Çevirme Tatlısı
  • Beyinli Beykoz Kebabı
  • Beyoğlu Çikolatası
  • Boran-i Hassa
  • Boza
  • Çengelköy Su Böreği
  • Erikli Kuzu Gerdanı
  • Fava
  • Helâtiye
  • Islak Hamburger
  • İskorpit Balığı Çorbası
  • Kanlıca Yoğurdu
  • Karaköy Simidi
  • Karidesli Kalamar Dolması
  • Kavun Dolması
  • Kerefes
  • Kestane Kebap
  • Kırlangıç Pilaki
  • Kızılcık Likörü
  • Kokoreç
  • Kumpir
  • Lakerda
  • Lokma
  • Mastane
  • Mısır Çarşısı Baharatları
  • Midye Dolma ve Midye Tava
  • Midyeli Pilav
  • Mutancana
  • Osmanlı Şerbetleri (Demirhindi Şerbeti)
  • Papaz Yahnisi
  • Profiterol
  • Sarıyer Böreği
  • Sultanahmet Köftesi