En İyi Ağrı Otelleri
2 Otelden 1 - 2 arası gösteriliyorBütçenize Uygun Ağrı Otelleri
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Ağrı, doğusunda İran’a komşu bulunmaktadır. Özellikle tarihi ve mutfağı ile herkesi büyüleyen Ağrı, kısmen sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na da ev sahipliği yapmaktadır. 1927 yılında il statüsü verilen Ağrı’nın güncel nüfusu 524.644’tür. Köklü bir tarihi olan Ağrı, Orta Asya’dan göç eden kavimlerin geçiş noktası olduğu için pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ancak Ağrı, yerleşim yapılan bir merkezden ziyade kısa süreliğine üzerinden geçiş yapılan bir yer olduğu için burada köklü bir uygarlık meydana çıkmamıştır. Hititler ve Hurriler bölgedeki hakimiyetlerini uzun süre koruyamadıktan sonra bu bölgeye egemen olan Urartular buradaki en köklü uygarlık olmuşlardır. Kuzey ve kuzeydoğu yolları üzerinde bulunan kaleler buraya yapılacak olan seferlerin önceden tasarlandığını göstermektedir.
Ağrı Dağı’nın eteklerinde Karakoyun ve Taşburunlu köyleri arasında bulunan bir Urartu yazıtı da Urartu Kralı Manua’nın bölgeyi hakimiyeti altına aldığının kanıtı niteliğindedir. Urartululardan sonra sırasıyla Asurlular, Medler, Persler, Büyük İskender ve Ermeniler bölgedeki hakim güç haline gelmişlerdir. M.Ö 680 yılında Sakalar, Doğu Anadolu Bölgesi’ne yerleşen ilk Türkler olmuşlardır. Murat Nehri ve Doğubeyazıt çevresine yerleşen Sakalar daha sonrasında Arsaklılar, Artaksıyaslı Krallığı ve Ağrı çevresinde de hakim güç haline gelmişlerdir. Hz. Osman zamanında İslam orduları tarafından fethedilen bölge 872 yılına kadar Abbasilerin kontrolünde kalmış, sonrasında ise Bizans İmparatorluğu’nun hakimiyeti altına girmiştir. Anadolu’nun kapılarını Türklere açan 1071 Malazgirt Savaşı sonrasında Türk boyları bölgeye yerleşmeye başlamışlardır. Bir yüz yıl kadar bir süre boyunca Sökmenli Devleti’nin sınırları içinde olan Ağrı, bir iki yüz yıl kadar da Ani Atabekleri hakimiyetine girmiştir. 1239’da Cengizliler 20 yıl kadar bölgeyi yönetmiş, sonrasında 1358’e kadar İlhanlılar ve Celayirliler Ağrı’da egemen güç olmuşlardır.
Kurultaylarını Ağrı Dağı’nda yapan İlhanlılar, Anadolu ve İran’ı bu noktadan yönetmişlerdir. Kısa bir süre sonra ise Moğollar bölgeyi ele geçirmiştir. 15. yüzyılda Çaldıran Savaşı ile de Ağrı Osmanlı İmparatorluğu’na dahil edilmiştir. Osmanlı Dönemi’nde Şorbulak denilen şehir, Ermeniler tarafından da Karakilise olarak anılmaktaydı. Kazım Karabekir ise Karakilise adını Karaköse olarak değiştirmiştir. Daha sonrasında 1927 yılında il olan Ağrı’nın adı bölgede yer alan ve 5137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’ndan gelmektedir. Ağrı Dağı’nı görmek, Ağrı’daki tarihi yerleri gezmek ve yöresel yemeklerin tadına bakmak istiyorsanız Ağrı’ya birkaç günlük bir seyahat düzenleyebilir, sizler için hazırladığımız Ağrı hakkındaki yazımızdan yararlanarak plan oluşturabilirsiniz. Geziniz boyunca Ağrı otellerinden birinde konaklama sağlayabilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyatlara otel rezervasyonu yapmanız mümkündür.
Ağrı’da Nerede Kalınır?
Medeniyetler beşiği Ağrı’da birkaç gün geçirecekseniz ve Ağrı’da nerede kalınır bilmiyorsanız Ağrı otelleri ile ilgili yazımızdan yararlanabilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın kampanyalarını kullanarak en uygun fiyatlara rezervasyon yapabilirsiniz.
Ağrı Merkez Otelleri
Hatemoğlu Otel
Ağrı şehir merkezinde bulunan Hatemoğlu Otel, 2013 yılından beri misafirlerini ev rahatlığında ağırlamaktadır. Otelde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz açık büfe kahvaltı, restoran, kafeterya ve oda yemek servisi bulunmaktadır. Otelin TV odası ve dinlenme salonu gibi ortak alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Otelde evcil hayvanlar kabul görmektedir. Otelin en erken giriş saati ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Ağrı Her Şey Dahil Oteller
Ağrı’da her şey dahil otel bulunmamaktadır ancak rezervasyon sırasında ödediğiniz fiyata dahil olan çeşitli hizmetleri sizlere sağlayan diğer Ağrı otellerinde konaklama sağlayabilirsiniz.
Leka Grand Şah Otel
Ağrı şehir merkezinde yer alan Leka Grand Şah Otel, misafirlerine oda kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir. otelin tüm konaklama birimlerine televizyon, özel banyo, saç kurutma makinesi, telefon ve kablosuz internet bağlantısı bulunmaktadır. Otelde bulunan kahvaltı salonunda ücretsiz sabah kahvaltısı hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ancak otelde restoran bulunmadığından öğle ve akşam yemeklerinizi otelin dışında yer alan restoranlardan karşılamanız gerekmektedir. Ağrı otelleri arasında yoğun talep gören Leka Grand Şah Otel, şehir merkezinde bulunduğundan, pek çok yöresel yemekleri tadabileceğiniz restorana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Otelde teras ve özel sigara içilen alan gibi ortak alanlar bulunmaktadır. Oteline en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Ağrı Pansiyonları
Evim Pansiyon
Ağrı şehir merkezinde yer alan Evim Pansiyon, 2014 yılından beri kadın misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Pansiyonun tüm konaklama birimlerinde banyo, tuvalet, buzdolabı, televizyon ve telefon bulunmaktadır. Pansiyon 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenmektedir ve güvenlik görevlisi mevcuttur. Tesiste sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretsiz olarak servis edilmektedir. Anne, 12 yaşın üzerindeki kız çocuklar ve kız kardeşler tek dönemlik 7 gün boyunca ücretsiz konaklama sağlayabilirler. Tesiste baba, erkek kardeş ve erkek arkadaşların ziyaret alanı lobi ile sınırlıdır.
Ağrı Apart Oteller
Alp Hotel Apart
Şehir merkezinde, Ağrı Havalimanı’na 15 dakikalık sürüş mesafesine bulunan Alp Hotel Apart, misafirlerine 2009 yılından beri konaklama hizmeti vermektedir. Tesiste tek kişilik ve çift kişilik apart seçeneklerinin yanında otel odası olarak tasarlanmış odalar da bulunmaktadır. Ağrı otelleri arasında sıklıkla tercih edilen otelin kahvaltı salonu ve açık büfe restoranında sabah, öğle ve akşam yemeklerini yiyebilir; dilerseniz gün içerisinde kafeterya, kafe ve bar gibi mekanlardan da hizmet alabilirsiniz. Otelde bulunan tv odası, dinlenme salonu ve teras gibi ortak mekanlarda vakit geçirebilirsiniz. Otelin en erken giriş saati 11.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Ağrı’da Gezilecek Yerler
Mezopotamya’nın önemli bölgelerinden biri olan Ağrı, medeniyetler beşiği olarak da anılmaktadır. Ağrı’da gezilecek yerler arasında, Ağrı Dağı gibi görebileceğiniz doğal güzelliklerin yanı sıra şehrin her yerine dağılmış olan ve ilk yapıldıkları zamanki ihtişamlarını günümüzde hala koruyan tarihi eserleri, tarihi mekanları da görebilirsiniz.
İshak Paşa Sarayı: Şehir merkezinden 55 km uzaklıkta bulunan İshak Paşa Sarayı, Osmanlı mimarisini yansıtan en önemli kalıntılardan biridir. Yaklaşık 1000 metrekarelik bir alana yayılan sarayda, cami, medrese ve kütüphane gibi mekanları gezip görebilirsiniz.
Doğubeyazıt Kalesi: Her sene on binlerce turist tarafından ziyaret edilen Doğubeyazıt Kalesi şehir merkezinin 50 km uzağında yer almaktadır. 20 metre kadar bir yüksekliğe sahip olan kaleden Ağrı Dağı’nı rahatlıkla izleyebilirsiniz.
Meteor Çukuru: 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen ve her yıl pek çok insan tarafından merak edilip ziyarete gelinen Meteor Çukuru, şehrin 35 km uzağında yer almaktadır. Çukur, yaklaşık olarak 70 metre derinliğe sahiptir ve çapı da 30 metre kadardır.
Diyadin Kaplıcaları: Şehir merkezinin 35 km uzağında bulunan Diyadin Kaplıcaları sessiz ve sakin bir bölgede yer almaktadır. Doğal görünüşüyle ön plana çıkan kaplıcalar özellikle fotoğraf çekmek için gelenlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır.
Beyazıt Eski Camii: Doğubeyazıt’ta bulunan Beyazıt Eski Camii, günümüzde ibadete açık bir şekilde kullanılmaktadır. Cami yaklaşık olarak 840 metre kadar bir genişliğe sahiptir.
Meya Mağaraları: Şehirde ziyaret edilen en popüler noktalardan biri olan Meya Mağaraları, şehir merkezinden 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Dar geçit ve tünellerden oluşan mağara yaklaşık olarak 1 km uzunluğundadır. Giriş kısıtlaması olmayan mağaraya insanlar sıklıkla fotoğraf çekmek için de gelmektedir.