En İyi Alaçatı Otelleri

103 Otelden 1 - 20 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme

Çeşme'nin İncisi Alaçatı Alaçatı


İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı, Ege Bölgesi’nin en gözde tatil beldelerinden birisidir. Özellikle yazın sıcaktan bayılmak istemeyenler için Alaçatı yıl boyu bol rüzgar alması nedeniyle harika bir tatil yeri seçimidir. Rüzgarlı bir yer olması sebebiyle Alaçatı sörf yapmak için de uygundur. Ülkenin her yanından sörf tutkunu insanlar sörf yapmak üzere Türkiye’nin sörf merkezi Alaçatı’ya gelmektedir. Rengarenk taş evli sokaklarından geçmek, harika plaj ve koylarda denize girmek, canlı bir gece hayatının tadını çıkarmak ve daha bir sürü yerel butiklerde dolanıp kafelerde ağırlanmak istiyorsanız birçok insanın yaptığı gibi tatil hakkınızı Alaçatı’ya gelmekten yana kullanabilirsiniz.

Alaçatı hakkında sahip olduğumuz ilk bilgiler 700 sene kadar öncesine aittir. Osmanlı Dönemi’nde Alaca at ailesinin bu bölgeye yerleşmesinden sonra zaman içinde bölgenin adı Alaçatı haline gelmiştir. 1566’da Osmanlı İmparatorluğu Sakız Adası’nı fethedene kadar Alaçatı Cenevizlilerin yönetiminde olan önemli ticaret merkezlerinden biriydi ve şarap üreticiliğiyle ön plana çıkmaktaydı. 1850’li yıllarda güneyi bataklık olan, o zamanki adıyla Alacaat köyünde, sıtma salgını çıkınca bataklığın kurutulması gerektiğine düşünlür ve bunun için bir kanal açılması gerektiğine karar verilir. Mimar Hacı Memiş’in önderliğinde bu bataklık bölge kurutulur ve yerleşime açılır. Yerleşim yeri haline gelen bu bölgesinin ilk nüfusu 45 bin kişi civarındaydı ve bu nüfusun sadece %10’unu Türkler oluşturuyordu, geri kalanı ise Rumlardı.

Meşhur Alaçatı taş evleri ise bu yeni yerleşim yeri kurulduktan sonra 1850-1902 yılları arasında inşa edilmiştir. Taş evlerin gözümüze hoş gelen görüntüsünün yanı sıra önemli bir özelliği Alaçatı taşı denen özel kesme taşlarla yapılması ve bu taşların evi kışın sıcak yazın ise serin tutmasıdır. Alaçatı taş evler cumbalı ve iki katlı olup, büyük ölçüde Rum mimarisinden esintiler taşımaktadır. 1923’te imzalanan Türk – Yunan mübadelesi çerçevesinde Balkanlardaki göçmen Türkler ve Yunan topraklarından mübadeleye dahil olup gelenler Alaçatı’da Rumların boşalttığı evlere yerleşmişlerdir. Girit, Selanik, Makedonya ve Yugoslavya’dan gelen göçmenler burada önce tütüncülüğe ve daha sonra narenciye, zeytin, enginar ve anason da yetiştirmeye başlamışlardır.

Alaçatı, sörf merkezi olması ve tarihi değerinin yanı sıra turizm aktiviteleriyle de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Alaçatı’nın tarihsel sit alanı olması sebebiyle burada yöresel mimariye uygun olmayan bina yapmak yasaklanmıştır. Alaçatı’nın taş evlerine, Pazar yerindeki sokaklarına, plajlarına ve hayat dolu olmasına bayılacaksınız. Alaçatı’da dönmek istemeyeceğiniz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın sizlere sunmuş olduğu kampanyalardan yararlanarak Alaçatı otellerinde en ucuz rezervasyonu yapabilirsiniz. Ayrıca Alaçatı’da yapacağınız tatilin hakkını çıkarmak için Alaçatı hakkında her şeyi bulabileceğiniz yazımızı da okumanızı öneririz.

 

Alataçı’da Hangi Otelde Kalınır?


Güzelliği ve eğlenceli tatil ortamıyla nam salmış Alaçatı’da her türlü istek ve ihtiyacınızı karşılamaya yönelik oteller bulunmaktadır. Alaçatı’da bulunacağınız süre boyunca en iyi ve en uygun fiyata otellerde konaklamak istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanabilir ve Alaçatı’da hangi otellerde kalınır sitemizdeki Alaçatı rehberinden öğrenebilirsiniz.

Alaçatı Denize Sıfır Oteller


Alaçatı’da direkt denize sıfır oteller bulunmasa da denize 1-3 km mesafede kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz başka oteller bulunmaktadır. Alaçatı otelleri arasından dilediğiniz otele Bilet Dükkanı üzerinden uygun fiyata rezervasyon gerçekleştirebilirsiniz.

Port Alaçatı Hotel


En yakınındaki Çark Plajı’na 590 metre uzaklıkta bulunan Port Alaçatı Hotel sahil kenarı diyebileceğimiz bir konumdadır. İçerisinde açık yüzme havuzu ve bar hizmeti olan tesiste çocuk misafirler de konaklayabilmektedir. Otelde sigara içilebilir alan, bahçe, lobi gibi vakit geçirebileceğiniz yerler de mevcut. Otel evcil hayvanları kabul etmez. Otelin giriş saati 14.00, çıkış saati 12.00’dır.

Ariel Hotel


Alaçatı’nın ünlü Ilıca Plajı’na araçla 5 dakikalık, çarşıya ise yürüyerek 1 dakikalık bir mesafede bulunan Ariel Hotel klasik Alaçatı mimarisinin şık örneklerinden birini sunuyor. Açık yüzme havuzu bulunan otelde dilerseniz güneşin tadını çıkarırken bir yandan otelin içindeki cafe bardan içeceğinizi temin edebilirsiniz. Otelde yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz açık ve kapalı restoran ile kahvaltı salonu bulunmaktadır. Ulaşım hizmeti de sunan Ariel Hotel’de araç kiralayabilir ya da ücretli havaalanı servisi ve transfer servisinden yararlanabilirsiniz. 2 yaşına kadar tüm bebekler, 6 yaşına kadar ise her oda için 1 çocuk ücretsiz konaklayabilmektedir, ayrıca dilerseniz evcil hayvanınızla da konaklayabilirsiniz. Otelin giriş saati 14.00, çıkış saati 12.00’dır.

Alaçatı Butik Otelleri


Alaçatı Otel Lalasa


Ilıca Plajı’na 3 km mesafede bulunan Alaçatı Otel Lalasa geniş bir bahçe içinde 3 adet taş villadan oluşmaktadır. Ücretli havaalanı servisi sağlayan otelde daha birçok çeşitli olanaklar bulunmaktadır. Yiyecek içecek ihtiyacınızı karşılamak için bar, alakart restoran, odaya yemek servisi ve havuz bar bulunmaktadır. Jakuzi ve masaj gibi spa olanaklarından yararlanabilir, tatilde de sağlığına ekstra özen gösterenler için vitamin ve detox barı kullanabilirsiniz. Ayrıca otelde ücretsiz bali masajı yaptırabilir yoga aktivitelerine katılabilirsiniz. Vakit geçirebileceğiniz bir teras ve sigara içilen alan da mevcuttur. Otel 17 yaşın altındaki çocukları kabul etmez. Otelin giriş saati 14.00, çıkış saati 12.00’dır.

Köşe Konak Butik Otel


Alaçatı merkezine birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, sörf merkezineyse 4 km uzaklıkta bulunan Köşe Konak Butik Otel klasik Alaçatı mimarisine uygun olarak inşa edilmiştir. Avlusundaki zeytin ağaçları, yüzme havuzunun etrafındaki muz ve palmiye ağaçları ve bahçesindeki rengarenk çiçekler ile bir yandan taş ev mimarisinin tadını çıkarırken diğer yandan doğayla iç içe hissedeceksiniz. Odaya yemek servis hizmeti de olan otelde öğlen yemeklerini a la carte restoranda yiyebilir, kahvaltınızı ise kendi yetiştirdikleri meyve sebzelerle ve yine organik ev yapımı köy reçelleri ve taş fırın ekmekleriyle havuz başında yapabilirsiniz. Avlu ve bahçe haricinde kış bahçesi, teras, kütüphane, güneşlenme terası, okuma odası gibi çeşitli aktiviteler yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Rahat bir ulaşım sağlamanız için araç kiralama ve ücretli havaalanı ve transfer servis hizmetleri de mevcuttur.

Alaçatı Merkez Otelleri


Alaçatı Suites


Alaçatı Suites, Hacımemiş’teki mekanlara yürüyerek 2 dakikalık mesafede, Çeşmeye ise arabayla 10 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır. Farklı ihtiyaçları karşılayan çeşitli oda seçenekleri bulunmakta, şömine ve ısıtma sistemleri sayesinde yaz kış demeden konaklama imkanı sunmaktadır. Otelde restoran bulunmuyor ancak yeme içme ihtiyacınızı otele yürüme mesafesindeki yerlerden karşılayabilir veya otele paket servis çağırabilirsiniz. Ayrıca dışarıdan market alışverişinizi yaparsanız otel size barbekü yapma ve ortak mutfağı kullanma olanağı da sunmaktadır. Araba ve bisiklet kiralama, ücretli havaalanı ve transfer servisi hizmetleriyle ulaşımınıza yardımcı olacak imkanları vardır. 2 yaşına kadar olan bebeklerinize ücretsiz konaklama sağlayabilirsiniz. Otelin giriş saati 14.00, çıkış saati 11.00’dır.

Alaçatı Otel 1881


Alaçatı Köyiçi’nde bulunan Alaçatı Otel 1881 Ilıca Plajı’na arabayla 10 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır. Klasik Alaçatı taş ev mimarisine sahip olan otel renkli dekorasyonuyla misafirlerine ev sıcaklığı hissi yaşatıyor. Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe, bar, restoran, kahvaltı salonu ve içecek otomatı bulunmaktadır. Bebekli aileler için karyola, mama ısıtıcı, mama sandalyesi gibi olanakları mevcuttur. Otelde 2 yaşına kadar olan bebekler, 3 yaşına kadar da çocuklar her odada en fazla 2 tane olacak şekilde ücretsiz konaklayabilmektedir.

Alaçatı’da Denize Girilecek Yerler


Ege’nin en gözde yerlerinden olan Alaçatı’da yapacağınız tatilinizi daha da güzel ve keyifli hale getirecek koy ve plajları Bilet Dükkanı olarak sizler için listeledik. İşte birbirinden güzel, Alaçatı’da denize girilecek yerler:

Alaçatı Çark Plajı: Koy manzarasına hayran kalacağınız, denizinin berraklığına inanamayacağınız Çark Plajı’nda sörf yapmak da dahil olmak üzere çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.

Kleopatra Koyu Plajı: Diğer adı Güvercinlik Koyu olan plaj çok bilinmemesi nedeniyle daha sakin bir ortam arayışındakiler için en uygun yer olacaktır.

Ilıca Halk Plajı: Alaçatı’nın en ünlü plajlarından olan Ilıca, adını içerisindeki sıcak su kaynaklarından almıştır. Denizin sığ ve ılık denebilecek kıvamda olmasından dolayı burası en çok çocuklu aileler tercih ediyor.

Delikli Koy: Adını sahilindeki delikli kayalardan almaktadır. Tatilcilere daha farklı bir deneyim imkanı sunan koya günübirlik gelebilir veya burada kamp yapabilirsiniz.