Ankara - Afyon Otobüs Bileti

Ankara - Afyon Otobüs Bileti Genel Bilgileri

275 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
258 KM Mesafe
Varan Turizm Popüler Firma
3 Saat 18 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Ankara Afyon Otobüs Biletleri

Ankara
Afyon
TL275

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara Afyon arası otobüs yolculuğu 3 ila 18 saat arası değişiklik gösterir.
Ankara Afyon otobüs bileti fiyatları ortalama 275 TL'dir.
En ucuz Ankara Afyon otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Ankara'dan Afyon'a giderken Eskişehir'den geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Ankara Afyon Otobüs Bileti


Ege’nin İç Anadolu’ya açılan kapısı Afyon birbirinden lezzetli ürünleri, şifalı termal suları ve tarihi zenginlikleriyle giderek popülerleşen şehirlerimizden. Hafta sonu kaçamağı için başkentten yola çıkıp yakın şehirlere gitmek isteyen tatil severler hemen Bilet Dükkanı’ndan Ankara Afyon otobüs bileti alarak Afyon otobüs seyahati hakkında hazırladığımız içeriklere web sitemizden göz atabilir!

Ankara'dan Afyon otobüs bileti ile seyahate çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden Afyon otelleri ve araç kiralama hizmetleri hakkında detaylı bilgi alabilir, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Afyon Otobüs Seyahati Hakkında


Ankara’dan Afyon’a otobüsle gitmek 2 saat 55 dakika – 4 saat arasında, firmadan firmaya değişiyor. Ankara Afyon otobüs bileti satan firmalardan bazıları: Varan Turizm, Topçam Turizm, Es Turizm, Alaşehir Sarıkız Turizm, Ağrı Seç Turizm, Mis Amasya Tur, Niksarkale Turizm, Isparta Petrol Turizm, Soma Seyahat, Giresun Seyahat, Ali Osman Ulusoy, Özkaymak, Lüks Karadeniz Seyahat, Anadolu Ulaşım, Başkent Turizm, Güney Akdeniz Seyahat, Lüks Erova Turizm, Öz Elbistan Seyahat, Yeniden As Bafra Seyahat, Özgül Bafra Turizm, Tokat Seyahat, Tokat Yıldızı, İzmir Turizm, Sahil Seyahat, Yeni Sivas Turizm, Öz Sivas Turizm ve Ağrı VIP.

Ankara Afyon Otobüs Bileti Fiyatları


Ankara Afyon otobüs bileti fiyatları 2023 yılı itibariyle 180 TL – 400 TL arasında firmadan firmaya değişmektedir. Bilet Dükkanı’nın sağladığı kampanya ve indirim kuponlarından faydalanmak için web sitemizden Ankara Afyon otobüs bileti alabilirsin.

AŞTİ Otogar’a Nasıl Gidilir?


AŞTİ Otogar Ankara şehir merkezinde, Konya Yolu üzerinde yer aldığı için buraya ulaşım için de birden çok seçenek var. En hızlı şekilde AŞTİ Otogar’a gitmek isteyen Ankara Afyon otobüs bileti sahipleri taksiye binmeyi ya da Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ve transfer işlemi için rezervasyon yapmayı tercih ediyor. 

Daha uygun fiyatlı ulaşımlar için EGO belediye otobüslerine binebilirsin. 104 – 2 ve 157 – 3 Gölbaşı – Akköprü – Ulus, 442 – 3 Güvenpark ve Pursaklar, 479 Uyanış-Beştepe, 419-5 Aktepe-Yüzüncü Yıl, 158 Aşti-Haymana otobüsleri şehrin farklı noktalarından kalkan ve AŞTİ Otogar’a gelen otobüsler. 
Bir diğer seçenek ise yine akbille binebileceğin Ankaray. Metroya benzer bir ulaşım sistemi olan Ankaray AŞTİ’de de duruyor. Ankaray’a aktarma yapmak için Kızılay metro durağında inebilirsin.

Afyon Otogar’dan Afyon Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine sadece 3 km uzaklıkta yer alan Afyon Otogar’dan taksiye binerek ya da özel araçla şehir merkezine gitmeni tavsiye ederiz. Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ya da transfer işlemi yaparak Afyon Otogar’dan şehrin dilediğin noktasına gidebilirsin. 

Daha uygun fiyatlı seçenekleri merak ediyorsan belediye otobüsleri ve minibüsler de gece yarısından sonra dahil olmak üzere otogar ve şehir merkezi arasında hizmet veriyor. Behçet Nebi Caddesi, Mehmet Reşit Sokak, Pimapenciler 3.Sokak, İsmet İnönü Caddesi gibi noktalara yolcu bırakan bu otobüs ve minibüsler Ankara Afyon otobüs bileti sahipleri tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

Afyon’da Hafta Sonu Gidilecek Yerler

  • Sandıklı Hüdai Kaplıcaları
  • Buzluk Mağarası
  • Eber Gölü
  • Gazlıgöl Termal Kaplıcaları
  • İscehisar Peribacaları
  • Acıgöl Kuş Cenneti

Afyon’da Gezilecek 5 Yer


Doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğiyle Ege’nin iç kısımlarındaki cevher Afyon’da gezilecek 5 yeri aşağıda sıraladık:

  1. Afyonkarahisar Kalesi

    Yüksek volkanik bir tepe üzerinde konumlanan Afyon Kalesi M.Ö. 1350 yılında Hititler döneminde kurulsa da sonrasında Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı imparatorluğu gibi pek çok medeniyet ve imparatorluk tarafından kullanımış. Afyon şehir manzarasını kuşbakışı izleyebileceğin kalede farklı dönemlere ait mimari ögeler incelenebiliyor. Kalenin sarnıçları ise Osmanlı’nın son dönemlerinde yapılmış.

  2. Frig Vadisi

    Kütahya, Eskişehir ve Afyon üçgeninde yer alan devasa Frig Vadisi 3000 yıldan fazla süre önce Frigyalıların yaşam alanıydı. Birbirinden güzel mağara evler, kiliseler, anıtlar, kaya mezarları ve kayaların oyulmasıyla yapılan başka alanlarla dolu bu vadi hem yeşil görüntüsü hem de tarihiyle büyülüyor. Avdalaz Kalesi, Ayazini Köyü ve Kaya Kilisesi mutlaka görülmeli.

  3. İmaret Cami

    1471 yılında Osmanlı İmparatoru 2. Bayezid’in talimatlarıyla inşa edilen cami Osmanlı mimarisinin tipik karakteristik özelliklerini yansıtıyor. Yapının çevresinde bulunan ve ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılan bir imaret binası olması sebebiyle caminin adı İmaret konmuş. 

  4. Afyon Tarihi Bedesteni

    Osmanlı İmparatorluğu döneminde her şehrin kalbinde “çarşı” anlamına gelen bedestenler kurulmuştu. Afyon Bedesteni de günümüze kadar ayakta kalabilmiş en eski kapalı çarşılardan. Her gün akşam 8’e kadar açık çarşıda yeme içmeden tekstil ürünlerine, hediyelik eşyalardan kuyumculara pek çok farklı dükkan yer alıyor.

  5. Akdağ Tabiat Parkı

    Sandıklı ilçesindeki bu geniş park doğa yürüyüşü ve piknik yapmayı sevenlerin vazgeçilmezi. Kurtini Mağarasoı, Kocayayla ve Tokalı Kanyonu gibi doğal güzellikleri bünyesinde bulunduran park hafta sonları kalabalık olabilir.

Afyon’da Ne Yenir?


Ege’yle İç Anadolu’nun lezzetlerini buluşturan Afyon’un kaymağı, lokumu, sucuğu, haşhaşı ünlü olsa da bu hediyelikler dışında, şehirde denemen gereken lezzetler aşağıdaki gibi:

  • Sakala Çarpan Çorbası
  • Afyon Keşkeği
  • Bükme
  • Çullama Köfte
  • Zürbiye
  • İlibada Sarması
  • Düğülü Haşhaş Tatlısı