Ankara - Diyarbakır Otobüs Bileti Genel Bilgileri
1300 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
1.003 KM
Mesafe
|
Star Diyarbakır
Popüler Firma
|
10 Saat 25 Dakika
Sefer Süresi
|
En Ucuz Ankara Diyarbakır Otobüs Biletleri
Ankara Popüler Otobüs Biletleri
Ankara Kalkışlı Otobüs Biletleri
Ankara Varışlı Otobüs Biletleri
Diyarbakır Popüler Otobüs Biletleri
Diyarbakır Kalkışlı Otobüs Biletleri
Diyarbakır Varışlı Otobüs Biletleri
Diyarbakır Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avantajlı Ankara Diyarbakır Otobüs Bileti
Türkiye’nin kalbi Ankara’dan yola çıkıp Diyarbakır’a varmak istiyorsan Bilet Dükkanı üzerinden Ankara Diyarbakır otobüs bileti satın alabilirsin. Ankara Diyarbakır otobüs biletini aldıktan sonra da senin için hazırladığımız Diyarbakır’ı tanıtan ve ulaşım hakkında da bilgi içeren gezi yazımızdan yararlanabilirsin.
Ankara'dan Diyarbakır otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Diyarbakır otelleri ve Diyarbakır araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Diyarbakır'a hava yolu ile ulaşmak isterseniz, uçak bileti sayfamız üzerinden işlem yapabilirsiniz.
Diyarbakır Hakkında
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en sevilen şehirlerinden biri olan Diyarbakır, yüzyıllar boyunca Anadolu toprakları ve Mezopotamya arasında bulunması nedeniyle jeopolitik konum bakımından avantajlı bir yer olarak biliniyor.
Diyarbakır’da ilk yerleşimlerin dokuz bin yıl öncesinde yapıldığı tahmin ediliyor. Köklü geçmişinin de bir getirisi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Diyarbakır tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
AŞTİ Otogar’a Ulaşım
Ankara şehir merkezine yakın bir konumda yer alan Ankara AŞTİ Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Türkiye’nin dört bir yanına her gün çok sayıda otobüs seferi düzenleniyor. İşlek olduğu için otogara ulaşım seçeneklerinin de geliştirildiği AŞTİ’ye gitmek için en konforlu yol taksiye binmek olacaktır. Ancak istersen Bilet Dükkanı’ndan Ankara araç kiralama ya da Ankara transfer araç işlemleri için rezervasyon da yapabilirsin.
Toplu taşımayla AŞTİ Otogar’a nasıl gidilir diye soranlara EGO belediye otobüsleri ya da Ankaray’ı tavsiye edebiliriz. Otobüslerden 104 – 2 ve 157 – 3 numaralı otobüsler Gölbaşı – Akköprü – Ulus hattında; 442 – 3 numaralı otobüsler Güvenpark ve Pursaklar hattında; 479 Uyanış – Beştepe, 419-5 Aktepe – Yüzüncü Yıl ve 158 Aşti – Haymana hattında ulaşım sağlıyor.
Ayrıca AŞTİ’de de yolcularını indiren Ankaray’a Kızılay metrosundan aktarma yapılabiliyor.
Ankara Diyarbakır otobüs bileti satan diğer firmaların Ankara’da şehir merkezi ve AŞTİ Otogar arasında hizmet veren ücretsiz yolcu servislerinin olmadığını hatırlatmak isteriz.
Diyarbakır Otogardan Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır Otobüs Terminali’nden şehir merkezine ulaşımını ücretsiz olarak gerçekleştirebilmen mümkün, buraya sefer düzenleyen bazı otobüs firmalarının şehir içi servisi olup olmadığı bilgisini ilgili acenteyi arayarak öğrenebilirsin.
Bir diğer ucuz seçenek de AZ Üniversite – Otogar ve F7 Toplu Konut – Otogar otobüslerini de kullanmak. Bunun haricinde taksiye binebilir, Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek araç kiralama ya da transfer gibi hizmetlerden yararlanabilirsin.
Ankara Diyarbakır Otobüs Bileti Fiyatları
Ankara’dan Diyarbakır’a doğru memleketimizin başka güzel yerlerini görmek üzere küçük bir gezi planlıyor ancak bütçen konusunda endişeleniyorsan Bilet Dükkanı yanında! Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek en uygun fiyatlı Ankara Diyarbakır otobüs biletini satın alabilir, yolculuğun keyfini çıkarabilirsin. Ankara Diyarbakır otobüs bileti fiyatları 700 TL’den başlayıp 1000 TL’ye kadar çıkabiliyor.
Ankara Diyarbakır Arası Otobüsle Kaç Saat Sürer?
Ankara ve Diyarbakır arasında 1012 km uzunluğunda bir yol bulunuyor, bu da otobüs yolculuğunuz pek kısa sürmeyecek demek. Farklı otobüs firmalarının belirttiği üzere yolculuk süresinde birkaç saatlik oynama yaşanabilse de yolculuğun ortalama olarak 12 ila 15 saat arasında sürdüğünü söyleyebiliriz.
Diyarbakır Gezilecek Yerler
Yüzyıllar boyunca Anadolu toprakları ve Mezopotamya arasında yer almasıyla önemli bir jeopolitik konuma sahip olmuş olan Diyarbakır’da ilk insan yerleşimlerinin dokuz bin yıl kadar öncesine dayandığı tahmin ediliyor. Diyarbakır tarih boyunca gelip geçen çeşitli uygarlıklardan izler günümüze kadar güzelce korunmuş halde duruyor. Bunlar arasından Diyarbakır’da gezilecek yerleri listemizde görebilirsin.
Ulu Cami
Bu topraklarında bulunan en eski cami olma özelliğine sahip Ulu Cami, daha önce bir Ermeni kilisesi olan Martoma Kilisesi’nin bölgeye hakim olan Müslüman Araplar tarafından camiye dönüştürülmüş.
Sülüklü Han
17. Yüzyılda Hanilioğlu Mahmut Çelebi’nin yaptırdığı Sülüklü Han, adını buradaki kuyunun dibinde bulunan ve her derde deva olan sülüklerden alıyor. Sülüklü Han’ın giriş kapısında beş farklı dilde yazılmış bir kitabe yer alıyor. Bu kitabe sayesinde bölgede bir zamanlar farklı etnik kökenden gelen insanların bir arada ve huzur içinde yaşadığını anlayabiliyoruz.
Diyarbakır Kalesi
9000 yıldır ayakta duran Diyarbakır Kalesi, Sur ilçesi içinde yer alıyor. 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan Diyarbakır Kalesi, Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun savunma duvarı olarak tanınıyor. Doğusunda ve batısında toplam seksen iki adet burcun olduğu bilinen Diyarbakır Kalesi’nin burçlarının üzerinde hayvan desenleri bulunuyor.
Meryem Ana Kilisesi
Günümüze kadar ayakta kalabilen en eski kiliselerden biri olarak bilinen Meryem Ana Kilisesi’nin 3. Yüzyıldan kalma olduğu kayıtlara geçmiş. Ortodoks Süryani Kilisesi olarak hizmet veren kilise bugün hala Süryanilerin ibadeti için açık olup bir yandan da müze olarak halk tarafından da gezilebilmektedir.
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi
Ülkemizin en ünlü şairlerinden olan Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğup büyüdüğü konak olarak bilinen bu bina günümüzde Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi adıyla ziyaretçilerini bekliyor. Müze on dört oda, hamam, kiler, mutfak ve tuvaletten meydana gelen ev bulunduğu cepheden dolayı yazlık ve kışlık olarak ikiye bölünmüş halde.
Yazın kuzey tarafı kullanılan evin oturup dinlenerek bir Türk Kahvesi içebileceğiniz avlusu da bulunuyor. 1974 yılında Cahit Sıtkı Tarancı’nın ailesinden alınıp müze haline getirilen evin büyük bir kısmında şairin kişisel eşya ve kıyafetleri, geri kalan kısmında ise etnografik eserler sergileniyor.