Antalya Hatay Uçak Bileti

Antalya - Hatay Uçuş Bilgileri

1367,27 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
482 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Hatay Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: 5ºC
Maks: 16ºC
Güneşli
19 Ocak 2025 Pazar
Min: 5ºC
Maks: 17ºC
Güneşli
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: 6ºC
Maks: 17ºC
Güneşli
21 Ocak 2025 Salı
Min: 3ºC
Maks: 14ºC
Güneşli
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: 3ºC
Maks: 13ºC
Parçalı Bulutlu

En Ucuz Antalya - Hatay Uçak Biletleri

AnadoluJet
Antalya
Antalya Havalimanı
Hatay
TL1.367
Pegasus
Antalya
Antalya Havalimanı
Hatay
TL1.863

Sıkça Sorulan Sorular

Antalya Hatay arası hava yolu ile 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Antalya Hatay karşılıklı uçuşlarınızı Antalya Havalimanı ve Hatay Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Antalya Hatay en ucuz uçak bileti 1367,27 TL’den başlamaktadır.
Antalya Hatay arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Hatay’ın Tarihi ve Turistik Yerleri
Hatay’da Gezilecek Yerler
Hatay’da Ne Yenir?

Akdeniz Bölgesi’nde bulunan ve Türkiye’nin en güneyindeki kıyılara sahip olan Hatay, kardeşliğin şehri olarak bilinmektedir. Bunun sebebi tarihteki ilk yerleşim yerlerinden birisi olan Hatay’da binlerce yıl boyunca farklı pek çok kültüre sahip uygarlığın bir arada uyum içerisinde yaşamış olmasıdır. Tarihinin Tunç Çağı’na kadar dayandığı bilinen Hatay’a uzun süre Akatlar egemen olduktan sonra M.Ö 17. yüzyılda Hititler yerleşmiştir. Daha sonrasında ise Hatay sırasıyla Urartular, Asurlar, Persler ve Makedonların eline geçmiştir. İskender’in ölümünden sonra bölge parçalara ayrılmış ve 1. Selevkos Asya İmparatorluğu’nu kurarken oğlu ise Hatay çevresindeki Antakya’yı kurmuştur. Antakya M.Ö 300 yılından itibaren 26 yıl boyunca Asya İmparatorluğu’na başkent olmuştur. Ayrıca zamanında Roma ve İskenderun’dan sonra üçüncü en büyük şehir olmuştur. Daha sonrasında Hatay Roma, Bizans ve Sasaniler’in hakimiyetinde olduğu dönem içerisinde Hıristiyanlığın dini merkezi haline gelmiştir. Haçlı Seferleri sırasında da önemli bir yer olan Hatay 1516 senesinde Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilmiş ve Osmanlı topraklarına dahil edilmiştir. Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde Misak-ı Milli sınırları içerisinde yer alan Hatay 1938 yılında Türk ordusu tarafından düşmandan kurtarılmış ve 1939 yılında il statüsünü almıştır. Pek çok kültürden izler taşıyan, Akdeniz’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne komşu olan bölgesinde bulunan Hatay’da saymakla bitmeyecek çeşitlilikte ve enfes lezzette yemeklerin bulunduğu bir mutfak mevcuttur. Kültür, tarih, dini ve gastronomi turizm faaliyetleriyle öne çıkan Hatay’da harika bir tatil yapabilirsiniz. Akdeniz kıyılarında batıdan doğuya doğru bir yolculuk yapmak istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en ucuz fiyata Antalya Hatay uçak bileti satın alabilirsiniz. Seyahate başlamadan önce Hatay hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız sitemizde hazırlamış olduğumuz rehber yazıyı okuyabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


Antalya şehir merkezinin 10 km doğusunda bulunan Antalya Havalimanı, ülkenin en yoğun faaliyet gösteren havalimanlarındandır. Şehir merkezinden havalimanına nasıl gidilir öğrenmek istiyorsanız sitemizdeki rehber yazıya göz atabilirsiniz.

Antalya Şehir Merkezinden Havalimanına Otobüs ile Ulaşım


Antalya’da şehir merkezi ve havalimanı arasında ulaşım sağlayan 2 adet otobüs hattı vardır. İlk olarak şehir merkezinden kalkan 600 numaralı hattı kullanarak DEEPO Avm, Mall of Antalya, Erasta Avm, Mevlana Caddesi, Meydan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi, 100. Yıl Caddesi ve Adliye duraklarından geçerek Antalya Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. 600 numaralı otobüs sabah 06.00’dan başlayarak her yarım saatte bir kalkmaktadır, buna ek olarak gece 02.30 ve 04.45 seferleri de bulunmaktadır. Şehir merkezinden binip havalimanına gidebileceğiniz diğer otobüs hattı ise 800 numaradır. Bu otobüse binip Murat Paşa Belediyesi önünden geçerek havalimanına gidebilirsiniz. 800 numaralı otobüs her iki saatte bir Sarısu’dan kalkmaktadır ve son sefer saati 23.45’tir.

Antalya Şehir Merkezinden Havalimanına Tramvay ile Ulaşım


Antray tramvayı 2010 yılından beri şehir içi ulaşım hizmeti vermektedir. Tramvay ile 1. Dış Hatlar Terminali ve İç Hatlar Terminalinin hemen karşısında inebilirsiniz. Antray şehir merkezinde 16 adet duraktan geçmektedir.

Antalya Şehir Merkezinden Havalimanına Taksi ile Ulaşım


Antalya şehir merkezinde bulunduğunuz yerden direkt olarak Antalya Havalimanı’na rahat bir ulaşım sağlamak istiyorsanız 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz.

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Hatay’ın Antakya ilçesindeki Hatay Havalimanı, şehir merkezinin 25 km uzağında yer almaktadır. Hatay Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için birkaç farklı yol alternatifiniz mevcuttur.

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


Hatay Havalimanı’nda gelen yolcu salonunun çıkışından, uçak iniş saatlerinden 25 dakika sonra hareket eden Havaş otobüsleri yaklaşık 1 saat içerisinde Hatay şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır.

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Hatay Havalimanı’ndan şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere direkt olarak rahat bir ulaşım sağlamak istiyorsanız gelen yolcu çıkışının dışında bekleyen ve 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Taksilerle şehir merkezine ulaşmanız yaklaşık olarak yarım saat sürecektir.

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Genellikle kalabalık gruplar ya da elinde çok bagajla seyahat edenlerin kullanmayı tercih ettiği özel transfer servisi ile en konforlu şekilde Hatay şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere direkt olarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Özel transfer servisinden en güzel şekilde yararlanmak için önceden rezervasyon yapmanız daha iyi olacaktır.

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Hatay’da geçireceğiniz süre boyunca her yere istediğiniz güzergahtan istediğiniz saatte rahatlıkla gitmek istiyorsanız Hatay Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinden araç kiralayabilirsiniz. Aracınız siz daha Hatay’a gitmeden adınıza ayırtılmış olsun istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata araç kiralama işlemi de yapabilirsiniz.

Hatay’ın Tarihi ve Turistik Yerleri


Tarihi geçmişi M.Ö 300’lü yıllara kadar uzanan Hatay’da günümüze kadar gelmeyi başarmış pek çok tarihi yer bulunmaktadır. Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini sizler için tanıttık.

St. Pierre Kilisesi


Antakya’da yer alan St. Pierre Kilisesi esasında bir mağara olmasına rağmen birtakım eklemeler yapılarak kiliseye dönüştürülmüştür. Hristiyanlık dünyası için ilk kilise olma özelliğini taşıyan St. Pierre Kilisesi, Papa 6. Paul tarafından Hac yeri olarak ilan edilmiştir.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi


Payas ilçesinde yer alan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Hatay’daki en dikkat çekici yapılardan biridir. Mimar Sinan tarafından tasarlanıp inşa edilmiş olan külliye de 48 adet dükkan, kervansaray, camii, medrese ve hamam gibi yapılar da bulunmaktadır.

İssos Antik Kenti


Hatay şehir merkezine 100 km uzaklıkta yer alan İssos Antik Kenti, Roma Antik Dönemi’ne ait bir eserdir. İssos Antik Kenti’nden pek çok mozaik yapı çıkarılmıştır ve bu eserler Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Habib-i Neccar Camii


Antakya’da yer alan Habib-i Neccar Camii Anadolu topraklarında yapılan ilk cami olma özelliğini taşımaktadır. Yüzlerce yıllık bir geçmişi olmasından dolayı zaman içinde çeşitli afetlerden etkilense de devamlı olarak yenilenmiştir.

Hatay’da Gezilecek Yerler


Tarihi çok eskilere dayanması ve harika bir konumda bulunması nedeniyle görülmesi gereken pek çok yer bulunan Hatay’da gezilecek yerleri sizler için tanıttık.

Vakıflı Köyü


Samandağ ilçesinde yer alan Vakıflı Köyü, tüm nüfusu Ermenilerden oluşan Türkiye’deki tek köydür. Köyde yüzyıllardır var olan gelenekler devam ettirilmektedir.

Hıdırbey Musa Ağacı


Hıdırbey Musa Ağacı’nın, Hz. Musa’nın toprağa diktiği asasının ölümsüzlük suyuyla yeşermesi sayesinde zamanla büyüdüğüne inanılmaktadır. Ağaç, heybeti ve güzelliğiyle görenleri büyülemektedir.

Asi Nehri


566 km uzunluğundaki Asi Nehri, Antakya’yı ikiye bölmektedir. Kaynağı Lübnan’daki Bekaa Vadisi olan Asi Nehri, Antakya’nın merkezindeki Karasu Çayı ile birleşmektedir.

Damlataş Mağarası


Payas ilçesinde bulunan Damlataş Mağarası’nın 120 milyon yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. 2005 yılında keşfedilen bu mağara 540 metre yükseklikte yer almaktadır.

Hatay’da Ne Yenir?


UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak kabul edilen Hatay’da belki de yapabileceğiniz en iyi şey yöresel yemekleri tatmaktır. Tarih boyunca farklı pek çok kültüre kucak açmış olan Hatay’ın bu özelliği mutfağına da yansımıştır. Bu kadar bahsettikten sonra Hatay’da ne yenir merak ediyorsanız gelin anlatalım.

Fellah Köftesi: Ana malzemesi ince bulgur olan fellah köftesi, bulgurlar top haline getirildikten sonra haşlanmaktadır. Haşlandıktan sonra salçalı sos ile birleştirilen fellah köftesi üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilmektedir.

Kağıt Kebabı: Yöreye has bir lezzet olan Hatay usulü kağıt kebap, Hatay mutfağının önde gelen yemeklerindendir. Satır kıymasının maydanoz, sarımsak, domates ve biber ile harmanlanıp pişirilmesiyle yapılan kağıt kebabını Hatay’da her yerde bulabilirsiniz.

Belen Tava: Hatay’ın ilçelerinden biri Belen’de ortaya çıkmış olan bu lezzetli yemek kuşbaşı kuzu eti, soğan, yeşil biber, kapya biberi sarımsak ve baharatların karışımı olan, içinizi ısıtacak harika bir tattır. Lezzetli olduğu kadar doyurucu da olan bu yemeği ekmeğinizi bana bana yemekten kendinizi alamayacaksınız.

Firik Pilavı: Hatay’da sıklıkla tüketilen yemeklerden biri olan firik pilavı tavuk eti, firik bulgur ve çeşitli baharatlar eşliğinde hazırlanmaktadır.

Ekşi Aşı: Hatay’ın geleneksel yemeklerinden olan ekşi aşı ana yemek, başlangıç yemeği ya da kapanış yemeği olarak tercih edilebilmektedir. Bulgurdan köfteleri misket şeklinde hazırladıktan sonra kızartırken o sırada çorbası için salçalı, nar ekşili ve naneli suyu hazır ediyorsunuz. Kızardıktan sonra köfteleri biraz da bu suda pişirip afiyetle yiyorsunuz.

Sembusak: Kapalı lahmacun olarak betimleyebileceğimiz sembusak, el ile yoğurulup açılan hamurun sac ya da tavada pişirildikten sonra içerisine bol bol kıyma ve soğan koyulup kapatılmasıyla hazırlanmaktadır. Sembusak’ın lezzetini iyice arttırmak için üzerine tereyağı sürerek tüketebilirsiniz.