Bitlis Otelleri

En İyi Bitlis Otelleri

3 Otelden 1 - 3 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme
Otel Puan
Hızlı Erişim
Bitlis Merkez Otelleri
Bitlis Pansiyon Otelleri
Bitlis En Uygun Fiyatlı Oteller
Bitlis’te Gezilecek Yerler

Bitlis Hakkında


Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden olan Bitlis tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkmaktadır. Yukarı Murat–Van Bölümü’nde yer alan Bitlis Siirt, Batman, Muş, Van ve Ağrı şehirlerine komşu bulunmaktadır. Tarihi geçmişinin M.Ö 1400’lü yıllara dayandığı bilinen Bitlis ilk olarak Urartulular tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış ve sonrasında da bölgeye sırasıyla Asurular, Medler, Persler, Makedonlar, Romalıların hakim olmuştur. 10. yüzyılda Türklerin Anadolu’ya gelmesinden sonra 1514 yılında gerçekleşen Çaldıran Savaşı sonucunda Bitlis Osmanlı Devleti’nin bir parçası olmuştur. Bitlis 1. Dünya Savaşı sırasında bir süre Çarlık Rusya’nın işgali altında kalmıştır. Cumhuriyet Dönemi’yle birlikte il yapılan Bitlis’in adı Bedlis’ten gelmektedir. Bedlis ise Makedonya kralı Büyük İskender’in şehirdeki kaleyi yaptırttığı komutanlarından birinin adıdır. Bitlis’te merkez ilçeyle birlikte Tatvan, Adilcevaz, Ahlat, Hizan, Güroymak ve Mutki olmak üzere 7 adet ilçe vardır. Doğu Anadolu ikliminin tipik özellikleri Bitlis’te de gözlemlenmektedir. Sert ve karasal iklimin yaşandığı Bitlis’te karlı gün sayısı fazladır ancak Van Gölü’ne yakın kesimlerde daha ılıman bir hava mevcuttur. Van Gölü üzerinden Tatvan – Van arasında düzenlenen feribot seferleriyle Van’a da kolaylıkla ulaşım sağlamanız mümkündür. Temel geçim kaynağı hayvancılık faaliyetleri olan şehirde büyük baş hayvancılığın yanı sıra arıcılık faaliyetleri de oldukça yaygındır. Bitlis’in karakovan balının ünü Türkiye sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayılmış bulunmaktadır. Doğu Anadolu’nun en güzel yerlerinden biri olan Bitlis’e birkaç günlüğüne ziyarete gelmek istiyorsanız burada bulunacağınız süre boyunca Bitlis otellerinde konaklama sağlayabilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata Bitlis otellerine rezervasyon yapmanız mümkündür. Yola çıkmadan önce daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsanız Bitlis hakkında hazırlamış olduğumuz bilgilendirme yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Bitlis Merkez Otelleri


Öz Çavuşoğlu Otel


Bitlis şehir merkezinde yer alan Öz Çavuşoğlu Otel misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Gün içerisinde otelde bulunan lobi barda hizmet alabilir yemeklerinizi oda servisinden sipariş vererek konforlu odanızda yiyebilirsiniz. Çocuk misafirlerin de daha keyifli bir tatil geçirmesini sağlamak için otelde bir adet çocuk parkı bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Otel Tatvan Kardelen


Tatvan merkezinde bulunan Otel Tatvan Kardelen, Van Gölü’ne arabayla 3 dakikalık mesafede bulunmaktadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde televizyon, mini bar, elektrikli su ısıtıcısı, özel banyo, saç kurutma makinesi ve temel banyo gereçleri bulunmaktadır. Güne zengin açık büfe kahvaltıyla başlayabilir, öğle ve akşam yemeklerinizi de otelin a la carte restoranında yiyebilirsiniz. Otelde bilardo, satranç, kart oyunu ve tenis gibi aktivitelerde yer alabilirsiniz. Otelin tüm alanları rahat bir engelli kullanımı göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.30’dur.

Bitlis Pansiyon Otelleri


Bitlis’te pansiyon otel bulunmamaktadır ancak dilerseniz Bilet Dükkanı üzerinden Bitlis otelleri arasında butik otel olarak hizmet veren otellere en uygun fiyata rezervasyon yapabilirsiniz.

Lavanta Suit’s


Tatvan merkezde bulunan Lavanta Suit’s 10 adet süit odasıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Otel oda kahvaltı konseptinde bir konaklama hizmeti vermektedir. Otelin tüm konaklama birimlerinde göl manzarası, ısıtma, televizyon, WiFi, özel banyo ve havlu seti bulunmaktadır. Otelde sabah kahvaltılarınızı kahvaltı salonunda yapabilirsiniz, öğle ve akşam yemekleriniz için de paket servis imkanı bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 13.00 ve en geç çıkış saati 11.00’dır.

Bitlis En Uygun Fiyatlı Oteller


Tatvan Karaman Otel


Tatvan’da, Van Gölü kıyısında bulunan Tatvan Karaman Otel, Bitlis’teki doğa güzelliklerine çok yakın mesafede yer almaktadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde televizyon, mini bar ve kablosuz internet bağlantısı bulunmaktadır. Otelde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı otelin kapalı restoranında karşılayabilirsiniz. Otelde kahvaltı dahil konaklama seçeneği de bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 10.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Bitlis’te Gezilecek Yerler


Köklü tarihiyle ve zengin doğasıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nde mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında bulunan Bitlis’te gezilecek yerleri sizler için tanıttık.

Bitlis Çarşısı: Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de geçen Bitlis Çarşısı’nda 20.000 adet dükkan olduğu söylenmektedir. Günümüzde artık eskisi kadar kalabalık olmayan bir yer olsa da şehre gelenler burayı mutlaka ziyaret etmektedir. Çarşıdaki dükkanlarda köy ürünleri, yöresel giysiler, yöreye ait üretilen ballar satın alabilir; restoran ve çay bahçelerinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Şeyh Babo Türbesi: Üryan Baba Türbesi olarak da anılan Şeyh Babo Türbesi’nin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmese de içerisinde 1834 yılı tarihli bir mezar taşı bulunmaktadır. Türbeye adı verilen Üryan Baba ise kendini dünya materyallerinden soyutlayıp hak yoluna adamış, az sayıda rastlanan nefis terbiyesini gerçekleştirebilmiş kişilerdendir. Bir tek bedenine sardığı abaya sahip olduğu için de kendisine üryan yani çıplak baba denilmekteydi. Ziyaretçiler Bitlis otelleri rezervasyonu yaptıktan sonra muhakkak burayı ziyaret eder.

Bitlis Etnografya Müzesi: Şehir merkezinde bulunan Bitlis Etnografya Müzesi 2005 yılından beri hizmet vermektedir. Bitlis’in tarihi, kültürü ve geçmişten beri gelen yaşayış biçimine dair eserlerin sergilendiği müzede demir işçiliği, halı dokumacılığı ve bastonculuk gibi çeşitli meslek dallarıyla ilgili tanıtımlar da teşhir edilmektedir. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemi’ne ait eserleri görebileceğiniz Bitlis Etnografya Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bitlis Ulu Camii: 1150 yılında Ebu’l Muzaffer Muhammed tarafından inşa ettirilen Bitlis Ulu Camii minaresi çok daha sonra 1492 yılında camiye eklenmiştir. Bitlis Ulu Camii’ne ziyarete geldiğinizde hemen yakınlarında bulunan diğer ibadet mekanları olan Tarihi Hizan Camii’ni ve Şeyh Hasan Camii’ni de gezmeye gidebilirsiniz.

Bitlis Kaplıcaları: Volkanik arazi üzerinde bulunan Bitlis’in en meşhur özelliklerinden biri de kaplıcalarıdır. Pek çok hastalığa iyi gelen kaplıca sularında şifaya ulaşmak için Bitlis’te bulunan kaplıcalardan birine gidebilirsiniz.

Bitlis Kayak Merkezi: Şehir merkezinde bulunan Bitlis Kayak Merkezi içerisinde kademeli parkurlar ve kar teleferiği de vardır. Kış aylarında şehirdekilerin de uğrak noktası olan Bitlis Kayak Merkezi’nde pek çok otel, restoran ve kafe yer almaktadır.

Adilcevaz Sahili: Bitlis’te yazın gidilebilecek en güzel yerlerden biri olan Adilcevaz Sahili şehir merkezinin 90 km uzağında bulunmaktadır. Van Gölü’ne en uzun kıyıya sahip ilçe olan Adilcevaz yaz aylarında serinlemek için pek çok insan tarafından tercih edildiğinden özellikle hafta sonları çok kalabalık olmaktadır.

Nemrut Gölü: Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki en güzel göllerden biri olan Nemrut Gölü’nü Bitlis’e geldiğinizde kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Adını M.Ö 2100 yılında Babil Kralı olan Nemrut’tan alan göl 2250 rakımda volkanik krater gölüdür. Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan gölün genişliği 13 km ve derinliği de 155 metredir. Bitlis otelleri rezervasyonunu yaptıktan sonra mutlaka Nemrut Gölü’nü ziyaret etmelisiniz.

Aygır Gölü: Adilcevaz ilçesinde bulunan Aygır Gölü, Süphan Dağı’nın eteklerindedir. Yine bir volkanik oluşum gölü olan Aygır Gölü Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki sodalı göllerden bir diğeridir.

Hizan: Şehir merkezinin 50 km uzağında bulunan Hizan ilçesi 3000 yıldan beri aktif şekilde yerleşim merkezi olarak kullanılmaktadır. Tarihi Hizan Camisi, tarihi evleri ve yemyeşil doğasıyla görenleri hayran bırakan bir yerdir.