Doğu Anadolu’nun Cevheri Van’da Gezilecek Yerler

Bilet Dükkanı olarak, Van’a ziyarete gelen misafirlerimiz için Van’da gezilecek yerler listesinde dikkat çekenleri derledik.  Bu sayede Van’a gelen Bilet Dükkanı misafirleri kolayca yapılacaklar ve gezilecek yerler listelerini belirleyebilir ve keyifli bir gezi yaşayabilirler.

7 Şubat 2023 20dk okuma

Doğu’nun eşsiz güzelliklerine ev sahipliği yapan Van, her yıl binlerce ziyaretçisine doğal güzelliklerden lezzetli yemeklere kadar harika tatil atmosferi sunar. Anadolu’nun ve dünyanın çeşitli yerlerinden Van uçak bileti alarak gelen ziyaretçiler dillere destan Van kahvaltısı başta olmak üzere tadı damakta kalacak çok sayıda lezzetle tanışır, tarihi derinliklerine götüren eserlere şahitlik eder. 

van-kalesi-300x199.jpg

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Van; Van Gölü, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Kanispi Şelalesi, Erçek Gölü, Müküs Çayı, Van Kalesi, Van Müzesi, Akdamar Anıt Müzesi (Kilisesi) ve Vanadokya (Van Peri Bacaları) gibi daha yüzlerce güzelliği ile ziyaretçilerine dolu dolu bir gezi sunmakta. İnsan yerleşim tarihinin milattan önce 7000’li senelere dayandığı tahmin edilen Van, geçmişten günümüze kadar biriktirdiği kültürel mirası ile son derece gezilesi bir noktadır. 

Medeniyeti Urartular ile başlamış olup sonrasında Ahamenişlerler, Büyük İskender, Selevkoslar, Ermeniler, Partlar, Romalılar, Sasaniler ve Doğu Romalılar gibi çokça büyük medeniyeti barındırmıştır. Selçuklu ve Osmanlı dönemi ile yine Türk Kültürü’nün oluşumuna katkı sağlamıştır. 

Bilet Dükkanı olarak, Van’a ziyarete gelen misafirlerimiz için Van’da gezilecek yerler listesinde dikkat çekenleri derledik.  Bu sayede Van’a gelen Bilet Dükkanı misafirleri kolayca yapılacaklar ve gezilecek yerler listelerini belirleyebilir ve keyifli bir gezi yaşayabilirler.

Van’da Gezilecek Yerler

Van Kalesi

Van gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen Van Kalesi , merdivenlerle kolayca tırmanabileceğiniz bir yerdir. Şehir merkezine yakın bir konumda olmasından dolayı kolayca ziyaret edilebilir. Kale Urartulardan ve Osmanlı’dan kalma birçok yapıyı içerisinde barındırır.

vanda-gezilecek-yerler.jpg

Van Müzesi

Geçmişten çok sayıda eser müzede yer alır. Mezar taşları, çivi yazıları ve daha birçok tarihsel kalıntıya ev sahipliği yapan Van Müzesi’ni Van uçak bileti olan herkes mutlaka görmelidir. 

Akdamar Anıt Müzesi (Kilisesi)

Akdamar Adası’nda yer alan Saray Kilisesi, eşsiz manzarası ile ziyaretçilerin nefesini keser. Van Gölü üzerinde yer alır ve Van’ın Gevaş ilçesinde bulunur. 

Van Urartu Müzesi

Geçmişten gelen izlere merakı olanların ilgiyle gezeceği yerlerin arasında yer alır. Urartulardan kalma çivi yazıları ve diğer eserleri bünyesinde barındıran bu müze ziyaretçilerini o döneme götürür.

Van Kedi Evi

İpekyolu ilçesinde yer alan Van Kedi Evi, bölgeye has Van Kedisi görmek isteyenler için harika bir seçimdir. 

Van Peri Bacaları

Hem Türkiye’den hem dünyadan çok sayıda ziyaretçi kabul eden Van Peri Bacaları Nevşehir’i andırır. Yavuzlar Köyü’nde yer alan peri bacaları yılın her döneminde misafirlerini büyülerken en çok ziyaretçiyi bahar aylarında alır. Van şehir merkezine uzak olmasından dolayı ulaşım biraz zor olsa da bölgede 15 binden fazla peri bacası, mağaralar ve tüneller bulunur. 

Edremit Sahili

Şehrin kaosundan sıkılanlar için enfes bir seçenek olan Edremit Sahili özellikle güneşin battığını izlemek isteyenleri hayran bırakır. Güzel yürüyüşlere yaparak civardaki kafelerde kahve içebileceğiniz Edremit Sahili Van merkeze oldukça yakın bir konumda bulunmakta. Ayrıca deniz bisikletine binmek de yapabileceğiniz bir diğer keyifli aktivite. 

Van Gölü

Van denince olmazsa olmazlarda olan Van Gölü, Türkiye’nin en büyük gölü olma özelliğini taşımakta. Şehrin en önemli simgesi olmakla birlikte üzerinde ulaşım olan tek göldür. Van'da gezilecek yerler listesinin ilk sırasında yer alan Van Gölü'nü görmeden şehri terk etmeyin.

 

van-golu-300x157.jpg

Erçek Gölü

Flamingo severleri kendine çeken Erçek Gölü bünyesinde başka bir sürü kuş ve ördek türünü bulundurmakta. Yine her sene Flamingo Festivali ile şenlikler düzenlenmekte. 

Muradiye Şelalesi

Karahan Köyü’ne yakın olan Muradiye Şelalesi, yaz aylarında tercih edilen gezi mekanları arasında. Van merkeze uzak olan bu şelale yerli ve yabancı turist tarafından sıkça ziyaret edilmekte. Dileyen misafirler şelale çevresindeki kafeler ve restoranlarda keyifli vakit geçirebilirler. 

Akdamar Adası

Feribot ile ulaşım sağlayabileceğiniz Akdamar Adası, Van’a gelen misafirlerimizin görmeden dönmemesi gereken bir yer! İçerisinde bulunan Ermeni Kilisesi ile güzelliğine güzellik katan bu adamız harika bir atmosfere sahip olan turistlerin epeyce ilgisini çekmektedir. 

Hoşap Kalesi

Van’ın Gürpınar yolu üzerinde bulunan Hoşap Kalesi özellikle tarih severler tarafından mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yapıdır. 

Van’da Kışın Gezilecek Yerler

Van Gölü Ekspresi

Tren ile Van’ın soğuk ikliminden korunarak keyifli bir yolculuk yapmak mümkün. Trende yolculuk esnasında enfes manzaranın tadını çıkartarak keyifli vakitler geçirilebilir. 

Van Kalesi

Van merkeze yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan Van Kalesi, kış aylarında biriktirdiği karlar ile harika bir manzara sunmaktadır. Dileyen misafirlerimiz Van Kalesi civarında bulunan tesislerde enfes Van kahvaltılarını yapabilirler. Van'da gezilecek yerler listesinde büyük önemi olan Van Kalesi'ni ziyaret etmeden şehri terk etmeyin.

Savat İşlemeciliği

Van Kalesi dönüş yolunda bulunan Savat İşlemeciliği Urartular döneminden kalmış bir gümüş işleme mirasıdır. Savatlı gümüşler son derece şık olup harika bir hediye olabilirler. 

Tescilli Keledoş

Özellikle öğlen yemeği yemek isteyen misafirlerimiz için mantıklı bir tercih olan Tescilli Keledoş, Van’a ait yöresel lezzetleri konuklarına sunmaktadır. 

Akdamar Adası

Van’ın mutlaka gezilmesi gereken yerlerinden biri olan Akdamar Adası, Van Gölü’nün büyüleyici manzarası ile ziyaretçilerine kışın karlarla kaplı bir şekilde masallardan çıkma anlar yaşatmakta. Gevaş sahilinden binilen tekneler ile Akdamar Adası’na ulaşım sağlanabilir

Halime Hatun Kümbeti

Kışın yağmış olan karlar ile bembeyaz olan Halime Hatun Kümbeti, Selçuklu döneminden kalmış olup ziyaretçilerine manevi ve tarihsel bir yolculuk sunmaktadır.

halime-hatun-kumbeti.jpg

Abalı Kayak Merkezi

Kış turizminin en çok sevilen aktivitesi olan kayak, Van’a ziyarete gelen misafirlerimiz tarafından da sıkça tercih edilen aktiviteler arasındadır. Sayısız kayakçının Abalı Kayak Merkezi’ne gelerek kayması kışın Van’a yapılan gezileri de arttırmakta. Van'da gezilecek yerler listesinde oldukça popüler mekanlardan biri olan Abalı Kayak Merkezi, özellikle kış sporlarıyla yakından ilgilenenler tarafından beğeni topluyor.

Urartu Halı ve Kilim Atölyesi

Van yöresine özgü olan işlemeleri inceleyebilir ve dokunmuş halıları satın alabilirsiniz. 

Çaldıran Kaz Gölü

Türkiye’nin en soğuk ilçeleri arasında olan Çaldıran, kışın ziyaretçilerine harika ama bir o kadar da soğuk bir ortam sunmakta. Kaz Gölü’nde tutmuş olan buzları kıran Mandalar otlarla beslenirken misafirlerimiz bu güzel manzaraya şahitlik edebilir. 

Kültür Sokak

Van’ın soğuk ikliminde ısınmak için kahve içip yürümek isteyen misafirlerimiz Kültür Sokak’a gelerek buradaki mağazaları gezebilir ve kahve içerek Van’ın dokusunu hissedebilirler.

Hemen Van uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Van Merkezde Gezilecek Yerler

Van Kalesi

Urartular döneminde yapılmış olan ve dönemin başkenti olan Tuşpa’yı tepeden gören yapı, Van Gölü’nün hemen kıyısındadır. Şehir merkezine yaklaşık 5 kilometre uzakta olması ile yoğun turist alan Van Kalesi, döneminde bölge kontrolü için kullanılmıştır. 

Tarihi Van Evleri Mahallesi

Geleneksel Türk evi yapısı özelliklerini taşıyan Van evleri, Büyük Van Yangını sonrası inşa edilmiş olup yapımında taş, kerpiç ve ahşap kullanılmıştır. Genelde iki veya tek katlı olarak inşa edilmiş olan evler şehir merkezine son derece yakın olmalarından kaynaklı olarak mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Kalecik Mahallesi’nde bulunan ve enfes manzarası ile de ziyaretçilerini büyüleyen Tarihi Van Evleri Mahallesi, misafirlerini kendine hayran bırakmakta. Van'da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda bulunan Tarihi Van Evleri Mahallesi, şehrin atmosferini daha yakından solumanıza yardımcı olacaktır.

Edremit Sahili

Van merkeze çok yakın olan Edremit Sahili, yürüyüşler yapıp sakin ama keyifli vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için harika bir seçenek. Muhteşem manzarası ile civarda yer alan kafe ve restoranlar konuklarına keyifli bir vakit sunmakta.

Atatürk Kültür Parkı

Van merkezde bulunan ve İpekyolu ilçesinde yer alan Atatürk Kültür Parkı, piknik yapıp sevdikleri ile keyifli vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için harika bir fırsat.

 

ataturk-kultur-parki-300x172.jpg

Kurtuluş Parkı

Halk tarafında sıkça gezilen Kurtuluş Parkı, ahşap köprüleri, yürüyüş yolları ile sık sık ziyaretçi ağırlayan bir noktadır. Van'da gezilecek yerler listesinde dikkat çeken Kurtuluş Parkı'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Erek Dağı

Küçük Erek Dağı olarak da bilinen  dağ, Van merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olup yılın büyük bir kısmı karlı olan bir dağdır. Ziyaretçilerine; Van Gölü, Süphan Dağı, Artos Dağı ve Erdemit ilçesinin muhteşem manzarasını izleme imkanı sunan  Erek Dağı üzerinde, uçkun bitkisi yetişmekte olup yöreye ait bir bitki olma özelliğini taşımaktadır. Treking yapan misafirlerimiz tarafından tercih edilen dağ, spor aktiviteleri için de son derece elverişli.

Çağdaş Aquapark

Van merkezde bulunan ve özellikle çocuklar ile gençler tarafından tercih edilen Çağdaş Aquapark, yüzme havuzları çeşit çeşit su kaydırakları ile misafirlerine çılgın bir eğlence sunmakta. Tüm bunlarla birlikte vitamin barı ve jakuzisiyle de konuklarına hizmet vermekte olup yüzme aktivitelerini seven misafirlerimiz için hem eğlenceli hem de heyecanlı bir seçim. Giriş ücretlerini öğrenmek isteyen misafirlerimiz, Çağdaş Aquapark güncel giriş ücretleri için kendi sitelerinden ulaşım sağlayabilirler.

7 Şubat 2023 20dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
228 Yazı

Benzer Yazılar