E-Sim Nedir? Nasıl Kullanılır?

eSIM, kaybolma riski taşıyan fiziksel kartlara kıyasla güvenlik sağlar ve aynı anda iki farklı eSIM profili kullanımını destekler. Bu özellik, seyahat eden ve farklı bölgelerde bulunan kullanıcılar için oldukça faydalıdır. İşte E Sim hakkında bilmeniz gerekenler… 
 

8 Mayıs 2024 4dk okuma

30 yıldan fazla bir süredir hayatımızda olan sim kartlarının çağını kapatıp, yerini yeni bir teknoloji olan eSIM'e bırakmasıyla, iletişim dünyasında devrim niteliğinde bir değişim yaşanıyor. Geleneksel sim kartlara veda etmeyi hedefleyen eSIM, fiziksel kartlara veda ederek, bağlantı ihtiyacını dijital bir formata taşıyor. Önümüzdeki günlerde, eSIM destekleyen telefon modelleri hızla artacak ve Amerika'da satılan Apple iPhone 14 serisi gibi cihazlar, artık fiziksel SIM kart yuvalarına veda ediyor.

Peki, eSIM nedir ve nasıl kullanılır? Bu dijital SIM teknolojisi, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi operatörler tarafından nasıl destekleniyor? eSIM'in sunduğu fırsatlar ve teknik detayları merak edenler için bu yazıda tüm sorular cevap bulacak. Fiziksel SIM kartların yerini alacak olan bu dijital devrim, iletişim dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

E Sim Nedir?


E Sim (Embedded SIM), teknolojinin simgesi haline gelmiş, geleneksel SIM kartların dijital dönüşümünü temsil eden bir mucizedir. E Sim, fiziksel sınırları aşan bir kimlik kartı olarak, cihazın ruhunu taşıyan bir anahtardır. Bu elektronik harika, cihazın içinde gizli bir hazine gibi saklanarak, bağlantılarımızı güçlendirir ve iletişimi kolaylaştırır. E Sim, kullanıcılara değişiklik yapmaya olanak tanırken, aynı zamanda özgürlük ve esneklik sunarak teknolojik bir ilerlemenin temsilcisidir.

e-sim-nasil-kullanilir.webp

E Sim Nasıl Kullanılır?


E Sim kullanımı, geleneksel fiziksel SIM kartlardan farklıdır ve dijital olarak tanımlanan bir teknolojidir. E Sim'in kurulum süreci, aktifleştirme, profil yükleme, operatör değişikliği yapma ve telefon numarası ile eşleştirme adımlarını içerir. Her operatör ve cihazın prosedürleri farklı olabileceğinden, doğru adımların operatör veya cihaz üreticisi tarafından sağlanması önerilir.

Android telefonda E SIM etkinleştirme

  • Ayarlar’a girin.
  • Bağlantılar’a dokunun.
  • SIM kart yöneticisi’ne dokunun.
  • Mobil plan ekle üzerine dokunun.
  • eSIM’i etkinleştirmek için talimatları izleyin.


iPhone’da E SIM etkinleştirme

  • Operatörden eSIM bilgilerini alın.
  • Ayarlar’a girin.
  • Hücresel veya Mobil Veri’ye dokunun.
  • Hücresel Plan Ekle’ye dokunun.
  • Ayrıntıları elle girin’e dokunun.


E Sim Fiyat Nedir?


eSIM teknolojisinin ücretlendirme politikası, Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell gibi operatörlerde benzer şekilde uygulanmaktadır. Operatörlerin resmi açıklamalarına göre, eSIM kullanımı için fiziksel SIM kart yenileme veya değiştirme ücretleriyle aynı düzeydedir ve ekstra bir abonelik ücreti talep edilmez. Ancak, bazı bayi veya iletişim merkezleri, eSIM'e geçiş sürecinde farklı ücretlendirme politikaları uygulanabilir. 

e-sim-ne-ise-yarar.webp

E Sim Turkcell


Turkcell, seyahat edenlere özel olarak hazırladığı "Turist Karşılama Paketi" ile yabancı pasaport sahiplerine özel bir hizmet sunuyor. Bu özel paket, yabancı ziyaretçilere 20 GB veri, 200 dakika şehir içi arama, sınırsız mesajlaşma imkânı sunan Turkcell ön ödemeli SIM kartını içeriyor. Ayrıca, restoranlar, oteller, araç kiralama gibi yerlerde özel indirimler de sağlanır. 

Turkcell'in "Turist Karşılama Paketi" 30 günlük bir süre için geçerlidir ve SIM kartın aktif olduğu tarihten itibaren 3 ay sonra devre dışı bırakılacaktır. Bu paketten yararlanan müşteriler, Turkcell'in resmi web sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilir ve güncel fiyatlandırmaları öğrenebilirler. Havalimanındaki mağazalarda fiyatlar 47 € gibi değişkenlik gösterebilir.

E Sim Vodefone


Mobil operatör Vodafone Türkiye, seyahat edenler için özel olarak tasarlanmış "Türkiye'ye Hoş Geldiniz Paketi"ni sunuyor. Bu paket, Vodafone'un Faturasız Turist SIM Kartı ile birlikte 20 GB veri, sınırsız WhatsApp, 750 dakika şehir içi konuşma ve 1000 SMS içeriyor. Tarife, 28 gün boyunca geçerli olup, ön ödemeli turist SIM kartı ise toplamda 90 gün boyunca kullanılır. 

vodafone-e-sim.webp

Vodafone'un bu özel paketi havalimanında 890 TL'ye kadar çıkabilen fiyatlarla sunulmaktadır. Paketten faydalanmak ve güncel bilgilere ulaşmak için, resmi Vodafone web sitesini ziyaret etmeniz tavsiye edilir. Bu özel turist paketi sayesinde, ziyaretiniz süresince iletişim konusunda endişelenmeden Türkiye'nin güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

E Sim Türk Telekom


Türk Telekom'un turistlere özel olarak sunulan SIM kart paketinin adı "Hoş geldin" ve içeriği oldukça zengin. "Hoş geldin 25GB" paketi, 25 GB veri, 750 dakika şehir içi görüşme ve 750 SMS içerir. Türk Telekom SIM Kartı, satın alındıktan sonra 28 gün boyunca geçerli olup, detaylı bilgilere erişim için resmi Türk Telekom web sitesine başvurulabilir. Bu özel turist paketinin fiyatları havalimanında 850 TL'ye kadar çıkabilen fiyatlarla değişkenlik gösterebilmektedir.

8 Mayıs 2024 4dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar