Erken Rezervasyonun Uçak Biletlerine Etkisi: Ne Zaman Almalısınız?

Havalar iyice ısındıkça yeni yerler gezip görme tutkusunda olan gezginler arasında “Acaba uçak biletimi daha erken alsam karlı olur mu?” sorusu sorulmaya başlandı. 

6 Mayıs 2024 4dk okuma

Özellikle sosyal medyada erken rezervasyonla alınan uçak biletleriyle ilgili pek çok fikir ortaya atılıyor. Kimilerine göre Salı günleri uçak bileti almak diğer günlere kıyasla daha uygunken kimileri de planlanan uçuş gününden 6 hafta önce bilet alınması gerektiğini öne sürüyor. Peki bu bilgiler doğru mu? Gelin birlikte bakalım.

Uygun fiyatlara yurt içi ve yurt dışı uçak bileti almanın en güvenli yolu Bilet Dükkanı’ndan geçiyor. Erken rezervasyon kampanyalarıyla da kaçıramayacağın avantajlar sunan Bilet Dükkanı’nın web sayfasını ziyaret ederek dilediğin yere uçak bileti alabilir, kalacağın yerdeki otel, araç kiralama ya da transfer araç gibi hizmetler için rezervasyon yapabilirsin.

Erken Rezervasyonun Uçak Biletlerine Etkisi: Ne Zaman Almalısınız?


En uygun fiyata uçak bileti satın almak için söyleyebileceğimiz özel bir zaman maalesef yok, ancak bu durum seyahat planlarını suya düşürmesin! Bileti uçuşa yakın bir zaman kala satın almaktansa daha erken satın almak çoğu zaman daha ucuza almanı sağlar. Ancak nadiren de olsa bazı uçuşlarda ister uçuşa 4 ay kala, ister 1 gün kala da alsan fiyatın değişmediğini ya da çok az değiştiğini görebilirsin. 

Özetle, herhangi bir destinasyona uçak bileti almak için en doğru zaman diye bir şey yok, yine de fiyatların sonradan artması ihtimaline karşı biletini daha erken tarihlerde satın almanı tavsiye ederiz. Bilet Dükkanı’nın kampanyalarına göz atmayı unutma!

Pek çok hava yolu firması yılın belirli dönemlerinde, bazen de son dakika olarak uçak biletlerinde indirim yapıyor. Uçak biletini ne zaman alabileceğine dair ipuçları aşağıda:

Uçak Rotası ve Tarihine Göre Planlama


Seyahat rotana ve tarihlerine bağlı olarak ne zaman rezervasyon yapman gerektiği değişebilir. Mevsimsel faktörler, tatil dönemleri ve özel etkinlikler gibi durumlar, uçak biletlerinin fiyatlarını etkileyebilir. Yoğun seyahat dönemlerinde biletlerin fiyatlarının artabileceğini göz önünde bulundurarak daha önceden rezervasyon yapmak önemlidir.

ucak-bileti-ucuz.webp

Erken Rezervasyon Fırsatları


Uçak bileti satışları genellikle 6 ila 12 ay öncesinden başlar. Havayolu şirketleri, uçuşlarının başlangıç aşamalarında biletlerini daha düşük fiyatlardan satarak erken rezervasyon yapmayı teşvik ederler. Bu nedenle, seyahat tarihinden uzun bir süre önce biletini satın alarak daha uygun fiyatlara seyahatini planlayabilirsin.

Son Dakika Fırsatları


Bazı durumlarda, seyahat tarihine yaklaşırken havayolu şirketleri biletlerde indirimler yapabilir. Ancak, bu durum her zaman garantili değildir ve son dakika biletlerinde uygun fiyatlar bulmak riskli olabilir. Son dakika fırsatlarını takip etmek istiyorsan, esnek seyahat planları yapman ve acele etmen gerekebilir. Yurt dışı uçuşları için de halihazırda vizen varsa bundan faydalanabilirsin, son dakika vize çıkarmak gibi işlemleri yapmak pek mümkün değil.

ucak-bileti-al.webp

Esneklik ve Beklentiler


Erken rezervasyon yaparken fiyatlar ve esneklik arasında denge kurmak önemlidir. Eğer seyahat tarihlerin belli ise ve net bir planın varsa, erken rezervasyon yaparak tasarruf edebilirsin. Ancak seyahat tarihlerinde esneklik sağlayabileceksen, son dakika fırsatlarını da değerlendirebilirsin.

Türk Hava Yolları Erken Rezervasyon


Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen hava yollarından biri olan Türk Hava Yolları’nın satışa sunduğu uçak biletleri diğer firmaların uçak biletlerine göre daha pahalı olabilmektedir. Yolcular için daha iyi ve konforlu imkanlar sunduğu için uçak biletlerinin de daha pahalı olduğu Türk Hava Yolları’nda erken rezervasyon yaparak belirlediğin rotaya daha uygun fiyatlara gidebilirsin. Ancak yukarıdaki başlıkta da bahsettiğimiz gibi, bazı uçuşlarda bileti son dakika ya da çok daha erken almak arasında fiyat farkı olmadığını görebilirsin. 

Türk Hava Yolları da zaman zaman yurt içi ya da yurt dışı uçuşlarında erken ya da son dakika alınan biletlerde fiyat değişikliğine gitmiyor. Yine de biletin son dakika fiyatının artması ihtimalini şansa bırakmayarak, mümkün olduğunca erken rezervasyon yapmanı tavsiye ederiz.

thy.webp

Türk Hava Yolları zaman zaman yurt içi ve yurt dışı uçak biletleri için erken rezervasyon kampanyaları düzenliyor. Bu kampanyalardan yararlanmak ya da haberdar olmak için Türk Hava Yolları Miles & Smiles üyesi olmanı tavsiye ederiz. 

Türk Hava Yolları’nın erken rezervasyon fırsatlarının genellikle belli bir konsepti oluyor. Güney Avrupa uçak bileti indirimi, resmi tatil ve bayramlarda yurt içi uçak bileti indirimi, Balkanlar uçak bileti indirimi, ailelerle seyahat uçak bileti indirimi, Kıbrıs uçak bileti indirimi, öğrenci / öğretmen uçak bileti indirimi, vizesiz Avrupa ülkeleri uçak bileti indirimi gibi. Yeni rota konduysa oraya da daha uygun fiyatlara uçak bileti satılıyor olabilir. 

2024 yılı Mayıs ayında Türk Hava Yolları erken rezervasyon kampanyası bulunmamaktadır. Kampanya ve fırsatları takip etmek için Bilet Dükkanı kampanyalar sayfasını kontrol edebilirsin. Böylece dilediğin rotaya erken rezervasyon ayrıcalıklarıyla Türk Hava Yolları uçak bileti alabilirsin.

Pegasus Erken Rezervasyon


Türk Hava Yolları erken rezervasyon hakkında verdiğimiz bilgiler Pegasus erken rezervasyon için de geçerlidir. Pegasus Hava Yolları sık sık erken rezervasyon kampanyası düzenleyen firmalardan. Bu kampanyalarda uçak biletleri 1 Euro + vergiler ya da %40’a varan indirimlerle satılabiliyor. Pegasus BolBol üyesi olarak kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsin. Pegasus erken rezervasyon fırsatları Bilet Dükkanı’nda seni bekliyor.

6 Mayıs 2024 4dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
231 Yazı

Benzer Yazılar