Schengen Vize Ücreti 2024: Güncel Başvuru Ücretleri

Güzel bir Avrupa tatili planlıyorsanız ilk olarak aklınıza uçak bileti almak gelebilir. Ancak ilk adım elbette Schengen vizesi almaktır. Vize işlemleri sırasında en merak edilen soru ise 2024 Schengen vize başvuru ücreti olur.

11 Haziran 2024 1dk okuma

Hayalini kurduğunuz Avrupa tatili için hazırlıklara başladıysanız size en önemli basamak olan Schengen vizesi konusunda yardımcı olmaya geldik. Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak uçak bileti ve otel gibi seyahat planına geçmeden önce 2024 Schengen vizesi hakkında biraz konuşalım. :)

İşte Berlin uçak bileti, Paris uçak bileti ya da Zürih uçak bileti almak için ödemeniz gereken ilk ücret!

Schengen Vize Ücreti Ne Kadar?


2024 Schengen vize ücreti yetişkinler için 90 Euro olarak belirlendi. 2023 yılının haziran ayının ilk haftasına kadar 80 Euro ödeniyordu.

Avrupa Komisyonu vize başvuru ücretlerine zam yapılması konusunda şubat ayında teklif sunmuştu. Güncel vize ücreti 11 Haziran 2024'te yürürlüğe girecek.

Bunun yanında, vize alırken sadece başvuru ücreti ödenmez. Ek olarak; vize başvuru merkezi hizmeti, gerekiyorsa kargo ücreti ve sağlık sigortası gibi ek masraflar da bulunur.

Çocuklar İçin Vize Ücreti Yatırılıyor Mu?


Ailecek Schengen başvurusu yapacak olanların en merak ettiği sorulardan biri "Çocuklar için Schengen vize ücreti var mı?" olur.

6-12 yaş arası çocuklar için 45 Euro ve 0-5 yaş arası çocuklar için ücretsizdir.

Bayram tatilini ailecek yurt dışında geçirmek, çocuklarınızla beraber yılbaşı ruhunu Avrupa’da yaşamak ya da yaz tatilinde yeni yerler keşfetmek için yola çıkacaksanız yetişkinlerde kişi başı 90 Euro, 6-12 yaş için 45 Euro ve bebekler için para ödemeden planını yapabilirsiniz.

Vize ücreti hakkında önden bilgi sahibi olmak seyahatinizi planlarken bütçe aşımına uğramanızı engeller.

italya (1).webp

Schengen Vize Başvuru Ücreti Nereye Yatırılır?


Vize başvuru ücreti için gitmek istediğiniz Avrupa ülkesinin belirlediği resmî temsilciliğine ödeme yapmanız gerekir.

Unutulmaması gereken noktalardan biri de vize başvurusunu yapacağınız vize başvuru merkezleri de hizmet parası alır. Dolayısıyla bu hizmet için ek bir ücret ödemeniz gerekir. Ücretler, seçtiğiniz vize başvuru merkezine göre değişiklik gösterebileceğini de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Schengen Vize Ücreti Nasıl Ödenir?


Şimdi ise ücreti nasıl ödemeniz gerektiğine bakalım. Vize alma sürecinde hata yapmamak olumlu sonuç almak açısından çok önemlidir.

Schengen vizesi başvuru ücreti, başvuru yapılan ülkenin konsolosluğu tarafından belirlenen çeşitli ödeme yöntemleriyle gerçekleşir. Schengen vizesi almak istediğiniz ülkenin temsilci olarak belirlediği kuruma ödeme yapmanız gerekir.

Örneğin İsviçre vizesi için TLS Contact, İtalya ve Almanya vizesi için iDATA, Hollanda, Fransa vizesi ve daha birçok ülke için VFS Global temsilciliklerine başvurmanız gerekir.

berlin (1).webp

Bu kurumlar, vize başvurunuzu konsolosluk yetkililerine sunacak resmî hizmet sağlayıcılarıdır.

Başvuru ücreti için vizem temsilciliğine gitmeden önce ödeme yöntemi ile ilgili kesin bilgi almayı ve ona göre hazırlanmayı unutmayın. Bu durum orada sorun yaşamanızı önler. Vize başvuru temsilciğine göre ödeme yöntemleri değişiklik gösterebilir.

Nakit ödeme: En çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Başvuru merkezlerinin sadece belirli bir para birimini kabul edebileceğini unutmayın. Örneğin Almanya vizesi için başvuru merkezine gittiğinizde Euro olarak belirlenen başvuru ücretinin karşılığına gelecek TL’yi yanınızda bulundurmanız gerekir.

Kredi Kartı / Banka Kartı: Vize başvuru merkezi, kredi kartı veya banka kartı ile ödeme kabul eder. Ancak buradaki bir diğer önemli nokta kartla ödeme yapmadan önce, başvuru merkezinin hangi kart türlerini kabul ettiğini önceden öğrenmektir.

Banka Havalesi: Nadir olarak görülen bir durum olsa da bazı konsolosluklar ya da başvuru merkezleri, vize ücretinin banka havalesi yoluyla ödenmesini talep edebilir.

Schengen vize başvuru ücreti için ödeme yaptıktan sonra ödeme makbuzunu veya banka dekontunu unutmayın. Başvuru belgelerinizle birlikte sunmanız gerekebileceğinden kanıt bakımından bu önemlidir.

Vize Çıkmazsa Vize Ücreti Geri Alınabiliyor Mu?


Merak edilen konulardan bir diğeri de yatırılan vize ücreti iadesi olup olmadığıdır. Vize ücreti, vize başvurunuzun kabul edildiğini size garanti etmez. Schengen vize reddi aldığınızda vize ücreti iade edilmez.

Bu nedenle herhangi bir olumsuz durumdan kaçınmak adına vize başvuru sürecine başlamadan önce, gerekli tüm belgeleri eksiksiz hazırlamayı unutmayın.

Schengen vize ücreti ile ilgili daha detaylı bilgi Schengen Vizesi Nasıl Alınır? yazımıza göz atabilirsiniz.

paris (2).webp

Vize Reddi İtiraz Ücreti Ne Kadar?


Schengen vize reddi aldığınızda konsolosluk size neden olumsuz yanıt aldığınıza dair bir bilgilendirme yapar.

Bu bilgilendirmeyi aldıktan sonra eğer şartları sağladığınız konusunda eminseniz itiraz başvurusu yapabilirsiniz. Vize reddi itirazı ücreti ise ülkelere göre farklılık gösterebilir. İtirazlar vize başvurusundan farklı olarak temsilci şirketlere değil direkt olarak konsolosluklara yapılır. 

11 Haziran 2024 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
128 Yazı

Benzer Yazılar