Ucuz Uçak Bileti Almanın Yolları

Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek, farklı kültürlerle tanışma imkanı bulmak, tatil yapmak ya da belki de uzun süredir görmediğiniz ailenizin yanına gitmek… Seyahat etmek için boş vakitlerini doldurmak değil, bunun için vakit yaratanlar ise gezgin ruhlarıyla ön plana çıkarlar.

5 Ekim 2023 6dk okuma

Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek, farklı kültürlerle tanışma imkanı bulmak, tatil yapmak ya da belki de uzun süredir görmediğiniz ailenizin yanına gitmek… Seyahat etmek için boş vakitlerini doldurmak değil, bunun için vakit yaratanlar ise gezgin ruhlarıyla ön plana çıkarlar. Peki, günümüzde uygun yollu tatil nasıl yapılır? Ucuza uçak bileti nasıl alınır? Peki ya konaklama için rezervasyon ne kadar önceden yapılmalıdır? Ucuz Uçak Bileti Almanın Yolları başlıklı bu yazımızda, tüm merak edilenleri cevapladık. İşte detaylar…

Erken Rezervasyonun Önemi


Sizlerle daha öncesinde paylaştığımız Erken Rezervasyon Fırsatları Nelerdir isimli blog yazımızda, önden rezervasyon yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmış, avantajlarından bahsetmiştik. Üstelik, isterseniz erken satın alma yapmadan, makul ücretler ile bileti rezerve edebilirsiniz ve fiyat karşılaştırması yaparak istediğiniz zaman alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bilet Dükkanı'nı ziyaret ederek, avantajlı fiyatlara uçak bileti, otel ve araç kiralama için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

ucuz-ucak-bileti-nasil-alinir.webp

Detaylı bilgi sahibi olmak için o blog yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz ancak kaba taslak değinecek olursak, seyahat etmeden önce yapılacak erken rezervasyonun avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Esnek Tarih ile Konum Alternatifleri: Erken rezervasyonun en güzel avantajlarından biridir. Erken rezervasyonda çok daha fazla alternatif tarih bulunduğu için siz de tatilinizi gönlünüzce planlayabilirsiniz. 
  • Uygun Fiyatlar: Erken rezervasyon fırsatlarının birinci avantajı uygun fiyatlarla karşılaşmaktır. Bu sayede oldukça uygun fiyatlara uçak bileti satın alabilirsiniz. 
  • Planlama Kolaylığı: Seyahatinizi planlamak için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanırsanız, oldukça rahat bir planlama yapabilirsiniz. Zira bu sayede, uçak biletinin yanı sıra transfer hizmeti ve konaklama gibi tatil planlamalarının tamamını kolayca yapabilirsiniz. 
  • Daha İyi Oda ve Konaklama: Erken rezervasyon ile seyahat planlaması yaptığınız takdirde, “size kalanlarla” idare etmeniz gerekmez. İstediğiniz odayı ve konaklama seçeneğini uygun fiyatlara bulabilirsiniz. 
  • İptal ve Değişiklik Fırsatları: Erken rezervasyon ve erken satın alma yaparsanız, iptal ve değişiklik fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.

ucuz-ucak-bileti.webp

  • Kolay Ulaşım: Erken rezervasyon ile yaptığınız seyahat planlaması ile ulaşım aksamalarının önüne geçebilirsiniz. Zira transfer veya aktarmaları da buna göre erkenden planlayabilirsiniz. 
  • Ucuza Araç Kiralama Yapma: Gideceğiniz noktalara erken rezervasyon ile planlama yaptığınız ve ucuza uçak bileti aldığınız takdirde, varış yapacağınız noktadaki araç kiralama işlemlerini de çok daha ucuza yapabilirsiniz. Zira araç kiralamada da erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmış olursunuz. Bu konuda Bilet Dükkanı’nı kullanmanızı tavsiye ederiz zira Bilet Dükkanı’nda oldukça avantajlı fiyatlara araç kiralama yapabilirsiniz. 
  • Etkinlik Biletleri Bitmeden Alma İmkanını Yakalama: Seyahat edeceğiniz yerde gerçekleşecek festival, konser, tiyatro ve benzeri etkinlikler hakkında önceden bilgi sahibi olabilir ve etkinlik biletleri tükenmeden satın alma yapabilirsiniz. 
  • Normalde Yer Bulunmayan Restoranlarda Yemek Yeme Fırsatını Yakalama: Pek çok lüks restoran, randevu sistemi ile hizmet verir ve en revaçta olanlarının mutlaka ki önümüzdeki birkaç ayı yeri yoktur. Ancak erken rezervasyon ile tatilinizi planlarsanız, gideceğiniz tüm yerleri de öncesinden belirleyebilir ve “asla yer bulunmaz” denen en lüks restoranlarda bile istediğiniz masayı rezerve edebilirsiniz. 
  • Avantajlı Paket Ayrıcalıklarından Yararlanma: Ucuza uçak bileti almak için erken rezervasyon fırsatlarından yararlandığınız takdirde, avantajlı paket ayrıcalıklarından da yararlanabilirsiniz. Böylece tüm tatilinizi tek bir yerden planlayabilir ve çok daha ucuza getirebilirsiniz.

ucak-bileti (1).webp

Sezon Dışı Satın Alma Yapın


Ucuz uçak bileti almanın yollarından bahsederken, en önemli kıstasın sezon dışı satın alma yapmak olduğunu unutmayın. Bunun için de genellikle bulunduğunuz sezonun ya da yılın değil, bir sonraki sezon veya yılın seyahatlerini planlayın ve satın almalarını yapın.
Uçak bileti firmaları, sezon dışı satın alma yapmanın avantajlarından yararlanılması için yıl içinde belirli dönemlerde özel fiyatlardan oluşan kampanyalar yapar. Bilet Dükkanı’ndaki avantajlı fiyatların yanı sıra kampanyalarını da yakından takip ederek ucuza uçak bileti alabilirsiniz. 

Kampanyaları Takip Edin


Her uçak firması, yılın farklı dönemlerinde inanılmayacak kadar ucuza uçak bileti bulabileceğiniz kampanyalar düzenler. Yıl içerisindeki bu kampanyaları kaçırmamak ve ucuza uçak bileti almak için uygulamaları indirebilir ve bildirimleri aşabilirsiniz. Öte yandan, Türkiye’de hizmet veren her hava yolu şirketinden uçak bileti alabileceğiniz bir yer olan Bilet Dükkanı internet sitesi ve mobil uygulamasını indirerek, telefonunuzdaki yalnızca tek uygulama ile tüm kampanyaları takipte kalabilirsiniz.

ucuz-ucak-bileti-kampanyasi.webp

En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?


Ucuza uçak bileti almak için sezon dışı satın alma yapmak dışında da yöntemler bulunur. Bunlardan en önemlisi ise yıl içinde en ucuza uçak bileti satılan zamanlar hakkında bilgi sahibi olmaktır. 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki en ucuz uçak bileti satılan zaman dilimi genellikle mayıs ayları oluyor. Gerek yaz gerekse de sonbahar tatili planlamalarının en sık yapıldığı dönem olan mayıs ayları, uçak bileti firmalarının en ucuza uçuş açtıkları zamanların başında geliyor. 

Online Alışverişlerinizde Açık Hesap Kullanmayın


Ucuza uçak bileti alabilmenin bir diğer yolu da arama motorlarında gizli sekme kullanarak aratma yapmanız olacaktır. Zira arama motorları, sizlerin daha öncesinde yaptığı aramalara binaen ilk sıralarda daha yüksek fiyatlı olan alternatifleri çıkarabilmektedir. Bu nedenle de ucuza uçak bileti satın almak için arama motorunu gizli sekme ile kullanmanız, yararınıza olacaktır.

Yurt Dışı Uçuşlarında Aktarmalardan Kaçınmayın


Ucuza uçmak istediğiniz yurt dışı destinasyonlarına gitmek için bilet satın alırken, direkt yerine aktarmalı uçuşları tercih edebilirsiniz. Zira uçağın kalkış ve varış noktaları, popülerliğine göre yüksek fiyatlı olabilir. Bu nedenle aktarmalı uçuşları tercih edebilir ve çok daha ucuza yurt dışına çıkma imkanını yakalayabilirsiniz.

ucak-bileti-kampanyalari.webp

Tek Yön Biletler İlk Tercihiniz Olsun


Bilet Dükkanı’nda da bulunan Low Cost, yani Ucuz Maliyetli uçuşların yapıldığı kısa mesafeli uçuşları seçerseniz, bütçenizin çok daha altında uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, gitmek istediğiniz yöne gidiş-dönüş uçak bileti bakmaktansa tek yön olarak aratma yapabilirsiniz. Böylece tek yön seçili uçak biletlerinin çok daha ucuz olduğunu göreceksiniz. 

E-Bültenlere Kayıt Yaptırın


En klasik ama etkili ucuza uçak bileti alma yıllarından bir diğeri de e-bültenlere kayıt yaptırmak olacaktır. Zira bu sayede tüm kampanyalardan anında haberdar olur ve ucuza uçma fırsatlarını kaçırmazsınız.

ucak-bileti-alimi.webp

Mil Veren Kredi Kartları Kullanın


Ucuza uçak bileti almak istiyorsanız, seyahat süreniz dışındaki günlük yaşamınızda da bankaların mil puan veren kredi kartlarını kullanabilirsiniz. Bilet Dükkanı’ndaki ParafPara Kampanyası, bu konuya en güzel örneklerden biri olacaktır. Zira bazı bankaların, harcama yaptıkça mil biriktiren kredi kartları, ucuza uçuş yapabilmenize olanak tanırken; belli dönemlerde bankalar, mil kart kullanan müşterileri için özel kampanyalar da çıkartmaktadır. Bu kampanyalar ile oldukça ucuza uçak bileti alabilirsiniz.

5 Ekim 2023 6dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar