Bosna Hersek Ortalama Sıcaklık
Bosna Hersek Uçak Bileti Hakkında
Popüler Bosna Hersek Uçak Biletleri
Bosna Hersek Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Bosna Hersek’in en büyük havalimanı olarak bilinen Saraybosna Uluslararası Havalimanı, yıl içerisinde yurt içi ve yurt dışından Bosna Hersek uçak bileti alan çok sayıda yolcu ağırlamaktadır. Şehir merkezine 11 km uzaklıkta bulunan havalimanına ulaşım ise Centrotrans, troleybüs, taksi, özel transfer ve otel servisleri gibi birkaç alternatif ile sağlanıyor. Bosna Hersek uçak bileti olan yolcuların kullanacağı güzergahlar ise şu şekildedir.
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Centrotrans İle Ulaşım
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım alternatiflerinden en sık tercih edileni Centrotrans ile ulaşımdır. Yaklaşık 30 dakika süren yolculuğun ardından şehir merkezine ulaşmanızı sağlayacak olan Centrotrans otobüsleriyle tek yön için 5 BAM, gidiş-dönüş için ise 8 BAM gibi bir ücret ödenmektedir. 27 durakta duran Centrotrans otobüsleri, 05:30-22:00 saatleri arasında faaliyet göstermektedir.
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Troleybüs (Halk Otobüsü) İle Ulaşım
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine troleybüs (halk otobüsü) ile ulaşım, en ucuz ve konforlu alternatifler arasında yer alıyor. Hemen hemen Centrotrans otobüsleri ile aynı sürede şehir merkezine ulaşmanızı sağlayan troleybüsler, havalimanından 10 dakika uzaklıkta bulunan Dorinja bölgesinden hareket ediyor.
Yaklaşık 35 dakika süren yolculuk için ödenecek ücret ise biletleri kiosklardan almanız durumunda 1.60 BAM, şoförlerden almanız durumunda 1.80 BAM şeklindedir. 103 numaralı troleybüslerle Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşabileceğiniz gibi, 31E numaralı bir başka halk otobüsünü de tercih edebilirsiniz.
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi İle Ulaşım
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine en hızlı ve en konforlu ulaşım alternatiflerinden bir diğeri de taksiler. 20-25 dakika süren yolculuk sonrası ödeyeceğiniz ücret en az 10 Euro olarak biliniyor. Fakat ücret, trafiğin yoğunluğuna ve gidilen mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Bosna Hersek uçak bileti satın alarak, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’na iniş yapan yolcular, şehir merkezine daha hızlı ve daha konforlu ulaşım için taksileri tercih edebilirler.
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer İle Ulaşım
Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine özel transfer ile ulaşım da konforlu alternatiflerin arasında yer alıyor. Online ya da havalimanı içerisinde hizmet veren özel transfer firmaları aracılığıyla satın alınabilen transferler, şehir merkezine 20-30 dakikada ulaşmanızı sağlıyor. Sadece Balkan transfer hizmetini satın almak isteyenler, satın alma işlemlerinin sadece online olarak gerçekleştiğini bilmeleri gerekir.
Balkan Transfer standları, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nını zemin katında yer alıyor. Ayrıca araç ve şoförler de terminal çıkışında rahatlıkla bulunabiliyor. Havalimanı’ndan Bosna Hersek şehir merkezine özel transfer ile ulaşım ücreti ise 19-25 Euro aralığında değişiklik gösteriyor.
Bosna Hersek’te Gezilecek Yerler
Bosna Hersek uçak bileti satın alarak, tatil planlarını Bosna Hersek’te gezilecek yerler üzerinde yapanlar, ülkede gezip görülmesi gereken yerler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyor. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile Balkanların en beğenilen ülkelerinden biri olan Bosna Hersek, gezilecek yerleri ve kalınacak otelleri ile keyifli bir tatil yapmanıza olanak sağlıyor.
Ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerleri, yöresel lezzetleri ve Bosna Hersek otelleri ve araç kiralama ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. İşte bin bir çeşit güzellikleriyle doğa harikası Bosna Hersek gezilecek yerler…
Başçarşı: Gastronomi ve kültüre has etnik hediyelik eşyaların satıldığı Başçarşı, Osmanlı atmosferini koruyan nadide mekanlardan biri olarak kabul ediliyor. Çeşmeler, saat kuleleri ve daha birçok tarihi yapıtla karşılaşacağınız Başçarşı, Bosna Hersek’in sembolik mekanları arasında yer alıyor.
Gazi Hüsrev Bey Camii: Dünya üzerinde elektriği kullanan ilk camii olarak bilinen Gazi Hüsrev Bey Camii, Bosna Hersek’in mutlaka görülmesi gereken mekanları arasında yer alıyor. Çıplam sesle ezan okumanın devam ettirildiği camilerden biri olan Gazi Hüsrev Bey Camii’nde, Gazi Hüsrev Bey’in vasiyeti gereği her gün öğle namazı sonrası bir hatim indiriliyor.
Umut Tüneli: Bosna Savaşı’nda kente yardım taşımak ve yaralıların tedavi edilmesi için Bosnalıların kullanmış olduğu Umut Tüneli, günde 8 saat çalışılarak, 4 ay 4 günde tamamlanmıştır. Hayat Tüneli olarak da bilinen tünel, Bosnalıların hayata açılan kapısı olarak ifade ediliyor. Bosna Hersek uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelir.
Mostar Köprüsü: 1566 yılında, Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından inşa edilen Mostar Köprüsü, Bosna Hersek’in simgelerinden biri haline gelmiş durumda…Bölgenin gelenekleri gereği, evlenecek erkekler, düğün öncesi cesaretlerini göstermek üzere bu köprüden atlarlar. Hala devam ettirilen bu geleneği yakından görebilmek için Mostar Köprüsü’nü mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Srebrenitsa: 1995 yılında yapılan soykırım sonucu 8732 Müslüman Bosnalının defnedildiği, o büyük acıya şahit olan Srebrenitsa (Srebrenica), Bosna Hersek’in yaşadığı acıları hissetmek ve bu acılara tanıklık etmek adına mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak kabul ediliyor.
Latin Köprü: Dünya Savaşı’nın başlamasına neden olan tarihi olaya tanıklık eden Latin Köprüsü, altından geçen deresi ve renkli ağaçlarıyla ziyaret edenlerin hayran kaldığı mekanlar arasında yer alıyor.
Saraybosna Katedrali: Saraybosna’da yaşayan Katolikler için oldukça önemli yapılardan biri olan Saraybosna Katedrali, 1889 yılında inşa edilmiştir. Neo-gotik tarzda inşa edilen bu yapı, savaş sırasında ciddi boyutlarda zarar görmüştür ve daha sonra restore edilerek, günümüzdeki haline getirilmiştir.
Sönmeyen Ateş Anıtı: Ferhadiye Caddesi’nde yer alan Sönmeyen Ateş Anıtı, Saraybosna’nın II. Dünya Savaşı’nda kurtuluşunun anısına yapılmıştır. Şehrin en önemli simgelerinden biri haline gelen bu anıt, 24 saat ziyarete açıktır.
Vrelo Bosne Milli Parkı: Bosna Hersek Ilıca bölgesinde yer alan Vrelo Bosne Milli Parkı, şelaleleri ve ırmaklarıyla ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor. Bosna Nehri’ni besleyen bu kaynakları yakından görmek isteyenler, adeta doğal bir tünel gibi görünen ağaçlı yollardan geçerek, parka ulaşabilirler.
Bosna Hersek’te Ne Yenir?
Bosna Hersek’te keyifli ve dopdolu bir tatil geçirmek için Bosna Hersek uçak bileti satın alanlar, ülkenin gezilecek yerlerinin yanı sıra yöresel lezzetlerini de merak ediyor. Bosna Hersek’in gezilecek yerleri, yenilecek yemekleri ve kalınacak otelleri ile ilgili detaylı bilgiye Bilet Dükkanı üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İşte birbirinden lezzetli, enfes tatlarıyla yiyenlerin bir daha asla unutmadığı Bosna Hersek yemekleri…
- Cevapi: Somun ekmeğin içinde ya da yanında seviş edilen bir kebap türü olan Cevapi, soğanla birlikte tüketilmektedir. Ekşi tatlarda acı bir sos eşliğinde yenilen Cevapi, Bosna Hersek yemekleri arasında en sık tüketilen lezzetlerden biri olarak kabul ediliyor.
- Begova Çorbası: Havuç, patates ya da kereviz gibi kıvam veren sebzelerin bir araya gelmesiyle yapılan Begova Çorbası, güveç kapların içerisinde ağır ağır pişirilir. Kremsi bir yapıya sahip olmasıyla dikkat çeken çorba, üzerine sos dökülerek servis edilmektedir.
- Bosanski Lonac: Bir güveç yemeği olan Bosanski Lonac, Bosna Hersek uçak bileti alarak ülkeyi ziyaret edenler tarafından mutlaka denenmesi gereken yemekler arasında yer alıyor. Büyük parçalar halinde doğranmış kırmızı et ve sebzeler ile yapılan bu yemek, oldukça doyurucu ve enfes lezzetlerden biri olarak kabul ediliyor.
- Klepe: Mantıya benzerliğiyle dikkat çeken Klepe, köfte olarak kabul edilen yemekler arasında yer alıyor. Yoğurt ile tüketilen bu yemek, sarımsaklı bir sos ile de oldukça güzel bir lezzete ulaşıyor.
- Kuru Fasulye: Türkiye’nin de en sevilen lezzetleri arasında yer alan kuru fasulye, Bosna Hersek’te hemen hemen her restoranda bulunuyor. Bosna Hersek’te özellikle pastırmalı olarak yapılan kuru fasulye, lezzetiyle deneyenleri kendine hayran bırakıyor.
- Ustipci: Hamur işi sevenlerin asla hayır diyemeyeceği lezzetlerden biri olan ustipci, mayalanış hamur toplarının yağda kızartılmasıyla yapılıyor. Tuzlu ve şekerli olarak tüketilebilen bu lezzet, içeceklerle birlikte enfes bir tada ulaşıyor.
- Tufahija: İç dolgusu ceviz olan Tufahija, elmanın şerbete batırılması ile yapılıyor. Acı bir kahve eşliğinde oldukça lezzetli bir tatlı olan Tufahija, bir Osmanlı tatlısı olarak biliniyor.