Bursa - Çorum Otobüs Bileti Genel Bilgileri
800 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
659 KM
Mesafe
|
Ali Osman Ulusoy
Popüler Firma
|
7 Saat 9 Dakika
Sefer Süresi
|
En Ucuz Bursa Çorum Otobüs Biletleri
Bursa Popüler Otobüs Biletleri
Bursa Kalkışlı Otobüs Biletleri
Bursa Varışlı Otobüs Biletleri
Çorum Popüler Otobüs Biletleri
Çorum Kalkışlı Otobüs Biletleri
Çorum Varışlı Otobüs Biletleri
Çorum Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avantajlı Bursa Çorum Otobüs Seyahati
Bilet Dükkanı ile Bursa Çorum otobüs bileti araması yaptığınızda bu güzergahta hizmet veren otobüs firmalarının bilgilerini karşılaştırabilirsiniz. Seçtiğiniz tarih için farklı firmaların tekliflerini tek bir platformda görerek en uygun bileti kolayca satın alabilirsiniz.
Bursa Çorum Otobüs Bileti Fiyatları
Bursa Çorum otobüs bileti fiyatları seyahat edeceğiniz firmaya ve yılın farklı zamanlarına göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılının Ekim ayında Bursa Çorum otobüs bileti fiyatları 600 TL ile 750 TL arasında değişmektedir.
Bursa Otogar'a Nasıl Gidilir?
- Otobüs: Bursa Otogarı şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktadır ve yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Bursa Çorum otobüs bileti ile seyahatiniz öncesinde otogara ulaşmak için 401, F-1, 38, 91/G, 92, 93E, 97/G, 18B ve 43H numaralı otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.
- Servis: Bursa Çorum otobüs bileti ile seyahat edeceğiniz otobüs firmasının ücretsiz servisleriyle de şehir merkezinden otogara kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
- BursaRay: Şehrin birçok noktasından kalkan BursaRay ile de otogara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Çorum Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım
Çorum Otogarı, şehir merkezine oldukça yakındır. Bursa Çorum otobüs bileti ile yolculuk sonrasında terminalden yürüyerek ya da sunulan toplu taşıma araçlarıyla şehir merkezine kolayca ulaşabilirsiniz.
- Halk Otobüsleri: E5 Ekspres ve T1 numaralı otobüs hatları otogarın hemen yanındaki Fen Lisesi Caddesi'nden her saat başı kalkmaktadır.
- Yolcu Servisleri: Otobüs firmalarının sunduğu ücretsiz yolcu servisleri şehir merkezine ulaşmanın en kolay yollarından biridir.
- Minibüsler: Sabah 06:00'dan gece 22:00'ye kadar hizmet veren minibüslerle hem şehir merkezine hem de ilçelere ulaşım mümkündür.
- Taksi: Otogarda 24 saat hizmet veren taksi durakları bulunmaktadır.
Çorum'da Gezilecek Doğal Güzellikler
- Abdullah Yaylası: Çorum'un Kargı ilçesinde yer alan Abdullah Yaylası, milli park olarak koruma altına alınmıştır ve Çorum'un en güzel mesire alanlarından biri olarak bilinir. Yaylada yer alan banklar ve masalar piknik yapmaya imkan tanımaktadır. Ayrıca kamp yapabileceğiniz geniş alanlar da mevcuttur. Çocuklar için oyun alanları ve tuvaletler de yaylada yer almaktadır.
- Baha Bey Çamlığı: Bir piknik alanı olarak sıklıkla ziyaret akınına uğrayan Baha Bey Çamlığı, güvenlikli bir mesire alanıdır. İçerisinde tuvaletler ve çocuk parkı gibi olanaklar da bulunmaktadır. Çorum Belediyesi'ne bağlı olarak işletilen bu alan şehirde en çok ziyaret edilen piknik yerlerinden biridir.
- Çatak Tabiat Parkı: Çam ağaçlarıyla kaplı olan bu doğal alan, piknik, kamp ve mangal gibi aktiviteler için oldukça uygundur. Çatak Tabiat Parkı, Bursa Çorum otobüs bileti ile şehre gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken doğal güzelliklerden biridir ve halk tarafından sıkça tercih edilen bir mesire alanıdır.
Çorum'da Gezilecek 5 Yer
Çorum Kalesi
Evliya Çelebi’nin ünlü Seyahatname adlı eserinde bahsettiği Çorum Kalesi'nin yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte Çelebi, kaleyi Sultan Kılıç Arslan tarafından yaptırıldığını aktarmaktadır. Bu bilgiye dayanarak kalenin Selçuklu dönemine ait olduğu düşünülmektedir. Bursa Çorum otobüs bileti ile şehre geldiğinizde gezebileceğiniz tarihi mekanlar arasında ilk sıralarda gelmektedir.
Çorum Saat Kulesi
Çorum'un simgelerinden biri olan Saat Kulesi hem tarihi hem de sembolik bir değere sahiptir. Kule 1984 yılında, İstanbul'daki Ali Suavi olayını bastıran Yedisekiz Hasan Paşa tarafından yaptırılmıştır. Minare şeklinde inşa edilen kule bu özelliğiyle diğer saat kulelerinden farklılık göstermektedir.
Alacahöyük Müzesi
1940 yılında ziyarete açılan Alacahöyük Müzesi, Çorum Müzesi'nin bir devamı niteliğindedir. 1935'te yapılan Alacahöyük kazılarında bulunan eserler burada sergilenmektedir. Kalkolitik dönemden Frig dönemine kadar birçok farklı uygarlığın eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.
Osmancık Kalesi
Tarihi oldukça eskilere dayanan Osmancık Kalesi, Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilmiştir ancak Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de aktif olarak kullanılarak çeşitli onarımlar görmüştür.
Sıklık Tabiat Parkı
1992 yılında piknik alanı olarak kurulan Sıklık Tabiat Parkı, 2009 yılında koruma altına alınmıştır ve Türkiye’nin en büyük parkları arasında yer almaktadır. 165 farklı türde 500 fidanın yer aldığı botanik bahçesiyle bitki meraklılarına geniş bir keşif alanı sunmaktadır.
Çorum'da Ne Yenir?
Kuzu Tandır: Türkiye’nin farklı bölgelerinde çeşitli yöntemlerle hazırlanan Kuzu Tandır, Çorum mutfağının da gözde lezzetlerinden biridir. Kuzu etinin uzun saatler kısık ateşte pişirilmesiyle ortaya çıkan bu özel yemek, etin yumuşacık ve ağızda dağılacak kıvama gelmesiyle bambaşka bir gastronomik deneyim sunar.
Çorum’da kebap kültürünün bir parçası olarak yağlı pideyle birlikte servis edilen Kuzu Tandır özellikle et severlerin Bursa Çorum otobüs bileti ile şehre geldiklerinde vazgeçilmezler listesine girecektir.
- Yaprak İçi Aşı: Çorum’un en zengin içerikli yemeklerinden biri olan Yaprak İçi Aşı, nohut, mercimek, kuru börülce ve bulgur gibi pek çok farklı malzemeyle hazırlanan ve acı baharatların da eklenmesiyle özel bir tat kazanan farklı lezzetlerinden biridir. Yemeğin en belirgin özelliği ise asma yaprağıyla servis edilmesidir.
- Söbelek Dolması: Çorum mutfağının en özel yemeklerinden biri olan Söbelek Dolması, kuzugöbeği mantarından yapılır. Çorum ve çevresinde yetişen bu mantar, içerisine bulgurla hazırlanan harç konularak doldurulur ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.